Luleå HF

115744 inlägg · 887 ämnen

Bästa inläggen


Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Apagostino-gate.

Ja, som vi avhandlat igår står det fullständigt klart att Apans/Agostinos snack om att han gjort allt han kunnat för att ta sig ur kontraktet var lögn. Han valde att stanna för pengar, punkt slut, och sket fullständigt att han spelade i Putins propagandafönster KHL medan Ryssland bokade, dödade och våldtog i Ukraina. Att han "inte kunde bryta kontraktet" var lika j-a mycket lögn det.

Limpan Omark säger som det är till kuriren:

"– Jag tycker det är fel av dem att ta in honom. De (i Skellefteå) har försökt vrida och vända på det. Men det där om att det inte går att ta sig ur kontrakt är bara skitsnack, säger Omark till Norrbottens-Kuriren och fortsätter:
– Jag har förstått att MoDo tackade nej till samma spelare, det tycker jag de ska ha en eloge för. "

Skuggan intervjuas och meddelar att Luleå när Ryssland överföll Ukraina direkt tog beslutet om att inte ta in någon spelare som lirat i KHL medan kriget pågick. Och Luleå har tackat nej till alla sådana förslag som agenter kommit med.

En sådan som Oscar Lindberg hade alltså inte haft skuggan av en chans att få spela i Luleå enligt Skuggan.

Men Apan hade inga problem med det, efter att ha "modifierat" motionen till årsmötet för att kunna köpa in köpespelaren Lindberg. som omedelbart presenterade sig genom att överfalla Tyrre fult för att skada hans tidigare akilleshäl axeln.

Och kunde Apan mygla in Lindberg, efter att på hemsidan helt mörka att han överhuvudtaget spelat i KHL, så varför inte försöka med Agostino med, tycktes de resonera.

Men nu ledsnade övriga hockey-Sverige på Apans lögner.

Plastläjkers meddelar idag att de hade rekryterat Agostino inför säsongen 2022-23 och kontraktet var påskrivet.

Men då meddelade Agostino att Torpedo bjöd så mycket mer för att ha kvar honom att han beslutade att strunta i det påskrivna kontraktet.

Apan påstår ju att Agostino signade med Torpedo för säsongen 2023-24 redan december 2021 och "han kunde inte bryta det trots att han gjort allt han kunde". Uppenbarligen ytterligare en j-a lögn bara.

Obekräftade uppgifter påstår att när Torpedo missade slutspelet 2022 tilläts alla spelare riva ingångna kontrakt, och att Agostino skrev på ett nytt avtal augusti 2022, sedan Torpedo erbjudit mycket mer pengar för att kompensera för att Rubeln fallit i värde sedan Ryssland överfallit Ukraina.

Och då var väl Agostinos och hans agents snack med flera andra klubbar inklusive att faktiskt skriva på för Platsläjkers ett medel för att få Torpedo att trissa upp ett erbjudande.

Allt i syfte att jaga in så mycket pengar som de överhuvudtaget kunde för denna penningjägare.

Medan de sket fullständigt att människor i Ukraina våldtogs och mördades av rysk legoarmé bl a bestående av "soldater" som var livstidsdömda mördare som frigavs mot att de "krigade".

Ja. Fy fan. Det är så vidrigt att man kräks.

Jag utgår från att Apanagostino-gate fortsätter med att Apan ger upp och river kontraktet. Enda frågan är väl om det sker i dag eller i morgon och jag tror det sker redan idag.

Apan har idag försvarat sina påståenden om hur det legat till med att de bara gått på uppgifterna från Agostino och hans agent. Så de förbereder alltså sig på att skylla allt på Agostino medan de själva "blivit lurade".

Känner ni igen mönstret? Precis samma sak som Apan gjorde innan de kom upp i Elitserien med ett lag bestående av 95% köpespelare. Då torskade de ett kval på att de under brinnande kvalserie ställt till med suparfest varpå en liten nordamerikan Chad Hintz blev tagen av polisen för fyllekörning. "Det är Hintz fel" sa Apan, vi är oskyldiga. Så jävla fult och fegt och ohederligt och lögnaktigt. Usch!

Nu kommer de att försöka göra en Hintz igen. Men sanningen är naturligtvis den att det finns skyldiga apanställda i den här soppan. MooDoo beslöt på ett styrelsemöte att icke köpa in köpespelaren Agostino. Då gick Agostino och hans agent till Apan som direkt slog till.

Apan kommer att sparka Agostino. Men ska de återigen tillåtas göra en Hintz och ljuga sig fria?

Eller tvättar de upp den här j-a byken och ljug-kulturen en gång för alla och de ser till att nödvändiga aphuvuden rullar?

Det är frågan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
• Röglet-Timret 2-0
• Röglet-Warulfven 4-0
• Röglet-Plastjö 3-0

Vem hade sett detta komma?

Nu tycks det bara finnas en som kan stoppa Röglet.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Tre perioder spelade och MooDoo har redan 1 p säkrad och därmed plats i SHL 2024-25.

Stort grattis!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Anders Klang: Det blev snabbt kaotiskt med Kempegate, men nu har vi full koll och här kommer facit.

Du, Anders Klang skrev igår morse här på sidan ” Vore intressant att veta hur Kempes agent ser på situationen?”

Det var riktigt klokt påpekat. Kempegate går inte att diskutera om man inte förstår agentens roll.

1. Agenten ifråga heter Aljosa Pilko, en 38-årig slovak som haft en usel och misslyckad karriär som målvakt. Sedan har han blivit agenten och specialiserat sig på svenskars kontrakt med KHL-lag. Säkert mycket inkomstbringande för honom, men när Ryssland överföll Ukraina förlorade han sin verksamhet. Men fortsatte det han kunde och varje svensk som förlängt eller skrivit nytt avtal med KHL-klubbar efter starten av överfallskriget har Pilko som agent. Pilko har också i media förklarat att det enda som spelarna har att bry sig om är att tjäna maximalt med pengar och politik och krig och sådan skit har de ingen anledning att bry sig om.

2. Mariokempe drog korsbandet januari 2022. Det är i princip en skada som kan stoppa en karriär och i vilket fall handlar det om att man inte kan spela hockey, vanligen upp till ett år, om det nu går bra.

3. Men Pilko hade ju förlorat större delen av sina inkomster pga att svenskar inte ville spela i KHL och en av de få han hade kvar var mariokempe. Så han kämpade hårt hösten 2022 för att fixa ett kontrakt i Schweiz för mariokempe och påstod att han är strax bra i knäet. Mariokempe var ju från sommaren 2022 utan kontrakt och hade ingen lön alls.

4. Han lyckades få Lausanne att ta mariokempe till Schweiz för att kolla upp saken i november 2022. Lausanne undersökte Kempe och fann att ljuget om att nu är knäet OK var bara ljug och tackade klokt nej.

5. Då spred Pilko information om att intresset är jättestort för mariokempe som nu är OK i knäet och klubbar i alla länder jagar efter honom.

6. I SHL fanns flera klubbar som febrilt sökte efter starka förstärkningar på en tunn marknad och Pilko lyckades lura många SHL-klubbar att komma in i jakten på en ”oskadad stjärna” och buden trissades snabbt upp.

7. Luleå var en av dessa klubbar och man var mycket pressad eftersom man inte lyckats ersätta Omark, Ponta och Leppistö och tiden fram till transferfönstret kom allt närmare.

8. Pilko lyckades trissa upp budet från Luleå till – av det vi nu vet – 1,5 miljon i sign-on samt drygt 400 000 i månaden första säsongen samt 200 000 i månaden andra säsongen. Räknar vi in sign-on under första säsongen fick mariokempe alltså för december 2022 – juni 2023 mer än 600 000 kronor i månadslön.

