Luleå HF

115821 inlägg · 887 ämnen

Forum

« · 2013323 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Kan inte släppa Apan, på forum önskar man förstärkning från HA. Allt för att spetsa inför en fruktad duell mot löven, t.o.m där börjar man nu vara oroliga för länskonkurrenten och deras ekonomiska muskler medan sekten sitter i skuldfällan, man blir glad 😀

Ser fram emot deras kommande matcher med gigantisk torskvarning när alla spetsar åker till junis-vm och kvar är primadonnorna som håller i sargen och gnäller på domaren, man blir ännu gladare 😀
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tydligen ska en av medlemmarna i en sammanslutning i Europa idag genomföra en omröstning och den brännande frågan gäller om en sammanslutningens medlemmar ska lämna eller inte.

Jag läste det lite slarvigt och antog självklart att det var hockeyligan som röstade om att ett plastlag, som fyllde isen med köpespelare som filmade och fulspelade inför tomma stolar, skulle sparkas ur ligan.

Men tyvärr var det inte den saken gällde utan bara en mindre betydande sak, nämligen britterna och brexit. Fast vi hoppats på ap-exit.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Underbara nyheter från underbara Hammarby!

I slutet på 1990-talet när Luleå Hockeyforum var en ny företeelse skulle ett antal Luleåsupportrar hänga med ned på bortamatch till Västerås där de skulle möta Gurkan, som då lirade i Elitserien. Själv förde jag en kampanj för att de skulle ta med sig ett försvarligt antal gurkor för att singla in dessa på isen. Men det skedde inte.

Men nu! Har det hänt! Visserligen inte i hockey, men när Gurkan mötte Bajen borta på Zinkens i bandy valde bajens Fans att under andra halvlek kasta in gurkor och försöka pricka gurkspelarna.

Gurkans tränare hade ingen humor alls visade det sig utan vrålade ilsket "Kommer det en gurka till lämnar vi planen!"
Uppladdat:

450x300-images_73.jpegimages_73.jpeg

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: det vore ju helt väntat, en stark supervärvning inför junior vm 💪
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Aha - tack! Ja, det var ju väntat fanns väl en del som kunde spela hockey bland alla Näsans vilda och dyra inköp, men väl hos Apan instruerades de ju i "Apans vinsthockey" där de skulle bli rollspelare av typen bekväma primadonnor. Och när de sparkas till nya klubbar och kommer dit med "apans vinnande hockeysystem" går det ju inte. Är nog inga andra klubbar i några länder som viker platser för spelare som bara står och vilar mot sargen vid bortre blå. Men Apan kanske köper tillbaka honom?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: snabb översättning Av artikeln

Ace och Edwin Hedberg från Pori har genom ömsesidig överenskommelse sagt upp spelaravtalet för denna period.

- Förvärvet av Hedberg blev aktuellt en vecka före seriestart eftersom vi hade å ena sidan ett behov och osäkerhet om en av våra toppspelare kommer att kunna spela efter en trasig träningssäsong.

- Naturligtvis, om lagets bästa målskytt sitter i publiken, är det ett tecken på att det inte var en tillfredsställande situation

- Jag ansvarar för detta rekryteringsansvar och situationen är så akut i spelartruppen att vi behöver mer kraft till attack på grund av den akuta skadesituationen, kommenterar Ace Development Director Tommi Kerttula.

- Naturligtvis är det alltid ledsen när saker går så. Jag önskar teamet och alla teammedlemmar lycka till och framgång i framtiden, kommenterar Edwin Hedberg.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Betyder helt enkelt att ”Edwin Hedbergs avtal rivs”. Vem är förvånad! 🤪
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och hockeyvärlden fortsätter att drabbas av Näsans galna köpfest för Apan då han under tre år slösade bort 30 miljoner för att fylla köpelaget med bekväma primadonnor.

Nu är det Edwin Hedberg, som Apan efter många om och men lyckades sparka tidigare i höst genom att lura på stackars Ässät i finska Liiga.

Ässät har nu kunnat konstatera att Hedberg utvecklades av Apan till att bara åka in en bit efter sargen för att kasta bort puckarna och fr a aldrig lyckas med pass, målskott och för allt i världen undvika slottet, där man riskerar träffa på motståndare.

