1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582258 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2664760

Sv: Apropå nånting...
Olle: Jämför med några lag efter oss i publikligan. Skellefteå...Topplag, arena relativt centralt. Ändå efter oss i publikligan. Dessutom billigare biljetter än oss. Med andra ord, en central arena innebär inte automatiskt kanonpubliksiffor. Varför? Kan det tillskrivas "Supporter-mentalitet"?

Växjö...Också efter oss i publikligan. Topplag, arena centralt. "Plast", konkurrens med innebandy? Borde ha betydligt bättre siffror men icke, beror det på "supporter-mentalitet"?

Rögle och HV71. Större arenor visserligen men betydligt bättre beläggningsgrad än oss. De har båda huserat i botten av tabellen hela säsongen, ändå kommer publiken. "Supporter-mentalitet"? Framgång inte alltid ett måste för att publiken ska komma. Ängelholm dessutom en liten kommun så troligt åker en hel del en bit för att komma till arenan, med andra ord är arenan rimligtvis inte central för speciellt många fans om man tänker många kommer från kringliggande kommuner. Ändå snittar de över 6000

Vad är det med medelpadingen? Saknar medelpadingen förmåga att ge sig hän? Bli fanatisk och stötta i ur och skur? Eller ser medelpadingen gärna hinder, snarare än möjligheter, sätter bekvämlighet (TV-soffan) för en äkta live-upplevelse i arenan?

Kan det helt enkelt bero på att vår fan-base är för liten?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Vi kommer att fortsätta spela i samma arena tills den dagen jorden går under.
Det är svårt att sälja bra platser när långsidorna är så små. Vem fan vill sitta på Sveriges brantaste och största kortsida? Den säljer ju sämst.
Nä, allt hade löst sig om man breddar arenan 20 meter norrut och bygger till ett etage på norra långsidan för 1700 mer åskådare.
2 nya toalettutrymmen
1 extra bar.
1 ny kiosk.
Men viktigast av allt, mer plats så man slipper ha Gert 76 andas bak i nacken på en påväg nånstans.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Greven: Skellefteå har väl abonnerat på SM-guld i typ 15 år snart. Deras publik kommer till slutspelet, dom är bortskämda helt enkelt. Skellefteåbon vet väl att kommunala pengar strömmar in i klubben oavsett om dom kommer på matcherna eller ej. I Växjö så är väl intresset helt enkelt för litet, det finns konkurrens från för många andra sporter.

Vissa fnyser åt marginalpublik som köper en biljett här och där men det borde rimligtvis vara den enskilt viktigaste inkomstkällan när det gäller biljettförsäljning. Klubben kan inte tjäna många kronor på ståplatspubliken. Vet inte vilka det är som skriker högst gällande det dåliga publikunderlaget men om man står på ståplats och har betalt 75 kr/match (säsongskort) och sedan klagar på dom som inte kommer och bränner 800 kr - 1200 kr/match på sittplats, då har man missat målet lite.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Greven:

Ja, underlaget för litet och svallsborna är som dom är. Bara kolla på NP3 arena som ligger extremt central men inte har giffarna bra publiksiffror för det. Vi har 3000-4000 trogna sedan resten kommer vid slutspel och lördagsmatcher. Inga konstigheter.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Greven: Jag tror fortfarande det är ett bra steg att vi börjar bli ett vinnande lag på hemmais. Vi har historiskt sett rätt stor del medgångasupportrar tyvärr.
Kommentera