9. Ett enormt kontrakt alltså. Extremt för Luleåförhållanden och vi har aldrig betalt någon spelare ens i närheten av den jättelönen. Och det skulle vi göra för en spelare som inte spelat match eller ens tränat med hockeyklubb senaste tio månaderna!

10. Men här kom Pilko och mariokempe med ett viktigt argument. Ja, OK, det är lite av en chansning för Luleå och vidare kan det kanske ta en tid innan mariokempe är på topp igen (om han blir det). Men vi är beredda att fullständigt avstå från någon out-klausul för att få den extremt höga ersättningen. Om ni skriver på lovar mariokempe att bli kvar hos er t.o.m. säsongen 2023-2024 och då får ni ha honom för månadslönen 200 000 kronor, vilket är ett bra pris för en så duktig spelare som mariokempe är, om han kommer tillbaka på toppnivå. Så lite av en chansning för er, men med chans att göra en strålande affär. Och ni behöver bestämma er snabbt för andra SHL-klubbar och klubbar från andra länder är på oss hela tiden och vi kan få bättre bud när som helst.

11. Luleå skrev på. Till saken hör att innan påskrift ska spelaren undersökas medicinskt av Luleå, men allvarligt talat är det lite av ett slag i luften. Under några timmar genomförs några undersökningar i vila och då är en avgörande faktor den att ortopeden frågar mariokempe ”hur känns det här?” varpå mariokempe konsekvent svarar ”Det känns bra. Inga problem. Jag är nog starkare än somliga tror”. Och då hittar förstås ortopeden inga egentliga problem utan ger klartecken. Man kan förstås påpeka att Luleå borde dragit öronen åt sig när Lausannes läkare underkänt mariokempes tillstånd, medan en ny ortoped från ume inte märkte något. Fast marikempe hade väl lärt sig i Lausanne att det inte var så ”smart” att erkänna när det gjorde ont eller han hade besvär.

12. Det var förspelet. December 2022 går mariokempe in i Luleå Hockey. Spelar några matcher och vi tycker han ser snabb och påhittig ut. Det här kan nog bli något, tänker vi.

13. Men sedan börjas det. Han missar direkt några matcher för barnfödsel i Stockholm. Han börjar konstra genom att behöva lämna/avstå matcher för att han fått ”känningar” o.s.v. Till slut blir Bulan förbannad på velandet och hårdkör honom en match fast alla kan se att han haltar.

14. Då visar det sig att han fått en fraktur på knäskålen. Det kunde förstås ha hänt ändå, men i efterhand är det svårt att tro annat än att mariokempe ljög när han påstod sig vara helt OK och att när han tecknade kontraktet borde han varit ärlig med att det är inte helt OK, jag kan behöva några månader att mer försiktigt slussas in i matchspelet, kompletterat med att köra klart rehab i en välutrustad klubb (han hade ju tidigare bara kört på egen hand). Men hade han varit ärligt med sitt tillstånd skulle han förstås riskerat att Luleå inte skrivit kontrakt med honom, åtminstone inte för de jättesummorna. Fast efter att ha nobbats av Lausanne hade ju mariokempe och Pilko insett att om de ska maximera inkomsterna får de se till att ljuga om hur knäet och han känner sig.

15. Nåja. Fraktur i knäskålen. Besvärligt men ingen komplicerad skada alls, det kommer definitivt att ordna sig, men det tar tid. Skulle kanske kunna vara tillbaka på is i maj men…vi låter säsongen vara körd.

16. Nu finns ju möjligheten att direkt efter operation köra rehabiliterande träning utan att påverka den ingipsade, säkrade knäskålen och sedan satsa hårt på att perfekt rehabba vidare med succesivt ökande belastning av knäet från maj och framåt. Luleå betalar ju mariokempe motsvarande 600 000 i månaden (fast efter tre månader går väl Försäkringskassan in, eller mer troligt mariokempes egna försäkringar som utlandsproffsen lär ha) så visst har klubben all anledning att se till att han är uppe i Luleå och under uppsikt sköter saken väl medan han tjänar miljoner utan att tillföra någon hockey.

17. Men mariokempe bönar och ber, kan jag inte få vara i Stockholm i stället där jag har familjen, då lovar jag att sköta rehab och träning perfekt på egen hand. Och snälla Luleå låter honom åka. Han åker till Stockholm och blir kvar där februari, mars, april, maj, juni, och juli medan han tickar massor av pengar från Luleås ekonomi.

18. När augusti närmar sig åker Luleås lag tillsammans och vandrar i fjällen för att alla ska lära känna varandra och etablera laganda. Marikoempe tyckte inte det var så kul, som det verkade av rapporterna. Sedan kommer augustiträning och försäsongsmatcher. Mariokempe är inte så mycke på ”bäst att vara försiktig med knäet” och gnyr sig väsentligen ifrån att delta i träningsmatcherna. Låter kanske inte riktigt som att han skött sin träning på egen hand i Stockholm så där jättebra.

Det var förhistorien och den var lång. Nu kommer vi till denna säsong. Läget för mariokempe är att han i princip knappast spelat hockey på mer än 20 månader och intresset för honom i andra klubbar och länder är på noll. Håller han? Undrar man. Och hur bra kommer han att kunna bli efter att ha varit i princip borta från hockey i bortåt två år.

19. Så börjar SHL. Luleå har rekryterat ganska bra och mariokempe får spela i bra omgivning. Och det går inledningsvis bra! Mariokempe levererar mål och passningar och glädjen är stor. Han håller och han är bra! Nu äntligen kan han börja ge tillbaka till Luleå för de många miljoner han redan luggat oss på utan att tillföra något på 9 månader, då han väsentligen befunnit sig i Stockholm.

20. Men även om hockeyn går bra finns det annat som inte fungerar. Han hoppar gärna över att delta i möten och tillställngar med lagkamraterna och klubben och när han väl är med gnäller han mest.¨ Åker ned till Stockholm så fort han kan. Tillfrågad om vad han gillar mest med Luleå svarar han att ”det går väldigt många flyg mellan Luleå och Stockholm”.

Lite irriterande för mariokempe är det antagligen att han inte behandlas med röda mattan och knäböjningar som jättestärna, för hem till Luleå har kommit Linus Omark, som i massor av år tillhört de allra största stjärnorna i KHL och Schweiz. Medan mariokempe visst haft KHL-kontrakt – men som dussinlirare mer eller mindre.

21. Men skitsamma. Mariokempe och hans penningpilska agent Pilko har andra planer. De består i första hand v att a) mariokempe ska visa att han håller och spelar bra hockey, följt av b) att de ska mygla till honom ett mycket mer välavlönat kontrakt med en ny klubb så att mariokempe och pilko tjänatr mer pengar. 200 000 i månaden är ju löjöigt lite för en sådan stjärna som mariokempe är de överens om. Att de första säsongen dränerat Luleå på 600 000 i månaden utan att leverera mycket mer än att befinna sig i Stockholm och ha det fint skiter de i.

22. Så får matriokempe chansen att spela koskenkorvakupp för Tre Kronor. Och han lyckas utmärkt! Blir Sveriges bästa poängplockare! Media förklarar att nu är mariokempe tillbaka på internationell nivå!

