Luleå HF

113512 inlägg · 882 ämnen

Bästa inläggen


Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Apagostino-gate.

Ja, som vi avhandlat igår står det fullständigt klart att Apans/Agostinos snack om att han gjort allt han kunnat för att ta sig ur kontraktet var lögn. Han valde att stanna för pengar, punkt slut, och sket fullständigt att han spelade i Putins propagandafönster KHL medan Ryssland bokade, dödade och våldtog i Ukraina. Att han "inte kunde bryta kontraktet" var lika j-a mycket lögn det.

Limpan Omark säger som det är till kuriren:

"– Jag tycker det är fel av dem att ta in honom. De (i Skellefteå) har försökt vrida och vända på det. Men det där om att det inte går att ta sig ur kontrakt är bara skitsnack, säger Omark till Norrbottens-Kuriren och fortsätter:
– Jag har förstått att MoDo tackade nej till samma spelare, det tycker jag de ska ha en eloge för. "

Skuggan intervjuas och meddelar att Luleå när Ryssland överföll Ukraina direkt tog beslutet om att inte ta in någon spelare som lirat i KHL medan kriget pågick. Och Luleå har tackat nej till alla sådana förslag som agenter kommit med.

En sådan som Oscar Lindberg hade alltså inte haft skuggan av en chans att få spela i Luleå enligt Skuggan.

Men Apan hade inga problem med det, efter att ha "modifierat" motionen till årsmötet för att kunna köpa in köpespelaren Lindberg. som omedelbart presenterade sig genom att överfalla Tyrre fult för att skada hans tidigare akilleshäl axeln.

Och kunde Apan mygla in Lindberg, efter att på hemsidan helt mörka att han överhuvudtaget spelat i KHL, så varför inte försöka med Agostino med, tycktes de resonera.

Men nu ledsnade övriga hockey-Sverige på Apans lögner.

Plastläjkers meddelar idag att de hade rekryterat Agostino inför säsongen 2022-23 och kontraktet var påskrivet.

Men då meddelade Agostino att Torpedo bjöd så mycket mer för att ha kvar honom att han beslutade att strunta i det påskrivna kontraktet.

Apan påstår ju att Agostino signade med Torpedo för säsongen 2023-24 redan december 2021 och "han kunde inte bryta det trots att han gjort allt han kunde". Uppenbarligen ytterligare en j-a lögn bara.

Obekräftade uppgifter påstår att när Torpedo missade slutspelet 2022 tilläts alla spelare riva ingångna kontrakt, och att Agostino skrev på ett nytt avtal augusti 2022, sedan Torpedo erbjudit mycket mer pengar för att kompensera för att Rubeln fallit i värde sedan Ryssland överfallit Ukraina.

Och då var väl Agostinos och hans agents snack med flera andra klubbar inklusive att faktiskt skriva på för Platsläjkers ett medel för att få Torpedo att trissa upp ett erbjudande.

Allt i syfte att jaga in så mycket pengar som de överhuvudtaget kunde för denna penningjägare.

Medan de sket fullständigt att människor i Ukraina våldtogs och mördades av rysk legoarmé bl a bestående av "soldater" som var livstidsdömda mördare som frigavs mot att de "krigade".

Ja. Fy fan. Det är så vidrigt att man kräks.

Jag utgår från att Apanagostino-gate fortsätter med att Apan ger upp och river kontraktet. Enda frågan är väl om det sker i dag eller i morgon och jag tror det sker redan idag.

Apan har idag försvarat sina påståenden om hur det legat till med att de bara gått på uppgifterna från Agostino och hans agent. Så de förbereder alltså sig på att skylla allt på Agostino medan de själva "blivit lurade".

Känner ni igen mönstret? Precis samma sak som Apan gjorde innan de kom upp i Elitserien med ett lag bestående av 95% köpespelare. Då torskade de ett kval på att de under brinnande kvalserie ställt till med suparfest varpå en liten nordamerikan Chad Hintz blev tagen av polisen för fyllekörning. "Det är Hintz fel" sa Apan, vi är oskyldiga. Så jävla fult och fegt och ohederligt och lögnaktigt. Usch!

Nu kommer de att försöka göra en Hintz igen. Men sanningen är naturligtvis den att det finns skyldiga apanställda i den här soppan. MooDoo beslöt på ett styrelsemöte att icke köpa in köpespelaren Agostino. Då gick Agostino och hans agent till Apan som direkt slog till.

Apan kommer att sparka Agostino. Men ska de återigen tillåtas göra en Hintz och ljuga sig fria?

Eller tvättar de upp den här j-a byken och ljug-kulturen en gång för alla och de ser till att nödvändiga aphuvuden rullar?

Det är frågan.
+11
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
På Apsupportrarnas hemsida Apkraft är man inte jättepositiv till inköpet av köpespelaren Agostino:

• Vettefan alltså, känns skevt även om han skrev på innan invasionen.
• Tror det kommer skrivas rejält mycket negativt i media om denna värvning.
• Dock väldigt onödigt av klubben att ens ta en formell ställning i en fråga som inte berör den överhuvudtaget. Det öppnar bara upp för en massa onödigt gnäll.
• Verkar inte skämmas för det
• Otroligt pinsamt, fyfan.
• De här kommer vi få äta upp resten av säsongen. Kommentatorerna kommer tjata i sinne om detta.
• Tycker Forsell var superklantig i Expressen. Det är så onödigt att svara svävande på den här typen av frågor just nu. Återigen: AIK behöver förbättra hur man hanterar sitt varumärke på alla nivåer..
• Vi kommer nog få vänja oss med en hel del buanden på bortamatcher i år iaf
• Kommer att snackas otroligt mycket i media om detta. Vi sätter oss i en taskig sits helt klart och det visar bara hur tunn marknaden är då vi väljer den här vägen. .. Men hur som helst har aik visat att kriget Putin startat inte betyder så mycket. Alla spelare kan lämna trots kontrakt även om det svider mycket ekonomiskt.
• Undrar när spelarna vägrar ställa upp att spela i Skellefteås tröjo?
• Tror AIK kommer få onödigt mycket skit för detta i lång tid framöver tyvärr. Känns förvånansvärt tondövt.
• Klantig värvning kan jag tycka. Man sätter sig i en onödig sits. … Men visst fan kunde man ha gett fan i den här värvningen? Hade varit bättre att betala överpris för för någon annan. Känns märkligt detta.
• Lite nyfiken veta hur snacket går på Norrans sportredaktion nu. Tror inte en enda journalist utanför schtaan kommer ställa sig likgiltig eller positiv till denna värvning.
”Tre tuffa frågor med Adam Savonen??”

Även nyfiken om stora sponsorer som Ske Kraft och Boliden var delaktiga i beslutet.
• Jasi… detta var nog top 3 bloopers i SHL 23/24. Varje vinst kommer att ha en sur eftersmak enligt mig. Skellefteå marknadsvärde sjunker nog som en sten bland normalbegåvade människor. Klantigt och förtjänar faktiskt all skit bland journalister samt andra lags fans.
Lågvattenmärke!
En himla tur Skellefteå AIK ej är ett börsnoterat bolag då hade det vart tack och hej!
• Dock osmart av klubben att först göra ett nummer av att man inte värvar från KHL och sedan värva på vad som kan tyckas vara en teknikalitet. Jag tycker dock att misstaget skedde när man skulle leka bror duktig. … Annars ser jag inte vad den moraliska skillnaden är mellan Agostinovärvningen och exempelvis Oscar Lindberg.
• Dåligt av AIK, ni som är ute och försvarar denna värvning på sociala medier, lägg er platta och fördöm.
• Moralbajsnödig eller ej så är det fantastiskt klantigt, klart Forsell&Co gjort alla efterforskningar de kunnat men vad hjälper det ?
Konsekvensanalysen borde de filat en del på. Kan bli dyrt detta, inbillar mig att sponsorerna inte jublar av glädje av denna värvning.
• AIK kan ju börja fundera över hur mycket varumärket Skellefteå aik är värt? Kommer devalverats likt den svenska kronan tror jag. Detta kan kosta föreningen mer än vad många kan tro är jag rädd.
• Tyvärr skadar detta Skellefteå AIK:s varumärke otroligt mycket. En pudel kanske vore på sin plats frågan är hur en sådan formulering skulle låta?

Som supporter kan jag inte annat än förstå andra lags supportrar om de buar ut oss varje match… och lite svårt att kontra med något tillbaka
• Han packade väskan 2022 efter OS och en sommar gissningsvis i nordamerika för att flyga till Ryssland och spela vidare i Rysslands propagandaliga.

Han spelade där medan Ryssland fängslade hon basketspelaren och efter att hon fångutväxlats med ngn Putinvänlig galning.

