1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580374 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2451222

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2023-01-21
kulltorp: Såklart ska inte personer få hat och hot mot sig, spelar ingen roll om dom är dåliga spelare.

Jag tycker att förlängningen på Svensson är lite halvt som halvt. Jättekul att han vill stanna kvar hos oss några säsonger till, men frågan är om han kommer hålla en hög nivå tills dess att han lägger skridskorna på hyllan. Han är en bra person och det kan bli spännande om han vill fortsätta hos oss efter karriären. Behövs alltid bra karaktärer i organisationen!
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2023-01-21
DenRöda: tycker det är fritt fram att bedöma spelare ur ett supporterperspektiv men önskvärt är att man motiverar sågningen (eller hyllningen). Att bara säga att en spelare är kass är inte så konstruktivt (jag gör det själv).

Men OM nu tex. Svensson skulle läsa här inne så måste man kunna kritisera kontraktet man skrev med honom med motiveringen att han kommer att vara för gammal när kontraktet löper ut och han har redan lite problem med tempot. Lundin, ja det kan inte komma som någon överraskning att man får kritik när man spelar som en ”shut down”-spelare men har mest minusstatistik i hela laget. Däremot kan man ju inte förneka vilken otrolig betydelse dom haft för klubben i vår resa mot SHL.

Kapanen tycker jag man kan kritisera för dom långa kontrakten han skriver med till synes utfyllnadsspelare. Även om Mieho, Lyytinen och Rindell blir succéer så tycker jag att det är riskabelt att skriva 2 år direkt. Men det kanske finns en strategi som man inte förstår.

Sen är det lätt att få lite ”home bias” också tror jag. Man jämför Lundin med Hanzl och Lander, inte Marcus Westgeldt eller Wille Johansson i Färjestad. Man jämför Svensson med Lyytinen, Erixon osv. man jämför honom inte med David Quenneville eller Emil Lilleberg i Oskarshamn. I Svenssons fall har han ju otroligt mycket bättre statistik än hans 3:e/4:e formationsbackar i Oskarshamn tex.
Låst ämne