23. Nu jävlar tänker mariokempe och pilko. Nu gäller det att smida medan järnet är varmt! Nu kan pilko bjuda ut mariokempe till alla möjliga klubbar som har pengar. Men då var det en liten detalj: mariokempe och pilko hade avstått från outklausul för att kunna trissa upp lönen och ersättningen från Luleå till extrema höjder, Vad glra? Pilko och mariokempe får en idé)

24. Mariokempe kommer upp till Luleå igen. Men nu är det andra bullar. Hans medspelare i Luleå berättar att innan koskenkorva fungerade allt bra och det var trevlig stämning och t.o.m. mariokempe deltog och tycktes trivas. Men efter koskenkorva var allt ändrat. Mariokempe gnällde och gnydde och inget var bra. Och på isen markerade han mest närvaro, backade så snart det blev besvärligt. Intervjuades u i media och förklarade att Luleå borde satsa på sina junisar i stället, de är bättre än jag är. Redan efter några veckor tog Skuggan och Bulan ett snack med honom. Vad är det med dig? ”Jag trivs inte i Luleå” förklarade Kempe.

25. Hela december håller Luleå på att prata med mariokempe och är beredda att göra allt de kan för att få honom att trivas. Men mariokempe säger blankt nej. Det spelar ingen roll, svarar mariokempe. Luleå är fruktansvärt. Att han tidigare kört sju säsonger väsentligen i skithålor i AHL, Ryssland och Vitryssland utan problem och nu plötsligt upptäckt att ”Luleå är fruktansvärt” för mariokempe som är född och uppvuxen i lilla Kramfors kan tyckas konstigt kanske. Men mariokempe är obeveklig. Jag trivs inte i Luleå. Hur kommer det sig att du inte upptäckte det under det år du tillhört förningen utan plötsligt nu? Kan inte svara på frågan, menar mariokempe, men nu tycker jag att Luleå är skittrist. Det enda som kan göra mig glad är att vi bryter kontraktet. Under december har inte mariokempe spelat för Luleå eftersom han inte bidrar utan skiter i hockeyn och mest bara fungerar som en extrem locker room cancer.

26. Luleå stänger av mariokempe från match och träning, men vägrar bryta kontraktet eftersom mariokempe inte har någon outklausul, vilket mariokempe och pilko avstått från, för att få Luleå att betala extrema fantasibelopp.

27. Mariokempe avslutar kontakten med sin lagkamrater sedan ett år genom ett kort meddelande på den interna gruppen WhatsApp "Tack för mig hörs" och för övrigt stänger han sina sociala medier och vägrar uttala sig i med. Pilko däremot tar en enda intervju där han meddelar en enda sak: vi har kontaktats av massor av klubbar som vill ha mariokempe. För att hetsa och driva upp anbuden.

Personlig kommentar
Jag tycker inte att Luleå skulle tillåtit mariokempe vara i stockholm nu medan han tankar oss på fortsatta 200 000 i månaden. Hellre lånat ut honom gratis till Piteå, Boden eller Pajala Hockey. Visa muskler!

Följer han inte beslutet och vägrar åka till Pajala för att "trivas" så är det bara att sluta betala honom 200 000 i månaden. ; men han har inte en chans att skriva kontrakt med en annan klubb närmaste halvåret. Lär då inte få spela i någon ytterligare vodkakupp och minnet av hans poäng november 2023 lär blekna jämfört med att han väsentligen under 2020, 2023 och halva 2024 inte spelat hockey. Bara "tränat" på egen hand i Stockholm.

Men i vilket fall är jag som medlem i klubben OK på att vi betalar honom 200 000 i månaden fram till juni när kontraktet går ut. För någon måste sätta ned foten och stoppa ljugande spelare och agenter som är beredda att gå över lik för att sno åt sig pengar.

Och det är hela saken.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
På Apsupportrarnas hemsida Apkraft är man inte jättepositiv till inköpet av köpespelaren Agostino:

• Vettefan alltså, känns skevt även om han skrev på innan invasionen.
• Tror det kommer skrivas rejält mycket negativt i media om denna värvning.
• Dock väldigt onödigt av klubben att ens ta en formell ställning i en fråga som inte berör den överhuvudtaget. Det öppnar bara upp för en massa onödigt gnäll.
• Verkar inte skämmas för det
• Otroligt pinsamt, fyfan.
• De här kommer vi få äta upp resten av säsongen. Kommentatorerna kommer tjata i sinne om detta.
• Tycker Forsell var superklantig i Expressen. Det är så onödigt att svara svävande på den här typen av frågor just nu. Återigen: AIK behöver förbättra hur man hanterar sitt varumärke på alla nivåer..
• Vi kommer nog få vänja oss med en hel del buanden på bortamatcher i år iaf
• Kommer att snackas otroligt mycket i media om detta. Vi sätter oss i en taskig sits helt klart och det visar bara hur tunn marknaden är då vi väljer den här vägen. .. Men hur som helst har aik visat att kriget Putin startat inte betyder så mycket. Alla spelare kan lämna trots kontrakt även om det svider mycket ekonomiskt.
• Undrar när spelarna vägrar ställa upp att spela i Skellefteås tröjo?
• Tror AIK kommer få onödigt mycket skit för detta i lång tid framöver tyvärr. Känns förvånansvärt tondövt.
• Klantig värvning kan jag tycka. Man sätter sig i en onödig sits. … Men visst fan kunde man ha gett fan i den här värvningen? Hade varit bättre att betala överpris för för någon annan. Känns märkligt detta.
• Lite nyfiken veta hur snacket går på Norrans sportredaktion nu. Tror inte en enda journalist utanför schtaan kommer ställa sig likgiltig eller positiv till denna värvning.
”Tre tuffa frågor med Adam Savonen??”

Även nyfiken om stora sponsorer som Ske Kraft och Boliden var delaktiga i beslutet.
• Jasi… detta var nog top 3 bloopers i SHL 23/24. Varje vinst kommer att ha en sur eftersmak enligt mig. Skellefteå marknadsvärde sjunker nog som en sten bland normalbegåvade människor. Klantigt och förtjänar faktiskt all skit bland journalister samt andra lags fans.
Lågvattenmärke!
En himla tur Skellefteå AIK ej är ett börsnoterat bolag då hade det vart tack och hej!
• Dock osmart av klubben att först göra ett nummer av att man inte värvar från KHL och sedan värva på vad som kan tyckas vara en teknikalitet. Jag tycker dock att misstaget skedde när man skulle leka bror duktig. … Annars ser jag inte vad den moraliska skillnaden är mellan Agostinovärvningen och exempelvis Oscar Lindberg.
• Dåligt av AIK, ni som är ute och försvarar denna värvning på sociala medier, lägg er platta och fördöm.
• Moralbajsnödig eller ej så är det fantastiskt klantigt, klart Forsell&Co gjort alla efterforskningar de kunnat men vad hjälper det ?
Konsekvensanalysen borde de filat en del på. Kan bli dyrt detta, inbillar mig att sponsorerna inte jublar av glädje av denna värvning.
• AIK kan ju börja fundera över hur mycket varumärket Skellefteå aik är värt? Kommer devalverats likt den svenska kronan tror jag. Detta kan kosta föreningen mer än vad många kan tro är jag rädd.
• Tyvärr skadar detta Skellefteå AIK:s varumärke otroligt mycket. En pudel kanske vore på sin plats frågan är hur en sådan formulering skulle låta?

Som supporter kan jag inte annat än förstå andra lags supportrar om de buar ut oss varje match… och lite svårt att kontra med något tillbaka
• Han packade väskan 2022 efter OS och en sommar gissningsvis i nordamerika för att flyga till Ryssland och spela vidare i Rysslands propagandaliga.

Han spelade där medan Ryssland fängslade hon basketspelaren och efter att hon fångutväxlats med ngn Putinvänlig galning.

Han åkte skridskor i Ryssland medan folk dog som flugor i kriget och regimkritiker ramlade ut från fönster nästan dagligen.

Han spelade med Tor Pedo på årsdagen av invasionen.


Så viktiga är inte pengar. Rätt säker på att han kunnat tjäna minst hälften i en annan liga. Pressen kommer vara enorm på giriga Kenny, han behöver självkänsla i nivå med Zlatan för att stå emot all skit han kommer få i press och på isen.