Så idag sparkar Ässät "apstjärnan" med omedelbar verkan med orden:

EDWIN HEDBERGIN SOPIMUS PURETTU

Nu vet jag inte exakt vad det betyder, men det låter som en rejäl sågning av apinfuerade Hedberg. Sop i mus - det låter bekymmersamt. Puretti - kan det betyda piruett, tro? Illustrerande vad aphedberg pysslade med hellre än att spela hockey.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Knepig omgång i Allsvenskan senast:
• MooDoo tog visserligen 3p av Morsan, men
• Burkölen fick bara en pinne borta mot Gurkan och även
• Timrå fick nöja sig med en pinne, borta mot Tingsryd, och
• Bofors nollades av en spritt språngande häst.

Kanske håller på att bildas en kvintett i den allsvenska toppen nu?

1 IF Björklöven 29 65
2 BIK Karlskoga 29 60
3 MODO Hock 28 57
4 Timrååå IK 28 56
5 Västerås IK 29 55
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så har vi SHL-uppehåll eftersom det ska spelas en sådan där väsentligen meningslös vodkakupp, för att Garpen ska kunna testa spelare för VM, där de ändå inte kommer att få delta eftersom han förstås fyller på med lediga NHL-spelare då.

Jaja. Luleå slipper dock släppa till spelare eftersom de nationella förbunden kommit överens* om att de lag som spelar det viktigare CHL-slutspelet inte behöver släppa ifrån sig spelare.

Så Garpen väljer att i stället fylla på med hela fyra spelare utbildade i Luleå; Zaar, Rydahl, Sylvegård och Strömwall.

Men Apan är spelledig och därifrån kan Garpen fritt fylla på med spelare. Tidigare har de ju varit kvar i CHL och har därför sluppit, annars skulle ju massor av Apspelare varit med i Tre Kronor, hävdade ApPravda Nollan. Ja, den självutnämnde "hockeyexperten" trasans winnervik ansåg ju att Tre Kronor i OS kunde bestå enbart av apspelare. Så, hur många apor och före detta apor har Garpen tagit ut till Tre Kronor? 5? 10? 15?

Ha ha ha, nej, det blev en enda, den misslyckade backen Arvid Lundberg från Clemensnäs. Tydligt att Garpen valt att minimera inslaget av sådana där backar som föredrar att slå indianer och söka få passningspoäng på motståndarnas mål. Lundberg väntas få mycket begränsad speltid för att inte kunna servera motståndarna så många mål.

Att just Lundberg kom med berodde antagligen på att Garpen ville undvika att höra Lundberg gnälla i Aftontrasan, som han gjorde 2013 när han inte fick vara med i småkronorna till junis-VM: "– Jag blev både arg, ledsen, ja, hela paketet egentligen. Det var en jäkligt tråkig nyhet att få,... – Det är klart att det känns orättvist, ...Nu är det full bojkott som gäller från min sida, säger han."

Lundberg (idolporträtt nedan) har ju dock lyckats få lite hockeyutbildning i Läjkers, innan Apan köpte in köpespelare Lundberg i somras, varpå Lundbergs kompis från Apans junisar, Kågström (numera aprunkare på Hockeysverige) utnämnde inköpet till "en av SHL:s 10 bästa värvningar säsongen 2019-2020.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och nu är det beslutat om speldagar för Champions semifinaler. CHL hade ju planerat 7 och 8 respektive 13 och 14 januari, vilket skulle ha inneburit att något-några av de svenska lagen skulle ha fått spela i CHL mindre än 24 timmar innan de hade match i SHL 9 januari.

Men CHL tog ett bra beslut och nu kommer endast 7 och 14 januari att bli speldagar och båda semifinalerna går samtidigt. Bra gjort, CHL!

7 January 2020
1800 Frölunda Indians vs. Luleå Hockey
1900 Djurgården Stockholm vs. Mountfield HK

14 January 2020
1800 Luleå Hockey vs. Frölunda Indians
1800 Mountfield HK vs. Djurgården Stockholm
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ja. Vi spöade Lausanne.

Lausanne var inget dåligt lag alls och även om Luleå var bättre kunde Lausanne med flyt ha vänt och vunnit. Först sista minuterna började man känna sig säker och då kunde vi se att det bättre laget - Luleå - fixade detta.

Men lyckan och glädjebägaren fylldes av smolk efter Frölundas obegripliga vinst.

