1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581934 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2619254

Sv: Timrå IK - Örebro HK 2023-12-26
EP och Hanzl är väl de enda forwards som kommer undan med godkänt. Kanske möjligen Dahlén också om man ändå har i beaktning att han gör flest mål i laget.

Sen har vi två backar(Rindell & Forsmark) som producerar mer än resterande forwards. Namn som Lander, Hållander, Wedin(få matcher jag vet), Pääjärvi, Hartmann etc.

Hållander är väl historiskt sett ingen poänggörare i toppskiktet. Men han har absolut kvaliteter som inte kommer fram. Lander däremot ligger långt under snittet för vad han brukar producera. Även Hartmann, fast han ligger inte lika långt under tidigare säsongers snitt.

Nu när backsidan blivit stukad defensivt känns det nästan som vi inte får utlopp alls för offensiven. Vi klarar helt enkelt inte få fast pucken i defensiv zon och börja uträtta något. Det är för mycket söl och lågt försvar. Ser nästan ut som första säsongen i SHL-återkomsten emellanåt. Det var klasskillnad i försvaret mot Örebro. De kom samlat med i stort sett 5 man mot en eller två av våra gubbar. Vi backar bak i försvaret och låter de åka runt hur de vill.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Örebro HK 2023-12-26
Labban: problemet är ju att vi inte jobbar tillsammans som en enhet. Forwards går bort sig i offensiven, backarna är osäkra och vågar inte stå upp vid blå. Eller tvärtom, forwards håller positionerna i checkningen, men då pinchar backarna i fel lägen eller chanspassar in i mitten om dom får tag i pucken. M m, m m.

Jag tror att ett tränarstabsbyte nästa säsong blir välbehövligt. Ante har sina kvaliteter och är en jävla hjälte på många sätt, men inte fan har vi ett lag som rent spelstruktursmässigt imponerar? Jag tycker att laget ger ett osäkert intryck, och att man synkar extremt dåligt.
Vi får ju ut rent patetiskt lite av vår "stjärnspäckade offensiv", t ex. Vi låg i botten vad gäller målproduktion i år, och vi är precis lika tandlösa i år. Det borde vara en omöjlighet med det här offensiva materialet, även om det inte vimlar av just rena målskyttar i laget.

Men backsidan är givetvis ett gigantiskt problem. Nu är mer än halva säsongen spelad, och vi har ännu inte fått in den där backen som vi borde ha haft senast vid premiären. Trots att vi haft en parodisk skadesituation på backsidan hela säsongen.
Här är det läge för kritik mot Kapanen. Antes brister, sure, men roliga förutsättningar att bygga ett fungerande lag när det ständigt är "bygg en schysst bil av den här nedmonterade Trabanten"-läge. Fattar inte att man satt sig i den här sitsen. Brände man verkligen all återstående värvningsdeg på Eronen, och därmed försatte möjligheten att få in två backar istället för en?
Obegripligt. Förstår inte alls vilken storhet Kapanen ser där.

Å tredje sidan: jag förstår heller inte hur Ante vill att laget ska agera i uppspelsfasen, och jag har svårt att tänka mig att backspelet skulle se lika dysfunktionellt ut under en Bula eller Jönsson. Men nog fan är det ett gigantiskt misslyckande att vi tvingas sätta hoppet till att den här sköra (numerärt och fysiskt) backsidan ska klara av att möta föreningens mål (kvartsfinal)?

Skellet i morrn. Jag är "hyfsat" skeptisk.
Låst ämne