Luleå HF

115745 inlägg · 887 ämnen

Bästa inläggen


Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Fiskrensets kvittering till 1-1 mot Timret: HÖG KLUBBA?

Ja, det såg ju misstänkt ut men efter videogranskning förklarade Nord på isen och Lärling i situationsrummet att skottet gick rakt i mål och vidrörde ingen klubba. SKULLE pucken ha styrts in kunde man ju misstänka att fiskrensarens klubba var för hög eftersom den då skulle ha träffat pucken i axelhöjd på fiskrensaren.

Men Nord/Lärling var snabbt säkra: pucken går direkt i mål utan att vidröra klubba.

Stämde det?

NEJ!

Se bilderna nedan. Jag har detaljgranskat sekvensen och tagit fram fem bilder med exakt samma vinkel, fr.o.m. att Grönlunds klubba träffar puck för slagskott t.o.m. att den når nätet. Därefter har jag röd cirkelmarkerat puckens läge på varje bild samt slutligen ändrat ordningen på dessa bilder så att vi, på bilden där puckträff med klubblad skulle skett, lagt in de röda cirklarna på exakt rätt position och därefter med svarta punkterade linjer markerat puckens rörelse genom att förbinda punkterna 1-4 innan fiskrensarens klubbblad och därefter en andra linje från den positionen till positionen där pucken når nätet.

Man kan konstatera att i Scandal-i-Analium fortsätter zebrorna att gynna Fiskrenset på det mest vidriga sätt. Det här har pågått i alla år och det är en skam för svensk hockey.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Börje Salming är död.

En underbar hockeyspelare och en helt fantastisk kämpe, samt en mycket snäll och sympatisk människa. Älskad av alla.

Trots den extremt tragiska sjukdomen ALS har han senaste veckorna orkat till Toronto och Sverige för att hyllas och bara några dagar senare lägger han upp klubban på hyllan för gott.

Man blir ledsen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Alltså. Jag blir fan förbannad när jag läser din skittext om Brynäs och vilken väg du påstår att vi går. Förstöra SHL, ta död på allas hockeyintresse etcetera etcetera blahablaha.

Vad fan menar du egentligen? Att Brynäs är ett lag som satt filmning i system för att vinna fördelar? Det är lika idiotiskt som att påstå att Luleå satt i system att huvudtacklas för att vinna fördelar.

Rätta mig gärna om jag har fel, men jag vågar påstå att ni har säkert dubbelt så många avstängningar för huvudtacklingar som vi har tvåminutare för diving.

Vad är farligast för sporten? Tackla sönder karriärer eller åka på en tvåa för filmning?

Det var ta mig fan det dummaste jag läst på länge, Daddeh. Och då läser jag även inlägg i saikboken.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Underbart att fantastiska Röglet krossar fusklaget och symptomatiskt att highsticking får lämna matchen efter ett fult överfall.

H Ä R L I G T !
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mycket trist att läsa om vad som drabbat Skellefteå AIKs i särklass bäste spelare Oscar Möller eller snarare hans fru och de är nu på väg till Nya Karolinska Sjukhuset där jag hoppas att de kan få all hjälp vid neurokirurgiska kliniken.

Inte bara att Oscar är en sällsynt sympatisk person vad man kan förstå. Dessutom är det oerhört tragiskt när unga människor och familjer drabbas.

En stund som denna känns våra "meningsskiljaktligheter" inom hockeyn oerhört meningslösa för att inte säga pinsamma.

Allt gott till Oscars fru och hennes familj.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Ja, det är verkligen fruktansvärt. Kan nästan jämställas med Hedmans karriärdödande tacklingar. Att förstärka en situation för att dra fördel av ett powerplay. Fullkomlig skandal. Det här måste nog vridas några gånger till i pressen innan det kan släppas. Jag röstar för två minuters utvisning för filmning, 3 matchers avstängning och 4 år i finkan. Det här är ju ett otroligt stort problem i SHL och inte minst i Brynäs, som verkar ha präntat in det som en del i verksamheten och i uppfostran av morgondagens brynäsare. Sist det talades om Brynäs och filmningar var väl i slutspelet för 4-5 år sedan då Järnkrok var inblandad i en liknande situation. Filmningarna fullkomligt haglar...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

MOT MOODOO!

Dags att återigen tampas med MooDooismen, denna mysteriösa variant av en religion som ingen förstår sig på. Det lilla Övik ligger nedhällt över bergssluttningarna ned mot havet, som hade det varit bortkastat men av någon anledning klämt sig fast efter sluttningarna och hållt ut mot väder och vind. 

