Brynäs IF

714121 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1971230

Sv: SILLY SEASON 2019
Huge: Hade laget med tränarna istället lyckats sätta ett bra grundspel från start så hade ju Kristo fått mkt bättre förutsättningar att lyckas.

Problemet var ju det att Kristo inte hade kommit tillbaks riktigt efter sin frysskada i foten. Han var inte alls tränad och redo för SHL.
Men efter som BZ inte hade sett honom live eller lyssnat på kunnigare folk, så värvade han Kristo. Så det var nog tur att Bulan inte var kvar som tränare. Då hade Kristos form avslöjats ännu mer och snabbare.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON 2019
Wesley: Problemet var ju det att Kristo inte hade kommit tillbaks riktigt efter sin frysskada i foten. Han var inte alls tränad och redo för SHL.

Danny Kristos förfrysningsincident inträffade under hans andra år på universitetet, i januari 2011. Det är mycket möjligt att hans skridskoåkning blev sämre av detta men enligt rapporterna klarade han sig utan framtida men. Han hade också flera starka säsonger i NCAA och AHL efter det (och ett bra VM för USA).

Jag tror inte på att den gamla incidenten hade att göra med att han inte lyckades i Brynäs utan han känns som en kille som levt på talang mestadels och bara lyckades hålla arbetsinsatsen uppe så länge drömmen om NHL var levande. På samma sätt som det funnits många andra importer med grymma AHL-stats som floppat i SHL (jag tycker det känns mycket bättre att vi nu värvat en 24-årig kanadensare på väg upp än en välmeriterad som kommer hit för att varva ner).
Låst ämne

Sv: SILLY SEASON 2019
Wesley: Du gissar ju bara när du påstår att BZ inte lyssnat på kunnigare folk.
Hur vet du det?
Skador som många nyförvärv ännu kanske inte hämtat sig ifrån till 100% är ju knappast nån ovanlighet överlag. Du får det att låta som att BZ inte tagit reda på nånting öht om Kristo och sen medvetet köpt en skadad spelare där man med säkerhet borde ha räknat ut att han inte skulle tillföra nånting.
Kristo kan ju rimligtvis inte ha varit så otroligt hämmad av sin skada att det inte skulle ha funnits en chans i helvetet att han skulle kunna komma tillbaka rent fysiskt och efterhand bli helt återställd.
Att BZ ev inte sett honom live är väl som många andra säger, inte så enormt viktigt som många verkar tro. Det är isf nästan viktigare att mer kompetenta bedömare som scouter och andra kontakter som BZ har har haft, får informera om vad dom tror.
Och beträffande Bulan så kan det isf lika väl ha varit bättre för Kristo om han varit kvar som tränare. Då hade grundspelet förmodligen suttit från start och Kristo hade fått chansen att komma igång och in i laget i en bättre omgivning än vad han nu fick.
Så det där med Bulan kvar eller inte, kunde ha varit både bra och dåligt för Kristo.
Låst ämne