Jerebko är väl ännu kontraktlös, vi borde plocka in honom som ambassadör.

Ps. Är de så att de hotade att döda hans familj, stal hans pass eller på något annat sätt utpressade honom att stanna så är det såklart förmildrande. Men då borde det rimligtvis framkomma rätt snart.. Ds.
• Håller med om att aik sätter sig i en riktigt knivig sits nu ÄVEN om kontraktet skrevs innan invasionen. Tror vi förlorar betydligt mer än vad vi får av den här värvningen tyvärr.


Nå, nu ska påtalas att inte alla apsupportrar är negativa till att man köper in från L. Ett annat synsätt läggs exempelvis fram av Jåda (som agerade på ett sådant sätt att Apans sida här på snacket fick stängas): ” Kallhamrat beslut av Forssell! Kul …”

Apan brottas ju med ekonomiska problem som de mörkar. Bland annat har de ju vikande publiksiffror och har bara lyckats kränga runt tusen säsongskort. Blir nog ingen större fart på den försäljningen efter detta.

Och hur kommer sponsorerna att reagera? Det ryktas att MooDoo tackade nej till köpespelaren Agostino för en vecka sedan eftersom storsponsorn sa nej.

Informerade Apan sina sponsorer om inköpet i förväg? Vad säger kommunen, som står för så mycket dopingsponsring genom inköpet av biljetter för De Tomma Stolarna?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så är det dags att gratulera Fredrik Claesson. Denne grabb, från Haninge och Hammarby samt sedan Djurgårn där han fick spela en halv säsong i Elitserien, stack som 18-åring till NHL.

Ja det vill säga att han spelade framför allt i AHL under de tio säsonger han var där, men fick ändå en del NHL-matcher: 0, 0, 0, 16, 33, 64, 37, 5, 4+2, 9 NHL-matcher per säsong, resten var AHL.

Ett halvår efter det att Ryssland överfallit Ukraina kom Claesson till ryska arméns lag CSKA, Moskva för att spela.

"Han skrev på innan kriget" påstod agenten. Claesson själv sa ingenting. Han hade skrivit på för ett år. Med den nordamerikanske karriären och lönen för den kan man annars tänka att han hade haft råd att betala för att bryta kontraktet, om han nu inte kunde göra det gratis eftersom Rysslands överfallskrig mot Ukraina pågick ett halvt år innan Claesson skulle till Moskva?! Har inte kollat upp hur mycket han tjänade I NHL/AHL men såg att under ett av åren hade han 6 miljoner i årslön.

Men Claesson hade inga problem med att spela för Ryska arméns lag. Efter att ha lirat där tre månader skrev han 2022 nytt kontrakt ända till 2025. Tydligen har han närmare 9 miljoner i årslön där. Det betyder att de trettio silverpenningar han får ut varje år motsvarar 300 000 SEK per silverpenning.

På CSKA:s hemsidan har Claesson uttalat sig om anställningen för ryska arméns lag "Underbart. Jag och min familj älskar allt."

Nu kör Claesson och de övriga anställda av ryska armélaget satsat på en ny tröja som de använder vid uppvärmningen. Den är helt svart men med "Z" på tröjan. Det vill säga den symbol Putin valt för legoknektarmén av frisläppta livstidsfångar etc.

Tycker att det i mångt och mycket liknar en annan symbol, använd för ungefär samma syfte för 80-90 år sedan och vi gratulerar Claesson att få använda en symbol som så väl illustrerar hans idealism och humanism.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
ApPravda Norran har tagit upp frågan och talat med Agostino, som säger:

"Jag ville förstås lämna klubben, men fick nej. ...Det gick inte att bryta kontraktet, så jag var tvingad att fullfölja, säger han till tidningen."

Jaså? Väldigt många spelare valde att bryta sina kontrakt med klubbar i Putins propagandaserie KHL, när Ryssland överföll Ukraina. De flesta fick betala för avtalsbrottet och det är hela saken.

När Agostino påstår att "det gick inte att bryta kontraktet" är det naturligtvis en ren lögn.

De som t ex Oscar Lindberg, som valde att spela klart förra säsongen, gjorde det helt klart för att de tjänade bra med pengar på det. Den moraliska plikt som andra kände och fick dem att bryta sina kontrakt, betydde inte lika mycket för Lindberg och några andra som prioriterade att få in pengar till sig själva.

Och Agostino spelade inte bara säsongen ut utan fortsatte även att spela i KHL nästa säsong.

"Det gick inte att bryta kontraktet" är naturligtvis något som skulle fått skarpa följdfrågor från en riktig journalist. Men Norran frågar inte. Förstås. De har ju alltid köpt allt Apan påstår.

Norran låter också Apans ordförande komma till tals:

"Vi tycker såklart att Rysslands krig mot Ukraina är tråkigt."

Jaha. Det var ju imponerande. Säkert en fin tröst för alla oskyldiga som dödats i Ukraina.

Apkrafts ordförande - en Marklund - kommer också till tals:

"Men jag litar på att klubben inte tagit lättvindigt på situationen och att spelaren har försökt göra allt för att ta sig ur kontraktet."

Det gick inte att bryta kontraktet. Agostino har gjort allt för att ta sig ur kontraktet.

Alla vet ju att det bara är skitsnack. Säg som det är i stället. Men Apan har ju alltid haft sitt eget sätt att bedöma vad som är sant och vad som är falskt. Som Fläskberget uttryckte saken i en pod nyligen: "Om jag fuskar och domaren inte upptäcker det är det inte fusk"...

Nu trodde man faktiskt att Forssell skulle föra in en högre och ärligare nivå hos Apan. Men tydligt är att alla spelarförluster och de svåra problemen att kunna hitta spelare att köpa in pressat även honom att börja tumma på moralen.

Mitt i allt detta. Om man nu lyfter tveksamheter när det gäller Apans agerande måste man vara ärlig och fundera på vad man skulle sagt om det varit Luleå som gjort så här. Och jag har försökt och kommer då till slutsatsen att jag kritiserat även min förening, om de gjort som Apan. Men det är ju lätt att säga, när man inte är där.

I vilket fall tycker jag att Apan försöker snacka bort fakta så j-a mycket och det är inte ärligt utan mer gränsande till lögn.

"Agostino gjorde allt han kunde för att komma ur kontraktet."

Ja, hejdu.

"Vi upplever att vi har en bred förankring för detta från årsmötet."

Näppeligen. Bred förankring för att INTE köpa in en spelare som skrivit KHL-kontrakt sedan kriget bröt ut, det stämmer.

Men en bred förankring för att köpa in en köpespelare som för pengar valt att spela 1,5 säsong i KHL medan Ryssland bombar och våldtar i Ukraina?

Det tror jag inte.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Tycker ju att Örets Niklas alltid varit artig och imponerande med bedömningar och uttalanden.

Men till sexpressen sa han idag efter match. "– Jag vill inte kommentera domarinsatsen. Det är den utvisningen jag tycker är konstig. Den spelaren (Sellgren) kunde ju spela sedan. Det har varit många sådana situationer, när deras spelare legat kvar på isen. Det har det varit, men så är det att möta Luleå."

Hmm. Du har inte lust att kommentera den utvisning som gav er PP med tre minuter kvar av tredje?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Realisten:

JAG: "Unik är något som jag kallat Linus Omark när det gäller Luleå spelare. ...
När det gäller tiden efter millennieskiftet är Linus ensam."

