1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581613 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2600478

Sv: HV71 - Timrå IK 2023-11-23
Patrick Polly: lite märkligt påstående, onekligen. Jag tycker snarare att man spelat frapperande dåligt med tanke på vilken potential det här spelarmaterialet besitter. Undantaget är den där serien med fem matcher från FBK och framåt. D å spelade man riktigt bra hockey men "tog inte betalt".

Håller med flertalet skribenter som föreslagit att flytta ner Jonte i hierarkin. Med Wedin tillbaka har jag svårt att motivera en plats för Jonte i topp 6. Tillbaka med Hanzl-EP-Pääjärvi. Jag köper att man bröt upp den eftersom Lander-Hållander-Jonte inte funkade, men kom igen. Ingen annan kedjekonstellation vi testat i år har varit bättre.

Andrakedjan känns som en no-brainer: Lander-Hållander-Wedin. Även om Wedda inte är i full form (och aldrig lär komma tebaks till spelaren han var 18/19) är han på totalen ett bättre alternativ än Jonte. Han drar upp tempot, är intensivare i sitt spel, och är en minst lika skicklig avslutare. Med Hållander i nuvarande form (tycker han varit bästa forward på slutet) skulle det här kunna bli en fruktansvärt rivig och sevärd kedja.

Tredje blir likaså en no-brainer: Lundin-Hartmann-Jonte.
Lundin öppnade säsongen starkt, men har väl därefter fallit tebaks en smula (och varit skadad). Har en dokumenterad kemi med Jonte, och är det någon gång man bör testa den i SHL-miljö är det nu. Hartmann som tredje är det enda rimliga alternativet, eftersom jag tror att kedjan dels behöver en högerskytt (Lex Lööke), dels rejält med offensiv tyngd. En utmärkt chans för Hartmann att använda sina offensiva verktyg. Han har stampat i flera år nu, utan att riktigt ta det där klivet framåt i produktion som hans potential frestat med. Dags för det nu.

4e: EA-Mieho-Boyce. En bra 4e-line, men lite suboptimal placering på EA. Han har varit riktigt jävla bra i år. Nu börjar man dessutom se den där offensiva potentialen som Nubben en gång värvade honom för. Sett till prestation skulle jag sätta honom mellan Hartmann och Jonte, men tyvärr tror jag det på totalen skulle sänka kvaliteten på kedja 3 och 4. EA är en bättre defensiv center än Lundin, och jag tror att Lundin får ut mer av sitt spel tillsammans med Jonte/Hartmann än med Boyce/Mieho.

Men: ovanstående formationer kan vi nog bara drömma om i dagsläget. Tror inte för ett ögonblick att Ante "petar ner" Jonte till 3e. Tyvärr. Tålamod kan vara svårt att skilja från envishet, och det är väl en gråzon Ante har en förmåga att befinna sig i. Gissningsvis kommer det att kräva fortsatt poängmässig kräftgång innan en sån här "känslig manöver" ens övervägs.

Tyvärr, som sagt. Vår forwardsuppsättning torde vara närmast definitionen på "lyxproblem", och med vår skrala förmåga att profitera på den kvalitet som finns framåt borde man ha ett betydligt mer krasst förhållningssätt till den. Funkar inte Jonte optimalt i spel 5-5? Flytta ner honom ett hack då, och ge honom mindre istid. Alternativt ge honom en annan roll. Jag vet inte hur Ante vill att han ska spela utan puck, och antingen gör inte Jonte det heller eller så funkar det bara inte. Att bara rulla på och hoppas att "det släpper" känns jävligt onödigt. Det är ju inte så att han är vårt enda offensiva hopp.

Jaja. HV borta ikväll, och jag är livrädd. Om man går ut så passivt som man gjorde mot ett skadedrabbat Skellet på hemmais, hur jävla försynta kommer man vara på bortaplan då? Gissningsvis: extremt. Vilket nog är ungefär exakt det motstånd det här HV-laget trivs bäst med.
Hoppas verkligen, verkligen att jag har fel och att Timrå kommer ut med glöd och slåss om att ta tag i taktpinnen.
Fan trot.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: HV71 - Timrå IK 2023-11-23
Bragd-Birger: Ja dessa tre "offensiva" kedjor ser riktigt intressanta ut👊🏒👍

Däremot skulle jag nog ha Oliver i en fjärde tillsammans då med EA som gjuten center o Bojjan . Mieho har visserligen fysiken på sitt pluskonto men tyvärr används den lite för lite emellanåt.

Oliver har vart riktigt bra här i höst o visat sig väldigt bra i sargspelet o med en riktigt bra fart på skridskorna så han har tagit enorma kliv.

Vore ju kul om Ante skulle testa dessa o framförallt får man ju hoppas han kan börja agera under matcher med lite aktivt coachande nu!👍
Låst ämne

Sv: HV71 - Timrå IK 2023-11-23
Bragd-Birger: Instämmer till fullo. Jag ser också risken med en frustration i laget när Jonte ska vara stjärnan som allt ska byggas runt, och det bevisligen inte funkar.
Det är dags för Ante att tänka på laget, inte jaget i det fallet.
Låst ämne

Sv: HV71 - Timrå IK 2023-11-23
Bragd-Birger: Jag gillar dina kedjeformationer och ditt resonemang kring dem. Det som blir olyckligt är att OJ faller ur laget. Han har gjort det riktigt bra och fungerar bra tillsammans med EA och Boyce. Med tanke på att jag inte vill behålla Mieho så tycker jag att OJ ska premieras före honom. Det skulle sända märkliga signaler att bänka våra lovande yngre spelare som tar kliv framåt till förmån för importer som inte gör det.
Låst ämne

Sv: HV71 - Timrå IK 2023-11-23
Bragd-Birger: Håller med helt och hållet! Man har liksom inte tagit betalt i 5-10 matcher nu minst och det är knappast bara otur.

Tillbaka med Hanzl-EP-Pääjärvi och upp med Wedin i hierarkin. Då tror jag att vi blir riktigt vassa. Med Jonte i 3:e. 3 kedjor som bara maler på framåt och 4:e som gör ett grymt bra jobb.

Gör om gör rätt Ante!

3 poäng ikväll ett måste!
Låst ämne

Sv: HV71 - Timrå IK 2023-11-23
Bragd-Birger: De kedjorna du föreslår köper jag. Jonte behöver nog gå ner i hierarkin och bli lite mer ödmjuk i sitt helhetsjobb över banan. Kanske att EA och Mieho kan byta plats, känns som att EA gör sig bättre i centerroll än vad Mieho gör och Miehos spelstil borde passa bra på vingen.
Låst ämne