Brynäs IF

556424 inlägg · 7754 ämnen

Brynäs-Färjestad

2105256 · » Till forumet


Sv: Brynäs-Färjestad
Blir mera och mera ifrågasättande för varje dag som går kring implementeringen av det nya spelsystemet. Kollar man tabellen så ligger båda lag Peter tränat/tränar just nu i botten vilket kan peka åt att Peters koncept inte riktigt håller ett bättre nivå än den som tabellen och spelet ute på isen visar. Sedan så funderar jag på Ersson som plötsligt inte trivs med sin målvaktstränare och vill ha ett nytt ansikte/röst att vänja sig med och förhoppningsvis få komma tillbaks till formen han hade i början av säsongen. Tänk om personkemi inte stämmer denna gång heller? Ska man sparka ytterligare en person för att Ersson ska trivas?
Resultaten verkar vara trots allt en kombination mellan en svag trupp, gnälliga/bortskämda spelare men även ett spelkoncept som inte funkar för den befintliga truppen som inte klarar av att få ihop alla trådar för att det ska fungera.
Jag kanske har fel men det är i alla fall min känsla.
Trevlig fortsättning på helgen
+5
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Stefan R 63: Ja, jag hade också gärna förstått mer av den taktiska planen. Hoppas stenhårt att det ska droppa lite på oss guldpartners så småningom - även om man då klart måste hålla det mest detaljerade till bröstet kommer ju vi vanliga dödliga tycka att självklarheter på SHL-nivå är raketforskning 🤣
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Brynäsgubbe:
Äntligen var det någon som sa de rätta orden.
Går inte ha ett bottenlag i flera säsonger och ta in en tränare och tro man sedan kan lyfta till en 4de plats eller en 6e plats utan att förbättra laget under ”processen”.
Bara oinsatta, okunniga, överoptimistiska kappvändare till skygglappssupportrar som tror på tugget om att det är en årslång ”process” att sätta spelet vi är inne i och att det är därför alena matchbilderna ser ut som det gör.

Brynäs felageranden:
- Campese är helt på läktaren då han går ut med 3 resp 10årsplanen. Han vet inte vad han gör.

- Brynäs tror man kan värva in spelare på tomma platser och som ska utvecklas till en nivå de aldrig varit på från en säsong till en annan utifrån antagen potential. Detta fast en vinnande stomme saknas.
Detta då en av framgångsfaktorerna Campese uttryckte och som skulle ta oss mot målen var bättre scouting.

- Brynäs värvar hem avdankade stjärnor och bygger organisationen kring dessa istället för att värva kompetens direkt från början.

- Campese låter allt fortgå fast prognosen påvisar att vi inte är i fas med målen istället för att tillsätta ekonomiska medel att agera med då det behövs. Att det måste kosta att nå målen borde vara något han insett innan han gick ut med målen. Annars är han mer inkompetent än han uttrycker sig massmedialt

- Styrelsen med Jurgen är helt frånvarande.
(Det är ju faktiskt de/han vi röstat fram för att se till att Brynäs tillgodoser våra medlemmars intressen. Ställer de krav på prestation utifrån 3 resp 10årsplanen eller är de goa gubbar/tanter som resten av brynäsorganisationen är den största frågan?)
+9
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Spjutmuren: det vore mycket intressant att gå se HUR vill Bif spela i tex Bp..? Hur vill de styra motstånarns 5a redan i uppspelsfasen..Hur viil vi uppträda när moståndarna går in i vår zon? När de får uppställt spel? Just nu ser inte jag några tydliga linjer.vi har haft väldigt duktiga spelare genom åren i 4 mit 5 som är smarta o kan läsa spelet osv..Dakell janne larsson johan larsson granis har vi dem iår? Den spelare som jag tror lider mest just nu är vår Rödda..Han måste bli avlastad för han är vår MVP
+1
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Brynäsgubbe: Nja, nu har jag ju bara sett ditt klipp. Men där är det ju redan kaos i strukturen och man måste nog vara lite förlåtande om han tvivlar på om han ska följa med ned där - det står ju en till FBK-back på blå... Inte för att jag är så taktiske skolad, men det blir ju extremt svårt att komma ut av zon om alla forwards faller ned i eget slott. Så att han kanske vill hålla lite djup och blir passiv verkar naturligt.

Tycker det ser ut som huvudproblemet där är att C+backar har låtit sig luras långt ut på kanten och att den andra forwarden störtar med mot bortre stolpe i hopp om att fånga upp FBK-spelaren där, och egentligen inte håller varken markering, yta eller struktur

Kul om någon har lust att diskutera lite sådana här saker...
+3
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Auchinleck: Sen hur bra Brynäs egentligen är på det sociala kanske vi skall låta vara osagt. Playday till exempel känns mest som ett pr jippo men sjal är inte jätteinsatt i vad som görs.
+1
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Brynäsgubbe:
Ja, att vara "bra på det sociala" är enklare än att vara bra på hockeyn, där är det till att börja med 13 konkurrenter i samma serie...
+7
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Nu förstår man hur det måste känts att vara leksing...
+4
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Brynäsgubbe: Att hänga ut en spelare i den där situationen känns fel då samtliga fem brynässpelare är totalt ur fas och på fel ställe.
+3
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Passade på att se studions analys också... Inga uppmuntrande ord direkt.