Detta Frölunda! I gruppspelet inledde de med att torska första matcherna hemma. Men krånglade sig till slutspel ändå. Och borta mot Warulfven blev de utspelade efter noter och låg under med 5-0, krånglade sig ned till 6-3, följt av krossen hemma. Och nu ligger de under med två baljor med fyra minuter kvar. Når ikapp och vinner i sudd.

Och nu står de i semi igen i CHL, mot Luleå. Det blir tredje gången vi möter Frölunda i Champions:

2014/15 Final Luleå-Frölunda
Frölunda hade ledningen med 0-2 efter att ha ägt matchen långt in i tredje perioden, då Luleå satte tre mål på sex minuter och till slut la Kukan in 4-2 i öppen kasse. Luleå vann och blev mästare.

2015/16 Kvartsfinal Luleå-Frölunda
Riktigt illa att finalisterna året innan tussades ihop redan i kvarten, men det berodde på att Luleå - som regerande mästare - hade "rankats" som lag 32 i årets Champions (långt efter superlag från B-nationer etc) och fått en skitsvår väg. Först EFTER det "kom man på" att regerande mästare skulle ha fribiljett och rankas som #1 kommande år. Första matchen spelades i Luleå där vi vann med 3-2.

Returen i Frölundaborg stod 5-4 för Frölunda med fyra minuter kvar då Luleå spelade 5 mot 4 hela den tiden eftersom en Frölundait matchstraffats efter fult påhopp. Men Frölunda lyckades stå emot. I förlängningen böljade det en del men med 3 sekunder kvar står Janne Sandström helt fri i slottet för att panga in vinstmålet, men missar. Och så blir det straffläggning, som Frölunda vinner med 3-1…

2019/2020 Semifinal Luleå-Frölunda
Ja, så är det dags igen. Naturligtvis den moraliska finalen sedan vår halva haft betydligt starkare lag, medan andra halvan varit klart enklare.

OK. Vi har hela tiden vetat om att vi den här säsongen skulle få bekänna färg mot Frölunda. Som i fjol, när vi och Ulfvarne toppade SHL men vi åkte på Frölunda i semi och fick stryk. I år ser det just nu likadant ut; vi och Warulfven toppar, skuggade av Frölunda. Så man har räknat på att Luleå kommer att åka på Frölunda i semifinal eller final och då kommer det att avgöras. Och kommer Luleå att kunna slå Frölunda? Vet ej. Det blir tufft.

Men det kommande slaget mot Frölunda får nu ett förspel som blir nästan overkligt. Se bara:

HELL MONTH

2019-12-19 Frölunda - Luleå SHL
2019-12-26 Luleå - Frölunda SHL
2010-01-07/08 Frölunda - Luleå CHL
2019-01-14/15 Luleå - Frölunda CHL

Ojojojojoj. Snacka om att lagen kommer att få lära känna varandra. Och detta redan nu, runt årsskiftet, innan vi med största säkerhet ska mötas igen i slutspelet om Le Mans*, antingen i semi eller mer troligt i final.

När det gäller vilka datum då CHL-semifinalerna ska läggas har vi

2010-01-07 Lag A - Lag B period 1-3
2010-01-08 Lag C - Lag D period 1-3
2010-01-14 Lag B - Lag A period 4-6
2010-01-15 Lag D - Lag C period 4-6

När det gäller semifinalerna är det inte så fuskigt att spelplatser avgörs av potentiella korrupta skäl som nya "reglerna" anger för final dvs transporter, hotell, mutor bla bla. Utan det lag som tagit mest pinnar ska avsluta hemma. Jag är säker på att Luleå rankas högre än Frölunda liksom att Djurgårn rankas högre än Mountfield.

Men så har vi SHL också… när det gäller spelschemat i SHL och semifinalerna i CHL har vi då följande dateringar:

2010-01-04 SHL Luleå-Pungen
2010-01-04 SHL Frölunda-Röglet
2010-01-04 SHL Oskars-HV

2010-01-07 CHL Frölunda-Luleå ELLER Mountfield-Djurgården
2010-01-08 CHL Frölunda-Luleå ELLER Mountfield-Djurgården

2010-01-09 SHL Oskarshamn-Luleå
2010-01-09 SHL Apan-Frölunda
2010-01-09 SHL Djurgården-HV

