1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581631 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2508402

Sv: Slutspel 2023
Pinaceae:

Blev aldrig att jag bemötte ditt senaste inlägg i debatten om plast, så jag gör det nu istället.

Min poäng var att (nästan) alla lag som etablerat sig i SHL/Elitserien från 1990 och framåt benämns som plastlag av många härinne. Talar då i tur och ordning om Malmö, Linköping, Växjö och Örebro. Enda undantaget från regeln är Rögle, som anses vara okej.

Hallå! Världen har förändrats och sporten med den. Det mesta handlar om pengar och inte minst inom ishockeyn. Ett stort massinflöde av dessa pengar tycks uppenbarligen vara vad som krävs för att på allvar etablera sig i eliten och det är bara att acceptera utan att för den skull hojta om ”plast” varenda gång ett nytt lag tillkommer. För övrigt samma tillmäle som många Giffare tilldelat Östersunds FK som under några år underhöll fotbolls-Sverige med ett stundtals bländande spel i Allsvenskan och dessutom lyckades med bedriften att besegra självaste Arsenal på bortaplan.

Man kan givetvis också ha ett sjuhelvetes flyt som Väsby och ta steget upp utan att ha just ett öre på fickan, men då räcker det bara över en säsong och sedan försvinner man neråt i systemet och är därefter ett minne blott.

Hade själv gärna haft det som på ”Strimmas” tid, men det är andra spelregler nu och det går inte att stoppa utvecklingen utan det gäller att hänga med i den istället. Dagens läge är säkert ingenting mot vad som råder om ytterligare 30, 40, 50 år etc. Kommer att vara en liknande debatt då också fast den lär handla om andra lag och kanske om andra material än plast.
Låst ämne