Att de skulle växa upp till bergsbestigare vore ju naturligt, men hockey går ju inte. Så kommer de då med en hockey som ingen förstår sig på. Att hemmarinken också den ligger i sluttning med en lutning som riskerar att samtliga spelare av tyngdkraften åker omkull är bara ett bifynd som ingen tänker på eftersom hela staden är helt förvirrat organiserad. När de sedan konstruerade en ny arena valde de förstås, hindrade av ingen, att bygga den så att bortalaget fick uppförsbacke med en sådan sinnrik konstruktion att rinken vrides genom sin axel under paus så att denna uppförsbacken ligger kvar vid nästa period. Vid ett tillfälle såg jag en domare släppa puck vid nedsläpp i mittcirkel då båda tekarna missade pucken och slog hål i luften, men pucken studsade på is och följde sedan isens lutning och jordens dragningskraft rakt in i bortalagets mål. Som följd av den hemska lutningen.

Varför protesterar ingen? Därför att det bara är en bagatell jämfört med allt annat som MooDooismen pysslar med. 

En värre sak är hemmapubliken. Den som besökt ett BB i Övik vet att jämfört med vanliga BB där man har schema med matning, blöjning, matning...etc möts i Övik av punkten, matning, blöjning, publiktryck, matning, etc. Redan på BB tränas de alltså i att vara hemmapublik! Mycket lämpligt att träna såädbarn som skriker i den ädla konsten, förstås! Och så fortsätter det hela uppväxten på dagis, i skolan m m där varannan skoltimme innehåller - inte historia, matte, gympa och sådanmt - utan publiktryck!

Undra på att det dånar där inne i hemmaarenan! Så fort det ska sättas tryck på domare kör den sedan födseln och av ohejdad vana upptränade publiken till med visslingar, buanden och allmän vrålkanonad! Sällsynt samordnade slår man till när helst man får chansen. Jag har sett fantastiska prestationer, exempelvis hur man lyckades få en bortaspelare utvisad sedan en hemmaspelare gått omkull på isen. Att denne hemmaspelare stod i eget burskydd med ingen bortaspelare bärmare än halva planen - byten pågick - hindrade inte detta: publiken fick domaren att visa ut en bortaspelare 30 meter från händelsens centrum för något. Jag fick ingen klarhet i vad, men tror det handlade om att domaren menade att bortaspelaren gjort en grimasch eller något som sänkte MooDooisten - så stark effekt har denna hemmapublik!

Som de inte vore nog har MooDooismen ökat på förvirringen genom att döpa alla spelare till varianter på -edin. Detta för att omöjliggöra för motståndarna att ge order. "Håll -edin"-utrop från bortalagets tränare har många gånger styrt bortabackarna helt fel och gett frilägen till hemmaforwards. Sedin, Hedin, Ledin, Vedin, Bedin....vem kan skilja dem åt?

För att lyfta MooDooismen till en universell rörelse har man dessutom hittat på att man är världens bästigaste plantskola. I MooDoosimens grundteorem är alla spelare födda MooDooister även om de tillbringat sina första 20-30 levnadsår på andra kontinenter: en ren MooDooistprodukt, påstår man; fostrad i den MooDooistiska juniorarmadan. För att ytterligare kasta ved på den brasa som fantasin om plantis innebär kyfter man upp några GUDar, några exempel som i den MooDooistiska katekesen anses bevisa trons sanna innebörd. De pratar om Foppor, Näslundare och Sedinare och menar att eftersom så många exempel från den MooDooistiska barnskolan lyfts fram som bästigast i det där NHL måste det vara sant. Vi andra inser ju att det bara är en tillfällighet, ren tur alltså, men de fortsätter odla myten. 

Vad ÄR egentligen MooDooismen, var finner man dess själ? På Mamma Mia's pizzeria förstås.

Vid ett tidigare tillfälle utskickades en uppsökande skjutjärnsjournalist förklädd till korvförsäljare med låda på magen - av en tillfällighet det yrke c:a 50% av Övikarna har - att på plats avslöja hemligheten, finna själen och skälet till MooDooismen. Allt var dolt och förseglat men på Mamma Mia's fann han ljuset och sanningen. Ett antal MooDooistiska ättelägg, junisar hade där samlats för att käka pizza och snacka skit en kväll vid sjusnåret. Då dök Pelle upp - han gick sin vanliga inspektionsrunda - och Pelle, som alla vet, är den tränare som alltid tränar allt och alla i Övik, oberoende av vad som skrivs i tidningarna.