2010-01-11 SHL Luleå-Djurgården
2010-01-11 SHL Öret-Frölunda

2010-01-13 CHL Luleå-Frölunda-Luleå ELLER Djurgården-Mountfield
2010-01-14 CHL Luleå-Frölunda-Luleå ELLER Djurgården-Mountfield

2010-01-16 SHL Röglet-Luleå
2010-01-16 SHL Oskars-Frölunda
2010-01-16 SHL Djurgården-Pungen

Hur ska de lösa detta? Om semifinaldatum står kvar innebär det att vi kommer att se antingen a eller b:
a) Frölunda-Luleå spelar 8/1 och mindre än 24 timmar senare ska dessa lag spela borta mot Oskars och Apan
b) Mountfield-Djurgården 8/1 och mindre än 24 timmar senare ska Djurgården ta emot HV hemma på Hovet

Ja, vi får se hur det blir. Hur vi än vrider och vänder på det kommer vi att få en hell month där Luleå och Frölunda möts fyra gånger, som ett förspel inför slutspelet om Le Mans* några månader senare…

*Ja. Jag har hört att det förekommer en missuppfattning on namnet, att folk tror att SM-vinnaren får Le Mat. Så är det förstås inte alls för sekt-Apan har förklarat att den som vinner SM får ta emot Le Mans. Och det vet ju alla att Apan aldrig ljuger. Utan talar Apsanning.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ja, fy fan. Slöhjalmarsson åker på en Biel-klubba och får en utvisning för tripping och Frölunda får spela 4 mot 3 och med 6 sek kvar av PP pangar de in målet till sammanlagt 7-6.

Nu vet vi. Det blir Luleå - Frölunda i semifinal och eftersom vi har betydligt bättre stats än Frölunda får vi spela andra matchen hemma, dvs period 1-3 i Göteborg och period 4-6 i Delfinen i januari.

I andra halvan blir det Djurgårn mot Mountfield i semifinal.

Snacka om att den andra halvan var betydligt enklare och att Apan hade en historisk chans att nå långt, men föll ihop som ett korthus mot Djurgårn. Upp som en sol, ned som en pank Apa.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: 2.31 kvar och Frölunda sätter 3-4!

Nu är ställningen 6-6 - hur ini helvitti kunde det ske?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Men slinger-Frölunda sätter 3-3 dvs sammanlagt 6-5 till Biehl och 2.50 kvar.

KÄMPA. BIEHL!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och nu sätter Biehl 3-2, dvs sammanlagt 6-4 och bara 3.58 kvar av matchen!

Nu luktar det Luleå-Biehl i semifinal i januari!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: 6-4 åååååååå vad jag blev glad!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
7.52 kvar av sjätte perioden mellan Frölunda och Biehl i ställningen 4-4 och då drar Biehl in 5-4!

Frölunda är knappt 8 minuter för att slås ut ur CHL. Nu behöver de skärpa sig!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaha, Frölunda har fortsatt 0-2-ledning, dvs sammanlagt ledning med 4-3 och visst får vi Frölunda i semi. Nej, där pangar Biel in 1-2 och då sammanlagt 4-4. Ja, vi får se.

Djurgårn äger matchen i Munchen men 0-0 efter första perioden, fast DIF har ju 5-1 efter första matcher eller snarare första tre perioderna så de är nog klara för semi de också.

Men i Zug händer det saker! 1-1 efter första matchen i Mountfield och 0-0 efter första (fjärde) perioden i Zug.

Men i period händer det! På 7,5 minut går Maountfield från 0-0 till ledning med 0-3! Bl a efter det att en f d apback, en sådan där från blygden, men som just nu spelar för Zug blir utvisad för boarding, sådana där otyg han lärt sig i sekten.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå har haft 5-10 försök att sätta pucken i tom kasse utan att lyckas men nu, med 16 sekunder kvar sätter Farley 5-2 och på 16 sek måste Lausanne ha in fyra mål....

Puh, det gick inte.

Luleå vinner med 2-1 + 5-2 = 7-3 sammanlagt och är nu i semifinal i champions.

Härligt!

Lite senare i kväll får vi reda på vilken motståndare vi får möta i semi och redan nu är det nästan säkert att det blir Frölunda.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
OJ vilket mål! en Lausannespelare får en puck uppe vid hörnet och pucken wobblar, ställer sig på högkant och han pangar in en perfekt träff under ribban på Berguven till 4-2.

