Brynäs IF

713195 inlägg · 7953 ämnen

Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17

1788917 · » Till forumet


Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Carl Lejonkräk: därför att 2 backups blev sjuka och man lånade in skräp :)
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Inkazar: Men hur blev det 6 stycken för att 2 var sjuka?
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Lunkan: Huge: ni har rätt båda två. Båda hade körtelfeber nästan samtidigt. Det var därför vi var tvungna att spela 6st målvakter ett år.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Huge: Alltid svårt att veta hur bra spelare från Allsvenskan/juniorlag kan bli i SHL....grymt svårt och har men dessutom knappt sett spelaren spela så är det ännu svårare att sia om potentialen..
Spontant känns JJ som en potentiell andremålis på SHL nivå men jag gissar mest. Felix är en supertalang och han kan nog bli en toppmålis i ligan.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Huge: Jag kan tyvärr inte skryta med att ha sett honom speciellt mycket och även om jag gjort det är jag rädd för att jag inte är rätt person att bedöma honom på ett djupare plan. Som jag förstår det har han gjort det bra i Almtuna hur långt det räcker i SHL har jag inte en aning om. Sjukt svårt att spekulera i hur bra han kan bli.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Lunkan: Haha, ja där ser man hur mkt koll jag hade där. Hade för mig att det var tvärtom. Det komiska är att jag först tänkte kolla upp hur det verkligen låg till, då jag var lite osäker, men var tämligen säker på min sak. Då kan vi alltså bortse från teorin om att Felix skulle ha fått ett tidsmässigt försprång i utvecklingen, gentemot JJ.
I övrigt vore det intressant att få höra din egen uppfattning om JJ, då du verkar ha sett honom betydligt mer än vad jag har gjort.
Är han ett hopplöst fall, under utveckling med god prognos eller vadå?
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Huge: Hur tänker du nu? Det var väl ändå Felix som fick körtelfeber.!?
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
mk: "Nä. Att Jonas skulle bli en bättre spelare, har jag svårt att tro.
Felix har större talang,"

Att ansvariga (Pecka m.fl) verkade vilja satsa mer på JJ än Felix innan körtelfebern slog till, kan ju tyda på att det inte skiljer nämnvärt i talang mellan de båda. Frånvaron pga sjukdom kan dessutom ha gjort att man tvingades satsa på Felix istället och att han därmed fått ett försprång i utvecklingen på den här nivån.
Tror inte att det skiljer nämnvärt i talang här, är väl isf löpskallen som kan skilja.
Och där vete fan om det heller går att säga nåt med bestämdhet utifrån deras resp prestationer på isen, ex Felix har ju sett minst sagt tafatt ut i många matcher.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Powerfade: "Så från att du i princip utnämnt JJ till Sandströms efterträdare så vill du se mer av honom för att kunna göra en mer säker analys. Vadan detta lappkast?"

Lappkast?

Jag har bedömt JJ som en potentiell efterträdare till Felix utifrån det lilla jag sett och i övrigt uppfattat om honom som målvaktstyp, ifall det nu blir aktuellt nästa säsong om Felix försvinner. Och att JJ:s insatser mot FBK och Växjö inte har fått mig att ändra uppfattning.
Har aldrig påstått att jag velat se mer av honom, har bara sagt att det lilla jag nu sett ev är för lite men att det även kan vara fullt tillräckligt.

"du rackade ner på mig efter att jag skrev att det är väldigt svårt att ge en analys av JJ efter att vi mött ett skadedrabbat FBK som knappast testade honom. Nu blev han testad av Växjö och han levererade inte"

Nja, det jag isf rackade ner på var väl ditt påstående att FBK inte var nån bra värdemätare. Tvärtom, den typen av matcher brukar ju målvakterna ofta beskriva som jobbiga och svåra att hantera jämfört när dom har mkt mer att göra, ex som matchen mot Växjö. Att matchen mot Växjö sammantaget ändå kan ha varit lite tuffare för JJ:s del håller jag dock med om, då motståndet för dagen var mer organiserat och spetsigt sas.