På klingande äkta gnällbältessalamål i sjuhundra decibel skölldes junisarna ut efter noter och utan att ens smakat på de beställda pizzorna slank junisarna hem för att sova sina tolv timmar med svansen mellan benen och Sala-Pers saliv i ansiktet.

Där har vi hjärtat och förklaringen till MooDooismen och den ska vi möta ikväll?

Hur kan det gå annat än åt helvete?

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Jag är helt opartisk i denna finalserie, men så otroligt skönt att Luleå får vinna och att det inte lönar sig att spela den gris och ryggsäcks hockey som Färjestad spelar!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 4-0.
Apan är död leve mördaren.

Man blev glad!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Och nu var det klart. All jävla hockey ställs in och Trottoarkanten och Oskars blir kvar i SHL medan BurkÖlen, MooDoo och de andra lagen inte får chansen.

Nog för att jag varit med om många korkade beslutet av det svaga och PK-känsliga förbundet men det här var droppen.

"Vinnare" är nedanstående Tjomme, sportchef för Trottoarkantens IF, som snabbt gick ut och förklarade att slutspelet måste stoppas annars kommer folk att dö som flugor till höger och vänster typ.

Och då representerar han Trottoarkantens IF, som varit så usla att de inte fan har något om slutspelet bland Sveriges bästa hockeylag att göra.

"Väldigt många ligor i Europa har fattat beslut att stänga ned och det finns en anledning till det.Jag har spelare i min organisation som har diabetes och är därmed i en riskgrupp. Ska jag som hans chef utsätta honom för de här riskerna? Jag vill inte ta de konsekvenserna, säger Thomas ”Tjomme” Johansson."

Och nyheten kastades förstås omedelbart ut av den kände trottoarrunkaren trasroosen.

SANNINGEN? Tjommen såg en chans att mygla kvar Trottoarkanten i SHL, tog den, och nu har han lyckats.

För oss är det viktigaste just nu att göra det vi kan för samhället i stort, men också att sätta hälsan först för spelare, ledare, funktionärer och publik, säger Anders Larsson, ordförande hos Svenska Ishockeyförbundet.

Jahadu; du glömde nämna det jag skriver om nedan; att väsentliga orsaker är att ligan vill stänga av ekonomiska skäl och eftersom många klubbar i SHL har osportsliga vinster att vinna om ligan stängs ned och kvalen stängs ned. Speciellt trottoarkanten förstås.

Allsvenskan har INTE lagt fram samma förslag utan önskat få analysera situationen och inhämta experbedömningar.

Men Allsvenskan blir överkörda. Igen. Anders Larsson och vissa SHL-klubbchefer behöver inga expertbedömningar eftersom de vet allt själva.

Jag tycker att det är för jävligt. Jag tycker INTE att Trottoarkanten och Oskars skulle få en fribiljett till SHL nästa år och en j-a massa miljoner av SeMer-pengarna. Eftersom de helt enkelt inte förtjänat det! Inte ett jävla dugg mer än BurkÖlen, MooDoo och eventuellt andra lag.

Jag tycker att det är så jävla osportsligt att man kräks. Man borde ha väntat in Allsvenskans synpunkter, så jävla bråttom var det inte!

Man kunde exempelvis ha funderat på att jämföra det tagna beslutet med nedanstående alternativ:

Lotta vinnare mellan Burkölen och MooDoo genom att lägga 121 kulor märkta Burkölen och 111 kulor märkta MooDoo i en korg (motsvarande poäng i allsvenskan. Drag en vinnare (1).

Kör sedan ett lotteri, också det baserat på poäng i Allsvenskan, för lotteriförloraren i allsvenska finalen och de andra sex allsvenska lagen, för att få fram vinnare 2.

De två vinnarna lirar i SHL nästa säsong, tillsammans med de 14 lag som spelade i årets SHL.

Eller så lottar man mellan vinnare 1 och 2 samt SHL:s lag 13 och 14.

Allsvenskan skulle säkert hellre tagit det förslaget än det nuvarande puerila. Trottoarkanten och Oskars hade förstås varit beredda att ta första varianten; 16 lag i SHL. Men motsatt sig det andra förslaget; lottning. I vilket fall undrar jag om inte lag 1-12 från nuvarande SHL skulle varit beredda att tvinga fram alternativ 2, men ockås köpt alternativ 1; även om det då skulle inneburit att fördela SeMer-pengarna på 16 i stället för 14 lag.

