1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581992 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #416225

Sv: Kapanen
Pine Power: Visst hoppas jag på att man kan få en klassmålvakt förutom Zäta och Modin... det vore ju kanon... jag bestrider inte det du säger att man i GD (eller menar du GP?) påstår detta... har inte läst det själv så jag kan inte kommentera det hela... det lät bara på Kenta (tror jag det var) att Zäta prioriterades så det lät som att det inte var säkert att man skulle ha råd med Modin när Zätas kontrakt lösts... men jag hoppas som sagt också på att det ska lösa sig med båda dessa två och en klassmålvakt.

Vad gäller målvakter så finns det ju en del duktiga finnar som kan vara något... det lät ju som att det var detta som TIK letade efter enligt något tidigare inlägg... vad jag vet så finns för tillfället Kiprusoff, Toskala, Markkanen, Nurminenn Noronen, Nittymäki, Lehtonen (AHL), Toivonen och Ahonen på andra sidan pölen... av dessa är ju de tre sistnämnda AHL-målvakter samt att Niitymäki nyss verkar ha fått ett kontrakt med Flyers som backup... övriga är förstemålis eller backup i NHL... så kan man få någon av dessa så ser det ju helt okej ut... för att inte säga riktigt bra ut.

Kiprusoff är ju outstanding... Toskala har iofs bara varit backup bakom Nabokov de senaste säsongerna, men man kommer ju ihåg vad han gjorde i FBK-tröjan... Nurminen tog väl över som förstemålis i Atlanta denna säsongen med gott betyg... Noronen har varit duktig i Buffalo de gånger han fått stå istället för Biron... Markkanen slog ju ut Salo i Edmonton innan han fick sticka till Rangers som backup till Dunham... Niitymäki som sagt nyligen kontrakterad som backup i Flyers efter en riktigt bra säsong i AHL... Lehtonen ska ju vara en mycket lovande målis i Chicago som varit lagets stora stjärna (?) och var Kiprusoffs backup i WC... Toivonen ska även han vara ung och riktigt lovande... Ahonen vet jag minst om men har varit okej i AHL tror jag... han är draftad av New Jersey som har Brodeur samt Ahonens konkurrent Clemmensen som jag tror skrivit på som backup till Brodeur i NJ inför denna säsong... men mig veterligt så drabbar inte denna lockout AHL-målvakter så dessa kan ju vara borta ur racet om de redan har kontrakt... om de skickas ner till ECHL om någon NHL-målvakt går ner och spelar i AHL (om det är möjligt enligt de regler som kan gälla för denna lockout vill säga) så kan de kanske få tillåtelse att spela i en bättre liga då detta kan anses vara bättre för utvecklingens skull.

Det finns som sagt en del bra målvakter att finna på andra sidan... får hoppas att det löser sig snart
Kommentera