1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581722 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2619117

Sv: Timrå IK - Örebro HK 2023-12-26
Sputnik: det har definitivt inte sett bättre ut sedan nyheten om ante kom ut, tvärtom. Men jag tycker han haft problem hela säsongen. Visst att han får det tufft med alla skador på backar men den här effektiviteten som han inte fått ordning på, med det grundmaterial vi ändå har, det är under all kritik. Och det är inte bara vi Timråiter som är enögda och har övervärderat vår offensiva kraft. En hel sportjournalistkår har ju utnämnt vår offensiv till topp 3 i hela ligan (före säsong). ”En riktig VM-kedja” har man hört fler än en gång. Och vi ligger SIST i ligan i effektivitet.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Örebro HK 2023-12-26
Tränar vi nånsin avsluta/prickskytte?
Känns som att så fort vi får ett bra läge så skjuter vi antingen i magen på målvakten eller låga skott i benskyddshöjd alternativt försök mellan benen.
Vi ger målvakterna möjligheten att rädda.
Det är ytterst sällan vi skjuter högt trots att chansen att göra mål är större då. Krysset eller nättaket, hur svårt ska det vara att skjuta rätt på den här nivån.
Kolla Örebros mål. Högt och svårt för Juel.
Forsmarks satt bra.
Men kolla tex tre fria lägerna på kort stund i andra perioden. Samtliga avslut är låga, vilket innebär att till och med när det är öppet mål ger vi målvakten chansen att rädda.
Så här har det varit precis hela säsongen.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Örebro HK 2023-12-26
Olle: Jo absolut, men just effektiviteten tycker jag att det blir lite väl färgat att lägga allt på Ante. Man kan tycka atthan inte måste sitta med videoanalyser om vart man skall skjuta i målet när man får ett öppet läge i slottet.

Däremot tycker jag att vi spelat alldeles för naivt när vi haft fullt manskap och att vi tappat det totalt i vissa sekvenser när vi inte fått utdelning.
Det ligger ju mer på Ante, att vi inte fått ihop ett mer strukturerat spel överlag. Där ligger ju offensiven med givetvis. Att vi inte lyckats sätta ett spel som får offensiven att blomma ut till sin potential.
Låst ämne