DU: "Att du säger att Linus Omark är den enda profilen som Luleå Hpckey haft de senaste 24!!! åren är ju ett Fruktansvärt SORGLIGT konstaterande. "

Det här sättet du "debatterar" på är för det första falskt och fullständigt meningslöst eftersom du inte kommenterar det sagda, utan hittar på något nytt som du påstår ha sagts, och så kommenterar du det. Sådant "imponerar" bara på de med ytterst begränsade studieskulder. För det andra lägger du dig på en sådan låg intellektuell nivå att det får en övad läsare att tro att du antingen har otur med tänket eller så är du bara ute efter att tjafsa; möjligen de båda i kombination.

Har jag sagt att Linus Omark är den enda profilen som Luleå Hockey haft de senaste 24 åren?

Nej.

Jag kan utan vidare räkna upp 40-50 spelare som kan betecknas som profiler i Luleå Hockey efter år 2000.

Limpan, uppvuxen i Övertorneå, flyttade till Luleå och Luleå Hockey som 15-åring. Liksom hans släktingar och kompisar. Han är utbildad till hockeyspelare i Luleå Hockey och är uppvuxen på H i Delfinen år efter år.
Som 20-åring slog han igenom med dunder och brak och har sedan dess haft en internationell karriär. År efter år har han tillhört de absolut bästa poängplockarna i KHL och i Schweiz och när han spelat i Tre Kronor har han regelbundet tillhört landslagets absolut bästa spelare. Han hade otur att hamna snett i Oilers i NHL men alla som begriper något inser att han varit stjärna där om han brytt sig. Under hela den här tiden som en av de allra bästa spelarna i Europa under femton år har han aldrig glömt laget i sitt hjärta, Luleå Hockey. Han har följt oss och våra matcher och han har bestämt sig för att till slut komma hem och spela karriären ut i sitt älskade Luleå, även om han fortsatt skulle ha kunnat dra in tvåsiffriga miljoner i lön utomlands.

Det gör honom till en unik spelare i Luleå Hockey senaste 24 åren.

Allt detta är så självklart att bara folk som inte vet något kan ifrågasätta det. Personligen tycker jag att nu har jag sagt detta klart och tydligt och vidare skitsnack från "debattörer" betraktas som meningslöst pladder med vilket ni kan söka er någon annanstans, där er kompetens kommer bättre till användning.

Capice?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Röglet sparkar Abbottarna!

Den såg man inte komma. Att twinsen gick mer eller mindre direkt från spelarkarriär till att tillsammans bli huvudtränare och sportchef för Röglet var minst lika oväntat men de gjorde en fantastisk succé och tog Röglet till nivåer de aldrig befunnit sig på. De har vunnit SHL, de har vunnit CHL och 2021 tog de sig till en SM-final som de skulle vunnit, om det inte vore för att en av Apans framträdande fulbusar Jonathanjonsson hade överfallit och svårt skadat viktige f d luleåspelaren Dennis Everberg (som ej var tacklingsbar, och inte ens 2 minuters utvisning av Sjökvistarn/Öhlund) i semifinalens match 3, sedan Röglet vunnit match 1 och 2.

Twinsen som nyss fyllt 40 år har ju givit Elitserien SHL hela 16 år, väsentligen i Röglet och Luleå. Man undrar vad de nu ska göra? Ingenting närmsta 1,5 åren eftersom de har kontrakt och får lön av Röglet. Men de är väl betyda och med sociala utgifter kommer de att kosta Röglet över tio miljoner utan att de behöver jobba.

De har ju lyckats fantastiskt hela tiden men inte senaste 1,5 åren och enligt mediauppgifter har de "förlorat omklädningsrummet" som det heter. Dvs laget lyssnar inte längre på Abbottarna. under hösten har de köpt och betalat dyrt för nya spelare - ska ha erbjudit Trottoarens back antonlindholm 350 000, varpå alla andra klubbar vek ned sig, och dessa förstärkningar fick igång laget för någon månad sedan, men nu har de dippat igen och närmade sig kvalplats.

Ändå trodde man som utomstående att abbotarnas ställning var så stark i Röglet att de var orörbara.

Nej, det var riktigt överraskande. sådant har man i stort sett aldrig varit med om i Elitserien SHL förutom vid ett par tillfällen då Warulfven sparkat tränare då laget visserligen tillhört toppen, men inte tränats på warulfvsnivå enligt warulfven.

Trots allt. Abbottarna har haft fantastiska karriärer som spelare och ledare i Luleå och Röglet på tröjhissningsnivå och förtjänar all hyllning de kan få.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Har äntligen haft tid att gå igenom Anna Anderssons sammanställning i Aftontrasan avseende SHL-klubbarnas ekonomi, i synnerhet när det gäller det kommunala stöd de haft och har. Det är inte enkelt att få detaljerade fakta eftersom klubbarna redovisar så olika och att det ligger en hel del hundar begravda i denna smet. Men jag har försökt eliminera sådant som stöd för ungdomar och damer för att just få en uppfattning och kommunernas stöd till herrlagen i SHL.

Varsågod att läsa och fundera!

Mej jag har försökt gå igenom det hela och då eliminerat

1. SJU KLUBBAR SOM HYR ARENOR AV KOMMUNEN

Apan, Luleå, Pungen, Öret betalar ungefär 7-8 miljoner i hyra för arenorna och erhåller 1-2 miljoner i stöd av kommunen och kommunalägda bolag.

Med ett undantag. Apan får 10 miljoner årligen av 100% kommunalägda bolag.

Oskars betalar bara 2,7 miljoner i hyra för sin lilla arena, och får ungefär ungefär lika mycket stöd av kommun och kommunalägda bolagen som de andra, samt har fått uppåt någon miljon efterskänkta skatter till kommunen vid många år.

Timret fick arenan i skänks av kommunen, som dessutom investerade 120 miljoner i renoveringar och nybyggnader. Sedan köpte kommunen ”tillbaka” arenan av Timret för 45 miljoner för att stoppa konkurs. Nu betalar Timret bara 5 miljoner i hyra årligen.

Fiskrenset betalar 9,5 miljoner för Scandal-i-Analium men erhåller ”hyressubvention” årligen på 14,5 miljoner av det kommunalägda bolag som äger arenan. Fiskrenset får inga övriga bidrag av kommunen eller kommunalägda bolag.

Sammantaget kan man väl övergripande bedöma att de flesta av de klubbar som hyr arenor av kommunen har relativt jämförbara villkor, men tre undantag:

Apans enorma bidrag på 10 miljoner årligen av 100% kommunalägda Skellefteå Kraft sticker i ögonen. De får bortåt dessa 10 miljoner mer än de övriga klubbarna och talet om kommundopning ser verkligen ut att stämma. Det har pågått sedan 2006 och det innebär att de redan fått 170 miljoner kronor i denna extra kommunaldoping. Apan påstår sig nu vara tredje rikast i SHL med ett ”eget kapital” på 47,5 miljoner (för några år sedan påstod de sig vara rikast). Men vi inser alla att utan landets värsta doping av ett 100% kommunalägt bolag skulle Apan redan gått i en hejdundrande kollapskonkurs med långt över hundra miljoner i skulder. Men kommunen har hela tiden hållit Apan under armarna, resurser kommunen skaffat genom att stänga skolor och daghem samt släcka samtliga kommunala julgranar i norra Västerbotten (= Skellefteå kommun = Obygden).

Timret är också ett specialfall med lägre hyra för en stor arena samt dessutom dett enorma kommunalstöd Timret fått genom först en Arena till skänks, därefter sälja ”tillbaka” den för 45 miljoner.

Fiskrensets egentliga villkor är höljda i dunkel som mygel alltid är i den staden. Men man får uppfattningen att de drar in jätteinkomster genom sin och Sveriges största publik.

