Brynäs IF

713960 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1630140

Sv: Skellefteå AIK-Brynäs IF 26/9-14

Huge: "Den som kan lite om hockey och såg matchen kan bara instämma med Wallson."


- Jag är av precis motsatt åsikt. Brynäs hänger ju med SAIK tempomässigt. Man vinner t.o.m. skottstatistiken. Ingredienser i spelet som kan ge sken av att Brynäs är med i matchen eller t.o.m. spelförande. Problemet är att man för det första är helt iskall framför motståndarnas mål. Inga muskler, ingen elakhet. Man har heller inte förmågan att driva in på mål. Vilket gör att man förpassas till områden för långt från motståndarens mål. Saik har dessa ingredienser och blir mycket farligare när man väl kommer till.


Min analys säger att SAIK vinner en enkel seger ikväll mot ett Brynäs som kämpar och trampar skridskor men lägger energi på fel ställen och saknar både kyla och kraft i anfallszon.

Skall vi gå in på ämnet spelarkritik så blir det stora frågetecknet vår tilltänkta toppkedja Scott (fuskat i sommar?), Blomqvist (inget händer...) och Rödin (tar som vanligt usla beslut men har i år också tappat i kreativitet. Måtte han vakna!) Weßtlund gör en tveksam match ikväll medan de positiva signalerna kommer från Brodecki och Lööke. Den senare liknar Järnkrok i motsvarande ålder.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK-Brynäs IF 26/9-14
bradberry: "Skall vi gå in på ämnet spelarkritik så blir det stora frågetecknet vår tilltänkta toppkedja Scott (fuskat i sommar?), Blomqvist (inget händer...) och Rödin (tar som vanligt usla beslut men har i år också tappat i kreativitet. Måtte han vakna!) Weßtlund gör en tveksam match ikväll medan de positiva signalerna kommer från Brodecki och Lööke. Den senare liknar Järnkrok i motsvarande ålder."

Här håller jag med dig till fullo.
Kanske dags att flytta på Blomqvist och låta honom husera lite längre ner, där han kanske inte har lika mkt press på sig att producera?
Kan få det att släppa, han verkar väldigt frustrerad och tar igen med dumma tvåor.
Scott gör nog vad han kan men måste också ha hjälp av sina medkamrater i femman.
Westlund har väl så här långt imponerat mest av alla junisar, spelar moget, klokt och förivrar sig inte. Har dessutom fysiken som krävs och utnyttjar den bra.
Tvillingarna fortsätter ha det tungt, förmodligen omställningsproblem.
I SHL är målvakter, backar och forwards snäppet bättre än i AS och det har lite mer som investeringar på längre sikt, iaf längre än 5 matcher. Även om jag hade trott på lite mer produktion där så ser jag dom delvis som investeringar på lite längre sikt sas.
Olden har ju heller aldrig fått nån ärlig chans att visa upp sig, fick nog också ett bryskt uppvaknande när serien drog igång och han för första gången ställdes mot tufft SHL-motstånd i match som gällde nåt.
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK-Brynäs IF 26/9-14
bradberry: Kan inte se nån anledning till varför Wallson isf skulle blåsa upp vår insats?
Tränarna försöker naturligtvis vara så objektiva och nyanserade som möjligt i sina matchanalyser, nåt annat vore ju fullständigt kontraproduktivt.
Tänk om det är så enkelt som att relativt okunniga läktarcoacher har fel och kunniga, erfarna tränare har rätt?
Trot eller ej, det finns ju en möjlighet att fackkunskap slår lekmannadito. Brukar oftast göra det i andra sammanhang så varför inte inom hockeyn?
Sen kan jag hålla med om vissa saker i din detaljanalys av vår egen insats idag.
Kommentera