I vilket fall: ett förbannat uselt beslut togs av ett uselt förbund idag och de allra största förlorarna är BurkÖlen och MooDoo, som mycket väl kan ha förlorat typ 25 miljoner kronor på det här j-a påhittet.

Medan Trottoarkanten applåderad av Trottoarkantsrunkare jublar. USCH!

Jag konstaterar att det är medlemmarna som äger klubbarna och att medlemmarna tillsammans kan påverka klubbarna i en riktning varpå de tvingas påverka det fjolliga förbundet i samma riktning.

Det jäste utav helvete bland medlemmar i hockey-Sverige när förbundet och ligan körde över övriga hockey-Sverige genom det egoistiska avtalet med SeMer, i syfte att roffa åt sig everyhopa.

Och nu skiter nämnda parter igen i Allsvenskan.

Vill vi ha det så här?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Axle San: Fuck off. Vilket osmakligt inlägg efter deras smärtsamma förlust. Det minsta du kan göra är att respektera Bulan som tog oss längre än på år och dagar. Pajas.

Tack för en bra serie Luleå. Sven, ditt inlägg i vår bok är av högsta klass. All heder till dig och Luleå.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Ja nu har det snurrat om rejält för vinfyllot Ulf-Ture. Nu vill han ha det till att Pölsans exporterade NHL-stjärnor är Apspelare, igen-kligen, eftersom han påstår att de har Apanknytning.

Jojo, Markan och Bäckis, egna produker. Från Apan...

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Apagostino-gate.

Ja, som vi avhandlat igår står det fullständigt klart att Apans/Agostinos snack om att han gjort allt han kunnat för att ta sig ur kontraktet var lögn. Han valde att stanna för pengar, punkt slut, och sket fullständigt att han spelade i Putins propagandafönster KHL medan Ryssland bokade, dödade och våldtog i Ukraina. Att han "inte kunde bryta kontraktet" var lika j-a mycket lögn det.

Limpan Omark säger som det är till kuriren:

"– Jag tycker det är fel av dem att ta in honom. De (i Skellefteå) har försökt vrida och vända på det. Men det där om att det inte går att ta sig ur kontrakt är bara skitsnack, säger Omark till Norrbottens-Kuriren och fortsätter:
– Jag har förstått att MoDo tackade nej till samma spelare, det tycker jag de ska ha en eloge för. "

Skuggan intervjuas och meddelar att Luleå när Ryssland överföll Ukraina direkt tog beslutet om att inte ta in någon spelare som lirat i KHL medan kriget pågick. Och Luleå har tackat nej till alla sådana förslag som agenter kommit med.

En sådan som Oscar Lindberg hade alltså inte haft skuggan av en chans att få spela i Luleå enligt Skuggan.

Men Apan hade inga problem med det, efter att ha "modifierat" motionen till årsmötet för att kunna köpa in köpespelaren Lindberg. som omedelbart presenterade sig genom att överfalla Tyrre fult för att skada hans tidigare akilleshäl axeln.

Och kunde Apan mygla in Lindberg, efter att på hemsidan helt mörka att han överhuvudtaget spelat i KHL, så varför inte försöka med Agostino med, tycktes de resonera.

Men nu ledsnade övriga hockey-Sverige på Apans lögner.

Plastläjkers meddelar idag att de hade rekryterat Agostino inför säsongen 2022-23 och kontraktet var påskrivet.

Men då meddelade Agostino att Torpedo bjöd så mycket mer för att ha kvar honom att han beslutade att strunta i det påskrivna kontraktet.

Apan påstår ju att Agostino signade med Torpedo för säsongen 2023-24 redan december 2021 och "han kunde inte bryta det trots att han gjort allt han kunde". Uppenbarligen ytterligare en j-a lögn bara.

Obekräftade uppgifter påstår att när Torpedo missade slutspelet 2022 tilläts alla spelare riva ingångna kontrakt, och att Agostino skrev på ett nytt avtal augusti 2022, sedan Torpedo erbjudit mycket mer pengar för att kompensera för att Rubeln fallit i värde sedan Ryssland överfallit Ukraina.

Och då var väl Agostinos och hans agents snack med flera andra klubbar inklusive att faktiskt skriva på för Platsläjkers ett medel för att få Torpedo att trissa upp ett erbjudande.

