Brynäs IF

715248 inlägg · 7953 ämnen

Play in

1736191 · » Till forumet


Sv: Play in
Chris11: Tänkbara namn är Marcus Nilsson från Karlskoga som lägger upp passningarna för Johnson. Vet inte hur Martin Johansson kontrakt med Orebro ser ut, men en speedkula som öppnar upp a la Sweatt och Rödin behöver vi.
Wänna och Rohdin får vi vänta på ett år, så då behöver vi ett par transatlanter till.
Sen behöver vi, précis som du är inne på, en pansarvagn framåt.
Kommentera

Sv: Play in
Carl Lejonkräk: Mycket intressant spelare!
Kommentera

Sv: Play in
Carl Lejonkräk: låter som en perfekt spelare för tredjekedjan. Alltid 100%!
Kommentera


Sv: Play in
Här kommer bengtzén behöva fulla på!

Ny-Ny-Ny
Westerholm-Westerholm-Johnson
Lindblom-Blomqvist-NY
Mannberg-Enterfeldt-NY

Antingen har man Alcén i fjärdekedjan eller så tar man in en bättre variant av honom. Dvs en Daniel Brodin, som fullföljer tacklingar i varje byte OCH är bra i offensiven.
Kommentera

Sv: Play in
NRH: jaha okej, ja jag vet inte riktigt. Jag skulle vilja se Johnson med Westerholmarna. Han behöver en riktig spelfördelare bredvid sig och skulle passa bra med bröderna brothers! ;) men visst skulle Blomqvist kunna spela med Lindblom och någon ny spelare i en tredjekedja.
Kommentera

Sv: Play in
bradberry: Jocke eller svedberg ser jag gärna i Brynäs. Man måste verkligen satsa på en ordentlig förstamålvakt nu.
Kommentera

Sv: Play in
NRH: Välkommen till forumet !
Kommentera

Sv: Play in
Måste bara vädra hur korkat jag tycker det var att ställa Felix i mål som verkligen inte har psyket ännu för de stora matcherna.

Starkbaum är fortfarande ett bättre val i dessa kniven mot strupen matcher. Vi är också ett bättre lag än Djurgården, men att ge bort mål kommer aldrig att funka i såhär korta matchserier. Domarnivån är dock inget att klaga på, de visste hur det skulle se ut. Ändå så tar vi på oss helt vansinniga utvisningar.

I övrigt så var det kul att se Bulans handlingskraft för att få till en vändning, det var heller inte långt borta. Stor skillnad från TJ minst sagt.

Ny säsong och det är dags för rensning.

Tveksam att vi får behålla Bulan.
Kommentera

Sv: Play in
MatteB: Tar ju hellre Jocke Eriksson...
Kommentera

Sv: Play in
David Rautio aktuell för brynäs skriver Hans Abrahamsson på sportbladet.

Känns sådär va?
Kommentera

Sv: Play in
Jag preciserade inte vilket nummer kedjan skulle ha 1:a eller 2:a av den anledningen att jag inte vet vad Bengtzen kommer värva för forwards. Tack för responsen. =)
Kommentera

Sv: Play in
NRH: Låter bra, sen får BZ komplettera med att värva en förstafemma, tvillingarna kan vara tredjlänk och mannberg med vänner i fjärde.
Kommentera

Sv: Play in
NRH: nja håller inte med dig där. Visst Blomqvist är grym. Men jag tycker inte att han ska centra förstakedjan för det. Kanske att han kan centra andrakedjan, men inte mer än så.
Kommentera

Sv: Play in
Hej HS BIF vänner. Mitt första inlägg här. Har läst länge men inte postat.
Jag tycker med tanke på att Blomman överträffat Scott efter Jul spelmässigt och lyft sin offensiv rejält att han till en början kan ta Scotts plats mellan Lindblom och Johnson. Sparar rejält med deg på det bytet.
Kommentera