1.47 kvar och Lausanne måste ha in tre mål.

Samtidigt som Frölunda ökar till 0-2 på Biel och leder därmed sammanlagt med ett mål.

Semifinalen Luleå-Frölunda mycket nära nu...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
3.30 kvar och Luleå åker på en utvisning.

Lausanne tar säkert vakten igen och kör 6 mot 4, men int fan ska de kunna peta in fyra baljor?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sellgren får puck och försöker sätta den i tom kasse men det blev icing. Men strax därefter Sondrällas pucken in till 4-1 och 6-2 sammanlagt.

OK.

Nu är även jag hyggligt trygg.Och vi får dessutom PP efter en ful tackling av en lausannare.

Lutar starkt mot att det blir Luleå-Frölunda i semifinal nu. Naturligtvis den moraliska finalen. som alltid när Luleå och Frölunda möts i CHL.

Hur gick det för Apan idag, förresten, vilka mötte de? De vann säkert emd tvåsiffrigt, men jag har inte hört rapport från deras CHL-match ännu.

5.06 kvar av matchen nu. Kan Lausanne få in fyra mål nu? Det tror jag inte.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
7.21 kvar. Och Kraftbryt,

Kommentatorerna har mer börjat att sitta i vår match och kommentera Biel-Frölunda som just nu står 3-3 sammanlagt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vi stod emot. Åtta minuter kvar av matchen och Luleå leder sammanlagt med 5-2 och gissa vad Peltonen gör?

HAN TAR MÅLVAKTEN MED ÅTTA MINUTER KVAR!

Bra gjort förstås. STÅ EMOT NU, LULEÅ!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och nu får Lausanne den chans de hoppats på. PP för Lausanne med 11 minuter kvar!

KÄMPA NU, LULEÅ!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tolv minuter kvar av sjätte perioden och sammanlagt 5-2 och det känns lite tryggare efter det att firma Lill-Nisse - The Gun slagit till.

Jag tycker också att det målet fick Lausanne att tappa modet. Lite mer tunga lausanneben nu, lite mer stillastående lausannor.

Men nog fan kan de vända. Inte känna oss säkra nu. In i kaklet!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och vilket underbart mål!

Och i PP!

Lill-Nisse får puck vid sidan av målet och lurar med sig två spelare, men går runt och lägger upp en backhand till Noel the Gun Gunler som står naken i slottet och har halva målet öppet - och the Gun pangar in 3-1 i matchen.

5-2 sammanlagt. Och 16.30 kvara v sjätte perioden.

Nu känns det liiite bättre.

VILKA JUNISAR VI HAR!

19-årige Lill.Nisse, draftad i första rundan och 18-årige the Gun - som säkert kommer att draftas i första rundan även han. Egna produkter som är underbara att se.

naturligtvis inte på den höga nivå som Apan påstår sig ha - med egna produkter från blygden. I synnerhet "supertalangen" som gick runt och vevade på fyllan nattetid i schtan till han blev finkad och nu sparkats till allsvenskan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så hakas Kovacs varpå vi får spela PP igen.

Med hänsyn till tidigare erfarenheter får vi väl hoppas att Lausanne inte målar närmsta två minuterna.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu är sjätte perioden igång och 12 sekunder spelade. Bara 1188 sekunder till att stå emot och max släppa in ett mål, helst inget alls!

KOM IGEN NU, LULEÅ!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jag känner mig obehaglig med kommentatorerna i TV som hyllar Luleås spel så mycket och bedömer att Luleå äger den här matchen så mycket.

Själv tycker jag att Lausanne har fått spelet dit de vill och resultatet accebtabelt - och nu jäklar kommer de ut som vilda lausannor i sjätte perioden! Ryyyyyyyyyysa.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
OK. Femte perioden över och den slutar 0-0. Det var en period där Luleå ägde spelet men dock utan att komma till riktigt bra lägen eftersom Lausanne försvarade sig starkt. Men mot slutet växlade Lausanne upp och tryckte på, kunde verkligen ha satt en puck där men tack och lov blev det inte så.

OK. Fem perioder av sex spelade och sammanlagt leder Luleå med 4-2. Och dessa fem perioder räknat tycker jag Luleå är det bättre laget och borde/kunde mycket väl ha haft en större ledning.

