1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581411 inlägg · 6216 ämnen

Kapanen

416229 · » Till forumet


Sv: Kapanen
Frella: Man kan ju förlänga Jokela´s try-out till November också. En finsk NHL-målvakt ska väl inte vara omöjligt däremot. Finns ju en del att välja mellan.

Miika Kiprusoff ville väl spela i Sverige tyckte jag mig läsa någonstans men frågan är om han gör det gratis.

Viktigast är att det löser sig med Zetterberg OCH Modin. Två världspelare som distriktet fostrat måste spela här. Annars är det riktigt illa.
Kommentera

Sv: Kapanen
Pine Power: Visst hoppas jag på att man kan få en klassmålvakt förutom Zäta och Modin... det vore ju kanon... jag bestrider inte det du säger att man i GD (eller menar du GP?) påstår detta... har inte läst det själv så jag kan inte kommentera det hela... det lät bara på Kenta (tror jag det var) att Zäta prioriterades så det lät som att det inte var säkert att man skulle ha råd med Modin när Zätas kontrakt lösts... men jag hoppas som sagt också på att det ska lösa sig med båda dessa två och en klassmålvakt.

Vad gäller målvakter så finns det ju en del duktiga finnar som kan vara något... det lät ju som att det var detta som TIK letade efter enligt något tidigare inlägg... vad jag vet så finns för tillfället Kiprusoff, Toskala, Markkanen, Nurminenn Noronen, Nittymäki, Lehtonen (AHL), Toivonen och Ahonen på andra sidan pölen... av dessa är ju de tre sistnämnda AHL-målvakter samt att Niitymäki nyss verkar ha fått ett kontrakt med Flyers som backup... övriga är förstemålis eller backup i NHL... så kan man få någon av dessa så ser det ju helt okej ut... för att inte säga riktigt bra ut.

Kiprusoff är ju outstanding... Toskala har iofs bara varit backup bakom Nabokov de senaste säsongerna, men man kommer ju ihåg vad han gjorde i FBK-tröjan... Nurminen tog väl över som förstemålis i Atlanta denna säsongen med gott betyg... Noronen har varit duktig i Buffalo de gånger han fått stå istället för Biron... Markkanen slog ju ut Salo i Edmonton innan han fick sticka till Rangers som backup till Dunham... Niitymäki som sagt nyligen kontrakterad som backup i Flyers efter en riktigt bra säsong i AHL... Lehtonen ska ju vara en mycket lovande målis i Chicago som varit lagets stora stjärna (?) och var Kiprusoffs backup i WC... Toivonen ska även han vara ung och riktigt lovande... Ahonen vet jag minst om men har varit okej i AHL tror jag... han är draftad av New Jersey som har Brodeur samt Ahonens konkurrent Clemmensen som jag tror skrivit på som backup till Brodeur i NJ inför denna säsong... men mig veterligt så drabbar inte denna lockout AHL-målvakter så dessa kan ju vara borta ur racet om de redan har kontrakt... om de skickas ner till ECHL om någon NHL-målvakt går ner och spelar i AHL (om det är möjligt enligt de regler som kan gälla för denna lockout vill säga) så kan de kanske få tillåtelse att spela i en bättre liga då detta kan anses vara bättre för utvecklingens skull.

Det finns som sagt en del bra målvakter att finna på andra sidan... får hoppas att det löser sig snart
Kommentera

Sv: Kapanen
RedEagleJkp:

Men det låter ju faktiskt om man man tittar på till exempel SVT text(tror jag det var) att det jagas en Klassmålvakt UTÖVER Z och Fredde så det ena behöver inte utesluta det andra...det finns ju många sätt att lösa problem på och Modo har väl inte så värst mycket bättre ekonomi än Timrå.

Och läser man dessutom GD i dag så får man genom Brynäs sportchef Michael Sundlöv intrycket att Fredde skulle vara klar för Timrå då Sundlöv precis som jag gjorde i våras hänvisar till hans familjesituation (Nytt barn på väg i dagarna.)

Det var ju till och med någon som skickade ett mycket initierat PM till mig i våras någon gång också där denna då hävdade att han valde mellan Brynäs och MoDo och att han med största säkerhet skulle spela i MoDo. *Asgarv*
Kommentera

Sv: Kapanen
Poffa: Noronen kan det mycket väl vara, har dock aldrig hört talas om honom förrut...
Kommentera

Sv: Kapanen
Poffa: Svullna knän och ömmande höft enligt artikeln i ST som länkats till tidigare. Kimmos egna ord om jag inte missminner mig.
Kommentera

Sv: Kapanen
Swordster:

Är det inte Mika Noronen, istället för Numminen?

Är det någon som vet mer exakt vilken typ av skada det är? Det sägs ljumskskada, lårskada och lite allt möjligt? Är det bristningar, sträckningar, avsliten muskel, trasiga muskelfästen eller vad är det? Allvarligt låter det i alla fall och synd är det också, då han varit en av ES bästa målvakter de två senaste åren.
Kommentera

Sv: Kapanen
Granis: Skulle inte förvåna om Kapanen lider av en reumatisk ryggsjukdom som heter Bechtrew. Har själv den så jag känner igen de symtomer det har skrivits om i tidningarna!
Kommentera

Sv: Kapanen
Granis: Enligt artikeln i ST åtminstone en veckas vila och sedan rehab i en månad innan han kan gå på is... men det är ju om allt går enligt planerna... men det kan ju bli betydligt längre.

Man får försöka se det positiva i det hela med en lockout i detta läget samt att kommentatorerna únder WC påstod att de flesta finska spelarna inte hade några kontrakt skrivna inför den eventuella lockouten... det finns ju finska målvakter som kan ersätta Kapanen i så fall utan att bli alltför dyra.

Någon sa att döma av tidigare information angående hur dyra försäkringarna ska kunna bli (ca 1% av lönen för säsongen (?)) så borde Timrås framgångar kunna få en "up and coming" målvakt som Markkanen, Niitymäki eller liknande för en rätt billig penning.

Men beroende på Zätas försäkring kanske en sådan som Modin får kliva åt sidan i så fall... hur gärna jag skulle vilja ha honom i TIK så får nog en klassmålis anses vara mer prioriterad för tillfället... tyvärr... men kanske kan en lockout på 2-3 månader vara nog för att Kimmo ska kunna få gott om tid att läka... men det ser ju inte så bra ut för tillfället... men man ska vara optimist... så lycka till med rehabiliteringen Kimmo så är du tillbaks snart... vi håller tummarna.
Kommentera

Sv: Kapanen
Frella: Namn det pratas är tydligen Kiprosoff och någon Numminen eller liknande, han skall visst spela i Buffalo.
Kommentera

Sv: Kapanen
Fanzin: Jokela får nog packa väskan och åka hem igen är mitt tips. Han anses nog inte hålla som förstakeeper unde en längre tid. Ersättare jagas.
Kommentera

Sv: Kapanen
Swordster: vem står i kassen då?
Nya finska killen lr vad?
Kommentera

Sv: Kapanen
Granis: Ingen aning. Men om han, som det står på www.timraik.nu, skall börja om med uppbyggade försäsongsträning så blir han nog borta i minst två månader...
Kommentera

Sv: Kapanen
Granis: Det är det nog ingen som vet. Han ska rehabiliteras nu. Kanske 2-3 månader?
Kommentera

Kapanen
Nån som vet hur länge kapanen blir borta?
Kommentera

416229 · »