Sv: Play in
Carl Lejonkräk: ja nu är det upp till Bengtzén att snickra med laget hur han vill. Det är inga billiga spelare som kan lämna laget:
Starkbaum
Porseland
Salmela
Rödin
Scott
Vrana
Ollas
Alla dessa har garanterat höga löner. Blir spännande att se vart detta leder...
Kommentera

Sv: Play in
munkas: Ja, nog vore det spännande få klargjort vem eller vilka som egentligen håller i trådarna och ligger bakom denna, som det verkar, permanenta diskretions-policy på varje individ inom Brynäs styrande ledningsgrupp.
Kommentera

Sv: Play in
Chris11: Vrana bör ha kostat en slant, där finns möjlighet till en förbättring i truppen med samma prislapp.
Kommentera

Sv: Play in
Carl Lejonkräk: Man hör inte mycket väsen från Bz nuförtiden. I början av säsongen var det uttalanden om både det ena och andra, sen knäpptyst. Är det Brynäsmentaliteten som satt sig? Sportchefen är lika diskret som Sundlöf, Bulan börjar mer och mer låta och se ut som TJ i intervjuerna, spelare som aldrig har haft problem med skador blir helt plötsligt långtidsskadade och rehab tar ca 75% längre i nästan alla skadefall. Kommer Bertil köra med svart eller röd väst i augusti? 50/50 på den skulle jag nog säga.
Kommentera

Sv: Play in
Carl Lejonkräk: ja men ändå, är man tänk att leda en toppkedja så måste man kunna göra mer poäng än vad han gjort?

På tal om Anderson, han är fruktansvärt bra. Skapar hela tiden chanser på egen hand och är skicklig i PP. Djurgårdens bästa spelare efter Thoresen?
Det är verkligen en spelare Bengtzén borde ha ögonen på.
Kommentera

Sv: Play in
Chris11:
Matt Anderson förra säsongen 15 mål 20 ass + 8
Vrana förra säsongen i KHL 7 mål 5 ass + 12

Vrana ser ut att ha varit på topp säsongen 2011/12 Matt verkar vara på topp denna/förra säsongen
Kommentera

Sv: Play in
Zzz: håller med om Vrana, är man tilltänkt toppspelare och har varit i KHL så ska man kunna gå in och leverera direkt. Titta bara på centern Matt Anderson i Djurgården, han har gjort 45 poäng (20+25) på 55 matcher. Där har vi spets! Vrana mäktade med NOLL mål och två andraassister i 5 mot 5 på hela säsongen. Det är en stor flopp!
Kommentera

Sv: Play in
Huge: Fast Vrana är ingen junior som behöver infasning, han har spelat på europeiskt rink i princip hela karriären och gjort nära 50 poäng i KHL, dock har han ju några sämre säsogner i ryggen. Han har säkerligen betalt för att spela på en betydligt högre nivå. Men nu har han ju varit skadad mycket så han är svår att bedömma. Men nog hade jag velat se mer redan i början. Johnson, Vrana och Ollas ligger alla på 12/13 minus i +/- statistiken och det duger ju inte som en andra kedja..
Broadhurst har spelat upp sig, men har säkert betalt för att vara en producerade spelare på hög nivå. Han är en brunkare med bra skridskoåkning. Men det har vi ju hur många som helst av. Sen ska man aldrig vräva en spelare som Skellefteå nobbar, lyckas man inte i Skellefteå som lyckas med alla värvningar lyckas man garanterat inte i Brynäs =).
Båda om Niinimäki och Wallace sa Bengtzén att det var spetsvärvningar. Wallace sa han att han inte kunde begripa hur Örebro kunde släppa.. Innan värvningen av Niinimäki påtalade Bengtzén om vikten att det kommer en spelare med hög karaktär som passar in i gruppen. Sen sparkar han honom efter tio matcher pga bristande inställning. Vet inte alla att Niinimäkt har problem med attiyden?

