1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581137 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2359179

Sv: Apropå nånting...
Johan Larsson spelade totalt 43 matcher ifjol. Han var väl skadad första halva av säsongen efter att ha skadat armbågen i slutet av förra säsongen. Han har missat lite matcher de senaste säsongerna, det stämmer… men det är inte ovanligt när man spelar 82 matcher på en säsong.

Det är svårt att säga vem som är bäst av Lander och Larsson. Men Larsson har bättre meriter. Att han inte skulle kunna producera i SHL är rätt korkat sagt. Redan som 18,19-åring gjorde han nästan 40 poäng och var tongivande när vi vann sm-guld. Får han spela i förstakedjan med Rödin och Timashov så kan han var med uppe i toppen av poängligan. Precis som Landet om han spelar med Pettersson och Wedin (när han väl är tillbaka)

Larsson hade alltså 21 poäng på 43 matcher i världens bästa liga den här säsongen, och då spelade han bara i tredje och fjärdekedjan, och aldrig i PP. Jag är inte orolig över vår vår målskörd den här säsongen.

Ni har Pettersson, Lander, Wedin, Hanzl

Vi har Larsson, Rödin, Timashov, Palve

Bakom dessa har ni väl Hartman, Halloran, Blomqvist Alvarez och Lundin

Vi har Björninen, Scott, Eklind, Olesen och Ölund.

Jag ser ärligt talat inte varför Timrå skulle göra så många fler mål än Brynäs.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Johannes Hedberg: Gjorde en poängsnittjämförelse med de spelarna du nämnde som toppspelare. Först är SHL, inom parentes deras bästa utländska liga. Personligen tycker jag vår väger tyngre, om vi för in Dahlén med vill jag påstå att det är rätt stor skillnad på toppmaterialet med. Oavsett har bägge lagen riktigt intressant spets kommande säsong och ska bli så galet kul att följa!
Precis som majoriteten varit inne på väger jag såklart er defensiv högre än vår, så fördel er.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Johannes Hedberg: ja spännande namn men illavarslande o återvända till SHL trots anbud från NHL. Varför avsluta drömmen lixom? FBK vek in årorna, varför det? Var han inte för spetsig för Luleå? Dessutom skadad och få matcher senaste åren. Aja intressant blir det.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Johannes Hedberg: Det är ju inte självklart att en spelare som haft en utpräglad defensiv roll dom senaste 10(!) åren går in och dominerar offensivt i SHL.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Johannes Hedberg: Helt ärligt har ni genomgående ett starkare lag än oss, no doubt. Ni är klart starkare på backsidan och målvaktssidan är inte ens en match. På förhand. Forwardssidan går dock med liten marginal till oss kan jag tycka. Wedin är f.ö med stor sannolikhet redo redan i premiären men som senast månadsskiftet sept/okt
Kommentera