Men jag tycker ändå att Luleå var bättre mot hemma-Lausanne första tre perioderna och även om vi äger mycket puck idag kommer vi inte fram till riktigt farliga lägen mot ett starkt jobbande Lausanne. Som blixtrar/chansar i spelvändningar och där spelarna är starka en mot en vilket mycket väl kan resultera.

Men...nere i Lausanne växlade Lausanne upp rejält i sista perioden och man kan nog räkna med detsamma idag, speciellt när det nu gäller den potentiellt sista perioden i årets CHL.

Räkna med att Lausanne tar fram massor med chanser i kommande period sex och det kan bli hur farligt som helst. Tänk bara hur det kommer att kännas om Lausanne får fram ett tidigt 2-2 i matchen - 4-3 sammanlagt - synnerligen obehagligt!

Det här kan bli hur farligt som helst!

Inte jättemycket folk på läktarna men man får beakta att vi hade fullsatt 6 150 i lördags när vi tog emot toppmotstånd i SHL i form av Warulfven.

Förstås inte lika imponerande som i Schtan - där sekt-Apan förklarat att hockeyintresset är rekordstort, störst i landet - där de drog mäktiga 3 566 (visserligen en stor del av dessa i form av tomma stolar) när Apan tog emot Warulfven tidigare i höst, vid hemmapremiär för Apan i SHL; ett tillfälle, då intresset ska vara på höjdpunkt!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
4,5 period av 6 spelade och Luleå leder sammanlagt med 4-2.

Den här perioden är man mer nöjd med Luleå (förutom vårt PP) eftersom vi hållit Lausanne väsentligen från vårt mål medan vi själva tryckt på och avlossat skott - dock inte speciellt farliga än så långe.

Men målmässigt "bara" 4-2 sammanlagt och lite oflyt så...KÄMPA!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nej, väsentligen helt improduktivt tyvärr. De gånger jag sett Luleås PP fungera har det bestått av rörliga spelare - ÄVEN när de inte haft puck - men nu är vi tillbaka till gamla vanliga stillastående där alla bara litar på att Olle ska hitta magiska pass.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ojojoj!

I 5 mot 3 spelar Lausanne fram perfekt men skottet går i stolpen. I efterföljande 5 mot 4 kommer Luleå 2 mot 1 och får chans med närskott men vakten räddar snyggt, följt av att Lausanne lyckas med detsamma men då gör Berguven lika snyggt.

Nu får Luleå spela PP.

Överraska oss med ett fungerande produktivt PP nu, tack!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
SATAN! En ny utvisning på Luleå och nu har Lausanne 5 mot 3 i 39 sekunder.

KÄMPA, LULEÅ!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaha. Näst sista paus - om det inte blir förlängning - efter fyra spelade perioder mot Lausannorna.

Vi leder med 4-2 sammanlagt och det ska vi vara nöjda med. Ja, efter första tre perioderna kunde vi haft en större ledning, men i den nyss spelade perioden imponerade Lausannorna och att vi vann den perioden med 2-1 känns lite flytaktigt.

Nu tycker jag att vi i denna period vill se att vi mer säkert går igenom deras styrspel vid blå och inte tillåter spelvändningar. Andra perioderna ÄR ju våra bästa och hoppas på det nu, samt att Bulan rättar till det som ofungerat förra perioden.

Men först ska vi spela av ett PP för lausannorna. Kom igen nu!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sammantaget. Luleå inleder synnerligen starkt men därefter har Lausanne lyckats få till sin hockey och gör det mycket bra. Stänger till utmärkt vid egen blå där de i princip bildar en perfekt mur och bryter ofta Luleås genombrottsförsök och då har de minst 2-3 spelare som snabbt sticker i farliga kontringar. Oftast kan vi skydda något, men Lausanne kommer fram till skott från halvdistans många gånger - dock mot Berguven som är stabil och svår att måla på.

Med lite oflyt hade vi inte vunnit perioden med 2-1 utan kunde torskat den med 0-2 kanske.

Lausanne vann skotten med 5-9 - trots att vi hade fyra minuter PP!

Så Lausanne ÄR farliga och nu får vi skärpa oss lite defensivt och inte ge Lausanne chansen till spelvändningar. Bättre att - om vi inte kan komma in med puck - dumpa ned pucken med snabba forwards som hinner ned, ta puck, och kontroll.