Sen tycker jag att man måste vara lite mer nyanserad i bedömningarna gällande insatsen mot Växjö och inte bara konstatera att JJ inte levererade.
Ettan är en dubbel(?) styrning, mer eller mindre otagbart.
I övrigt ett friläge, en snabb sidledsförflyttning med avslut mellan benen och en släppt retur vid skymd sikt i BP och där backarna sen inte klarar att hindra Rosén från att måla i nästan öppen kasse.
Mao: två matcher med lite olika matchbilder där jag ändå tycker att JJ får godkänt utifrån förutsättningarna.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Carl Lejonkräk:
Ja, men inte i Brynäs väl? 😃
För att vinna i ett slutspel behövs ännu mer press på puckhållaren? 😃
Kommentera


Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Auchinleck: "Behövs ingen större hjärna/handleder för att sätta konstant press på puckhållaren? "

När vi själva (vilket vi strävar efter) har pucken så kan ju hjärnan och handlederna komma väl till pass.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
bradberry:
Hjärna och handleder? Det är väl så omodernt att det nästan är modernt igen?
Behövs ingen större hjärna/handleder för att sätta konstant press på puckhållaren? 😃
#älskaluckorispelschematundertransportsträckan
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Powerfade: I regel hoppar jag över novellerna, tycker det ända att det är lite komiskt att så fort man har en synpunkt på magisterns inlägg är det alltid ens egen läsförståelse det är fel på. Det kanske skulle kunna vara så i mitt fall men nu gäller det ju alla som inte håller med.

Sen är det ju lite roligt att hälla bensin på elden ibland också 😃
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Inkazar: Nej Huge är faktiskt en fysisk person, jag har träffat honom ett par gånger. Fast liknelsen med Wennerholm blir extra komisk då Huge ofta gnällt på just honom. Med rätta..för han är en ytterst begränsad "journalist" som kan hålla sig till att göra sina listor istället för att göra några djupare analyser.

Ja här på forat så finns det många som gärna drar slutsatser väldigt tidigt. Lite kul ändå när de kräver att Brynäs skall kämpa medan de själva läger sig platta och kastar in handduken efter en förlust i omgång nio eller nåt sånt.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Powerfade: jag som ändå är rätt ny. Inte ens ett år på forat än börjar fundera på om det inte är självaste Wennerholm som gömmer sig där bakom nicket ;-)

Nä skämt åsido. De är bara dumt att dra några slutsatser i ett längre perspektiv av en match. Efter leksandsmatchen skulle vi få kvala, men vi är nog alla överens om att så inte blir fallet :-)
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Lunkan: Huge har stuckit ut hakan EN gång och då hade han fel. Jag tycker att det är fel av oss att ge honom skit för det bara för att det blev fel den gången. Vill du hellre läsa hans hängslensvångremsäkerhetsbältehjälmochkrockkudde inlägg? Inlägg som alltid blir på tok för långa endast på grund av att han måste säkra upp alla tänkbara och otänkbara vinklar?
Vi borde tvärtom uppmuntra honom till fler kollar i hans spåkula 😉😊
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Huge: Om jag skulle försöka mig på att skriva en analys gällande ditt raljerande skulle inlägget bli alldeles för långt.

Sätt på en kanna kaffe och läs igenom dina inlägg om JJ i lugn och ro så kanske polletten trillar ner.

Du som gillar gamla citat (obs kommer ej ihåg ordagrant) "Jamie Ram kommer bli årets värvning, kom ihåg var ni läste det först"

Jag tror det sammanfattar din kunskap om målvakter ganska bra. Ha en lugn och trevlig kväll nu magistern.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
mattiask: Fast jag tycker vi släpper till fler lägen än tidigare. De två nollmatcherna kom målisarna upp stort.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Zappaholic: Vi hade väl inför matchen igår haft 8.5 period utan insläppt mål?
Samt att vi hade fjärde minst insläppt i hela ligan inför matchen.
Jag tycker definitivt inte att försvarsspelet har gått ner sig några procent senaste tiden - snarare tvärtom. Känns som att vi varit ett av de klart mest stabila.
Tycker däremot att vi emellanåt släpper in för billiga mål däremot.
Tycker både Växjös första och andra igår var billiga.
På det andra målet studsar ju pucken "fel" via Erssons skridsko eller JJs benskydd, minns ej riktigt.
Men tycker att vi varit stabila bakåt sista tiden. Det som dock oroar är att vi bränner på tok för mycket chanser framåt!
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Powerfade: Svårt att uttala sig om JJ. Jag har en känsla av att försvarsspelet gått ner sig några procent den senaste tiden. Jag tycker motståndarna får komma in med fart i vår zon och har lättare att skapa tryck. Tycker också vi täcker skott sämre. Men det är bara känslor jag har och inget jag kan backa upp med statistik.