Allt i syfte att jaga in så mycket pengar som de överhuvudtaget kunde för denna penningjägare.

Medan de sket fullständigt att människor i Ukraina våldtogs och mördades av rysk legoarmé bl a bestående av "soldater" som var livstidsdömda mördare som frigavs mot att de "krigade".

Ja. Fy fan. Det är så vidrigt att man kräks.

Jag utgår från att Apanagostino-gate fortsätter med att Apan ger upp och river kontraktet. Enda frågan är väl om det sker i dag eller i morgon och jag tror det sker redan idag.

Apan har idag försvarat sina påståenden om hur det legat till med att de bara gått på uppgifterna från Agostino och hans agent. Så de förbereder alltså sig på att skylla allt på Agostino medan de själva "blivit lurade".

Känner ni igen mönstret? Precis samma sak som Apan gjorde innan de kom upp i Elitserien med ett lag bestående av 95% köpespelare. Då torskade de ett kval på att de under brinnande kvalserie ställt till med suparfest varpå en liten nordamerikan Chad Hintz blev tagen av polisen för fyllekörning. "Det är Hintz fel" sa Apan, vi är oskyldiga. Så jävla fult och fegt och ohederligt och lögnaktigt. Usch!

Nu kommer de att försöka göra en Hintz igen. Men sanningen är naturligtvis den att det finns skyldiga apanställda i den här soppan. MooDoo beslöt på ett styrelsemöte att icke köpa in köpespelaren Agostino. Då gick Agostino och hans agent till Apan som direkt slog till.

Apan kommer att sparka Agostino. Men ska de återigen tillåtas göra en Hintz och ljuga sig fria?

Eller tvättar de upp den här j-a byken och ljug-kulturen en gång för alla och de ser till att nödvändiga aphuvuden rullar?

Det är frågan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
DET VAR SOM FAN!

Efter 2,5 minut sudd och Timret har pucken - SÅ PLOCKAR TIMRET BERGUVEN OCH SÄTTER IN EN FJÄRDE SPELARE!!

Det hade man aldrig sett och aldrig väntat sig och jag tror inte att Luleå skulle ha kunnat göra det, vi har inte tillräckligt skickliga spelare. Men det har Timret och faktum är att de sätter 2-3 genom Pääjärvi och vinner bonuspinnen. WOW! Snyggt, Timret!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
Lite tid har fått passera. Och dags att gratulera Warulfven till SM-gludet.

Redan när säsongen inleddes var det ju många som trodde på laget, men det knackade ganska länge. Under året skaffade de in kompletterande ersättare - viktigast av dessa målvakten Furch. De gjorde tidigare ofta många mål men läckte gärna fler bakåt. Så de knöt nävarna, gick ihop och satte ett hyggligt försvarsspel.

Därefter började det ordna sig. Och så bör de ut sportchefen och sedan Pennan. Kunde det lyckas ändå? Svårt att veta utifrån. Men laget klättrade under seriespelet.

Väl i slutspel blev det helt andra bullar och Warulfven växte sig gigantisk. Mot Apan och Röglet var receptet att överraska med tung fysik och stjäla första bortamatchen samt ta sina hemma och det räckte för att slå ut SHL-ettan och trean.

Mot Luleå räckte det inte men då lyckades man helt oväntat dessutom fixa det sista de behövde - ett bra boxplay och ett bra powerplay. Och besegrade Luleå - som dessförinnan varit bäst i landet i special teams - klart i dessa båda spelformer.

Ändå var det kniven på strupen finalmatch efter finalmatch och även under game seven och väldigt svårt att gissa vilket lag som till slut skulle stå som segrare. När det är så jämnt blir det ofta tillfälligheter och när vi satte puckar i stolpe och ribba satte Warulfven i stället puck via motståndarben in i mål.

Förstå mig rätt. Jag vill inte ha det till att Warulfven turvann. Det var en jämn finalserie i sju matcher och svårt att för båda lagen att få in några mål överhuvudtaget mot starka försvar men i game seven lyckades Warulfven med detta medan vi misslyckades.

Då är man värdiga mästare och så kommer det att skrivas in i historieböckerna. Grattis!

Och än en gång har vi lärt oss att...

Warulfven är Warulfven
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Efter Timrås vinst kan vi lägga hockeysäsongen 2020-2021 till handlingarna. Och konstatera att det gick alldeles utmärkt att lira slutspel och kval fast det var pandemi. Det kunde vi gjort förra våren också, om inte Tjommen lurat med sig hockeyn på "samhällsansvar" vilket översatt betyder "Låt Trottoarkanten bli kvar i SHL utan att behöva kvala om saken".