Som ett exempel funderade jag på hur det skulle se ut om Lausanne mötte Apan. Min bedömning är att i en sådan match skulle Lausanne - efter nu fyra spelade perioder - haft ledningen med typ 8-1.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Slutsekunder av fjärde perioden och Luleå åker på en utvisning. Det innebär att Lausanne får inleda femte perioden med knappt två minuters PP.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Oj! Lausanne I stark attack och Berguven tappar spaden, skitfarligt läge.

Men då gör Lausanne en Lill-Nisse vid blå och the Gun tar pucken, sticker i kontring och försöker lägga pucken i femte luckan. Målvakten gör en svag insats - OCH GLIDER IN I MÅL MED PUCKEN :-)!

Videobedömning, men domrarna godkänner och visst var det korrekt.

Sammanlagd ställning (period 4/6): 4-2 till Luleå!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Två finska domare i matchen. Nu ger de Luleå ett nytt PP, men den här gången är det snarast en felaktig utvisning, eftersom Luleåspelaren föll själv, därefter crosscheckad när han ligger ned iofs.

Men Lausanne krossar Luleås PP och inget farligt åstadkoms under detta PP.

Det är för mycket spret, instruerar Bulan laget. Gå på mål och skjut nu, säger han.

Inledningsvis fungerar Lausannes "klassiska Warulfven" dvs hela laget ned med mur vid sin egna blå, där Luleå ofta fastnar - och då sticker Lausanne i snabba centrala spelvändningar. Obehagligt!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Matchen igång nu och Luleå har inett starkt första minuterna och Lausanne tvingas ta utvisning. Iofs är ju Luleås PP jämförelsevis svagt - och mycket riktigt: Lill-Nisse slarvar i PP vid blå och hinner inte med när två Lausannor bryter igenom och kontrar, kommer 2 mot 0, och inte ens Berguven kan stå emot.

Men en halv minut senare sätter Brännström 1-1 på inspel av Olle som han styr upp från slottet till klubbkrysset:-)

Nja, 1-1. Det är ju meningslöst att se detta som två sepratara matcher, utan riktigare som en match i sex perioder, varav vi spelat tre perioder för en vecka sedan och läget just nu är 3-2 till Luleå.

Luleå kör alltså med Berguven i mål och backsidan är intakt,. Likaså lintressanta linor

2: Tyrväinen omgiven av Einar Wolf och Kovacs
3: Ilomäki omgiven av Brännström och Emil

Inga dåliga linor eller hur? Och så en fjärde brunkande Berglund med Fabbe och Farley.

Och. En förstalina där Connolly har med sig Olle och the Gun. Intressant!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
!,5 timme till nedsläpp och Luleås match mot Lausanne sänds i Kunskapskanalen (+ SVTPlays) vilket känns talande: det är i sanning hockeykunskap att se Luleå spela.

Därmed inte sagt att det blir en lätt match mot Lausanne. Tvärtom.

Lausanne har hittills spelat fyra bortamatchern i årets CHL med följande resultat:
• Minsk-Lausanne 2-2
• Lahti-Lausanne 4-4
• Trinec-Lausanne 1-1
• Plzen-Lausanne 1-2
dvs sedan har de oavgjorda matcherna avgjorts efter sudd eller straffar, men poängen är den att Lausanne är synnerligen svårslaget borta med sitt spel: har under tre perioder inte torskat en enda match borta i CHL i år!

Nu är det ju så att Lausanne måste vinna med ett mål efter tre perioder för att det ska bli förlängning, men utan tvivel ett lag som kan gå jämnt och hålla siffrorna nere - som vi vet efter tre första perioderna. Och har de lite flyt... ja då kan de gå åt helvitte.

Nervöst, oroligt, spännande!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaha. Om några timmar har vi
• Luleå-Lausanne
• Biehl-Frölunda
• München-Djurgårn
samt dessutom Zug-Mountfield

Europas toppklubbar i kamp om vilket lag som ska bli Europamästare.

Jag har inte lyckats se vilka Apan möter men det är möjligt att de är seedade och går direkt till final. Eller så är de beslutade som segrare, utan att ens behöva spela. Det är ju så självklart att Apan är bästigast, så de behöver nog inte ens spela för att vinna.