Det jag vill åt är att jag tycker vi hjälper våra målisar lite sämre än tidigare. Även fbk kom ju till för många lägen.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Huge: Så från att du i princip utnämnt JJ till Sandströms efterträdare så vill du se mer av honom för att kunna göra en mer säker analys. Vadan detta lappkast? du rackade ner på mig efter att jag skrev att det är väldigt svårt att ge en analys av JJ efter att vi mött ett skadedrabbat FBK som knappast testade honom. Nu blev han testad av Växjö och han levererade inte. Du radade upp Boorkiska klyschor om "svårt att stå när man är sysslolös" osv... Har man svårt att vara koncentrerad i 60 minuter i sin "debut" i SHL så har man grava problem.
Jag tänker inte dra några slutsatser av hans insats mer än att han "imponerade" inte lika mycket mot ett lag som faktiskt mäktade med att skapa tryck på Brynäs...
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Powerfade: Jag säger att jag är osäker och att det är mkt möjligt att jag sett för lite av JJ för att kunna göra en mer säker och tillförlitlig analys. Vilket innebär att det samtidigt finns en möjlighet att det lilla jag sett är fullt tillräckligt.
Hade jag nu suttit på nån hög häst så hade jag väl isf tvärtom påstått att det lilla jag sett, med säkerhet är fullt tillräckligt för att kunna göra en säker och pålitlig analys.
Begriper inte hur din logik har funkat här, när du yrar om höga hästar...
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Värvningsbomb imorgon? Presentera det jävla nyförvärvet =)
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Huge: "Mkt möjligt att jag sett alldeles för lite av JJ för att kunna göra en mer säker analys. "
Värsta scouten alltså? Kliv ner från dina höga hästar...
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Huge: till nästa säsong KAN vi inte ersätta Felix med JJ. Du får ursäkta huge men det skulle bli ett mediokert målvaktspar. Rautio är bevisligen fortfarande bra. Men jag tror inte han klarar en 1a spade själv.
Och att tro att JJ ska kunna göra de Felix gör nu nästa säsong? Nej. De tror inte jag.
Jonas är en utomordentlig 2a spade som kan gå in och spika igen vissa matcher han får chansen i. Det har han visat förr.
Men vi skulle då sitta med två 2a målvakter, det skulle inte göra nån glad tror jag..
Limpan/JJ limpan/rautio vore grymt. Men jag tror och tycker limpan är för bra för SHL så han tar sig nog till andra sidan nästa år.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
bradberry: det är en hel drös med skillnad på pojken nu mot då tycker jag.
Sen kan ja väl tycka att Ölund inte är en 1a line spelare. Å de säger han själv med. Trivs bäst i bp tex.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Forsberg 1978: "Tycker att Ölund gjort det bra och förtjänar att prova på spel i första femman eller andra!"

- Det har han ju redan gjort...
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Tycker att Ölund gjort det bra och förtjänar att prova på spel i första femman eller andra! Mannberg däremot kommer få nöta bänk när vårat nyförvärv kommer!
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
dacke72: Det är väl snarare självklarheter än lärdomar du pekar på.
"Lärdomar" låter ju som om Bulan och spelarna först nu har fattat och lärt sig att man måste ha en toppmålvakt för att gå långt och att spelarna måste sätta sina chanser.
Om man nu ska dra nån större lärdom av just gårdagens match så är det väl att det inte går att dra några större lärdomar efter en enstaka match mellan två topplag så här års, där det kan sluta lite hur som helst beroende på dagsform, effektivitet osv.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Lunkan: Mkt möjligt att jag sett alldeles för lite av JJ för att kunna göra en mer säker analys. Men det ändrar väl inte på faktum gällande sakfrågan: din läsförståelse räckte uppenbarligen inte till för att förstå vad jag försökte säga: att det gällde JJ:s möjligheter att fullt ut ersätta Felix nästa säsong och inte idag.
Sen kan du väl försöka utveckla exakt VAD som är raljering när jag redogör för hur jag ser på JJ:s framtida möjligheter som målvakt.
Felix har gått en lite annorlunda väg iom att han direkt fick chansen i SHL medans JJ tvingats gå via spel i AS och få erfarenhet den vägen. Svårt att egentligen sia om vilket modell som är bäst eftersom det inte finns nån mall att gå efter sas.
Varför skulle inte JJ kunna bli lika bra som ex Felix om han får samma chanser som denne fått i SHL och dessutom med en säsong i AS under bältet som en nyttig erfarenhet?
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Huge: Min läsförståelse och fantasi säger mig att du sett JJ alldeles för lite för att göra en analys. Det är mest raljerande från din sida tyvärr.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
dacke72: Håller med dig på punkt ett och två. Vad gäller Nick lider ju han som den målskytt han är av avsaknaden av en center med hjärna o handleder. Granis och Paille är duktiga hockeyspelare och viktiga för laget men har inte ovanstående färdigheter tyvärr...
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Lärdomar efter gårdagen:
1. Man måste ha en SHL-målis i kassen
2. Bertilsson är oersättlig, utan honom inga SM-gulddrömmar
3. Våra forwards måste sätta sina chanser, om inte Nick börjar producera snart är det verkligen illa
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Tror att det är bra att förlora någon enstaka match så här. Lär väl bara passa sig för att man hamnar i en svacka av det, men det kan vara bra mentalt så man inte blir för stora på sig själv :) Får se sina misstag och brister lite mer så man kan jobba på dom och förfina sitt lag och sitt spel
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Huge: Nä. Att Jonas skulle bli en bättre spelare, har jag svårt att tro.
Felix har större talang, det enda som stoppar honom är han själv.
Men givetvis får Jonas bli en sjujävla målvakt😀
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Forsberg 1978: Frölunda, SAIK och Växjö känns riktigt svåra att rå på i sju matcher men i övrigt så tror jag på mycket goda chanser i en serie bäst av sju. In med en spetsspelare och lite flyt med skador osv så finns en semifinal absolut inom räckhåll.
Spännande detta.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Lunkan: "JJ är redan redo, kolla magisterns inlägg tidigare idag, det skulle tom vara bättre än om Felix stannar. Så det så!"

