Brynäs IF

717541 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1446760

Sv: Brynäs IF-Luleå HF Måndagen den 5/12-11

Huge:Med tanke på att det stod två lulespelare och kollade på när pucken var inne vid sargen så kan man ju tycka att de borde ha visat lite mer vilja att få loss pucken. Jag tror inte att domaren hade varit speciellt petig om Luleå hade använt sig av väl bryska metoder.

Att man spelar på det sätt man gör i Brynäs under den situationen är inte ovanligt alls. Det står inte i regelboken att man får jobba fast pucken i offensiv zon. Och så länge man inte blockerar pucken så är ju pucken i spel. Vad blir nästa steg? Att man inte får täcka pucken med kroppen?

Min "kritik" gäller ENDAST om domaren sagt åt Granis och Ollas att ta loss pucken. Sen måste man ju faktiskt se andra sidan av myntet. Vad gjorde Luleåspelarna för att få loss den? Jag tycker att deras lama agerande vid sargen är minst lika spelförstörande.

Summasumarum...
Domaren gjorde fel. Han kunde ha blåst och dragit ner tekningen i Brynäs zon om han gjorde bedömningen att Brynäs ville få tiden att gå. Det hade varit en mer korrekt bedömning och tolkning av reglerna.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF-Luleå HF Måndagen den 5/12-11

Burken:

Jag skulle inte ha nåt emot om man verkligen införde bedömningen som Granis åkte på, det är spelförstörande i allra högsta grad. Men då får man önska sej en jämnare bedömning... KOnsekvent dömma efter samma regler, skulle vart intressant att veta när en dyl. utvisning senast dömdes.

Tyvärr ligger det nog mycket i vad du säger Burken.... domarna letar utvisning på slutet för att jämna ut statistiken.

Om regelboken säger att 1-2 målet är korrekt så är det inte domarens bedömning som sviktar...... i min regelbok skulle det stå som Huge är inne på, när det är så tydligt att spelaren medvetet vill styra pucken i mål skall det inte godkännas, oavsett om skenan är i isen eller inte.

Kommentera

Sv: Brynäs IF-Luleå HF Måndagen den 5/12-11

Burken: "Sen måste man ju faktiskt se andra sidan av myntet. Vad gjorde Luleåspelarna för att få loss den? Jag tycker att deras lama agerande vid sargen är minst lika spelförstörande."

Men det är väl just lulespelarnas ickeagerande i det läget som till stor del ligger till grund för domarens bedömning?
När domaren ser att lulingarna avvaktar så finns det ju ingen som helst anledning för Granis och Ollas att fortsätta bolla pucken mellan varandra i avsikt att få en blockering eller fördröja spelet ytterligare.

Dessutom är väl lulespelarnas bästa chans att få pucken i spel så fort som möjligt, att INTE ge sig in i sargbökandet.
Är som sagt mkt efftektivare i det läget att i stort sett ställa sig och titta på.
Då framstår ju Granis och Ollas intentioner än tydligare, om dom nu har för avsikt att inte vilja få loss pucken.

Jag har tittat på situationen i Hockeligans highlights, de enda rörliga bilder jag sett. Dom visar iofs bara slutskedet av situationen men jag har för mig att det man ser på bilderna (Granis och Ollas närmast sargen som "bollar" pucken mellan varandra och två lulingar som står utanför/bakom de båda och lite pliktskyldigast petar med sina klubbor utan att göra några större ansträngningar att få loss pucken) har pågått en relativt lång tid och att domarna rimligtvis borde ha uppmanat spelarna att försöka få loss pucken, annars riskerar man en utvisning.

Kan också vara så att domarna i det här fallet INTE har beordrat spelarna att jobba hårdare för att få loss pucken, nåt domarna i normala fall tvärtom brukar göra när som tycker att bökandet blir alltför utdraget.
Och att Granis/Ollas isf uppfattat det som ett tyst medgivande från domaren sas, att det är Ok att fortsätta bökandet ett tag till.
Och sen blåser domaren helt plötsligt av och tar tvåan på Granis.

Isf kan jag förstå gnället på domarens agerande.
Men det verkar osannolikt att domaren i det uppkomna läget skulle ha tigit som muren och öht inte gett nån order till spelarna att försöka få loss pucken.

Kommentera

Sv: Brynäs IF-Luleå HF Måndagen den 5/12-11
Burken: Jag är 100% säker på att domaren varnar Brynäsarna och att det är därför dom släpper pucken mellan varandra. Dock har Granström inte pucken i många sekunder innan han blåser och jag tror att han får sota för att dom gemensamt tryckt fast pucken. Sen är det ju spelförstörande och dom borde bli hårdare på det för det är ju extremt tråkigt och frustrerande. Men som sagt, hur kan man släppa Silfverberg tio minuter innan när han ligger kvar på pucken utan att göra något för att resa sig upp. Han ligger och lutar sig på arbågen och jäser med pucken under sig. Jävla parodi, fan nu blev jag förbannad igen.
Kommentera