Brynäs IF

713426 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2601689

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Lag som AIK och Södertälje är mycket bättre nu än i omgång 1. Brynäs ser däremot ungefär likadana nu som i omgång 1, rent strukturellt, men skillnaden är att man numera saknar energi och möter mer strukturerade lag.

De ser väldigt trygga ut i sina spelsystem nu i jämförelse med då. Blir spännande att se hur Brynäs agerar ikväll. Lyssnade på Rinkside och de påpekade åter igen att det fanns noll energi i Brynäs bås under SSK-matchen.

Om alla 3 tränarna står som urladdade batterier i båset under en hel match medan laget saknar energi så tycker jag att det är fel tränare i båset. Då måste man åtminstone byta ut en av gubbarna och få in någon som agerar pådrivare. Nej, jag menar inte att Gällstedt borde få sparken, men Masken eller Molin behöver i så fall bytas ut. Någon måste tillföra energi under matcherna.

Enligt Rinkside var det högljutt från Brynäs omklädningsrum efter matchen. Då stängde laget in sig och lät Alcén ta intervjuerna. Rinkside-gubbarna menade att detta var osmart eftersom det skapade en känsla av kris som egentligen inte borde finnas där.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Vad Rinkside tycker och säger ger jag lika mycket för som en gammal blöja.

Dom är Brynäshatare alla tre.

Nu när det går dåligt för Brynäs passar det och prata om dom.
I början av serien nämndes dom pliktskyldigast i 30 sek.
Efter Brynäs/björklöven kanske 1 min och då mest björklöven ändå.

Så det var inte bra att det reagerades i omklädningsrummet?
Tycker jag tyder på att vissa spelare iaf inte tyckte utförandet var ok.
Värre hade varit om det hade varit som vanligt.

Vad mer ska tränarna göra efter Timeouten?
Det är spelarnas ansvar att vara redo för arbete. På samma sätt som det är mitt ansvar att komma till jobbet och prestera.
Eller?
Har inte varje individ ett eget ansvar?
I detta individuella samhället som blivit så är det bara när det går bra som man hyllar individen.
När det går dåligt är det någon annans fel..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Hur många matcher har Gällstedt varit helt nöjd med spelet? Inte ens när vi spelade strålande anfallsspel och vann matcherna enkelt var han nöjd med hur laget förhöll sig till systemet. Kanske är det vi ser nu, att vi inte har något att falla tillbaka på när vissa spelare inte orkar vinna matcherna på individuell skicklighet. Det ger mig iallafall någon tröst att Gällstedt har sett problemet även i medgång. Men frågan är vad man ska göra åt det bara..

Är inte det egentligen Brynäs största problem de senaste 10 åren. Att man har svårt att förhålla sig lojala mot spelsystemet? Delar av Bulans sista säsong och delar av Manners fösta säsong är väl undantagen. Frånsett förra säsongen har man efter ett riktigt bottennapp kunnat höja sig under ett par matcher och spelat riktigt bra för att sedan falla tillbaka igen.

Att Brynäs stängde in sig direkt efter match kan vara ett bra sätt att vrida upp allvarsnivån mot spelarna. Att de kommer till träningen dagen efter med full uppmärksamhet och vetskap att nu räcker det.
Frågan är vad man gör om det inte ser bättre ut ikväll? Man kan ju inte sitta i möten efter möten…

Men med ovan sagt kommer jag inte känna mig lugn ikväll oavsett resultat ikväll. Gör laget en topprestation ger det så klart lite lättnad, men det betyder inget om man inte orkar hålla nivån över tid. Gör laget återigen en slätstruken prestation måste det ske något på spelar eller ledarsidan (ass).
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: "De ser väldigt trygga ut i sina spelsystem nu i jämförelse med då. Blir spännande att se hur Brynäs agerar ikväll."

Ja det blir spännande - kommer att vara på plats!

...Men att energin saknas i båset. Betyder det helt säkert att spelarna har fel inställning? Kan det inte tyda på frustration? I början av serien var det "öppna spjäll" både framåt och bakåt. Väldigt många gjorda mål och ganska många insläppta. Nu, efter justeringar i spelsystemet, är det emellanåt inga mål framåt och få mål bakåt.

Är det inte så att tränartrion har hamnat i exakt samma dilemma som Manner och tränarna före hade. Man får inte offensiv och defensiv att fungera samtidigt. När offensiven fungerar fungerar inte defensiven och vice versa.

Hade jag varit spelare och gjort mycket mål i början av serien och laget dessutom hade vunnit nästan allt under den perioden, hade jag med säkerhet varit extremt frusterad över att tvingas tänka mer defensivt och samtidigt se laget förlora ganska ofta. Är det inte det vi ser hos spelarna?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Nu glömde du visst byta till ditt "Brynäsgubbe"-konto!;)
Skämt åsido.
Mitt inlägg syftade till påståendet att "andra lag kan sätta sina spelsystem så snabbt".
Blomqvist gör sin 3:e säsong som HC, Bogren gör sin 2:a säsong som HC.
Med andra ord 120+ matcher, respektive 70+ matcher.
Gällstedt & Co har haft 17 matcher på sig.
Kommentera