Han åkte skridskor i Ryssland medan folk dog som flugor i kriget och regimkritiker ramlade ut från fönster nästan dagligen.

Han spelade med Tor Pedo på årsdagen av invasionen.


Så viktiga är inte pengar. Rätt säker på att han kunnat tjäna minst hälften i en annan liga. Pressen kommer vara enorm på giriga Kenny, han behöver självkänsla i nivå med Zlatan för att stå emot all skit han kommer få i press och på isen.

Jerebko är väl ännu kontraktlös, vi borde plocka in honom som ambassadör.

Ps. Är de så att de hotade att döda hans familj, stal hans pass eller på något annat sätt utpressade honom att stanna så är det såklart förmildrande. Men då borde det rimligtvis framkomma rätt snart.. Ds.
• Håller med om att aik sätter sig i en riktigt knivig sits nu ÄVEN om kontraktet skrevs innan invasionen. Tror vi förlorar betydligt mer än vad vi får av den här värvningen tyvärr.


Nå, nu ska påtalas att inte alla apsupportrar är negativa till att man köper in från L. Ett annat synsätt läggs exempelvis fram av Jåda (som agerade på ett sådant sätt att Apans sida här på snacket fick stängas): ” Kallhamrat beslut av Forssell! Kul …”

Apan brottas ju med ekonomiska problem som de mörkar. Bland annat har de ju vikande publiksiffror och har bara lyckats kränga runt tusen säsongskort. Blir nog ingen större fart på den försäljningen efter detta.

Och hur kommer sponsorerna att reagera? Det ryktas att MooDoo tackade nej till köpespelaren Agostino för en vecka sedan eftersom storsponsorn sa nej.

Informerade Apan sina sponsorer om inköpet i förväg? Vad säger kommunen, som står för så mycket dopingsponsring genom inköpet av biljetter för De Tomma Stolarna?
+8
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Trist, så nära också. Känns orättvist, kanske inte är det men känns så.
+8
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
OK, här har vi resultat avseende genomsnittligt antal utvisningsminuter (inkluderar bara 2- och 5-minutersutvisningar som kan generera powerplay/boxplay) i olika arenor/städer/hemmalag.

Första tabellen sammanställda rådata.

Andra tabellen hur många utvisningsminuter totalt samt fördelning hemmalag vs. bortalag som genomsnittligt utdömts i olika arenor.

Tredje tabellen redovisar hur många extra minuter utvisningar som genomsnittligt ges till bortalaget, samt hur många % extra utvisningar bortalaget får jämfört med hemmalaget.

Man kan fundera på skillnader man ser mellan olika arenor. Beror det på att domarna gynnar hemmalaget mer i vissa arenor? Eller beror det på att vissa lag spelar en annan hockey hemma jämfört med borta?

För att utvidga informationen konstruerades en fjärde tabell som redovisar antal spelade matcher, antal utvisningsminuter totalt samt antal utvisningsminuter per match för:

• Totalt spelade matcher. Det är i princip FairPlay-tabellen, men utvisningar på 10- och 20-minuter som ej kan generera powerplay/boxplay har inte inkluderats. Bedömer att detta kan bli en fin parameter att relatera hemmadata mot, eftersom det inkluderar hur laget bedöms av zebrorna på de 13 övriga arenorna i SHL.

• Hemmamatcher. Det är alltså de data som redovisats i tabellerna 1 och 2.

• Bortamatcher. Data för dessa har förstås kunnat beräknas från uppgifterna för totalt spelade matcher samt för hemmamatcher.

Nu börjar det bli intressant:-) Med dessa data har slutligen beräknats hur många % utvisningsminuter tilldelas laget när det spelar hemma jämfört med när det spelar borta. Samt hur många utvisningsminuter färre får lagen hemma jämfört med borta?

Intressant att notera att Apan har mest "nytta" av hemmaplan men även Trottoarkanten och Fiskrenset tjänar på att spela hemma.

Timret och Pungen gynnas däremot inte när de spelar hemma. Och Öret har i snitt nästan en minut mer utvisning hemma jämfört med borta - detta ska förstås relateras till att inga arenor har så många utvisningsminuter på bortalagen som Örets arena...

Den övergripande frågan när det gäller lag med stora skillnader avseende utvisningsminuter hemma mot borta är förstås om det beror på att laget spelar annorlunda hemma jämfört med borta eller om zebrorna agerar annorlunda i vissa arenor som följd av publiktrycket eller annat, eller en kombination av dessa två faktorer.

För att travestera Kung Engsund kan man fundera på om SeMer och därmed copy-paste-gänget i övrig media gullar med Apan, Fiskrenset och Trottoarkanten och att det påverkar zebrorna som vill undvika att bli hängda i media.

Jag vet vad jag tror.
+8
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så är det dags att gratulera Fredrik Claesson. Denne grabb, från Haninge och Hammarby samt sedan Djurgårn där han fick spela en halv säsong i Elitserien, stack som 18-åring till NHL.

Ja det vill säga att han spelade framför allt i AHL under de tio säsonger han var där, men fick ändå en del NHL-matcher: 0, 0, 0, 16, 33, 64, 37, 5, 4+2, 9 NHL-matcher per säsong, resten var AHL.

Ett halvår efter det att Ryssland överfallit Ukraina kom Claesson till ryska arméns lag CSKA, Moskva för att spela.

"Han skrev på innan kriget" påstod agenten. Claesson själv sa ingenting. Han hade skrivit på för ett år. Med den nordamerikanske karriären och lönen för den kan man annars tänka att han hade haft råd att betala för att bryta kontraktet, om han nu inte kunde göra det gratis eftersom Rysslands överfallskrig mot Ukraina pågick ett halvt år innan Claesson skulle till Moskva?! Har inte kollat upp hur mycket han tjänade I NHL/AHL men såg att under ett av åren hade han 6 miljoner i årslön.

Men Claesson hade inga problem med att spela för Ryska arméns lag. Efter att ha lirat där tre månader skrev han 2022 nytt kontrakt ända till 2025. Tydligen har han närmare 9 miljoner i årslön där. Det betyder att de trettio silverpenningar han får ut varje år motsvarar 300 000 SEK per silverpenning.

På CSKA:s hemsidan har Claesson uttalat sig om anställningen för ryska arméns lag "Underbart. Jag och min familj älskar allt."

Nu kör Claesson och de övriga anställda av ryska armélaget satsat på en ny tröja som de använder vid uppvärmningen. Den är helt svart men med "Z" på tröjan. Det vill säga den symbol Putin valt för legoknektarmén av frisläppta livstidsfångar etc.

Tycker att det i mångt och mycket liknar en annan symbol, använd för ungefär samma syfte för 80-90 år sedan och vi gratulerar Claesson att få använda en symbol som så väl illustrerar hans idealism och humanism.
+7
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
ApPravda Norran har tagit upp frågan och talat med Agostino, som säger:

"Jag ville förstås lämna klubben, men fick nej. ...Det gick inte att bryta kontraktet, så jag var tvingad att fullfölja, säger han till tidningen."

Jaså? Väldigt många spelare valde att bryta sina kontrakt med klubbar i Putins propagandaserie KHL, när Ryssland överföll Ukraina. De flesta fick betala för avtalsbrottet och det är hela saken.

När Agostino påstår att "det gick inte att bryta kontraktet" är det naturligtvis en ren lögn.

De som t ex Oscar Lindberg, som valde att spela klart förra säsongen, gjorde det helt klart för att de tjänade bra med pengar på det. Den moraliska plikt som andra kände och fick dem att bryta sina kontrakt, betydde inte lika mycket för Lindberg och några andra som prioriterade att få in pengar till sig själva.

Och Agostino spelade inte bara säsongen ut utan fortsatte även att spela i KHL nästa säsong.

"Det gick inte att bryta kontraktet" är naturligtvis något som skulle fått skarpa följdfrågor från en riktig journalist. Men Norran frågar inte. Förstås. De har ju alltid köpt allt Apan påstår.

Norran låter också Apans ordförande komma till tals:

"Vi tycker såklart att Rysslands krig mot Ukraina är tråkigt."

Jaha. Det var ju imponerande. Säkert en fin tröst för alla oskyldiga som dödats i Ukraina.

Apkrafts ordförande - en Marklund - kommer också till tals:

"Men jag litar på att klubben inte tagit lättvindigt på situationen och att spelaren har försökt göra allt för att ta sig ur kontraktet."

Det gick inte att bryta kontraktet. Agostino har gjort allt för att ta sig ur kontraktet.