Kanske lite otydligt formulerat men med lite läsförståelse och fantasi borde du ha fattat vad jag menar. Så här skrev jag:

"Mao: baserat på ovanstående så är jag tämligen säker på att JJ fullt ut kommer att ersätta ex Sandström om denne försvinner och att det heller inte är osannolikt att bytet t.o.m innebär en uppgradering av målvaktsdelen."

Eftersom Sandström knappast lär förvinna den här säsongen så menade jag självfallet att JJ har stora möjligheter att fullt ut ersätta Felix om denne nu försvinner ex till NHL nästa säsong. Och att bytet t.o.m kan bli en förbättring av målvaktssidan om JJ får förtroendet.
Gårdagens enstaka insats med ett par tveksamma ingripanden ändrar heller inte min ståndpunkt i det fallet.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
honken21: samtidigt hade det varit sjukt gött att slå ut sixfingers!
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
honken21: Kvartsfinal håller jag fortfarande fast vid.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Chris11:
Säkert. Tre enkla och fullt hus. Blir intressant att se uppslutningen på herrmatchen! 😂
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
honken21: Billiga mål bakåt kombinerat med ineffektivitet framåt och helt horribla domare som förfördelade Lakers något enormt gjorde att matchen gled oss ur händerna, riktigt bittert.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Sett målen nu. Lite tveksamma ingripanden av Johansson. Så får/kommer inte vår slutspelskeeper agera.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
ellis: tror vi är tunga att möta i 7 matcher. Just nu känns vi som ett semifinallag. Ingen tvekan om att vi skulle kunna slå ut lag som Frölunda och Växjö också. Jag är nästan mer rädd för att möta Skellefteå, de skulle kunna gå in i slutspel med ett skönt mentalt läge. Tror inte de rår på Växjö och Frölunda, men VI skulle få det sjukt jobbigt mot dem. Är min känsla.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
ellis: Svaret kommer till våren min vän, den som lever får se.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
honken21: Näppeligen till vår fördel. Och det är det som känns tufft. Frågan är vilket lag vi kan vinna en matchserie mot av de som kommer bli tänkbara.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
honken21: Jag vill verkligen ha in en vass målskytt till, vi är tama framåt nu.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Kunde inte se matchen men förlust mot Växjö känns okej. En förlust skulle komma förr eller senare. Mot Växjö är det mer intressant hur en 7-matchserie skulle sluta.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Inkazar: Otroligt viktigt att vi klarar topp 4, nu Gävlar gäller det att bita ihop och inte ge bort poäng i onödan.

Skål för Brynäs!🍾🍸
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 7/1 -17
Tjurn : det som är bra är att slutspelet är utanför budget: alla matcher där är plus.
Å går det som jag tror har vi minst 4, antagligen 6 matcher där: 6.000.000+

(Och sorry, råkade anmäla "auchinlekts: absolut" pga för snabb tumme)
Kommentera

1788917 · »