1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582259 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2523924

Sv: Silly Season 2023-2024
Rytter: Sen vill jag inte alls vara dryg eller kaxig, men vi har haft exakt samma självbild när vi gått upp. Att man tror typ hela laget är moget att hänga med upp.
Av alla nykomlingar de senaste 10 åren i allafall, så är det väl typ bara HV som klarat sig utan att kvala som nykomling. Då snackar vi dessutom en av SHLs rikaste klubbar som även att de förändrade typ halva laget, fick kämpa med näbbar och klor för att slippa kvala.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2023-2024
Sputnik:

Nu var det inte en fråga om min självbild utan mer ett konstaterande att det är märkligt att en spelare som knappt gjort avtryck ska vara given som tredjecenter i ett lag som vill uppåt och ta nästa steg. Speciellt eftersom många timråiter har varit kritiska till Woods, Aagaard, Dickinsson, Bernhardt. Så min fråga var mer ifall de inte duger i SHL hur kan man se OJ ta en ordinarie tröja som center i tredje?

Är fullt medveten om hur svårt det blir att ta steget upp. Att överleva ett kval är målsättningen första säsongen, allt annat en bonus.

Vi kommer behöva bygga om laget och Hinken har ju redan varit tydlig med att alla som har kontrakt kommer inte få följa med på resan, det kommer bli utlåningar och utköp för att kunna få in det som behövs för att stärka laget.

Tror ändå att man behöver en stomme så det inte är helt vitt papper och nya spelare som ska komma ihop som grupp och lära sig systemet.

Vi har ändå en fördel med relativt unga spelare som kan ta steg. Woods, Dickinsson och Bernhardt är alla -97 och -98 så de kan ta steg. Aagaard har en spelstil som funkar, Halloran tror jag kan göra det bra hos en nykomling där man får försvara sig och kontra.

Visst att de inte kommer vara förstakedja utan där måste det in spets och etablerade spelare. Men Dickinsson och Woods borde funka i en andrakedja hos en nykomling. Aagaard kan ta en plats I tredje, Bernhardt i andra backpar och som PP skytt.

Men en ny förstakedja behövs, samt några komplement till andra och tredje, samt 2-3 backar.

Tror fortfarande att ett välbyggt lag från HA kryddat med etablerade namn och med rätt spelsystem och tränare kan konkurrera med felbyggda flopplag i SHL (typ brynäs) för att undvika nedflyttning.
Låst ämne