1. FEM KLUBBAR SOM ÄGER SINA ARENOR

Dessa klubbar får relativt lite i bidrag av kommunen och kommunala bolag men betalar ingen hyra utan erhåller i stället hyra av kommunen eller driftsbidrag på 6 miljoner Trottoarkanten, 8,5 miljoner Warulfven, 13,2 miljoner HuVa, 16 miljoner Plastläjkers, 16 miljoner MooDoo

Men då har Trottoarkanten under året erhållit minst 250 miljoner kronor i stöd från kommunen. Inklusive kreativa inställningar i branschen trottoarkantsförsäljning med mera.

Växjö lånade stålar till klubben för att bygga arenan och de amorteras med 8,4 miljoner årligen. MooDoo har också fått jättestöd i form av lån och borgen av kommunen.

HuVa och Warulfven var ute med egna arenor långt före de andra klubbarna och har väl betalt av lån kan man tänka. En bra affär för Ulfven sedan de köpt arenan av kommunen för 1 krona. Att Warulfen och Huva anses vara rikast i SHL med 119 respektive 56 miljoner i eget kapital är nog inte så oväntat.

2. TVÅ KLUBBAR MED PRIVATÄGDA ARENOR

Röglet med en kombination privata finasiärer och Malmet med Percy erhåller inte så mycket från kommunen, fast det t ex framkommer att Ängelhom ger 9,5 miljoner i driftbolag till arenaägarna.

Har inte offentliga uppgifter som visar vilket stöd dessa arenaägare ger dessa två klubbar. Men man kan nog räkna med att det är rejält.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Hyfsad nöjd med att slå båda från förra finalen med signum tråkhockeylag. Grattis till er seger.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
SPOODI: Föredrar att svara "tackar!"

Man har ju tyvärr vant sig vid hur ovarsamt Apan hanterar sanningen och därför blivit tvungen att plocka fram fullständiga fakta. För att tala sanning gäller ju att hålla sig till hela sanningen och intet undanhålla. Ett rättesnöre som Apan och ApPravda norran tagit lätt på i många år.

Nu hoppades man ändå att det skulle bli rättning i leden med sympatiske Eric Forssell i ledningen. Men tyvärr tycks han ha fallit dit han med, hårt pressad av alla spelarförluster som han inte kunnat köpa in nya spelare att ersätta.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Grattis till Guldet 🙌
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Allt är förlorat? Aftontrasans Mats Vennermalm utdelar dödskyssen till Luleå Hockey.

Nu förklarar denne självutnämnde expert att Luleå först kommer att slå ut Gangsteröret och därefter spöar vi också Plastjö, för att sedan falla mot Warulfven, delvis efter att kvarten mot Plastjö tagit kraft av oss. Wennergren antyder också att Apan lade sig mot Fiskrenset, eftersom de i annat fall fått möta Luleå i kvarten och då skulle Apan ha torskat.

Ja. Som alla vet är Vennersten en helt magisk tippare, vars uttalanden bombsäkert visar hur det kommer att gå: tvärtemot vad han påstår. Den positionen intog han redan våren 1995 då han förklarade att det skulle bli skrattmatcher för serievinnaren Djurgårn i kvarten mot serieåttan HuVa - vilket förstås ledde till att HuVa tog sig hela vägen till att vinna SM det slutspelet. Och sedan dess har Vennerpöl fortsatt och lika säkert tippat fel 100 gånger av hundra, drygt.

Nedan ser vi bild från artikeln där Vennerskog delar ut dödskyssen till Luleå, flankerat av den bild-byline av Vennersand, som trasan tog för drygt 40 år sedan, efter att under sex timmar sminkat och snofsat till Vennerkvist att se säker och stabil ut. I stället för hans egentliga uppsyn (bilden underst).

Jaha. Bara att acceptera läget. På lördag får vi sommarlov.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att galningen jåda, som förorenade och saboterade snackets apsida, men nu sitter och dravlar på apsupportrarnas eget apkraftforum, är bekymrad över att Luleå spöar Apan mest hela tiden nu. Och därför har han funderat ut en teknik att förbättra Apans chanser:

"Jag menar, tank om AIK skramlade ihop en miljon, kopte in Shiminiminiminim och sen skickade fanskapet till Moldavien. Gar det?"

- Bara marklund och lundmark som är så "kreativa" -
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Keriksson: Känns allt tryggare att ni blir kvar och det blir fint det.

Vi har ju gått lite hit och dit men att vi tagit 8/11 matcher m Apan, Ulfven och Plastjö känns ju skönt. Men nu vet vi hur det går: åt helvitte.

För ikväll förklarade Vennerstam i Aftontrasan hur det går:

"Vilket lag ser du som den stora outsidern i det kommande SM-slutspelet?
Jag måste säga Luleå, som har en förmåga att växa i ett slutspel."

Då vet vi. Vi kommer att kollapsa big time.

Tack för det, Vennerlöv.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Tarasov: Imponerande hur bra ni var när ni spelade hockey. Är ni så bra hela matcherna tar ni vilka lag som helst förstås.

Grattis till 2 poäng!
Kommentera

2024 och ny start för mig och Luleå
Är ny och inte van vid internet. Det tog mig fyra timmar Att lyckas komma in på sidan.
Men jag har stått på ståplats sen tidigt 80 tal. Varenda match. Ibland när jag jobbade i gruvan direkt efter skift. I kall eftermiddag mot ännu kallare natt.kunde ta 10h tur och retur. Men när min fru gick bort i covid 19 och jag har dåliga.knän så.har jag inte längre ork vara på plats mera.
Jag bor nu själv i Svartbyn och följer alla matcher på TV. Jag har tagit över mina föräldrar.gamla.boebde. Är enkelt men nära Luleå.
Men jag saknar gemenskapen man hade när man var i Delfinen match efter match.
Jag vet inte om jag skriver Rätt här. Så gör jag något fel Så säg gärna till. Då lär jag mig.
Jag försökte komma in först på Luleås fans sida men lyckades inte. Men hpppas.mer.kunna hitta den där gemenskapen man en gång kände.
Jag vet att jag är gammal men är lkt duktig på.just hockey och har lärt känna många på ladan genom åren.allt från vaktmästare till Osten.
Mvh Björn.
Samt gott nytt år.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
”Bulan” ställde sig frågande till läkköttet på en av Pudas lagkamrater, något som även diskuterades på den efterföljande presskonferensen.
– Jag tycker att det verkar gå över fort. När man får en smäll ser det ut som att man måste åka in på akuten och sen spelar man ändå nästa byte.

Det var alltså fulspelaren Lindholm som filmade efter en pytteslashing på kroppen av Shinnimin.

Och då dyker knäppgöken den ilskne kvänen upp - han som i flera år snackat skit i media om Shinnimin som filmare, trots att Shinnimin sedan länge lagt av med förstärkningar och spelare mycket ärligare än de flesta spelare - och slår tillbaka mot Bulan med:

"Jonathan Pudas ger desto hårdare svar på tal när Sportbladet frågar om ”Bulans” utspel.
– Väldigt märkligt. Om man kollar på deras nummer 24 (Brendan Shinnimin) som kastar allt han har i händerna. Klubbar och handskar... jag vet inte hur han får av sig grejerna så snabbt. Så om vi ska tala filmningar kan han börja städa i sitt eget lag, säger Pudas."

Kvänen Pudas påstår alltså att Shinnimin filmade när han blev slashad. Resultatet ser vi nedan. Filmning?

Allvarligt talat. Apan är alltså seriens i särklass mest fulspelande lag med massor av bevis - sammanställda i nedanstående inlägg - på allt farligt spel de pysslar med utan någon som helst respekt för motståndares hälsa.

Men som svinet Pär Lindholm och äcklet den ilskne kvänen Pudas med fler apor uttalar sig blir man mer "imponerad" av att de verkligen låter som att de är helt j-a dumma i huvudet med en intelligens som borde föranleda att de inte får vistas bland normala människor utan att vara ledsagade av vårdare/vakter.

