1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

578005 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2244371

Sv: Apropå nånting...
Charliejfz: Skillnaden är att ni har handlingskraftiga personer på viktiga positioner. Vi trodde vi hade det men det har ju visat sig att så inte är fallet. Nubben träffade rätt på ett enda nyförvärv denna säsong, Rajanemi. Visst, Hanzl, Rattie, LaLeggia och Zajac är alla bra spelare men har helt fel attityd för att spela i ett bottenlag (vilket alla måste ha fattar att Timrå skulle varit på förhand). Men när Nubben inför säsongen säger att play in är målet så skvallrar ju om hur jävla fel ute han har varit. Sen visst, många spelare som vi trodde skulle ta steget, Lööke har blivit omkörd av Hartmann (som hade sämsta tänkbara uppladdning) Lundin ser helt vilsen ut på isen, tunga namn på backplats i form av Erixon och Bohm med fina meriter är skrattretande dåliga, Albin Carlsson som hade bäst +/- i HA skulle må bra av att lånas ut till Modo alt Sundsvall. Ska man va helt krass så är det bara de två man trodde skulle få det tuffast i SHL som steppat upp, Per Fältherren Svensson och Filip Westerlund (JJ till en viss mån också)

Så när man summerar allt så har Nubben misslyckats kapitalt med i princip alla beslut han tog inför denna säsong. Tränarna duon har redan skämt ut sig ett år i SHL, man borde vetat bättre. Trodde man Molinder skulle komma in och då skulle problemen på ledar sidan lösa sig, idiotiskt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Dr.Krykov: Vi är tolv omgångar in och drar väldigt starka växlar av en minst sagt knaper start. Inte alls konstigt i sig, men samtidigt: hur ser en säsong för ett bottenlag ut? Prognosen på förhand var tveklöst att vi skulle strida i botten och inget talar för att vi inte kommer göra det under hela säsongen. Match efter match passerar och ständigt är det någon del som brister.

Nu när vi kan summera den här veckan så kan vi konstatera att det blev en inspelad poäng, hade samma matchvecka med i stort sett samma insatser utspelat sig under en annan trend hade det kunnat bli betydligt fler. Det är mycket ”kan” i ett sånt här läge. Men backar man någon/några veckor har mycket blivit bättre, trots allt. Över 60 min är vi det mest spelförande laget under gårdagen, vi vann t.o.m skotten. Sen är det (som vanligt…) små sekvenser som stjälper oss rent målmässigt. Vi saknar den där yttersta spetsen som avgör såna matcher, såväl bland utespelare som målvakter.

JJ kan inte riktigt lastas för gårdagen, men efter 60 spelade minuter har han räddat 76% av skotten. När Rajan står gör han också solida insatser och flertalet avancerade räddningar, men ändå ramlar det in ett gäng puckar och i summeringen har vi nu ett totalt målvaktsspel som inte ens tar sig över 86,5%. Hur man än vrider och vänder på det är det bekymrande. Furch hade ingen enkel resa igår, sen står han ändå där med ett insläppt och 95%. När vi får våra lägen studsar marginalerna fel, samtidigt som vi också vet att vi möter en otroligt bra målvakt. Skotten kommer för sent och det passas en gång extra. JJ får ett slag i skallen som helt missas, men situationen reder ut sig och direkt därefter räddar han en puck som trots det ramlar in där bakom. 1-1 på tavlan och FBK flyttar upp spelet, utifrån deras erfarenhet och kunskap vet de när en sån push ska göras. Momentum, som det heter.

Det är så mycket som samverkar kring att dra ner helhetsintrycket av våra matcher, men jag tycker verkligen inte vi ska underskatta vad det faktiskt skulle kunna ge att utforska målvaktsmarknaden. ÄVEN om narrativet såhär långt är att det är ”annat” som brister. Så som trenden ser ut just nu så kommer vi ifrån en vecka där vi trots allt gjort det rätt bra, defensiven går definitivt mot det bättre. Vi närmar oss fullt manskap bland backarna och med Diddes intåg lär det bli ännu bättre.

Ska jag gissa så kommer vi inom de närmsta veckorna börja prata allt mer om målvaktsspelet, trots att det är oerhört svårt att helt peka på exakt var det brister. Jag kan inte heller göra det, jag nöjer mig med att konstatera att vi rent procentuellt ligger på nivåer som gör det ofattbart svårt att vinna matcher. Det är varesig JJs eller Rajans fel, men jag börjar luta allt mer åt att vi satsat snett på den punkten.

Inför 18/19 resonerade vi enligt standardmallen för hur det brukar tänkas kring målvakter, sen är ju frågan var det gick fel. För att rama in min poäng skyller jag det misslyckandet mer på Svedbergs brister än att tanken i sig var fel. Hade vi gått på ett annat namn hade det kunnat bli bättre där och då, det får vi dessvärre aldrig veta.

Det vi desto mer ”vet” nu är att vi släpper in fler än fyra mål per match och det har varit sanslöst virrigt i egen zon. Betydligt mindre den här veckan, men siffrorna har ändå runnit iväg. Den där ”mardrömsperioden” i andraperren mot Frölunda var ändå en försvarsmässigt bra period. Vi visste att vi var tvungna att rida ut den perioden, och 11-3 i skott avspeglade inte den press vi var under. Men vi höll dem på utsidan och hade fortfarande chans på tre pinnar inför tredje.

Innan det där (tydligen substanslösa) ryktet om att vi var på jakt efter en målvakt hade jag svåra problem med att hitta en punktåtgärd som kanske vore en god start. Men det tog inte lång stund innan jag landade i det och tänkte att det vore en bra ände att starta i. 18/19 brände vi allt krut på Svedberg och det hade varit en omöjlighet rent ekonomiskt att förändra så mycket på den fronten då, nu är läget ett helt annat. Målvaktslösningen i år är mer av en första skiss, där tanken varit att ge båda chansen och hoppas att en stark defensiv skulle få de lagdelarna att samverka på ett effektivt sätt.

Det blev… inte så bra, nej. Inte såhär långt. Men jag gissar att vi nu har två målvakter som tillsammans kostade mindre än en Svedberg senast det begav sig. Det bör även finnas en del namn på marknaden den här årstiden, till skillnad mot ”skickliga backar” och ”spetsforwards”.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Dr.Krykov: Vad har folk för tro om sig själva, har inte varit en sekund i omklädningsrummet och förmodligen aldrig ens träffat personerna men kan uttala sig om deras attityd och om dom skulle vara lämpliga i ett bottenlag eller inte. Och att sen ha mage att kalla nån idiotisk..

Är väl inte fel att ha play in som målsättning, man kan väl ha en hög målsättning men ändå vara nöjd med ingenmansland. När vi hade som målsättning att klara kvalet då var det också fel, folk hittar alltid något att klaga på.

Vet inte om du inte har följt Timrå längre än 2 år men Ante var inte med i SHL senast... Och Molinder var med redan innan säsongen startade så han var inte någon som kom in för att lösa problemet på tränarsidan. Du har ingen aning om vad han tillför eller inte, så ta och knip igen med ditt jävla skitsnack när du inte har en aning om vad du pratar om.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Dr.Krykov: För min del så tror jag på slutspel.
Kommentera