Porseland är ju ett stort praktfiasko i sig. Mjukaste spelaren jag någonsin sett.
Kommentera

Sv: Play in
Zzz: Håller med om det mesta.
Dock inte det där med fiaskovärvningar, om man tittar på vad ett par av dom haft för realistiska förutsättningar att göra sig själva rättvisa.
Vrana spelar sin första säsong i SHL, tror att många underskattar svårigheten med att fullt ut hinna anpassa sig till det taktiskt drivna spelet här och dessutom den höga kvaliteten på motståndet, när man kommit utifrån. Han har ju dessutom gått skadad en tillräckligt lång tid för att få svårt att kommat tillbaka fullt ut både fysiskt och psykiskt.
Lite samma sak med Broadhurst, han jobbar dock hårt men har haft svårt att sätta chanserna och jag gillar hans inställning och fart. Passar bra i Bulans spelsätt, så jag är inte så säker på att man ratar honom.
Niinimäki och Wallace kändes som framtvingade chansningar i ett tufft läge när det knappast vimlade av kanonspelare på marknaden.
Är väl isf mest Porseland som varit en klar besvikelse, där hade man väntat sig mkt mer.
Kommentera

Sv: Play in
mk: " Lööke på väg bort.

Stämmer det så börjar jag bli orolig för återrekryteringen underifrån.
Det har ju varit ett ess som brynäs haft.
"Kom till Brynäs och få speltid"
Hoppas att jag har fel. "

Brynäs bara en farmarklubb till "de stora" kanske om 5-10 år...?
Kommentera

Sv: Play in
Zzz: Fan. Dina tankar är ett karbonpapper på mina. Hur kan man tänka så lika?😃😃
Kommentera

Sv: Play in
KulaShaker: Kan så vara.

Snillen spekulerar😃😃
Kommentera

Sv: Play in
Carl Lejonkräk: Lööke är ju junior nästa år också. Det kan alltså vara så att en spelare som draftats i tredjerundan och kommer att göra tre JVM turneringar inte har någon framtid i Brynäs. Det är uppenbart så att andra ser något Brynäs inte ser.

Jag tror tyvärr Bengtzén inte är mer än måttligt intresserad av juniorernas framfart. Jag har hört flera kommentarer ifrån honom både i media och när han har pratat inför sponsorer, juniorerna är ju fantastiska men det kommer alltid ett men... Men då är ju frågan varför föreningen ska plöja ner en massa pengar i den satsningen. Förlängningen av tex. Mannbergs kontrakt tycker jag var helt onödig med tanke på att båda Lööke och Ölund kommer under ifrån. Bengtzén har ett år kvar på kontraket, kanske stannar han något år till. Men är Bengtzén tillräckligt långsiktig för att se (och ta ansvar) vart Brynäs är om 3-5 år? Och framför allt uteveckla förutsättningar för perioden efter det.

Tappar vi Scott och Rödin måste vi i princip värva ihop en helt ny producerande forwardsbesättning. Risken är nu att vi hamnar i ett läge där vi får ta in högoprofilerade spelare som vi bara har råd att behålla någon säsong vilket leder till att vi får en väldigt hög omsättning på dom positionerna. Dessutom är risken stor att det blir främst transatlanter och dom tar alltid någon säsong innan når full potential. Iom att risken redan innan säsongen var hög att vi skullet tappa Scott hade man kanske behövt lägga lite mer krut på andra centern och fått en spelare som kunnat växa in i det till nästa säsong. Vrana var en chansning som gick fel av flera anledningar.