Wikegårds avslutning hänger kvar... Bra på det sociala, usla på hockey. "För det är det de håller på med." Nja... inte känslan man får som supporter direkt.
+1
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Fimpade sändningen direkt efter 4-1 men gått tillbaka nu och tittat på situationen igen. Det här är bland det mest patetiska jag sett. Berglund står ju STILLA?! Blir så jävla förbannad. Var det 1500-2000 spänn jag kasta i skön på detta swish-jippo? Aldrig sett nåt värre glid på professionell nivå.
+3
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Kalle Kamel: Efter 8 förluster på de 9 senaste så förstår jag att PA är deppig, vem är inte det. Det är ju hemskt. För även om det ser lite ljusare ut framåt så är de ju fortfarande nästan kaos bakåt. Jag har svårt att förstå hur ett lag som ändå har mycket rutin kan gå bort sig gång på gång och släppa till så mycket rena lägen. Jag fattar det inte.
+11
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Charles: Samtidigt kan vi passa på att byta ut en del känslostyrda supportrar mot några som är lite mer samlade.
Lika bra att ta ett helhetsgrepp om HELA processen när vi ändå håller på, och inte bara den som pågår på isen...😂
+2
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Forsberg 1978: Har fortfarande Cmore men ser bara början på säsongerna, det där 10-talet matcher innan man ser att det inte funkar i år heller, ja du vet. Känns mycket mindre jobbigt att följa swehockey och läsa kommentarerna här. Jag är tillbaka till kvalet, garanterat. Det kommer bli jäkligt spännande. Och chans på vinst!
+2
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Huge:
Jag ska försöka med SVT. Som skattebetalare tycker jag att 377 innehåller för mycket skitresultat.
+7
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Forsberg 1978: Du kan ju alltid försöka att få lite pengar tillbaka på ditt abonnemang på CMore.
Har hört att man kan få det om man kan bevisa att man är en genuin medgångare.
Borde räcka att du skickar dom några exempel på dina inlägg härinne som bevis...
+1
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Satt och fundera på ifall man skulle byta lagkapten till någon mindre känslostyrd spelare och mer samlad istället. Men vet inte vem som skulle passa, vad tror ni kring det och isåfall vem?
+2
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Nedtonad, låg och fundersam konstaterade han att det var spelet utan puck som inte fungerade mot Färjestad
PA på presskonferensen efter match. Ja alla vill för mycket. Undrar om det är samma som andra ser också?
Älskar Brynäs kommer fortfarande att följa dem
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Auchinleck: det är väl bara att inse att vi är galna allihopa, när det vänder är vi alla hjältar
+1
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
JanT:
Känns tyvärr mer som att epitetet "undergångssupporter" håller på att etablera sig.
Det krävs goda råd nu.
+6
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
mk: Själv är jag tyvärr cementerad i brynästräsket, jag ser på varenda patetiska match från start till slut och mår skit av att se parodin den här jävla lallarlaget visar upp år efter år dock börjar jag inse att jag kanske behöver ha professionell hjälp för att ta mig ur skiten....
Det bästa för hälsan vore nog att säga upp cmore....
+19
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Stefan R 63: ”Vi har inte kunnat ersätta dem och det märks framförallt i pp...”

Jag skulle vilja påstå att Gunde och Söderström mest saknas i spelet med fullt manskap på banan. I pp klarar vi oss bra tack vare några spelskickliga forwards, men i 5/5 spelet har vi väldiga problem i speluppbyggnaden utan dem.
+3
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Huge: Snart sitter du här alldeles allen och agerar förnekare av verkligheten. Nöjd först då, förstår vi...
+4
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Brynäsgubbe: medgångara har nog hoppat av tåget för många år sedan 😂😂
Tyvärr finns risken att vi blir nedgångare ☹️
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Huge: Då är jag oxå medgångare.
Följer bara Brynäs sporadiskt nu. Kollar kanske resultat 2-ggr per timme.

Varför ska man utsätta sig för att må dåligt en hel kväll, och gå och vara förbannad?
Bättre att lägga sig på nivå som är nyttigt..
+1
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Fjärde året i rad vi är fullständigt genomusla och Huge tror fortfarande att folk här inne kan vara annat än fullblodssupportrar in i benmärgen...

