Brynäs IF

715272 inlägg · 7953 ämnen

Klottrarklubben

631892 · » Till forumet


Sv: Klottrarklubben
HF:

Ok då har vi koll på läget :)
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
okänd: Till att börja med innehåller artikeln ett gäng faktafel, mitt förnamn är tex inte Tommy ;) Vidare så står det att vi i BT "...oroas över rykten...", det finns dels inga rykten och således inget att oroa sig för. Artikelförfattaren hänger på drevet att skriva om våld inom hockeyn, men är i detta fall fel ute. Mötet som var igår var inget dramatiskt utan mer en träff för att utbyta information om läget. Det var några som reste med oss till ö-vik som betedde sig mindre bra, dock ej på något sätt väldsamt. Mer ligger det inte i denna "sensationsnyhet".
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
96 Artisten:

Ja jävlar du .. Vad är det för lirare ? nån som har sett dom på nån match ?
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
96 Artisten: Har dom så lite och skriva om? Könsord och svordommar kan man ju höra vart man än e i gavlerinken och både av gamla som unga. Sånt e väl inte förbjudet på ishockey vad jag vet?
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
96 Artisten: Ett gäng patetiska kinderägg är vad dom är, dom kan ju prova o starta någonting när jag åker till Gävle på lördag :-)
Kommentera


Sv: Klottrarklubben
GävleLasse: "Om du fick foten av din arbetsgivare och du har rätt till full betalning under en period (kontrakttiden) Skulle du tacka nej?"

Sjävklart........ ;-)inte.

Men här är det ju inte frågan om ifall Walle skulle gå med på det eller inte.
Du säger att det är "uppenbart" att vi kommer att få betala tiden ut.
Jag vill ha konkreta besked: svart på vitt, sas.
Gäller alltid i dessa lägen att den gamla klubben ska stå för viss del av lönen under hela den tilltänkta kontraktstiden?
Eller är det ett avtal som skrivs mellan parterna och som det är fritt att bestämma för båda parters del?

Är det som du säger så blir ju nästa fråga HUR mkt som vi tvingas betala.
Behöver ju inte bli några större summor, men som bekant:
"Många bäckar små gör en å."
Alternativt: "Inför vår Herre är vi alla smålänningar."

Eller vad säger du, JanT?
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
Huge: Varför skulle Walle gå med på en sån grej? Jag är övertygad om att han inte skulle gå med på ett sånt förslag, jag hade inte gjort det i alla fall..

Det är uppenbart att Brynäs kommer att få betala kontraktstiden ut.

Om du fick foten av din arbetsgivare och du har rätt till full betalning under en period (kontrakttiden) Skulle du tacka nej?
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
JanT: Absolut inget tvivel. Visst kan man som suppoter tycka att Walle skulle ha underkastat sig de direktiv som gavs, tveklöst. Men samtidigt så tycker man att även Boork måste vara lite mer lyhörd, för uppenbart så har det inte funkat tillfredsställande med Boorks grundidé. Hade den det så hade han knappats ändrat spelidén...

Visst måste man utveckla spelet hela tiden men jag tycker att det verkar lite konstigt att kasta ut de kreativa spelarna och sedan börja önska mer kreativitet från spelarna. Nånting säger mig att både Walle och Miettinen kunnat tillföra en hel del.

Öhrstedt och Kupan på bänken i morgon.. jag antar att Boork såg samma som jag i måndags...
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
GävleLasse: Ok. Men är det klarlagt och säkert att han kommer att få ut en del av i sin lön från Brynäs även om han skriver på för ett annat lag?
Det kräver ju isf att du eller jag har sett kontraktet och läst detsamman.
Eller att det är ngn sorts standardskrivning som gäller generellt för alla spelare i liknande situationer.

"Att Brynäs väljer att inte begära att han gör skäl för pengarna är en större förlust än att han fortsatt i Brynäs och "jobbat av" lönen, som det var tänkt innan..."

Ja, det är väl just det som är frågan...
Undrar om en omotiverad Walle som dessutom Boorken inte tål är en så stor förlust.
Om du inte tänker på att han "jobbar av" lönen genom att vara pucksamlare på träningarna e dyl... ;-)
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
GävleLasse: Hur som helst så har Walle definitivt skitit i Boorks blåa skåp! Därom råder inget tvivel.....
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
Davve17: Vi hade i alla fall fått ut mer för pengarna än som det blivit nu.
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
GävleLasse: Vi får inte heller glömma bort, att Micke Wahlberg säkerligen hade tillfört en hel del spelmässigt...det tror i alla fall jag....
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
Huge: Av det jag har förstått av Walles lön så kommer han att lyfta ut pengar av Brynäs. Han KAN skriva på för en annan klubb men kommer likförbannat att få en del av sin lön av Brynäs. Precis som i Melinaffären, Nokelainenaffären... För skulle du acceptera nåt annat i Walles läge? Han HAR kontrakt med Brynäs i 18 månader till... vilka han har full rätt att få lön. Att Brynäs väljer att inte begära att han gör skäl för pengarna är en större förlust än att han fortsatt i Brynäs och "jobbat av" lönen, som det var tänkt innan...
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
GävleLasse: Mig veterligt så hade väl media i Gävle inte skrivit ngt om Walles ev avsked INNAN Sundlöv gick ut med att både Tommi och Walle var uppkallade för samtal.
Alltså baserades deras substans i frågan på samma fakta som vi alla övriga hade.
Att jag sedan tyckte att man borde vänta med att konstatera att dom skulle bli kickade har väl egentligen ingen relevans i sakfrågan.
Det var väl mest för att jag tyckte det var bäst att vara säker innan man spekulerade vidare om saker och ting.
Jag trodde nog som alla andra att risken för avsked var i det närmaste 100% i det läget.