Inte bara att de är självklart bästigast i Europa. Enligt aftontrasans självutnämnde expert Winnersjö kan ju Apan representera Sverige i OS. Det såg vi inte minst när "OS-linan" från Apan - som var så bra att den togs ut ett helavår i förtid, till skillnad från övriga laget - satte rekord som minst producerande någonson sedan den gjort sammanlagt 1,0 mål efter det att Limpan Omark spelat fri Möller som var helt naken när motståndarna hade tagit ut på vakten och då lyckades inte ens OS-linan missa.

Med sådant Curriculum vitae inser vi alla att Apan är Europamästare, var Europamästare och blir Europamästare. Bästigast någonsin!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Ja, det är helt sant. Vi måste rensa hockeyn från detta fuskets hemborg, Apan.

Man glömmer ju aldrig den gången zebran Niklas Persson i slutet av en oavgjort match Apan-Luleå blundade för en Aputvisning och i stället visade ut Luleåspelaren i situationen, varpå Luleås kapare Burra frågade Persson, som erkände att det var Apan som skulle åkt ut, men valde Luleåspelaren i stället "för annars hade jag inte kommit levande ut schtan"....och Apan satte segermålet i PP. Förstås.

Ut med fusk-Apan!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ord och inga visor från Roger Melin efter gårdagens Skellefteåmygel. Ännu en fuskseger med taskiga domarinsatser till fromma för sekten. Så här säger Melin enligt Expressen. Beredd att sluta pga myglet.

”Roger Melin tog även en diskussion med domarna om situationen.
– Ja, och de säger att han (Johansson) tar tag i armen på deras spelare (Frödén). Jag ser ingen arm. De hittar på ursäkter. Det är sorgligt att det ska behöva avgöras på gnället. Känslan är att de gnällde till sig en utvisning. Att det ska löna sig att gnälla är så jävla sjukt, säger han till Hockeypuls.”

När ska gnällagets systematiska skitsnackande domarpåverkan uppmärksammas.

Hur fan kan det få fortsätta!!!!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tråkigt resultat, tyvärr, men Ulven är bra, inget snack om saken!
Vi kan ju inte vinna allt, en reaktion var väntad mot en svår motståndare, allt cred till FBK, ett mycket bra och anrikt lag. Men visst har vi mer att plocka fram. PP är inte bra, Emil kan bättre, Hållander snart tillbaks. Lassi kan bättre. Ja vi har mer i reserv. Ser fram emot att ta emot Apan med varma servetter nästa tisdag.

Rejält fullt, 6150, och bra drag, till skillnad från grannen söderut där bara drygt 4 tusen iddes släpa sig iväg till arenan och gäspa sig igenom matchen och fiskdammarna. Det är väl de omtalade parkeringsproblemen som tvingar ”djupt intresserade medborgare” att stanna hemma får man väl tro, eftersom intresset är så kopiöst i detta hockeymekka. Deras bokslut blir intressant och om dom hamnar i ingenmansland så är säsongens ena mål uppfyllt, taskig ekonomi och böjda gamnackar, det andra målet hanterar vi själva i finalen! Kanske Ulven igen...då j-vlar 😀
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Svanru: Jo, Luleå gjorde nog en stark match, men Warulfven är ett formidabelt motstånd. Känns som en match som vem som helst kunnat vinna men idag var ni skickligare att untnyttja de lägen som bjöds och då får vi acceptera att vi förlorar.

Tror att den här matchen lärde båda lagen en hel del och i mellandagarna möts igen och kanske i semi/final till våren.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: där hade vi mycket mycket tur och alltid hjälp från zebrorna😂 ni spelar en fantastisk rolig hockey inget gnäll och inga filmningar rejält imponerad. Jag hoppas att vi möts i en final till våren.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nej. Det gick inte. Warulfven vinner med 3-4 och det känns som en match vi inte skulle ha förlorat. Framför allt vinstmålet 3-4 var pinsamt enkelt, med tanke på hur hårt och jämnt det var i övrigt.

Jahaja. Nu mötte vi änk-ligen ett starkt lag och då åkte vi dit, trots att vi inte alls gjorde en dålig match. Vi leder fortfarande serien och kanske var det här bra för oss - jämfört med om vi vunnit igen - för att vi ska kunna prestera max i fortsättningen där vi ska möta Frölunda och Ulfven 3 av närmaste 4 matcher.

Vi hoppas att vi lär oss av detta och fortsätter att vara starka och blir än starkare.

Bara att erkänna att...

Warulfven är Warulfven
Kommentera

« · 2013323 · »