Om vi ska få framgång är kontinuitet ett måste och det visste Sundlöv och det höll han stenhårt på. Jag är jävligt orolig för framtiden. Jag vet inte riktigt om jag litar 100% på Bengtzén. Dom bästa värvningarna han har gjort är spelare med låga förväntningar som vuxit ut till något mycket bättre, typ Zanetti, Pudas, Alcén till viss del. Det visste vi att han kunde, han har gjort många sådanna värvningar i Karlskoga och nu sist i Karlskrona. Det är så han byggt lagen. Men jag är inte lika övertygad om spetsvärvningarna. Visst Salmela och Johnson, men båda var beprövade. Vrana, Broadurst, Niinimäki, Wallace, Porseland. Alla är fiasko mer eller mindre. När han ska göra en bedömning av potentialen som inte bevisats har han inte varit lika lyckosam. Jag hoppas jag har fel, men jag är lite kluven.
Kommentera

Sv: Play in
mk: Är du säker på att vi släppte och Frölunda högg och att det inte var Frölunda som högg och att vi inte tyckte att det var värt att ta upp kampen?
Kommentera

Sv: Play in
Carl Lejonkräk: Om nu spelarna inte håller måttet. Varför hugger Frölunda med en gång?
Är Brynäs så mycket bättre då spelmässigt?
Det jag oroas över är att man släpper spelare innan man testat dom ordentligt.
Ja utom Brodecki då..
Kommentera

Sv: Play in
Skrubben: Jag tror som du där, Scott går tyvärr bort på grund av skatteskäl och BZ är nog försiktig med att värva från KHL (se bara på Modos 18 floppar, samt Porseland och Vrana). Nä han värvar nog gärna SHL meriterat kan jag tänka eller spelare som levererat denna säsong och inte är på väg utför.
Kommentera

Sv: Play in
Jag tror faktiskt att Bengtzén inte tycker det är värt att behålla Scott till nästa säsong. Enligt en artikel i Aftonbladet så kommer det bli betydligt dyrare för Brynäs att ens kunna erbjuda samma lön nästa säsong, eftersom expertskatten försvinner.

Frågan är vilka ligor Bengtzén spanar emot för att hitta ersättare? Det känns som att knappt någon spelare som kommit från KHL till SHL denna säsong har lyckats (t.ex. Modos alla floppar). Jag tror han satsar på att värva en etablerad SHL-spelare till en toppkedja, likt Johnson-värvningen ifjol. Och resten blir nog från utländska ligor.
Kommentera

Sv: Play in
Carl Lejonkräk: Skall man summera slutspelet känns det som upp och nervända världen mot spelet efter jul.
-Målvakterna levererade inte alls. Sandström och långa skott med klar sikt????
-De ramstarka och kyliga försvarsspelet var som bortblåst
-En grym frenesi framåt, de bärande spelarna (med undantag NJ) tog ett steg bakåt och flera andra tog ett steg framåt (W'arna, Blomman och Olden t.ex.)
Kommentera

Sv: Play in
Rodrigo: Ja han var grym där ett tag Salmela. Tyvärr kunde han knappt åka skridskor de sista matcherna....han skulle betyda oerhört mycket för laget.
Kommentera

Sv: Play in
Skrubben: Bengtzén sa innan förra matchen i intervjun i VIP-baren innan match att man jobbade på att behålla Salmela, exakt citat minns jag inte men det lät på Bengtzén som att han hade Salmela i planerna till nästa säsong. Det bådar ju gott iallafall.
Kommentera

Sv: Play in
mk: Fast Lööke har ju fått speltid men han anses väl inte hålla måttet. Vi har ju flertalet juniorer som går före Lööke och vi måste ju ha lite krav också men nog får många juniorer mycket speltid i Brynäs fortfarande.
Kommentera

Sv: Play in
Fyfan vad tomt allt känns!!! Varför ska man behöva ligga under med 3 mål innan man börjar spela? Jävla skitsäsong!
Kommentera

Sv: Play in
Det känns ju lite konstigt ändå. Brynäs gör 13 mål i den här matchserien, Djurgården bara 12. Ändå är det de senare som står som vinnare och BIF som förlorare. Så det kan vara...
Kommentera

Sv: Play in
Brynäsgubbe: Lööke på väg bort.