Alla vet ju att det bara är skitsnack. Säg som det är i stället. Men Apan har ju alltid haft sitt eget sätt att bedöma vad som är sant och vad som är falskt. Som Fläskberget uttryckte saken i en pod nyligen: "Om jag fuskar och domaren inte upptäcker det är det inte fusk"...

Nu trodde man faktiskt att Forssell skulle föra in en högre och ärligare nivå hos Apan. Men tydligt är att alla spelarförluster och de svåra problemen att kunna hitta spelare att köpa in pressat även honom att börja tumma på moralen.

Mitt i allt detta. Om man nu lyfter tveksamheter när det gäller Apans agerande måste man vara ärlig och fundera på vad man skulle sagt om det varit Luleå som gjort så här. Och jag har försökt och kommer då till slutsatsen att jag kritiserat även min förening, om de gjort som Apan. Men det är ju lätt att säga, när man inte är där.

I vilket fall tycker jag att Apan försöker snacka bort fakta så j-a mycket och det är inte ärligt utan mer gränsande till lögn.

"Agostino gjorde allt han kunde för att komma ur kontraktet."

Ja, hejdu.

"Vi upplever att vi har en bred förankring för detta från årsmötet."

Näppeligen. Bred förankring för att INTE köpa in en spelare som skrivit KHL-kontrakt sedan kriget bröt ut, det stämmer.

Men en bred förankring för att köpa in en köpespelare som för pengar valt att spela 1,5 säsong i KHL medan Ryssland bombar och våldtar i Ukraina?

Det tror jag inte.
+7
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Rödberg när han förstår att måste till Karlstad på onsdag.
+7
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sjukt imponerande! Lule lyckas alltså nolla Plast i skott när dom ska jaga ikapp ett uddamålsunderläge?
Galet.
+7
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Grattis, hela hockey-Sverige jublar idag igen
Vi försöker göra vårt imorn
+7
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Bra där.
Vore underbart om ni kunde slå ut detta lag som väcker precis 0 känslor.
+7
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
mattias - 74: Fint, då vet jag hur du tänker. Nu är ni ju bortsparkade från slutspelet som ni alltid blir.

Men när ni spelar match i fortsättningen om ni följer den med kommentarer på er sida går jag gärna in som utomstående och skiter i att kommentera något som helst förrän i ett känsligt läge och då skrattar när någon av era spelare gör ett misstag som innebär att ni förlorar matchen.

Jag har ju sett en del av Trottoarkanten under året och det kommer inte att vara svårt att hitta usla tabbar, ni är duktiga på sådana tycker jag. Och eftersom du gillar sådant uppträdande så ska jag gärna stå till tjänst.

Lycka till nu med att hitta nya Trottoarkanter att sälja fram och tillbaka till kommunen för att mygla undan skatt till statskassan vilket drabbar alla skattebetalare i landet. Det går säkert bra; ni brukar ju växla folk från ordförande i kommunen till ordförande i TrottoarKantens IF fram och tillbaka så det går säkert att fixa mellan skål och vägg.

Tycker att man skulle kunnat glömma Trottoarkantsaffärerna, förutsatt att klubben erkänt, pudlat, och betalt tillbaka det de lurat till sig. Men efter "utredning" förklarade sig klubben "oskyldiga" och att det var kommunen som "felat" men den lokala åklagarmyndigheten glömde att straffa någon. Och därmed ligger den illaluktande stanken och smeknamnet TrottoarKantens IF kvar.
+7
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
MEN VAD FAN ÄR DET HÄR?

En pyttekontakt på en oskarsförsvarare Quenneville framför eget mål - OCH PLÖTSLIGT DÖÖÖÖÖR QUENNEVILLE!

Det filmar som satan och Nordnollan köper allt! Men skiter i utvisningar på Oskars som är hur tydliga som helst!

SKANDAL, SKANDAL, EN DO-MA-RE-SKANDAL!
+7
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Har äntligen haft tid att gå igenom Anna Anderssons sammanställning i Aftontrasan avseende SHL-klubbarnas ekonomi, i synnerhet när det gäller det kommunala stöd de haft och har. Det är inte enkelt att få detaljerade fakta eftersom klubbarna redovisar så olika och att det ligger en hel del hundar begravda i denna smet. Men jag har försökt eliminera sådant som stöd för ungdomar och damer för att just få en uppfattning och kommunernas stöd till herrlagen i SHL.

Varsågod att läsa och fundera!

Mej jag har försökt gå igenom det hela och då eliminerat

1. SJU KLUBBAR SOM HYR ARENOR AV KOMMUNEN

Apan, Luleå, Pungen, Öret betalar ungefär 7-8 miljoner i hyra för arenorna och erhåller 1-2 miljoner i stöd av kommunen och kommunalägda bolag.

Med ett undantag. Apan får 10 miljoner årligen av 100% kommunalägda bolag.

Oskars betalar bara 2,7 miljoner i hyra för sin lilla arena, och får ungefär ungefär lika mycket stöd av kommun och kommunalägda bolagen som de andra, samt har fått uppåt någon miljon efterskänkta skatter till kommunen vid många år.

Timret fick arenan i skänks av kommunen, som dessutom investerade 120 miljoner i renoveringar och nybyggnader. Sedan köpte kommunen ”tillbaka” arenan av Timret för 45 miljoner för att stoppa konkurs. Nu betalar Timret bara 5 miljoner i hyra årligen.

Fiskrenset betalar 9,5 miljoner för Scandal-i-Analium men erhåller ”hyressubvention” årligen på 14,5 miljoner av det kommunalägda bolag som äger arenan. Fiskrenset får inga övriga bidrag av kommunen eller kommunalägda bolag.

Sammantaget kan man väl övergripande bedöma att de flesta av de klubbar som hyr arenor av kommunen har relativt jämförbara villkor, men tre undantag:

Apans enorma bidrag på 10 miljoner årligen av 100% kommunalägda Skellefteå Kraft sticker i ögonen. De får bortåt dessa 10 miljoner mer än de övriga klubbarna och talet om kommundopning ser verkligen ut att stämma. Det har pågått sedan 2006 och det innebär att de redan fått 170 miljoner kronor i denna extra kommunaldoping. Apan påstår sig nu vara tredje rikast i SHL med ett ”eget kapital” på 47,5 miljoner (för några år sedan påstod de sig vara rikast). Men vi inser alla att utan landets värsta doping av ett 100% kommunalägt bolag skulle Apan redan gått i en hejdundrande kollapskonkurs med långt över hundra miljoner i skulder. Men kommunen har hela tiden hållit Apan under armarna, resurser kommunen skaffat genom att stänga skolor och daghem samt släcka samtliga kommunala julgranar i norra Västerbotten (= Skellefteå kommun = Obygden).

Timret är också ett specialfall med lägre hyra för en stor arena samt dessutom dett enorma kommunalstöd Timret fått genom först en Arena till skänks, därefter sälja ”tillbaka” den för 45 miljoner.

Fiskrensets egentliga villkor är höljda i dunkel som mygel alltid är i den staden. Men man får uppfattningen att de drar in jätteinkomster genom sin och Sveriges största publik.

1. FEM KLUBBAR SOM ÄGER SINA ARENOR

Dessa klubbar får relativt lite i bidrag av kommunen och kommunala bolag men betalar ingen hyra utan erhåller i stället hyra av kommunen eller driftsbidrag på 6 miljoner Trottoarkanten, 8,5 miljoner Warulfven, 13,2 miljoner HuVa, 16 miljoner Plastläjkers, 16 miljoner MooDoo

Men då har Trottoarkanten under året erhållit minst 250 miljoner kronor i stöd från kommunen. Inklusive kreativa inställningar i branschen trottoarkantsförsäljning med mera.

Växjö lånade stålar till klubben för att bygga arenan och de amorteras med 8,4 miljoner årligen. MooDoo har också fått jättestöd i form av lån och borgen av kommunen.

HuVa och Warulfven var ute med egna arenor långt före de andra klubbarna och har väl betalt av lån kan man tänka. En bra affär för Ulfven sedan de köpt arenan av kommunen för 1 krona. Att Warulfen och Huva anses vara rikast i SHL med 119 respektive 56 miljoner i eget kapital är nog inte så oväntat.

2. TVÅ KLUBBAR MED PRIVATÄGDA ARENOR

Röglet med en kombination privata finasiärer och Malmet med Percy erhåller inte så mycket från kommunen, fast det t ex framkommer att Ängelhom ger 9,5 miljoner i driftbolag till arenaägarna.

Har inte offentliga uppgifter som visar vilket stöd dessa arenaägare ger dessa två klubbar. Men man kan nog räkna med att det är rejält.
+6
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Hyfsad nöjd med att slå båda från förra finalen med signum tråkhockeylag. Grattis till er seger.
+6
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
SPOODI: Föredrar att svara "tackar!"

