1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581805 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2379710

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Du har en poäng i det du skriver. Men möjligheten att avancera uppåt i seriesystemet tycker jag måste ska få finnas kvar. Men hur det ska gå till är inte jag att bedöma hur. Kanske vilka ekonomiska möjligheter en förening har. Publik underlag m m. Tänker på Pantern som kom och försvann. Ett praktexemplar på en förening som gick upp och gjorde det ganska bra under några säsonger.
Sen är jag nästan säker på att det kommer bli en norr och söder serie inom tid. Skulle vilja veta hur många hundratusentals (miljoner) en klubb har i resekostnader per säsong? Elpriserna skenar och bara Gud vet det här tar vägen. Speciellt i södra Sverige. Kortare resor till matcherna tror jag kommer bli avgörande i framtiden.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
snushane:

Ja jag tycker att det är viktigt att det inte är en helt stängd liga, man ska kunna flyttas upp men inte ned.

Precis det du är inne på är nog kriterier man ska kolla på för att avgöra ifall en klubb kan gå upp i seriesystemet t.ex:

1) Man måste ha ordning på ekonomin
2) Man ska ha en junior verksamhet
3) Man ska ha en damverksamhet
4) Man ska ha sportsliga framgångar i den liga man spelar i (läs för bra för ligan över tid)
5) Man ska ha förutsättningarna att bygga upp en klubben till SHL standard, detta är inget krav för att gå upp men man ska se att det är möjligt.

Jag tänker att en klubb kan göra en ansökan och peka på varför dessa ska flyttas upp utifrån de kriterier som gäller. Sedan beslutar man att utöka ligan med ett lag, vad skulle det göra ifall man kör norr och söder serier och det är 9 lag i en grupp och 8 i den andra?

Dessutom tror jag det skulle bygga mer intresse för hockeyn och bygga rivalitet samt att man får tillbaka de där profilerna i sitt eget lag och spelarna hos motståndarna man älskar att hata.

Tänk en norr serie med: Luleå, SAIK,Löven,MoDo, Timrå, Brynäs, Mora, Leksand

Det är lag som väcker känslor i mig jämfört med LHC, Växjö, Oskarshamn, Rögle
Kommentera