Vad kan det bero på? Svårt att se något annat svar än att det visar de svåra konsekvenserna av att växa upp i en obygd där ens syster ofta är ens mor och dit även andra, likaledes utrustade med ett överflöd av fingrar, rekryteras.

USCH, vilket vidrigt pack!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Ja, fy fan så fult Apan "spelar".

De har satt i system att spela arga och tjafsa efter varenda avblåsning vilket gör att matcherna tar allt längre tid att genomföra och publiken tvingas stå ut med den skiten. Är det någon som är förvånad över att de som gillar hockey allt mer skiter i att gå på matcherna i schtan?

Men det är inte bara att det tjafsas utan Apan har dessutom en förkärlek för riktigt fula överfall.

Petter Granberg exempelvis. Han är skitkass på hockey och placerades som sjunde back för att han bara levererade misstag och var ett sänke. Då accepterade gan instruktionerna han fått och började spela den "hockey" som Apan vill ha honom till. Och numera bidrar han genom att hela tiden crosschecka, slita ned på isen eller allmänt överfalla varenda motståndare som kommer i närheten av honom.

Pär Lindholm är nog det fulaste äcklet. Igår levererade han upprepade fula överfall på Limpan, Shinnimin, Tyrre med flera.

Värst var förstås när han med ett samurajhugg klippte till Shinnimin över nacken - med risk för att krossa en nackkota - vilket han inte ens utvisades för.

Fulspelare Lindholms kommentar efter matchen: "Ska han börja klaga över det där får han klaga över mycket som händer på en hockeyplan, säger han."

Jadu. Det stämmer men inte generellt utan när det gäller vad du håller på med, ditt j-a svin! Du verkar allvarligt talat svagbegåvad - men du har säkert stor talang för banjospel med dina sex fingrar.

Nu är han i alla fall anmäld till DIFiplinnämnden så vi hoppas att de stänger av honom länge. Vid sidan av dessa brutala påhopp "imponerade" han dessutom genom att efter en pytteslashing länge sig omkull och ligga kvar på ett sätt som antydde att nu väntar vi på ambulans, bara för att när han lyckats få utvisning på Luleåspelaren, resa sig upp och spela nästa byte. Något som Bulan påpekade på presskonferensen varpå robertohlsson lämnade rummet.

Men vad värre är att majoriteten av de fulaste överfall är det apspelare som kommit till klubben senaste året-åren som konsekvent fulspelar brutalt och det är tydligt att när de kommer till Apan instrueras de att sätta i system att leverera fula och fega överfall på motståndare. Det är alltså den aphockey de får order om. Vidrigt!

Typexempel 19-årige apan Elias Salomonsson - som lyckats dra på sig 29 utvisningsminuter på bara 12 spelade matcher i år, inklusive en 5 minuter, 1 matchstraff, en avstängning - som är så jävla galen att han, sedan Omark satt 1-0, tycker att det är OK att crosschecka omkull Omark, men där kunde inte ens gårdagens "vi blåser aldrig" zebror undvika att ta utvisning och 5 sekunder senare sätter Tyrre och Eklind 2-0 och idioten Salomonsson har förstört matchen för Apan.

Kollar på lite data som visar upp Apans äckliga fulspel.

Apan ligger överlägset sist i Fair Play-ligan.

Övriga 13 lag har i snitt 1,4 femminutersutvisningar.
Apan har 7 femminutersutvisningar.

Övriga 13 lag har i snitt 1,3 matchstraff.
Apan har 4 matchstraff.

Övriga 13 lag har i snitt 1,2 spelare bland de 21 mest utvisade i SHL.
Apan har 6 spelare bland de 21 mest utvisade i SHL.

Övriga 13 lag har i snitt 0,5 avstängda spelare.
Apan har 3 avstängda spelare.

Och strax får vi förhoppningsvis apan Lindholm avstängd sedan han försökt krossa nacken på Shinnimin.

TILLÄGG: Yep, Apan Lindholm blev avstängd, men tyvärr bara en match och han kan därför inte delta i Öret-Apan i morgon.

Apan har därmed fått fyra spelare avstängda för farligt spel i säsongens SHL. Det är alltså åtta gånger mer än genomsnittet för övriga tretton SHL-lag, 0,5 spelare per lag.

Snacka om tydliga bevis för att Apan spelar extremt mycket fulare än alla andra lag.

När ska media upptäcka detta och slå larm? I stället för att gulla, runka Apa och hitta-på att de är så hemskt mycket fiiiina hockeyspelare?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Grattis till segern mot Sargutdunkarlaget
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Och ett stort tack för er trevliga ton i inläggen. Hat har vi haft för mycket av i alla sammanhang.🥰
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Omark sätter fingret på det alla vet i Fusklunda händer det som inte händer någon annanstans
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Slutresultat:

• Luleå HF-Örebro HK 1-2
• Skellefteå AIK-Timrå IK 4-1
• MoDo Hockey-Linköping HC 7-4
• Leksands IF-Rögle BK 4-1
• HV 71-Färjestad BK 3-6
• IK Oskarshamn-Växjö Lakers HC 2-5
• IF Malmö Redhawks-Frölunda HC 3-2 OT

Trottoarkanten lyckades äntligen hålla en match tiden ut. Och Malmet också, även om de tvingades till övertid innan de vann.

Men mest imponerande ikväll Warulfvens vändning från 3-1 till 3-6 i tredje perioden mot HuVa.

Samt att Pungen gick till match utan Högberg med spaden och då tog MooDoo chansen och smällde in hela sju mål.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Apan lyckas vinna med 4-3 i förlängning och det är naturligtvis eftersom Berguven hanterat spaden och hållit siffrorna nere.

Men det känns vidrigt att se Apan skita i det blå skåpet och spela med Oscar Judas "8 000 kronor i lön per dödat barn i Ukraina" Lindberg.

Så bara enstaka moment av matchen, men Apan tjafsade som vanligt och vid ett tillfälle två apor som håller fast och vevar på en enda BurkÖl. Två mot en, vanliga siffror när fegisarna-aporne ska vara tuffa.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Det drar ihop sig. Och blir säkert klart under dagen.

Ger mig fan på att Apan gör en Hinz igen och skyller allt på Agostino.

Ska de göra en riktig pudel och komma undan detta måste de krypa rejält till korset. Då måste det rukka aphuvuden för de är naturligtvis inte oskyldiga.

En rejäl pudel skulle bestå i att de sparkade även köpespelaren Oscar Lindberg. När Ryssland överföll Ukraina lämnade spelare som Lucas Wallmark samt Daniel Zaar m fl i Lindbergs klubb Torpedo omedelbart Torpedo, där dock Oscar Lindberg spelade kvar hela resten av säsongen och hela slutspelet för att maximera sina 30 silverpenningar, medan Rysk brutalarmé våldtog, mördade, skövlade och pulvriserade allmänhet i Ukraina.

Skärp er nu, Apor: sparka Agostino, sparka Lindberg, vägra de som gått över lik i Ukraina för egen snöd vinning.

TILLÄGG: Enligt Expressens källor inom klubben har man kommit fram till att Agostino inte ska spela för klubben. Men man inser också att man har ett bindande kontrakt med amerikanen och det måste således till en förhandling. Enligt uppgift har man för avsikt att hitta en lösning i denna affär inom de närmsta dagarna och sportchefen Erik Forssell ska redan vara ute på marknaden och leta en annan förstärkning.

Kommentar. Ja, man undrar förstås hur många miljoner Apan nu får betala till Agostino för sitt enfaldiga misstag att skriva avtal med honom. Vilken/vilka apor är skyldiga till detta? Men sparka för tusan penningjägaren Lindberg också - mannen som utan problem spelade hela våren 2022 i Moskva medan oskyldiga dog som myror i Ukraina.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
K-E: Ja, vad ska man säga?