Man har ju tyvärr vant sig vid hur ovarsamt Apan hanterar sanningen och därför blivit tvungen att plocka fram fullständiga fakta. För att tala sanning gäller ju att hålla sig till hela sanningen och intet undanhålla. Ett rättesnöre som Apan och ApPravda norran tagit lätt på i många år.

Nu hoppades man ändå att det skulle bli rättning i leden med sympatiske Eric Forssell i ledningen. Men tyvärr tycks han ha fallit dit han med, hårt pressad av alla spelarförluster som han inte kunnat köpa in nya spelare att ersätta.
+6
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Så satans stolt över detta Luleå hockey...
Med tanke på spelschema och skador dom råkat utför så har dom gjort det förbannat bra.
Sen ska man inte glömma att Lakers är ett riktigt bra lag.
+6
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: du är för härlig😂 hoppas ni knäcker plast laget idag, stort av Komarov att bjuda in en Läjker i målfirandet hoppas på en repris idag👍🏻
+6
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
BrynäsAdam: plus en på den! Skicka plastsjö på barmarksträning! Visa vägen!
+6
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Idag hejar vi på Bulans lag mot Plastsjö!
+6
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage:

Grattis, nu skickar ni ut det där jävla plastlaget på Tisdag.
+6
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Bachada14: Ja, en underbar fredagkväll och oväntat nog
vann vi! Skål, tammefan!
+6
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Elliot12:

Grattis, ut med plastsjö
+6
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
K-E: Håller med du.

Engsund är underbar i SeMerintervju efter matchen: Domarna var jättebra.
SeMer: men tappar ni koncentrationen för att ni tycker att domarna är dåliga?
Engsund: Jag sa inte att domarna var dåliga, det var du som sa det.
+6
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Och i sexfingerstaden tyckte deras stamgäst Tom Mastolar att det blivit för dyrt att gå hockey.
Men runt 1000 av Tom Mastolar och hans vänner var ändå på plats för att bevittna ännu en målsnål tillställning som slutade med torsk
+6
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
DansbandsWolf: Sven.Savage: Hur vet man att det är vår?

Leksand tar fram golfklubborna
+6
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Grattis till vinst mot sixfingers

Och i Gävle fann pölsan ännu ett sätt att förlora, deras superduperbra nya målis silade igen och ligger på sämre stats än svaga Lindbäck , båda under 89,9%

Men känner jag pölsan rätt så vänder de detta, slutspel blir dock svårt, kanske redan är kört?
Manner sajnad ett år till, nöjda med det?

I gbg stannade trafiken strax efter 21, nytt rödljus frågade sig trafikanterna, nejdå.. bara Rogers nuna som hamnade på storbildsskärmen efter att Malmö rättvist kvitterade till 2-2 och fiskrens tappade 2-0 till torsk (deras nationalrätt) ännu en gång
+6
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Jag tror att vi är många som är medlemmar och supportrar av Luleå Hockey och så alltid kommer att vara. Även när vi inte lyckas som vi hoppas en säsong.

Det finns ju ett annat begrepp ”medgångssupportrar ” som bara dyker upp när det går bra för laget.

Och med tillgång till nätet förekommer många ”skribenter” av en ny typ. Där man tycks vara ute efter att snacka skit om klubben och laget eller om andra skribenter. Troligen för att få utlopp för impulser och reaktioner som beror på annat utanför hockeyn. I värsta fall i form av internettroll.

Det har gjorts mycket forskning på dessa internettroll och det finns t.o.m. psykiatriska, etablerade diagnoser för dessa. Det konstateras att dessa kommentarstroll är sadistiska psykopater som skriver hatiska, elaka, förödmjukande, oseriösa, irrelevanta och destruktiva inlägg. De mest utrpäglade trollen karakteriseras av personlighetsdragen för ”den mörka tetraden” som narcissism , machiavellianism sadism och psykopati.

Hur mycket vi än älskar Luleå Hockey kan vi alla ibland känna svår sorg och vara olyckliga över hur det gått. Det är essensen och själva naturen för den hockey vi älskar. För att uppleva lycka, måste vi också uppleva sorg och det gäller i hockey liksom i övriga livet.

Men dessa kompletta eller delaktiga troll letar upp elaka kommentarer i alla lägen, för att förödmjuka och såra andra medan de själva upplever sadistisk njutning.

Senaste året har jag äcklats av upprepade kommentarer på diverse sidor om Luleå Hockey, där de övergripande ambitionerna tycks vara att förklara att förlorarlaget Luleå vinner aldrig och Avgå Alla! På vissa ställen drunknar det mesta i sådan skit och det blir svårt för de som har Luleå Hockey i sitt hjärta att bli hörda. I stället fylls kommentarsfälten på av nya ”skribenter” som med lust och glädje vill delta i nedsablingen.

Men vad är sanningen? Hur står det till med Luleå Hockey? Vad är fakta?

Låt oss sammanställa läget för vårar herrar fr.o.m. 2018, då Bulan, Skuggan och de andra fick kontroll över rekryteringen av spelare och lagets hockey:

LULEÅ HOCKEYS STÅLMÄN

2018/19 Serie 2.* Slutspel semifinal****
2019/20 Serie 1.** Slutspel inställt pga pandemi.
2020/21 Serie 5. Slutspel kvartsfinal*****
2021/22 Serie 2. *** Slutspel final******
2022/23 Serie ? Slutspel ?

*samma poäng som ettan Warulfven
**14 p före tvåan Warulfven
***3 p efter Röglet

****1-4 mot Fiskrenset.
*****3-4 mot Apan
******3-4 mot Warulfven

Hur ska man objektivt sammanfatta detta? Sammanlagt har Luleå Hockey tagit flest poäng av samtliga klubbar under denna femårsperiod och vunnit eller varit snäppet att vinna serien vid 3 av 5 säsonger. När det gäller slutspelen hade vi oturen att det ställdes in det år då vi vunnit serien överlägset och enligt alla bedömare var storfavoriter till SM, och senaste året var vi där igen men tappade SM i senare delen av tredje perioden i game seven. Vidare tog sig Luleå Hockey hela vägen till final i Champions i år och var nära att kvittera i tredje perioden där vi vann skotten med 22-1.

LULEÅ HOCKEYS STÅLKVINNOR

2015/16 Serie 1. Slutspel Svenska Mästare.
2016/17 Serie 1. Slutspel semifinal*
2017/18 Serie 1. Slutspel Svenska Mästare.
2018/19 Serie 1. Slutspel Svenska Mästare.
2019/20 Serie 2. Slutspel avbröts pga pandemi**
2020/21 Serie 1. Slutspel Svenska Mästare.
2021/22 Serie 3. Slutspel Svenska Mästare.
2022/23 Serie 1. Slutspel ?

*förlust i semifinal med 0-2 mot DamHuVa, förlust 3-4 efter straffläggning båda.
**Ställningen 1-0 i matcher för DamHuVa.

Ja, i och med dagens vinst över DamPungen har Luleå vunnit SDHL trots att två omgångar återstår. Luleå Hockey/MSSK har alltså fullkomligt dominerat damhockeyn i Sverige under de åtta år vi funnits och dessutom vunnit det enda världsmästerskap för damklubbar i hockey som spelats. Samtidigt har vi lyft fram damhockeyn nationellt på ett strålande sätt. Denna dominans kan gå mot sitt slut och det beror på att Fiskrenset öst in pengar och köpt ihop ett damlag som denna säsong vunnit samtliga matcher och nästa säsong blir med i SDHL. DamRenset har den uttalade målsättningen att ”göra en Luleå” och ta över som bäst i landet. Kommer de att lyckas? Kanske, kanske inte. Men pengar har stor betydelse för damhockey och rikeklubben Fiskrenset kan ösa ut enorma summor.

Vidare vann Norrbotten TV-pucken senast och våra junislag går för närvarande riktigt bra. Och ingen har väl glömt den fantastiska uppslutningen under senaste slutspelet och detsamma för CHL-finalen igår.

Vi som har Luleå Hockey i vårt hjärta, har väldigt mycket att vara stolta, lyckliga och tacksamma för. Låt inte anonyma,sadistiska psykopaters kommentarer på nätet ta den glädjen från oss!
+6
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: just utkommen från Coop arena, känns lite onödigt med poängtapp :(
Men man får försöka glädjas åt 2p, och åt Honka.
Skååål 🍺🍺🍺🍺
+6
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
eltifoso: OK, nu kör vi eltifoso-tabeller. Jag har designat ett script som innebär att jag utan större insats kan uppdatera efter varje omgång nu.

