1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580593 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2508215

Sv: Slutspel 2023
DJ Hemp:
"Varken Troja-Ljungby eller Tingsryd har någonsin spelat i högsta serien, så de hör inte till kategorin överhuvdtaget. Vad menar du med att jag har valt en tolkning som inte stämmer överens med den bild du har? Får inte riktigt ihop det.
"

Du skriver

"Samtliga lag som inte spelade i högsta serien före 1990 kallas för" plast" härinne. Ni är i gott sällskap med Malmö, Linköping och Växjö. Alla gillar inte nymodigheter helt enkelt. För egen del kan jag leva med delar av dem. Bara så att du vet till nästa gång.
"

Jag gav dig exempel på två lag som spelat i samma serie som oss utan att de kallats plast. Det här var alltså när vi alldeles nyss var i Hockeyallsvenskan.

Vidare påtalar jag att de inte skulle kallas för plast i fall de når SHL. Förutsatt att det sker utan massinflöde av pengar.

Saken är nämligen den att brytpunkten till varför Örebro, Malmö, Linköping och Växjö kallas plast är sugar daddys.

Hoppas det klarar upp det hela.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Slutspel 2023
Pinaceae:

Blev aldrig att jag bemötte ditt senaste inlägg i debatten om plast, så jag gör det nu istället.

Min poäng var att (nästan) alla lag som etablerat sig i SHL/Elitserien från 1990 och framåt benämns som plastlag av många härinne. Talar då i tur och ordning om Malmö, Linköping, Växjö och Örebro. Enda undantaget från regeln är Rögle, som anses vara okej.

Hallå! Världen har förändrats och sporten med den. Det mesta handlar om pengar och inte minst inom ishockeyn. Ett stort massinflöde av dessa pengar tycks uppenbarligen vara vad som krävs för att på allvar etablera sig i eliten och det är bara att acceptera utan att för den skull hojta om ”plast” varenda gång ett nytt lag tillkommer. För övrigt samma tillmäle som många Giffare tilldelat Östersunds FK som under några år underhöll fotbolls-Sverige med ett stundtals bländande spel i Allsvenskan och dessutom lyckades med bedriften att besegra självaste Arsenal på bortaplan.

Man kan givetvis också ha ett sjuhelvetes flyt som Väsby och ta steget upp utan att ha just ett öre på fickan, men då räcker det bara över en säsong och sedan försvinner man neråt i systemet och är därefter ett minne blott.

Hade själv gärna haft det som på ”Strimmas” tid, men det är andra spelregler nu och det går inte att stoppa utvecklingen utan det gäller att hänga med i den istället. Dagens läge är säkert ingenting mot vad som råder om ytterligare 30, 40, 50 år etc. Kommer att vara en liknande debatt då också fast den lär handla om andra lag och kanske om andra material än plast.
Låst ämne