1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581619 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2600456

Sv: HV71 - Timrå IK 2023-11-23
Citat Ante i dagens ST: ”– Vi spelar så bra ishockey att vi inte kan gnälla. Vi ska bara vinna matcher, säger Ante Karlsson”.

Det är väl just det som är problemet. Att man inte är tillräckligt bra över 60-minuter för att vinna. Det där är ett väldigt märkligt sätt att se på saken.

”Men naturligtvis måste vi börja få betalt för den ishockey vi spelar, annars får vi ändra lite saker. Men vi är långt ifrån där än, säger Ante Karlsson inför bussresan till Småland.”

Det krävs mao mer förluster för att göra ändringar. Vinner vi inte idag är det dags säger jag. Tillbaka med REM kedjan exempelvis.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: HV71 - Timrå IK 2023-11-23
Patrick Polly: lite märkligt påstående, onekligen. Jag tycker snarare att man spelat frapperande dåligt med tanke på vilken potential det här spelarmaterialet besitter. Undantaget är den där serien med fem matcher från FBK och framåt. D å spelade man riktigt bra hockey men "tog inte betalt".

Håller med flertalet skribenter som föreslagit att flytta ner Jonte i hierarkin. Med Wedin tillbaka har jag svårt att motivera en plats för Jonte i topp 6. Tillbaka med Hanzl-EP-Pääjärvi. Jag köper att man bröt upp den eftersom Lander-Hållander-Jonte inte funkade, men kom igen. Ingen annan kedjekonstellation vi testat i år har varit bättre.

Andrakedjan känns som en no-brainer: Lander-Hållander-Wedin. Även om Wedda inte är i full form (och aldrig lär komma tebaks till spelaren han var 18/19) är han på totalen ett bättre alternativ än Jonte. Han drar upp tempot, är intensivare i sitt spel, och är en minst lika skicklig avslutare. Med Hållander i nuvarande form (tycker han varit bästa forward på slutet) skulle det här kunna bli en fruktansvärt rivig och sevärd kedja.

Tredje blir likaså en no-brainer: Lundin-Hartmann-Jonte.
Lundin öppnade säsongen starkt, men har väl därefter fallit tebaks en smula (och varit skadad). Har en dokumenterad kemi med Jonte, och är det någon gång man bör testa den i SHL-miljö är det nu. Hartmann som tredje är det enda rimliga alternativet, eftersom jag tror att kedjan dels behöver en högerskytt (Lex Lööke), dels rejält med offensiv tyngd. En utmärkt chans för Hartmann att använda sina offensiva verktyg. Han har stampat i flera år nu, utan att riktigt ta det där klivet framåt i produktion som hans potential frestat med. Dags för det nu.

4e: EA-Mieho-Boyce. En bra 4e-line, men lite suboptimal placering på EA. Han har varit riktigt jävla bra i år. Nu börjar man dessutom se den där offensiva potentialen som Nubben en gång värvade honom för. Sett till prestation skulle jag sätta honom mellan Hartmann och Jonte, men tyvärr tror jag det på totalen skulle sänka kvaliteten på kedja 3 och 4. EA är en bättre defensiv center än Lundin, och jag tror att Lundin får ut mer av sitt spel tillsammans med Jonte/Hartmann än med Boyce/Mieho.

Men: ovanstående formationer kan vi nog bara drömma om i dagsläget. Tror inte för ett ögonblick att Ante "petar ner" Jonte till 3e. Tyvärr. Tålamod kan vara svårt att skilja från envishet, och det är väl en gråzon Ante har en förmåga att befinna sig i. Gissningsvis kommer det att kräva fortsatt poängmässig kräftgång innan en sån här "känslig manöver" ens övervägs.

Tyvärr, som sagt. Vår forwardsuppsättning torde vara närmast definitionen på "lyxproblem", och med vår skrala förmåga att profitera på den kvalitet som finns framåt borde man ha ett betydligt mer krasst förhållningssätt till den. Funkar inte Jonte optimalt i spel 5-5? Flytta ner honom ett hack då, och ge honom mindre istid. Alternativt ge honom en annan roll. Jag vet inte hur Ante vill att han ska spela utan puck, och antingen gör inte Jonte det heller eller så funkar det bara inte. Att bara rulla på och hoppas att "det släpper" känns jävligt onödigt. Det är ju inte så att han är vårt enda offensiva hopp.

Jaja. HV borta ikväll, och jag är livrädd. Om man går ut så passivt som man gjorde mot ett skadedrabbat Skellet på hemmais, hur jävla försynta kommer man vara på bortaplan då? Gissningsvis: extremt. Vilket nog är ungefär exakt det motstånd det här HV-laget trivs bäst med.
Hoppas verkligen, verkligen att jag har fel och att Timrå kommer ut med glöd och slåss om att ta tag i taktpinnen.
Fan trot.
Låst ämne

Sv: HV71 - Timrå IK 2023-11-23
Patrick Polly: Man spelar bra ishockey, kan hålla med. Men när det inte blir mål lägger man sig ned och dör - det är mindre bra. Så på det stora hela spelar man inte så bra ändå.

Fast matchen mot Skellefteå var ändå ett fall framåt på den fronten så hoppas de kan bygga på det och spela fysiskt och fokuserat i 60min.
Låst ämne