AKTUELL TABELL
Kör i fortsättningen den officiella tabellen. Efter de två matcherna i morgon har Läjkers och Fiskrenset spelat 37 matcher, övriga lag 36. Så nu finns det inte längre anledning att fortsätta den tabell baserad på PPM (poäng per match) jag använt fram till nu.

FORMTABELL
En tabell baserad på hur många PPM lagen tagit under sina fem senaste matcher. Dessutom anges hur många matcher de har kvar att spela i serien och under dessa matcher utgår vi från att lagen fortsätter ta samma PPM. Vi förutsätter alltså att deras form fortsätter som den varit senaste fem matcherna.

PROGNOSTABELL
Kombinerat uppgifterna från de två första tabellerna gör vi här en prognos för hur serien kommer att sluta. Förutsatt att formen håller i sig.

Var så artig!
+6
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Det var Väldigt FÖRLÖSANDE, puh... att vi lyckades ta ALLA poängen inför det 5 dagar långa uppehåll som nu stundar.
Nu håller vi även våra tummar för att Gangsterkollektivet väster om Hjälmaren tar minst 2 pinnar mot gänget från 'Sveriges Jerusalem'.
+6
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
OK, här har vi resultat avseende genomsnittligt antal utvisningsminuter (inkluderar bara 2- och 5-minutersutvisningar som kan generera powerplay/boxplay) i olika arenor/städer/hemmalag.

Första tabellen sammanställda rådata.

Andra tabellen hur många utvisningsminuter totalt samt fördelning hemmalag vs. bortalag som genomsnittligt utdömts i olika arenor.

Tredje tabellen redovisar hur många extra minuter utvisningar som genomsnittligt ges till bortalaget, samt hur många % extra utvisningar bortalaget får jämfört med hemmalaget.

Man kan fundera på skillnader man ser mellan olika arenor. Beror det på att domarna gynnar hemmalaget mer i vissa arenor? Eller beror det på att vissa lag spelar en annan hockey hemma jämfört med borta?

För att utvidga informationen konstruerades en fjärde tabell som redovisar antal spelade matcher, antal utvisningsminuter totalt samt antal utvisningsminuter per match för:

• Totalt spelade matcher. Det är i princip FairPlay-tabellen, men utvisningar på 10- och 20-minuter som ej kan generera powerplay/boxplay har inte inkluderats. Bedömer att detta kan bli en fin parameter att relatera hemmadata mot, eftersom det inkluderar hur laget bedöms av zebrorna på de 13 övriga arenorna i SHL.

• Hemmamatcher. Det är alltså de data som redovisats i tabellerna 1 och 2.

• Bortamatcher. Data för dessa har förstås kunnat beräknas från uppgifterna för totalt spelade matcher samt för hemmamatcher.

Nu börjar det bli intressant:-) Med dessa data har slutligen beräknats hur många % utvisningsminuter tilldelas laget när det spelar hemma jämfört med när det spelar borta. Samt hur många utvisningsminuter färre får lagen hemma jämfört med borta?

Intressant att notera att Apan har mest "nytta" av hemmaplan men även Trottoarkanten och Fiskrenset tjänar på att spela hemma.

Timret och Pungen gynnas däremot inte när de spelar hemma. Och Öret har i snitt nästan en minut mer utvisning hemma jämfört med borta - detta ska förstås relateras till att inga arenor har så många utvisningsminuter på bortalagen som Örets arena...

Den övergripande frågan när det gäller lag med stora skillnader avseende utvisningsminuter hemma mot borta är förstås om det beror på att laget spelar annorlunda hemma jämfört med borta eller om zebrorna agerar annorlunda i vissa arenor som följd av publiktrycket eller annat, eller en kombination av dessa två faktorer.

För att travestera Kung Engsund kan man fundera på om SeMer och därmed copy-paste-gänget i övrig media gullar med Apan, Fiskrenset och Trottoarkanten och att det påverkar zebrorna som vill undvika att bli hängda i media.

Jag vet vad jag tror.
+6
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Analys av SHLs zebror.
• Vilka zebror tar flest utvisningar per match?
• Vilka zebror är mest utpräglade hemmadomare?

Jag har gått igenom samtliga 225 spelade matcher från 17 september 2002 till 7 januari 2023 och registrerat domslut för utvisningar på 2 min, 5 min, 10 min samt 20 min. Från dessa har jag eliminerat 10- och 20-minutersutvisningar eftersom de är personliga och leder inte till powerplay/boxplay.

För varje zebra och match har jag noterat utvisningsminuter för hemmalag och bortalag och därefter kunnat räkna fram hur många minuter powerplay samt boxplay zebrorna genomsnittligt delar ut.

Här ska påpekas att i vissa fall döms dubbelutvisning och det innebär förstås att det inte blir powerplay/boxplay. Det är ändå ganska liten andel av utvisningarna och den begränsade effekten får läsare ha i minne. Saken är den att skulle man eliminera dubbelutvisningar skulle man också behöva räkna minuter och sekunder på utvisningar som kommer omlott; t ex när en zebra drar till med en kompensationsutvisning en halv minut in på ett tveksamt tilldelat powerplay. Visst kunde man kollat upp även sådant men alltför mycket jobb för alltför liten effekt.

Första tabellen visar de zebror som dömt matcher och hur många. Som synes har Sören Persson och Stefan Johansson bara enstaka matcher, så de elimineras från fortsatta analyser. Christoffer Holm, Mattias Enroth och Alexander Österberg har också ett begränsat antal matcher vilket man kan behöva beakta. I tabellen visas också antal utvisningsminuter zebrorna tilldelat hemmalag och bortalag under säsongen.

Andra tabellen redovisar genomsnittligt antal utvisningsminuter som varje zebra tilldelat totalt, samt separerat på hemmalag respektive bortalag per match de dömt.

Och tredje tabellen presenterar hur många minuters extra powerplay som varje zebra genomsnittligt tilldelar hemmalaget i de matcher de dömer. Var god observera att dessa siffror inte skulle förändras om vi exkluderat dubbelutvisningar och överlappande utvisningar och sådant. Den som ger 3 minuter extra PP för hemmalaget visar i genomsnitt ut bortaspelare på 1,5 st 2-minutersutvisningar varje match den dömer...

I tredje tabellen visas också hur många % ytterligare utvisningar som zebran i fråga tilldelar bortalaget jämfört med hemmalaget. Observera att den andelen ökar när vi exkluderar dubbelutvisningar och överlappande utvisningar och sådant.

Jag tror det får räcka. Bearbetade fakta men utan kommentarer som eventuella läsare säkert upptäcker själva:-) Var så god!
+6
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Saik-Småland: Jaha, jag är gammal nog att be om ursäkt. :) Det vanliga är att folk flyttar ifrån Norrland, och lokalpatriot som jag är irriterar det mig något oerhört.

Jag är inte så besviken just nu över att vi förlorade mot Skellefteå (man är van), utan mest över hur uselt vi presterar allmänt.
+6
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sagan om hockeyklubbars hockeyklubbor

Som bekant behövs det hockeyklubbor för att spela hockey, och de nya klubborna håller sämre vilket innebär att man måste köpa fler klubbor. Hockeyklubben IF har därför etablerat egen tillverkning av hockeyklubbor och producerar ungefär 50% klubbor än vad klubben själv behöver.

Av denna anledning har alla klubbar i EU-serien kommit överens om prissättningen vid försäljning av klubbor till andra klubbar. Priset för en klubba skall i fortsättningen vara det maxpris som någon av klubbarna är beredda för att köpa klubbor.

I avtalet ingår också att Hockeyklubben IF:s Hockeyklubbstillverkning AB måste ta betalt för klubbor av egna klubben Hockeyklubben IF som de maximalt får samma dag vid försäljning av klubbor till någon annan klubb i EU-serien. Knepig klausul som ingen begriper sig på, men i normala fall tycks den inte spela någon roll, så ingen invänder.

Men. Så hamnar vi i speciella lägen. Dels inträffar de under vintersäsongen då det krävs mer el, jag menar hockeyklubbor än under sommaren när det är varmt, jag menar inga matcher spelas. Dels beror det på att flera av hockeyföreningarna bland annat köpt klubbor från Mockba Hockeyklubbstillverkning KGB och Mockba har satt stopp för den försäljningen. Anledningen är att Mockba är sura för att hockeyföreningarna gnällt över att Mockba lagt ett bud för att ta över hockeyukraina IF och deras spelare.

Att detta innebär att det nu blir brist på hockeyklubbor för hockeyklubbarna i EU-serien är väntat. Men vad som INTE är väntat är dels att Hockeyklubben IF – trots att deras dotterföretag Hockeyklubbtillverkning AB tillverkar 50% fler klubbor än föreningen själv behöver och alltså utan vidare kan sälja bort överskottet – skrivit på ett avtal där man i värsta fall lovar leverera så mycket att man själv inte har de klubbor man behöver. Trots att man tillverkar mycket fler än egna behovet.

