1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581613 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2227940

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers HC 2021-09-18
Bragd-Birger: Indeed. Lilla SM-vinnaren har stora SM-vinnaren från fjolåret på besök, i en hemmapremiär. Två lag som tillbringade hela fjolåret med att ”hitta vägar att vinna” och att jobba efter principen ”good enough”. Det vill säga p r e c i s så som topplag behöver arbeta. Två tränarstaber som vet hur man arbetar i långa cykler för att bibehålla prestation också. Men: varken vi eller Växjö vet överhuvudtaget inte vad vi är kapabla till den här säsongen.

Poängchans: finnes. Men det kan lika gärna braka fullständigt åt helvete också. Jag förväntar mig något däremellan. Detta är dessutom omgång tre, det brukar gå att skrälla den här tiden på säsongen. Vi slätade av såväl Växjö som FBK på hemmaplan under de första omgångarna 2018, t.ex. Kan tänka mig att Växjö själva lär fästa ansenlig vikt vid att kontrollera det alla vet är en styrka hos oss just nu: PP. Själva jollrar vi över att vi fått en flygande start i den disciplinen men det kommer ofrånkomligen mattas av, inte minst eftersom det går att hålla sig ifrån utvisningsbåset om man bara ger sig fan på det.

Lyckas Växjö med det idag får vi jobba med vårt övriga kapital. Drömmen vore att göra en solid insats över 60 minuter och att få sprida ut den känslan över hela spelet. Bottenlag är ofta väldigt bra i PP, för vårt vidkommande ser jag nästan hellre att vi är helt okej i den spelformen men växer i allt det övriga. Bli mer seniora, helt enkelt. Brynäs var enligt rapporterna betydligt bättre än Frölunda i premiären, och vi var betydligt bättre än Brynäs senast. Drömmen är att det handlade mer om vår prestation än Brynäs ojämnhet, men just i detta nu har man ju fan inte den minsta aning.

Jag stålsätter mig inför dagen i alla fall. Vinner vi så är det fantastiskt bra, men torskar vi så är det en ”läxa”. Lall on.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers HC 2021-09-18
Knylan: ja, serien är jävligt svårhanterlig bedömningsmässigt så här i början. Dom 10-15 första omgångarna är nykomlings-prime, där man på entusiasm och fräsch iver lyckas ligga så nära sin maxnivå som möjligt. Dom etablerade lagen tuggar vanligen på i lite lugnare jämnt tempo, väl medvetna om att grundsäsongen är mer ett maraton än 100-metersstafett.
Och: det är inte högsta nivån som räknas i långa loppet, utan lägstanivån.

Så: på pappret och i teorin har vi en hungrig nykomling med 3-poängsboost mot en SM-guldmätt tungviktare.
Kan gå precis hursomhelst. Men hopplöst är det inte. Om man vinner svettmängdsstriden och flest-blåmärken-fajten, så...drar man åtminstone ner oddsen lite till ens fördel.
Låst ämne