1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580469 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2248761

Sv: Leksands IF - Timrå IK 2021-10-30
Rallarn: Vi får hoppas att sportchefen ändrar på sina principer och försöker åtgärda problemet att han av någon anledning missbedömde nivån på SHL med följd av att vi har det "bredaste" laget av alla i SHL men för lite spets.

Tränarkonstellationen verkar inte ha en aning om hur man sätter ihop ett fungerande försvarsspel eller får ut det bästa av spelare i ett nykomponerat lag. Att para ihop två offensiva backar som LaLeggia och Zajac är ett exempel på ren inkompetens.

Verkar också som att tränarna har tappat förtroendet från spelarna som naturligtvis påverkar resultaten negativt.

Det enda som kan hjälpa oss ur den här soppan är att hela laget spelar bättre men då måste både tränarna bytas ut och ändringar ske på spelarsidan. Att Didde snart är tillbaka är en bra start men det räcker inte.

Nubben är den ytterst ansvarige och nu har han chansen att visa att han är handlingskraftig och tar de rätta besluten innan de är för sent för föreningen. Torines kan säker bistå honom med råd.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Leksands IF - Timrå IK 2021-10-30
Matsg: Nubben har redan visat att han totalt saknar handlingskraft!
Låst ämne

Sv: Leksands IF - Timrå IK 2021-10-30
Matsg: när öppnar transfer möjligheter i SHL
Låst ämne

Sv: Leksands IF - Timrå IK 2021-10-30
Matsg: Det torde i vilket fall vara uppenbart att gruppen, Timrå IK's spelartrupp, inte längre lyssnar på den gallimatias som Fredantz försöker förmedla ut. Antes "framgångssaga" i hur man sätter ett förvarsspel i Färjestads bollklubb torde vara helt beroende av vilka spelare det fanns att jobba med. Jag tänker att Ante i FBK hade ett självspelande piano med spelare som han kunde väcka kl. 04.30 varje morgon och dom gick ändå ut och satte det.
Fredrik Andersson har under två säsonger i SHL "försökt sätta ett försvarsspel" värt namnet. Det första försöket, säsongen 18/19, blev ju ett praktfiasko. Den här säsongen med Ante Karlsson som försvarstaktiker lät det på förhand som att det bara var att gå och hämta ut vinsten i stort sett. Med DOM spelarförvärven var det i stort sett ett mission impossible att kunna misslyckas. Att även Nubbz gick all in det vet alla redan om.

Men det som stör mig allra mest är det gigantiskt stora tålamod som man verkar tro ska leda oss ur det här minst sagt prekära läget. Det som jag tänker är hur det här skadeskjutna laget ska börja tro på att det man gör på träningar, får höra av ledningen vad gäller taktik och spelvägar är rätt väg att gå? Frågan är om Fredantz inte redan nu har tappat omklädningsrummet? Att spelare går ut i media med sin egen klagosång och analys av olika problem brukar väl i regel peka på detta.

Hur länge till törs man vänta innan man agerar?
Nubbens vara eller icke vara i klubben tänker jag måste få vänta tills efter säsongen. För att kunna ha en rimlig chans att rädda den här situationen behöver Timrå IK så få energitjuvar som möjligt och därför bör man undvika att skapa ytterligare frågor genom att låta Nubben gå redan nu.
Låst ämne