Men dels – och detta är mycket värre – att man av helt obegripliga skäl skrivit avtal om att man vid försäljning till egna föreningen måste ta det pris som någon annan av EU-seriens hockeyföreningar någon gång under dygnet är beredda betala för en hockeyklubba. Följden har blivit att Hockeyföreningen IF vid några tillfällen/perioder senaste året tvingats betala det tiodubbla priset för klubbor. Och under närmaste vintersäsongen kan det bli så att man får betala mycket högre än så.

Mycket besvärligt läge. Så vad gör man?

Förhandlar om avtalet naturligtvis. Det kan ju inte vara rimligt att verksamheten i Hockeyföreningen IF vars egna dotterbolag Hockeyklubbproduktion AB producerar 50% fler klubbor än föreningen behöver, ska drabbas hårt av brist på klubbor i föreningar som inte ordnat tillgången själva eller av andra skäl hamnat i problem.

Så, när förhandlas avtalet om?

Tyvärr, det vet ingen. Eftersom ingen kommit på att man borde göra det.

Nu har en ny styrelse tillsatts efter senaste årsmötet och denna styrelse förklarade idag att laget får förbereda sig för att det eventuellt kan bli så att de måste spela hockey utan hockeyklubbor. Förbered er, menar styrelsen, genom att tejpa ihop glasspinnar till klubbor, låta några av spelarna lira utan klubbor, avstå från att skjuta, slasha, crosschecka, lämna walk over samt bunkra vatten och konserver.

Att samma styrelse innan årsmötet lovade att om de blev valda skulle varje spelare
senast 1 november få ett maxpris för klubbor, har de inte helt glömt, även om de nu förklarar att de Vips! hittat en bättre lösning, som bland annat inkluderar att alla hockeyföreningar i Norrland inte får något, utan stödet låses till platsföreningar i Sydbotten.

Vidare hade den nya styrelsen innan årsmötet förklarat att visserligen tillverkade Hockeyföreningen IF betydligt fler klubbor än föreningen behövde genom dotterbolaget Hockeyklubbproduktion AB och skulle göra så under överskådlig framtid, men att ”krisen” berodde på att dåvarande styrelsen inte beslutat att dotterbolaget monterat upp en helt automatiserad klubbproduktionsfabrik, vilket den nya styrelsen skulle fixa direkt. Utan att nämna att det tar 10-15 år innan en sådan fabrik kan gå i drift.

Vän av ordning frågar sig att varför ska priserna för hockeyklubbor upp och vart hamnar alla pengar som föreningarna och till syvende och sist deras medlemmar får betala? Ja, det var ingen svår fråga att svara på. Det visar sig att det ramlar in bortåt 900 miljarder kronor på kontot för Hockeyklubbproduktion AB. Men inte nog med det. Bolaget har noterat att det var väl bra för oss, men när vi skickar ut räkningarna får vi inte betalt förrän om någon månad, och får alltså i princip själva ”ligga ute” med penagrna den månaden, buhu, buhu. Ingen fara, menar styrelsen, vi skriver avtal om att vi är beredda ge er 150 miljarder i stöd/lån om ni vill. Media har också sökt Hockeyklubbproduktion AB:s VD för ett uttalande men vederbörande har inte haft tid att svara på några frågor eftersom hen befinner sig på sydligare nejder för att köpa en medlehavsö. Vi talar Kreta, Sardinien eller motsvarande. Men låter hälsa genom pressombudsmannen att saken ska belysas transparent och in i minsta detalj genom en genomlysande utredning. Som utförs av en gammal gubbe som råkar vara kompis med VD och utredaren har strängeligen tillsagts att arbeta med raketfart och leverera resultat redan sista april 2073.

Dessutom fanns en annan lösning tillgänglig, nämligen den att föreningens medverkade genom att bidra till klubbtillverkning genom att sätta upp en liten klubbtillverkningsapparat på egna husets vind eller utnyttja solen för att förkorta torktiden efter klubbmålning. Denna användning av vind- och sol-resurser var visserligen alla för, men de flesta – åtminstone i upptagningsområdets sydliga delar – hade uppfattningen att ”men vi ids inte utnyttja vid och sol, det kan väl andra göra”.

Ja, ungefär så där. Ingen j-a ordning alltså. Och man begriper inte hur en hockeyförening kan sköta frågan om klubbor de har ansvar för så extremt illa.

Tänk om landet skötte frågan om tillgång och kostnad för el på samma sätt?

Nej, det kan väl aldrig hända. Annat än i en julsaga.
+6
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
”Bulan” ställde sig frågande till läkköttet på en av Pudas lagkamrater, något som även diskuterades på den efterföljande presskonferensen.
– Jag tycker att det verkar gå över fort. När man får en smäll ser det ut som att man måste åka in på akuten och sen spelar man ändå nästa byte.

Det var alltså fulspelaren Lindholm som filmade efter en pytteslashing på kroppen av Shinnimin.

Och då dyker knäppgöken den ilskne kvänen upp - han som i flera år snackat skit i media om Shinnimin som filmare, trots att Shinnimin sedan länge lagt av med förstärkningar och spelare mycket ärligare än de flesta spelare - och slår tillbaka mot Bulan med:

"Jonathan Pudas ger desto hårdare svar på tal när Sportbladet frågar om ”Bulans” utspel.
– Väldigt märkligt. Om man kollar på deras nummer 24 (Brendan Shinnimin) som kastar allt han har i händerna. Klubbar och handskar... jag vet inte hur han får av sig grejerna så snabbt. Så om vi ska tala filmningar kan han börja städa i sitt eget lag, säger Pudas."

Kvänen Pudas påstår alltså att Shinnimin filmade när han blev slashad. Resultatet ser vi nedan. Filmning?

Allvarligt talat. Apan är alltså seriens i särklass mest fulspelande lag med massor av bevis - sammanställda i nedanstående inlägg - på allt farligt spel de pysslar med utan någon som helst respekt för motståndares hälsa.

Men som svinet Pär Lindholm och äcklet den ilskne kvänen Pudas med fler apor uttalar sig blir man mer "imponerad" av att de verkligen låter som att de är helt j-a dumma i huvudet med en intelligens som borde föranleda att de inte får vistas bland normala människor utan att vara ledsagade av vårdare/vakter.

Vad kan det bero på? Svårt att se något annat svar än att det visar de svåra konsekvenserna av att växa upp i en obygd där ens syster ofta är ens mor och dit även andra, likaledes utrustade med ett överflöd av fingrar, rekryteras.

USCH, vilket vidrigt pack!
+5
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Ja, fy fan så fult Apan "spelar".

De har satt i system att spela arga och tjafsa efter varenda avblåsning vilket gör att matcherna tar allt längre tid att genomföra och publiken tvingas stå ut med den skiten. Är det någon som är förvånad över att de som gillar hockey allt mer skiter i att gå på matcherna i schtan?

Men det är inte bara att det tjafsas utan Apan har dessutom en förkärlek för riktigt fula överfall.

Petter Granberg exempelvis. Han är skitkass på hockey och placerades som sjunde back för att han bara levererade misstag och var ett sänke. Då accepterade gan instruktionerna han fått och började spela den "hockey" som Apan vill ha honom till. Och numera bidrar han genom att hela tiden crosschecka, slita ned på isen eller allmänt överfalla varenda motståndare som kommer i närheten av honom.

Pär Lindholm är nog det fulaste äcklet. Igår levererade han upprepade fula överfall på Limpan, Shinnimin, Tyrre med flera.

Värst var förstås när han med ett samurajhugg klippte till Shinnimin över nacken - med risk för att krossa en nackkota - vilket han inte ens utvisades för.

Fulspelare Lindholms kommentar efter matchen: "Ska han börja klaga över det där får han klaga över mycket som händer på en hockeyplan, säger han."

Jadu. Det stämmer men inte generellt utan när det gäller vad du håller på med, ditt j-a svin! Du verkar allvarligt talat svagbegåvad - men du har säkert stor talang för banjospel med dina sex fingrar.

Nu är han i alla fall anmäld till DIFiplinnämnden så vi hoppas att de stänger av honom länge. Vid sidan av dessa brutala påhopp "imponerade" han dessutom genom att efter en pytteslashing länge sig omkull och ligga kvar på ett sätt som antydde att nu väntar vi på ambulans, bara för att när han lyckats få utvisning på Luleåspelaren, resa sig upp och spela nästa byte. Något som Bulan påpekade på presskonferensen varpå robertohlsson lämnade rummet.

