1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581938 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2619247

Sv: Timrå IK - Örebro HK 2023-12-26
Nisse på Mon or: Som det ser ut nu ryker många bakom topp 6 forwards när Jokinen kommer in (om det nu blir han) och en hel del backar. Får jag spekulera fritt så ligger Lundin risigt till, kanske även Hartmann och Erik Andersson? Blir spännande att se hur det faller ut. Tror inte att man rör Boyce och Oliver Johansson iaf.

Men detta är en senare fråga. Nu är det viktigaste att fokusera på spelet och att ta poäng allt annat är sekundärt.

Älska Timrå IK i både goda och dåliga tider!
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Örebro HK 2023-12-26
EP och Hanzl är väl de enda forwards som kommer undan med godkänt. Kanske möjligen Dahlén också om man ändå har i beaktning att han gör flest mål i laget.

Sen har vi två backar(Rindell & Forsmark) som producerar mer än resterande forwards. Namn som Lander, Hållander, Wedin(få matcher jag vet), Pääjärvi, Hartmann etc.

Hållander är väl historiskt sett ingen poänggörare i toppskiktet. Men han har absolut kvaliteter som inte kommer fram. Lander däremot ligger långt under snittet för vad han brukar producera. Även Hartmann, fast han ligger inte lika långt under tidigare säsongers snitt.

Nu när backsidan blivit stukad defensivt känns det nästan som vi inte får utlopp alls för offensiven. Vi klarar helt enkelt inte få fast pucken i defensiv zon och börja uträtta något. Det är för mycket söl och lågt försvar. Ser nästan ut som första säsongen i SHL-återkomsten emellanåt. Det var klasskillnad i försvaret mot Örebro. De kom samlat med i stort sett 5 man mot en eller två av våra gubbar. Vi backar bak i försvaret och låter de åka runt hur de vill.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Örebro HK 2023-12-26
Zäta75:
Sorry, men Boyce platsar inte längre i TIK om man vill klättra lite på SHL-stegen.

Antes kravställning på D-H-L kedjan är otillräcklig. Firma Jokinen/Kapanen kommer att säga. -Leverera eller sök ny klubb.
Låst ämne