"Saneringen av ekonomin har påbörjats, dessvärre så har den återigen backat då Brynäs kommer att åka på att betala nån mille till en spelare som Boork inte "tål".

"nån mille" hade vi väl fått betala oavsett om Walle spelat eller inte.
Ingen vet ju ännu vad Walle tänker göra. Om han däremot bestämmer sig för att lägga av och sitta av kontraktet, då torskar vi på affären.
Men det vet vi ju som sagt ännu inte.
Men media kanske vet.
Eller ditt pekfinger.... ;-)

Så hur du redan nu så kategoriskt kan konstatera att vi kommer att bli drabbade ekonomiskt av detta kan jag inte förstå.
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
Huge: Akkt jag menar att det finns substans i det media i Gävle har skrivit hittills. Du vägrade hårdnackat att inse att Wahlberg och Miettinen fått sparken tills Brynäs tillkännagav det på sin hemsida.

Att jag tidigt höll upp ett varnande finger om att det kommer att bli VISAT missnöje bland spelare i sparkningsaffären kanske visar att jag har en del "insyn" ändå..

Brynäs har jobbat mot ett mål sedan baksmällan av SM guldet.
Saneringen av ekonomin har påbörjats, dessvärre så har den återigen backat då Brynäs kommer att åka på att betala nån mille till en spelare som Boork inte "tål". Men det är fortfarande massor av "ränder" som fortfarande inte gått ur. Detta märks lite överallt inom organisationen. All fokus ligger på arenabygget vilket kanske är det "viktigaste" av allt just nu. Men jag är övertygad om att "arena gruppen och Skanska" fixar det själva...

Det borde kanske ligga lite mer fokus på att spela elitseriehockey i den nya arenan nästa säsong.
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
GävleLasse: "Åter till "spelarmaffian". Att Nokelainen försökte få ordning på spelet med mer diciplin etc gick ju åt pipan när spelarna klagade hos ledningen som valde att gå efter spelarnas önskemål. Det är ingen hemlighet. Jag tycker mig se en stor likhet med gårdagens möte där spelare vill ha tillbaka Wahlberg. Men det är klart nu är det ju bara media som har spekulerat och du väljer i vanlig ordning att sortera ut valda bitar som du väljer att tro på."

Så du menar att du själv INTE spekulerar när du påstår att du "tycker dig se
en stor likhet...." osv?
Verkar som om det även är ngt med grundvattnet däruppe i Gävle... :-)
Om nu media spekulerar, så vet dom väl heller inte vad som är sant.
Alltså väljer man att tro på den ena eller den andra teorin: medias eller sin egen.
I just detta fall så tycker JAG mig se att man måste skilja på de båda "fallen" och att dom ändå inte behöver ha så mkt gemensamt som det kan verka vid en första anblick.

I Eskofallet var det ju hela laget (åter en spekulation iofs) som verkade ha gått ihop, då Esko sas hotade hela "maffians" existens.
En maffia som då dessutom verkade vara rätt stark och enig och som protesterade mot Eskos hela tänkesätt om hur vi skulle spela.
Vad gäller nuvarande fall så känns det mer som att det är mer kompisskäl som ligger bakom "revolten". Dock inte helt, utan de missnöjda tycker säkert också att Walle saknas som spelare till viss del.

"Hur många gånger har lokala tidningar haft fel i "turbulensen" hittills?"

Ja, vad menar du då?
Är det i ngn konkret fråga som vi fått ett klart och entydigt svar, så att vi kan se vem som hade rätt eller fel?
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
GävleLasse: Ja,det är han!
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
sylf: Och det faktum att Wennman är ifrån Gävle garanterar ju givetvis att han är Brynäsare...eller?
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
GävleLasse: Alla tidningar,oavsett lokal härstammning,har ju fel när dom sågar Brynäs enl vissa.En del är inte seriösa,en del är okunniga.Helt otroligt att vissa kan ha sån strutsmentalitet.När till å med en Gävlekille som Wennman kritiserar så är han fel ute,trots att han med säkerhet har 600% mer kunnande och insikt än de flesta här.
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
Huge: Vad jag menar med "Betonghockey" är att det har varit rejält cementerade direktiv om HUR spelvägarna skall användas. Jag vet inte hur många gånger som Boork har tjatat om att spela upp längs sargerna.

Du spekulerar om att de petade skulle vara över kreativa men som fallet varit så har snarare dessa spelare varit låsta i ett väl cementerat spelsystem där utrymme för kreativitet varit rejält begränsat.