Men vad värre är att majoriteten av de fulaste överfall är det apspelare som kommit till klubben senaste året-åren som konsekvent fulspelar brutalt och det är tydligt att när de kommer till Apan instrueras de att sätta i system att leverera fula och fega överfall på motståndare. Det är alltså den aphockey de får order om. Vidrigt!

Typexempel 19-årige apan Elias Salomonsson - som lyckats dra på sig 29 utvisningsminuter på bara 12 spelade matcher i år, inklusive en 5 minuter, 1 matchstraff, en avstängning - som är så jävla galen att han, sedan Omark satt 1-0, tycker att det är OK att crosschecka omkull Omark, men där kunde inte ens gårdagens "vi blåser aldrig" zebror undvika att ta utvisning och 5 sekunder senare sätter Tyrre och Eklind 2-0 och idioten Salomonsson har förstört matchen för Apan.

Kollar på lite data som visar upp Apans äckliga fulspel.

Apan ligger överlägset sist i Fair Play-ligan.

Övriga 13 lag har i snitt 1,4 femminutersutvisningar.
Apan har 7 femminutersutvisningar.

Övriga 13 lag har i snitt 1,3 matchstraff.
Apan har 4 matchstraff.

Övriga 13 lag har i snitt 1,2 spelare bland de 21 mest utvisade i SHL.
Apan har 6 spelare bland de 21 mest utvisade i SHL.

Övriga 13 lag har i snitt 0,5 avstängda spelare.
Apan har 3 avstängda spelare.

Och strax får vi förhoppningsvis apan Lindholm avstängd sedan han försökt krossa nacken på Shinnimin.

TILLÄGG: Yep, Apan Lindholm blev avstängd, men tyvärr bara en match och han kan därför inte delta i Öret-Apan i morgon.

Apan har därmed fått fyra spelare avstängda för farligt spel i säsongens SHL. Det är alltså åtta gånger mer än genomsnittet för övriga tretton SHL-lag, 0,5 spelare per lag.

Snacka om tydliga bevis för att Apan spelar extremt mycket fulare än alla andra lag.

När ska media upptäcka detta och slå larm? I stället för att gulla, runka Apa och hitta-på att de är så hemskt mycket fiiiina hockeyspelare?
+5
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Grattis till segern mot Sargutdunkarlaget
+5
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Och ett stort tack för er trevliga ton i inläggen. Hat har vi haft för mycket av i alla sammanhang.🥰
+5
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Omark sätter fingret på det alla vet i Fusklunda händer det som inte händer någon annanstans
+5
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Slutresultat:

• Luleå HF-Örebro HK 1-2
• Skellefteå AIK-Timrå IK 4-1
• MoDo Hockey-Linköping HC 7-4
• Leksands IF-Rögle BK 4-1
• HV 71-Färjestad BK 3-6
• IK Oskarshamn-Växjö Lakers HC 2-5
• IF Malmö Redhawks-Frölunda HC 3-2 OT

Trottoarkanten lyckades äntligen hålla en match tiden ut. Och Malmet också, även om de tvingades till övertid innan de vann.

Men mest imponerande ikväll Warulfvens vändning från 3-1 till 3-6 i tredje perioden mot HuVa.

Samt att Pungen gick till match utan Högberg med spaden och då tog MooDoo chansen och smällde in hela sju mål.
+5
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Apan lyckas vinna med 4-3 i förlängning och det är naturligtvis eftersom Berguven hanterat spaden och hållit siffrorna nere.

Men det känns vidrigt att se Apan skita i det blå skåpet och spela med Oscar Judas "8 000 kronor i lön per dödat barn i Ukraina" Lindberg.

Så bara enstaka moment av matchen, men Apan tjafsade som vanligt och vid ett tillfälle två apor som håller fast och vevar på en enda BurkÖl. Två mot en, vanliga siffror när fegisarna-aporne ska vara tuffa.
+5
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Det drar ihop sig. Och blir säkert klart under dagen.

Ger mig fan på att Apan gör en Hinz igen och skyller allt på Agostino.

Ska de göra en riktig pudel och komma undan detta måste de krypa rejält till korset. Då måste det rukka aphuvuden för de är naturligtvis inte oskyldiga.

En rejäl pudel skulle bestå i att de sparkade även köpespelaren Oscar Lindberg. När Ryssland överföll Ukraina lämnade spelare som Lucas Wallmark samt Daniel Zaar m fl i Lindbergs klubb Torpedo omedelbart Torpedo, där dock Oscar Lindberg spelade kvar hela resten av säsongen och hela slutspelet för att maximera sina 30 silverpenningar, medan Rysk brutalarmé våldtog, mördade, skövlade och pulvriserade allmänhet i Ukraina.

Skärp er nu, Apor: sparka Agostino, sparka Lindberg, vägra de som gått över lik i Ukraina för egen snöd vinning.

TILLÄGG: Enligt Expressens källor inom klubben har man kommit fram till att Agostino inte ska spela för klubben. Men man inser också att man har ett bindande kontrakt med amerikanen och det måste således till en förhandling. Enligt uppgift har man för avsikt att hitta en lösning i denna affär inom de närmsta dagarna och sportchefen Erik Forssell ska redan vara ute på marknaden och leta en annan förstärkning.

Kommentar. Ja, man undrar förstås hur många miljoner Apan nu får betala till Agostino för sitt enfaldiga misstag att skriva avtal med honom. Vilken/vilka apor är skyldiga till detta? Men sparka för tusan penningjägaren Lindberg också - mannen som utan problem spelade hela våren 2022 i Moskva medan oskyldiga dog som myror i Ukraina.
+5
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
K-E: Ja, vad ska man säga?

Låt oss rekapitulera historiken avseende Apan vs. KHL.

Inför Apans årsmöte juni 2023 uttalade en grupp medlemmar följande åsikt:

”Vad vi nu dock ser, i ljuset av kriget i Ukraina, är att hockeyn inte
är befriad från sådana empatilösa aktörer som i princip bokstavligen är beredda att gå över lik för att maximera löneutbetalningar och främja den egna karriären. Detta är enligt oss inte
förenligt med vad Skellefteå AIK står och ska stå för. Dessa människor, må det vara spelare,
ledare eller materialförvaltare, kan därför aldrig tillåtas representera Skellefteå AIK.”

och deras förslag till motion offentliggjordes:

” Ingen som ingått i ett anställningsavtal med en hockeyklubb som deltar i KHL från och med den 24 februari 2022 , någonsin ska anställas eller representeras av Skellefteå AIK."

Men innan motionen lämnades in hade den omformulerats något till:

Ingen som från och med den 24 februari 2022 ingått ett anställningsavtal, eller förlängt ett befintligt sådant, med en rysk hockeyklubb, eller annan hockeyklubb som deltar i KHL, någonsin ska anställas av Skellefteå AIK eller på annat sätt representera Skellefteå AIK.

Skenbart kanske någon tänker att det var väl samma sak. Men läs noggrant: det är det inte.

Det första förslaget var att ingen som spelat Ryssland när Ryssland krigar i Ukraina skulle köpas till Apan.

När kriget inleddes lämnade också många nordamerikaner, svenskar m m KHL. Vissa tycks ha behövt köpa sig fria, t ex Wallmark som förklarade att hans förlust på några miljoner inte var något att gnälla om jämfört med vad som drabbade Ukraina.

Men några valde att spela kvar, däribland sex svenskar bland annat Oskar Lindberg.

Hur Apan agerade för att få motionärerna att modifiera sitt förslag har inte offentliggjorts, men årsmötet beslutade enligt i juni och i juli presenterade Apan att man köpt in Oskar Lindberg. Det hade man inte fått göra, om inte motionen modifierats.

Att det var lite känsligt framgår naturligtvis av presentationen av inköpte på Apans sida där man orerade vitt och brett om att Oskar minsann spelat i NHL men man ”glömde” att informera om att han därefter spelat i KHL inklusive under brinnande krig.

Och nu köper man alltså in amerikanen Agostino som spelat i KHL under hela kriget.

Här lyfter man att Agostino tecknade förlängning någon månad innan Ryssland överföll Ukraina. Och då menar man att det är ”OK”. Detta trots att många ickeryska spelare sett till att lämna KHL oberoende av om de hade tecknat avtal innan kriget inleddes eller inte.

Men Forssell förklarar på Apans hemsida att ” Vi vet att det funnits en önskan hos honom att hitta en ny klubb redan förra säsongen och bryta kontraktet” men det är ju bara snack. ”Funnits en önskan”? Allvarligt talat, det låter som mer ljug än sanning.

När Forssell blir tillfrågad för att förtydliga detta svarar han inte utan hänvisar till att det får Agostino svara på om han vill.

