1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581439 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2668042

Sv: Apropå nånting...
Bee: då är det jag som har begränsad läsförståelse. Jag tycker dock att han är en som ska glida runt lite och sen explodera. Problemet just nu är ju att han inte tycks kunna utmana/explodera.

Den killen har dock oändligt med chanser i min bok
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Eugen Sandberg: Oändligt med chanser? Då har vi olika böcker du och jag, kan omöjligt se att en klubb som Timrå har råd med det tänket för en spelare med hans lön. Men att han har en bra bit kvar innan han förbrukat sina chanser håller jag absolut med om. Med Dahlénmått var han ok förra grundserien och dominant i slutspelet. I år är samma bedömning hittills att han varit direkt dålig större delen av grundserien undantaget kortare perioder, ett par matcher eller så, när han kommit upp i ok nivå. En liten höjning i slutspelet vore välkommet men sedan blir det ju till att se om ny säsong med ny tränare innebär en nytändning. Hittills i hans karriär tycker jag man kan notera att det här med att hantera motgångar (egna) inte är nån paradgren för honom. Det ska helst vara medvind och hurrarop, kärvar det så ser man inte mycket av det där jävlaranammat. Det såg ut så over there och det ser ut så här
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Eugen Sandberg: Han har ju minst sagt byggt upp ett förtroendekapital i klubben.

Det Dahlén gör riktigt bra när han är påslagen är att hitta ytor. Han är väldigt smart vad det gäller att söka sig till skottlägen - det är ju därför han haft sån skottvolym under säsongen. Men för att han ska få ut något av det så måste ju kedjan han spelar i etablera tryck och få lite snurr, och där behöver han helt enkelt hjälp av sina kedjekamrater eftersom det verkligen inte är hans styrka.

Det är ju därför han historiskt funkat rätt bra med Hartmann som tar ett väldigt ansvar för att skapa ytor, mangla folk mot sargen och sätta press i offensiv zon utan att för den delen vara någon stor lirare.
Kommentera