Varför i helvete skulle jag utsätta mig för detta om det enda jag brydde mig om var framgång...? Svara på det är du snäll.
+18
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Huge: ”Medgångare” - tveksam till att det begreppet existerar längre när det gäller Brynäs IF.....,Är vi inte motgångssupporters allihopa?
+26
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Carlo: En medgångare mindre härinne då.
Alltid nåt...
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Nu loggar jag ut för denna säsong!
Se nästa i vilken serie vi spela i då, hej!
+4
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Stefan R 63: Tycker ändå att spelsystemet klickar i mer och mer men det är gamla synder som fortfarande spökar och förstör mkt. Med Sallinen, Pettersson och Persson tillbaka borde det bli mer stabilt i defensiven, vilket ger bättre möjligheter att slipa bort dom enkla misstagen som görs.
+2
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Stefan R 63:
Brynäs bör sparka ointresserade spelare.......................
+1
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Stefan R 63: Förvisso, men för den skull måste man ju som betraktare kunna se att det är mkt oflyt inblandat när Björk med öppet mål träffar mv-spaden och Desch idag träffar stolpen med öppet mål.
Och att mål här istf mål i arslet förmodligen hade påverkat matchbilden på ett för oss gynnsammare sätt.
+1
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
spolaisen: i ett lag ska det nog finnas olika karaktärer för att det ska bli bra! Jag är mer fundersam varför inte spelsystemet klickar i..
+2
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Stefan R 63:
Laget har för många olika karaktärer, om man jämför med storhetstiden när Brynäs var en lagmaskin.

Någon bär ansvaret för de senaste årens spelarköp!
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Axle San: Riktigt trist att Kinnvall gick till Hv71, hade med glädje sett honom i den finaste tröjan.

Inte meningen att älta något som inte går att påverka.
Bara ett konstaterande.
+1
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Stefan R 63: Läste en krönika av Sanny från i våras; ”Jag skulle vilja hävda att den som tar över Brynäs har ett drömjobb framför sig med stora möjligheter att lyckas.” Kan bli en klassiker.....
+4
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Axle San: jo det håller jag med om! Vi har inte kunnat ersätta dem och det märks framförallt i pp...Varken Gunde eller söderström hade ju det fysiska eller defensiva spelet som sitt adelsmärke..
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Stefan R 63: För få spelskickliga backar i laget och det får Sundlöv ta på sig. Det känns som att varken Gunderson eller Söderström ersatts av spelskickliga backar.
+2
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Honken: Håller med dig! Bort med snacket om otur, felstudsar osv..Sånt jämnar ut sig över en säsong.
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Alfred : kan förstå att man tänker så som student! Har gått igenom det och är förbi det. Så kostnaden för cmore har jag råd med men mitt humör blir så jävla dåligt när det ser ut som det gör match efter match och en bra match typ var 7e match
+3
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
spolaisen: före säsongen! Sa många att Bif hade en bra fw sida och att backsidan stark.Mv sidan var ett frågetecken. PA rätt tränare för Bif..Kan inte riktigt se vad Sundlöv gjort fel?
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Enaranger: Nja, vi går bort oss gång på gång på gång, otur är skitsnack, bra lag har tur och dåliga har otur. Vi var ner i källaren idag igen efter några ok insatser! Jag börjar på riktigt bli orolig nu.
+1
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Enaranger: Det känns som att vi är ungefär som det somaliska bandylandslaget i den där dokumentären, totala blåbär som är med för att se och lära .
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Carlo: Nä men tänkte mest att man inte vill slösa pengar på denna säsong. Då kan man lika gärna se den gratis. Lite så jag tänker som student
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Carlo:
Hur det ser ut på isen?
Sundlöv bär ansvaret!
Färjestad är en lagmaskin.
Brynäs är inte en lagmaskin.
+2
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Huge:

Kan hålla med om att det är vi som ger Färjestad 4 av 5 mål,
som de får skapa lite ur tomma intet. Och det är ju onödigt
då vi lyckats freda oss från de anfall och chanser de skapar
via sitt eget spel (utom vid deras 4:e mål).

Vi förlorar ju mycket på att åter förlora en förstaperiod.
Hade vi gjort 1-0 istället för att lägga en puck i stolpen
vid öppet mål, och sen släppa in 0-1 i anfallet efter.
Då hade vi haft stor chans att vinna första perioden.
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Alfred : det är inte pengarna det sitter i det är hur det ser ut på isen!
+1
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Huge: Samtidigt har vi äntligen lyckats reducera antalet onödiga utvisningar och Persson är en återfallsförbrytare på den punkten.
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
Huge: OK - tack för info!
Låst ämne

Sv: Brynäs-Färjestad
#33: jag förstår och känner samma sak! Är på god väg att fimpa cmore! Blir på så frustrerat dåligt humör när det ser ut som det gör match efter match! Jag väljer nog att följa resultatet i gd dagen efter om jag bry mig alls! Kanske skall undvika hockey helt till säsongen är över
Låst ämne

2105256 · »