Det uppfattar man nog som att Forssell vill inte föra fram några lögner utan låter det bli Agostino som gör det, så kan han svära sig fri.


Naturligtvis är det känsligt att plocka in en spelare som lirat i KHL under 1,5 år trots att Ryssland under tiden krigat i Ukraina. Förra veckan kontaktade Agostinos agent MooDoo och erbjöd dem att köpa in Agostino. MooDoo tyckte inte att det var ett moraliskt val de kunde stå för och tackade nej.

Då kontaktade agenten i stället Apan, som direkt tackade ja.

Apan har ju tappat highsticking och har även Möller borta på obestämd tid och hade inte lyckats rekrytera mer än någon enstaka, så det är klart att de kände sig tvungna få ändra motionen till årsmötet så att de kunde plocka in Oskar Lindberg.

Och det blev inte så mycket snack om det så då tar vi chansen att plocka in Agostino också. Går det så går det.

Men hockey-Sverige tycks mena att det var ett alltför omoraliskt agerande att köpa.

I Aftonetrasan skriver abrahamsson ” Hela diskussionen om vad Agostino gjort och inte gjort riskerar att sluta med hårklyveri, ord mot ord och tuff bevisföring. Hur som helst går det inte att döma spelaren här, utan allt ansvar faller på Skellefteå. Enklaste sättet för en svensk klubb att kunna se sig själv i spegeln och sina supportrar i ögonen är att undvika att värva spelare från KHL. Punkt slut. … Klart att det inte finns någon uppsjö av lediga spelare som går in och förstärker SHL-lag, men det finns definitivt andra vägar att välja än att värva från KHL. Tänk att offra så mycket för att få så lite. Jag tycker det är beklämmande. … Modos styrelse följde sin moraliska kompass och valde bort den möjligheten. Det gjorde inte Skellefteå. Jag hade så mycket högre tankar om Skellefteå AIK. ”

Och i Sexpressen uttalar sig Sanny: ” Att Skellefteå och Forssell värvar Kenny Agostino och blir den första klubben som värvar en spelare som spelade i KHL i fjol förvånar mig. … Tar man inte en lite väl stor risk och smutsar man inte ner sitt fina anseende för att plocka in en 31 årig amerikan från KHL men en rätt knackig säsong bakom sig? … Huruvida Kenny Agostino gjort allt i sin makt för att ta sig ur sitt kontrakt i KHL kommer vi aldrig få veta och inte heller hur många miljoner det i så fall skulle ha kostat honom.
Men jag kan konstatera att Skellefteå sätter delar av sin trovärdighet på spel genom den här värvningen. ”


Och vad tycker vi andra om saken?

Ja vi vet ju att Apan tappat en j-a massa spelare och under silly season knappt lyckats köpa in några ersättare och de insåg förstås att det började lukta streckstrid och kval över den här säsongen.

Sålunda desperata har de valt att sänka den moraliska tröskeln genom att först ta in Oskar Lindberg och nu sänker man den ytterligare genom att ta in Agostino.

Vad kommer härnäst? Kommer de att lösa målvaktsproblemet med att plocka in Adam Reideborn, som med stolthet spelade för ryska arméns lag i KHL medan bomberna föll över oskyldiga i Ukraina?”

TILLÄGG: På annan plats () skrivs det "den svenska ishockeyklubben Skellefteå AIK värvar och välkomnar en hockeyspelare från Putins propagandaliga KHL, som stannade kvar och tjänade blodspengar medan finnarna och balterna reste hem efter den fullskaliga invasionen. ...Sju svenska hockeyspelare hade inget problem med Putins krigsbrott, folkmord, etniska rensning, våldtäkter, tortyr, kidnappningar och illegala anfallskrig i Ukraina, utan stannade kvar. "

Kommentar:
Oskar Lindberg var en av de sju svenskar som stannade kvar. När det gäller Agostino trodde hans KHL-klubbs supportrar att han troligen skulle ge fan i att åka till Ryssland igen, när han tillbringade sommaren 2022 i USA. Men det hade han inget problem med.

Nog känns det som att det handlar om bland annat dessa två som motionen till Apans årsmöte syftar till med texten "Vad vi nu dock ser, i ljuset av kriget i Ukraina, är att hockeyn inte är befriad från sådana empatilösa aktörer som i princip bokstavligen är beredda att gå över lik för att maximera löneutbetalningar och främja den egna karriären."
+5
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: ske(ten moral) har som första och enda shl klubb hämtat spelare från khl sen kriget mot Ukraina utbröt.
Ja där ser man vad köpiver kan ställa till med....
+5
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Skönt att våra talanger kommer till norr till slut. Såg Hardes talang redan i ungdomsåren i Timrå. Han var lite för valpig och lite för långsam på rören när han blev senior. Kul att se att han tagit ett stort kliv nu.En riktig rackarrökare till slagskott har han också.
Ta hand om honom!
+5
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Patrik Z #25 2år och nu Noora T #40 1år till (nionde säsongen för övrigt!!) :)

+5
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Elliot12: Mycket trevligt. Hittills presenterade rekryteringar ser alla bra ut. Kommer de att lyckas lika bra i Luleå Hockey och SHL? Svårt att säga. Blir nog en viss omställning innan de förstår farten och jobbet i SHL och speciellt gäller det förstås Bulanhockey i ligans bästa lag när det gäller spelet utan puck.

Några kanske fungerar redan i år medan för andra kan det sitta först i slutet av eller under nästa säsong. Men av stats att döma duktiga talanger och kan de förstå och fungera i vår hockey kan de ha mycket att tillföra.

Tycker att Skuggan, Bulan och de andra gjort ett bra jobb som vanligt, att rekrytera och komplettera med bra spelare tidigt under silly season. I fjol fungerade det ju sämre, men det var speciella omständigheter när vi skulle ersätta bara några få och tappat Limpan med flera; samtidigt som det blev svårt att kon kurera med Schweiz och t.o.m. AHL.

Men än så länge alldeles utmärkt och så väntar vi på ännu mer imponerande till linorna. Spännande att se hur backsidan kan komma att kompletteras.

Intressant att Luleå lägger ut direkt på hemsidan utan att kämpa med tekniken för Luleå Live men det fungerar väl nästa vecka. Tror det kan landas spelare snart som Skuggan gärna presenterar Live:-)

Personligen tycker jag ju att vi blev bortmyglade av idiotiska zebror som stod för skandal efter skandal nere i platsjös platsarena och nu tycks plastsjö betydligt enklare gå till gludet, sedan de zebrabjöds att slå oss. Och då talar vi om en säsong då vi "misslyckades" samtidigt som vi tror att vi blir starkare kommande säsong.

Vi har underbara dagar framför oss.
+5
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Luleå Live misslyckades med superlaggningen Allan på alla fronter. Nyheterna lades i stället ut direkt på hemsidan. Om det inte kommer mer synes det vara tre spelare som presenterades idag:

Tvååriga avtal för Pasic #11, Lilja #40, Jansson #9.

Vi välkomnar Nikola Pasic till Luleå Hockey. Den 22-åriga forwarden var en av HockeyAllsvenskans främsta poängplockare 2022/2023 och har skrivit på för Vårat Gäng till och med 2024/2025.
Nikola kommer närmast från Södertälje där han den gångna säsongen tagit stora kliv i sin utveckling och blev fjärde bästa poängplockare i hela HockeyAllsvenskan med sina 19 mål och 38 assist på 57 matcher i grundserien och slutspelet.

Vi säger varmt välkommen till David Lilja som skrivit på för 2 säsonger med Luleå Hockey. Den 23-åriga centern var den gångna säsongen BIK Karlskogas främsta poängplockare i HockeyAllsvenskan.
David Lilja har fram till nu spelat hela sin karriär för BIK Karlskoga och har där stått för 63 mål och 60 assist på 271 matcher – varav han gjorde 25 mål och 19 assist den gångna säsongen när han toppade den interna poängligan.

Vi hälsar Ludvig Jansson välkommen till Luleå Hockey på ett 2-årsavtal. Den 19-åriga backen var Sveriges främsta poängplockare under JVM och kommer närmast från Södertälje där han trots sin ringa ålder redan spelat 119 matcher i HockeyAllsvenskan.
Högerskjutande Ludvig Jansson toppade den interna poängligan för Sverige i JVM med 4 mål och 6 assist på 7 matcher och spelade 50 matcher för Södertälje i HockeyAllsvenskan och deras slutspel.
+5
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Det är väl klart att du ska håll på SKELLEFTEÅ det enda Norrlandslaget som är kvar.!!
+5
Kommentera

Sv: Jag saknar Delfinen!
sargad: intressant tråd du grävde fram, 21 år senare 😄
+5
Kommentera1 ·