Låt oss rekapitulera historiken avseende Apan vs. KHL.

Inför Apans årsmöte juni 2023 uttalade en grupp medlemmar följande åsikt:

”Vad vi nu dock ser, i ljuset av kriget i Ukraina, är att hockeyn inte
är befriad från sådana empatilösa aktörer som i princip bokstavligen är beredda att gå över lik för att maximera löneutbetalningar och främja den egna karriären. Detta är enligt oss inte
förenligt med vad Skellefteå AIK står och ska stå för. Dessa människor, må det vara spelare,
ledare eller materialförvaltare, kan därför aldrig tillåtas representera Skellefteå AIK.”

och deras förslag till motion offentliggjordes:

” Ingen som ingått i ett anställningsavtal med en hockeyklubb som deltar i KHL från och med den 24 februari 2022 , någonsin ska anställas eller representeras av Skellefteå AIK."

Men innan motionen lämnades in hade den omformulerats något till:

Ingen som från och med den 24 februari 2022 ingått ett anställningsavtal, eller förlängt ett befintligt sådant, med en rysk hockeyklubb, eller annan hockeyklubb som deltar i KHL, någonsin ska anställas av Skellefteå AIK eller på annat sätt representera Skellefteå AIK.

Skenbart kanske någon tänker att det var väl samma sak. Men läs noggrant: det är det inte.

Det första förslaget var att ingen som spelat Ryssland när Ryssland krigar i Ukraina skulle köpas till Apan.

När kriget inleddes lämnade också många nordamerikaner, svenskar m m KHL. Vissa tycks ha behövt köpa sig fria, t ex Wallmark som förklarade att hans förlust på några miljoner inte var något att gnälla om jämfört med vad som drabbade Ukraina.

Men några valde att spela kvar, däribland sex svenskar bland annat Oskar Lindberg.

Hur Apan agerade för att få motionärerna att modifiera sitt förslag har inte offentliggjorts, men årsmötet beslutade enligt i juni och i juli presenterade Apan att man köpt in Oskar Lindberg. Det hade man inte fått göra, om inte motionen modifierats.

Att det var lite känsligt framgår naturligtvis av presentationen av inköpte på Apans sida där man orerade vitt och brett om att Oskar minsann spelat i NHL men man ”glömde” att informera om att han därefter spelat i KHL inklusive under brinnande krig.

Och nu köper man alltså in amerikanen Agostino som spelat i KHL under hela kriget.

Här lyfter man att Agostino tecknade förlängning någon månad innan Ryssland överföll Ukraina. Och då menar man att det är ”OK”. Detta trots att många ickeryska spelare sett till att lämna KHL oberoende av om de hade tecknat avtal innan kriget inleddes eller inte.

Men Forssell förklarar på Apans hemsida att ” Vi vet att det funnits en önskan hos honom att hitta en ny klubb redan förra säsongen och bryta kontraktet” men det är ju bara snack. ”Funnits en önskan”? Allvarligt talat, det låter som mer ljug än sanning.

När Forssell blir tillfrågad för att förtydliga detta svarar han inte utan hänvisar till att det får Agostino svara på om han vill.

Det uppfattar man nog som att Forssell vill inte föra fram några lögner utan låter det bli Agostino som gör det, så kan han svära sig fri.


Naturligtvis är det känsligt att plocka in en spelare som lirat i KHL under 1,5 år trots att Ryssland under tiden krigat i Ukraina. Förra veckan kontaktade Agostinos agent MooDoo och erbjöd dem att köpa in Agostino. MooDoo tyckte inte att det var ett moraliskt val de kunde stå för och tackade nej.

Då kontaktade agenten i stället Apan, som direkt tackade ja.

Apan har ju tappat highsticking och har även Möller borta på obestämd tid och hade inte lyckats rekrytera mer än någon enstaka, så det är klart att de kände sig tvungna få ändra motionen till årsmötet så att de kunde plocka in Oskar Lindberg.

Och det blev inte så mycket snack om det så då tar vi chansen att plocka in Agostino också. Går det så går det.

Men hockey-Sverige tycks mena att det var ett alltför omoraliskt agerande att köpa.

I Aftonetrasan skriver abrahamsson ” Hela diskussionen om vad Agostino gjort och inte gjort riskerar att sluta med hårklyveri, ord mot ord och tuff bevisföring. Hur som helst går det inte att döma spelaren här, utan allt ansvar faller på Skellefteå. Enklaste sättet för en svensk klubb att kunna se sig själv i spegeln och sina supportrar i ögonen är att undvika att värva spelare från KHL. Punkt slut. … Klart att det inte finns någon uppsjö av lediga spelare som går in och förstärker SHL-lag, men det finns definitivt andra vägar att välja än att värva från KHL. Tänk att offra så mycket för att få så lite. Jag tycker det är beklämmande. … Modos styrelse följde sin moraliska kompass och valde bort den möjligheten. Det gjorde inte Skellefteå. Jag hade så mycket högre tankar om Skellefteå AIK. ”

Och i Sexpressen uttalar sig Sanny: ” Att Skellefteå och Forssell värvar Kenny Agostino och blir den första klubben som värvar en spelare som spelade i KHL i fjol förvånar mig. … Tar man inte en lite väl stor risk och smutsar man inte ner sitt fina anseende för att plocka in en 31 årig amerikan från KHL men en rätt knackig säsong bakom sig? … Huruvida Kenny Agostino gjort allt i sin makt för att ta sig ur sitt kontrakt i KHL kommer vi aldrig få veta och inte heller hur många miljoner det i så fall skulle ha kostat honom.
Men jag kan konstatera att Skellefteå sätter delar av sin trovärdighet på spel genom den här värvningen. ”


Och vad tycker vi andra om saken?

Ja vi vet ju att Apan tappat en j-a massa spelare och under silly season knappt lyckats köpa in några ersättare och de insåg förstås att det började lukta streckstrid och kval över den här säsongen.

Sålunda desperata har de valt att sänka den moraliska tröskeln genom att först ta in Oskar Lindberg och nu sänker man den ytterligare genom att ta in Agostino.

Vad kommer härnäst? Kommer de att lösa målvaktsproblemet med att plocka in Adam Reideborn, som med stolthet spelade för ryska arméns lag i KHL medan bomberna föll över oskyldiga i Ukraina?”

TILLÄGG: På annan plats () skrivs det "den svenska ishockeyklubben Skellefteå AIK värvar och välkomnar en hockeyspelare från Putins propagandaliga KHL, som stannade kvar och tjänade blodspengar medan finnarna och balterna reste hem efter den fullskaliga invasionen. ...Sju svenska hockeyspelare hade inget problem med Putins krigsbrott, folkmord, etniska rensning, våldtäkter, tortyr, kidnappningar och illegala anfallskrig i Ukraina, utan stannade kvar. "

Kommentar:
Oskar Lindberg var en av de sju svenskar som stannade kvar. När det gäller Agostino trodde hans KHL-klubbs supportrar att han troligen skulle ge fan i att åka till Ryssland igen, när han tillbringade sommaren 2022 i USA. Men det hade han inget problem med.

Nog känns det som att det handlar om bland annat dessa två som motionen till Apans årsmöte syftar till med texten "Vad vi nu dock ser, i ljuset av kriget i Ukraina, är att hockeyn inte är befriad från sådana empatilösa aktörer som i princip bokstavligen är beredda att gå över lik för att maximera löneutbetalningar och främja den egna karriären."
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: ske(ten moral) har som första och enda shl klubb hämtat spelare från khl sen kriget mot Ukraina utbröt.
Ja där ser man vad köpiver kan ställa till med....
Kommentera