Det förefaller ganska otroligt att du som har sett väldigt begränsat med matcher kan komma med synpunkter angående detta. Men nu kommer du ju i vanlig ordning med rena spekulationer så jag får väl se genom fingrarna ;)

Visst har Bäckström blivit mer och mer tongivande men han saknar fortfarande tyngd i sitt spel. Men man ska ju inte kräva allt för mycket av en 18 årig rookie däremot så tycker jag att Öhrstedt varit blek de senaste matcherna. 3-3 reduceringen i måndags var ett typfall på tamt backspel.

Mer pondus.

Åter till "spelarmaffian". Att Nokelainen försökte få ordning på spelet med mer diciplin etc gick ju åt pipan när spelarna klagade hos ledningen som valde att gå efter spelarnas önskemål. Det är ingen hemlighet. Jag tycker mig se en stor likhet med gårdagens möte där spelare vill ha tillbaka Wahlberg. Men det är klart nu är det ju bara media som har spekulerat och du väljer i vanlig ordning att sortera ut valda bitar som du väljer att tro på.

Hur många gånger har lokala tidningar haft fel i "turbulensen" hittills?
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
Jompe: "Nej, det är inte Brynäsjargonen som gäller. det är en jargon som har blivit normerande eftersom moderatorerna tillåtit den. Om Du tittar på reglerna för HS som säger de tydligt att man ska undvika personangrepp. Ord som mongonöjd och manodepressiv är personangrepp, i varje fall i min bok. När jag var moderator försvann sådana inlägg med en gång."

Nja, normerande var väl ändå att ta i.
Det inlägg vi talar om (som nu är raderat) var ju ställt till undertecknad.
Och som varande moderator så valde jag att låta det stå kvar, i hopp om att ngn annan moderator skulle agera istället. Hade jag själv plockat bort det så hade det förmodligen ansetts som censur från min sida:

"Jaså, moderatorn tål inte kritik och därför tar han bort mina inlägg..."
Typ....

Sen kan man kanske diskutera just ordet "mongonöjd", om vi nu är inne på sakfrågor och semantik.
Prefixet "mongo" kan ju faktiskt i detta fall ses som enbart en förstärkning av verbet, sas. Typ: skitnöjd eller idiotbra.
Knivigt fall....
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
Jompe: Instämmer till fullo. Sådant vill inte se här.
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
Wizpings: Stämmer bra det,framspelad av gamla Frölundabacken Oskar Ackerström.....Miettinen spelar i SCL Tigers andrakedja tillsammans med Marko Toumainen och Niko Mikkola som gjorde några matcher i Mora IK förra sässongen!!
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
GävleLasse: Miettinen avgjorde för sina nya tigrar igår!!!
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
Jompe: Håller med sådana ord hör inte hemma här på HS..............
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
GävleLasse: Nej, det är inte Brynäsjargonen som gäller. det är en jargon som har blivit normerande eftersom moderatorerna tillåtit den. Om Du tittar på reglerna för HS som säger de tydligt att man ska undvika personangrepp. Ord som mongonöjd och manodepressiv är personangrepp, i varje fall i min bok. När jag var moderator försvann sådana inlägg med en gång.
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
claesw: Inte jag heller...Kanske är min "tröskel" hög..


Nu är det repris på Brynäs - Bitch


Analysera mera....
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
GävleLasse:
Personligen har jag inga problem med påhopp ELLER fula ord. 
Din djävel! : ) )
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
claesw: JO visst är det så.. dessvärre så var jag inte online. Jag har tittat efter och har inte sett några "överträdelser" som skulle känneteckna peronliga påhopp.

Ett tips är att du mailar nån moderator med just de inlägg som du finner stötande...

Här e det Brynäsjargongen som gäller..

Locket på vet du ;)
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
claesw: Jobbigt att man blev försökskanin, haha ;)
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
GävleLasse:
Men egentligen är personliga påhopp och hånfulla kommentarer kanske värre än ett osedligt språk?
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
claesw: Lek inte med elden ;)
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
claesw: Det där skulle jag på ett mer internationellt språk kalla för suicidal tendencies... ;-)
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
vilken_lirare:
Pillesnopp!

Test av moderatorernas nivå : )
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
hehe ja den hade vart kul och kolla in :)
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
Gusten:

Hehe ok synd ..
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
okänd: Kommer inte ihåg hans nick, han blev utkastad ganska fort. Hemsidan länkade han till i sin presentation har jag för mig.
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
Gusten:

Haha va var det för snubbe ?

Vad var det för adress till hemsidan deras :D se om det står nu kul
Kommentera

Sv: Klottrarklubben
Gusten: Det skulle inte förvåna mig...Men det som förvånar mest är ju att det inte hänt tidigare...

Underskatta inte hur luttrade vi är här i Gävle ;)
Kommentera

Klottrarklubben
Tydligen så har nån/några sprayat Gavlerinken. Se länk.

Kan det vara den där jävla idioten som poppade upp och blev avstängd här för en tid sen. Ni vet han som snackade om dom skulle ut i strid etc. Egen hemsida hade dårarna också.
Kommentera

631892 · »