Stämmer det så börjar jag bli orolig för återrekryteringen underifrån.
Det har ju varit ett ess som brynäs haft.
"Kom till Brynäs och få speltid"
Hoppas att jag har fel.
Kommentera

Sv: Play in
Verkar som Silfverberg tog ut sin frustration mot New Jersey. Första hattricken i NHL i 7-1-krossen i natt. Grattis.
Kommentera

Sv: Play in
Brynäsgubbe: Sommarlov!
Kommentera

Sv: Play in
Brynäsgubbe: VACKERT!!!!
Kommentera

Sv: Play in
Skrubben: Jag tolkar det som att det är både Bengtzén och Anssi som kommit överens om att ta det efter säsongen eftersom att BZ vill vänta ut besked från Gunde och Anssi vill ha erbjudanden från fler håll för att kunna trissa upp lönen. Han har ju en makalös förhandlingsteknik den där finnen. Finns det möjlighet att ta hem Gunde så är jag säker på att Bengan kommer att ta den och skicka iväg Salmela. Anssi kan ju vänta hur länge han vill på kontrakt, han vet att det finns erbjudanden. Knivigt läge för BZ.
Kommentera

Sv: Play in
Hoppas jag inte får ångra detta. Men nu blöder hjärtat och jag vill hjälpa Brynäs.

3000 till fansens värvning.

KÖR BENGTZÉN!!!
Kommentera

Sv: Play in
Brynäsgubbe: Efter att ha läst det där så tror jag inte att Scott går till Luleå, det blir nog KHL.
Kommentera

Sv: Play in
Brynäsgubbe: "– Vi har pratat lite, men sagt att vi ska ta det efter säsongen, säger stjärnbacken Anssi Salmela."

Man kan ju dra många tolkningar utifrån det, men det tyder på att Bengtzén i alla fall har honom i tankarna till nästa års lag. Spelare som typ Starkbaum, Nörstebö och Brodecki har han inte ens haft samtal med verkar det som. Dom vill han inte ha kvar helt enkelt!

Salmelas marknadsvärde har nog sjunkit ganska mycket denna säsong med tanke på skadorna, så han kanske inte blir allt för dyr att behålla.
Kommentera

Sv: Play in
Fan. Rödin får inte bestämma själv om han blir kvar, och Scott tappar då sin kompis. Finns inte mycket anledning att stanna när han kan tjäna mer på annat håll. Bara det inte blir Luleå...
Kommentera

Sv: Play in
Nu måste Bengtzén trolla med knäna...

Spelarna som kan lämna Brynäs:

Bernhard Starkbaum, 30, målvakt - Ersätt med JÄMN toppmålvakt
Jonas Johansson, 20, målvakt - Låt han gå

Mattias Nørstebø, 20, back - Klar att lämna, Lucas Carlsson ersätter
Mathias Porseland, 29, back - Klar att lämna, Kanske kan Andersén ersätta?
Anssi Salmela, 31, back - Ersätt med Gunderson, annars = förläng

Greg Scott, 27, forward - Låt han gå, besvikelse utan Rödda. Ersätt med SPETS.
Anton Rödin, 26, forward - Lämnar förmodligen, ersätt med SPETS.
Johan Alcén, 28, forward - Förläng
Terry Broadhurst, 27, forward - Besvikelse, låt han gå
Adam Brodecki, 21, forward - Klar för Frölunda
Sondre Olden, 23, forward - Lämnar förmodligen
Petr Vrana, 30, forward - Måste lämna och ersättas med en stjärncenter
Jesper Ollas, 31, forward - Klar att lämna, ersätt med Stjärnforward
Jens Lööke, 18, forward - Förläng snälla Stefan??!
Kommentera

Sv: Play in
Skrubben: Trevligt, har du lust att dela med dig av intervjun?
Kommentera

Sv: Play in
Skrubben: " ...två toppkedjor ska värvas."

Tror vi nog vad vi vill om...
Kommentera

1736191 · »