• Luleå Hockey blev dammästare.
• Läjkers blev herrmästare.
• Timrå ersätter HV-71 i SHL.

Nu pågår redan silly season samt rejäla räfs- och rättarting i ett antal klubbar där det behövs. Men det tänker jag inte bry mig särdeles om utan går själv över till den del av året då hockeyn får vila. Kommer bara att hålla lite koll här på sidan för att eliminera porrannonser och eventuella inhopp av troll i nya skepnader.

Önskar alla en fin sommar nu till dess att det är dags att samlas på den virtuella läktaren för hockeysäsongen 2021-2022!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Perro: Sådarja bye bye hockeymördare!!!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage:

Luleå och Djurgården ska hålla huvudet högt som inte gett sig in i budkrig på spelare de säkert hade velat behålla. Det tycker jag är att ta ansvar.

Leksand borde ju förstått att det var stor chans att inleda serien utan publik och agerat därefter.

Istället värvar man dyra spelare som Caito, Cehlarik, Carter Camper, Paajanen samt tar hem Noren från SAIK.

Lägg till att man värvar en kontrakterad tränare och får betala dyrt för honom.

Dessutom säger rykten att man var med och försökte att locka Ryan Lasch med 300.000kr/månad.

Jag kan inte annat än sitta och njuta åt deras situation och hur de nu drabbas, sedan är det pinsamt att de grinar ut i pressen nu. I mars var det ju självklart att man skulle stänga serierna och kvalet pga hälsa och säkerhet för spelare och publik.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Vi besegrade aptrollen!

De två aptrollen saboterade Svenska Fans hockeysidor för Luleå och Skellefteå och dessa sidor dog.

För sex åren invaderade trollen Hockeysnacket med samma målsättning, men den här gången misslyckades de. Efter sex år och fem steg har de besegrats:

1. 2014-06-23 APTROLLEN INVADERAR APSIDAN
De båda trollen sprider sitt skitsnack och blir livstidsavstängda på flera av snackets sidor. Men fortsätter härja på apsidan till dess att civila åklagarmyndigheter får upp ögonen för hatbrottslingarnas brottsliga verksamhet. Apsidan får en ny moderator, som visas vare ett tredje troll och så småningom dryper han av och lämnar över moderatoruppgiften till ett av originaltrollen. Denne raderar allt som skrivs av andra men tillåter det andra originaltrollet att lägga in vad skit som helst under förklaringen att det är "poesi".

2. 2019-05-08 UPPROP: MATA INTE TROLLEN
Till slut är råttet mågat och ett antal skribenter förenar sig för att hantera trollen som troll ska hanteras: mata dem inte! Se uppropet underst.

3. 2019-06-15 TOLV SKRIBENTER HAR ANSLUT SIG.
Sven Savage Luleå Hockey, Vombat Luleå Hockey, Osj02 Luleå Hockey, Dansbandswolf Luleå Hockey, bisterfinnen, Modo, KulaShaker, Brynäs, Rytter, Modo, Jaca, Björklöven, Zappaholic, Brynäs, Daddeh, Luleå Hockey, M.Lemiux, Luleå Hockey, Knegare, Skellefteå AIK har alla tagit beslutet att inte mata trollen och de blir tämligen ensamma på apsidan, som "utvecklas" till slut att bara innehålla idiotiska trollerier av det värsta hatbrottslingstrollet.

4. 2020-04-15 APBOKEN STÄNGS NED.
Efter ett knappt år där apsidan bara innehållit skit stängs denna sida ned.

5. 2020-05-25 DE TVÅ APTROLLEN STÄNGS AV PÅ LIVSTID.
Aptrollen fortsätter sin hatbrottsliga verksamhet på en annan sida som inte använts senaste decenniet. Därmed sätter de sina sista potatisar och de båda trollen stängs av på livstid.

VI VANN!

2019-05-08 UPPROP: MATA INTE TROLLEN YODA MARKLUND OCH FARBROR BARBRO 1.0
Dessa signaturer har, under olika namn (möjligen är det en bara en enda person), på olika hockeysidor i mer än tio års tid saboterat för oss som älskar och vill tala med andra om hockey. Nu räcker det!

Ett effektivt sätt att bekämpa internettroll är att nonchalera dem.

Om ingen kommenterar vad de skriver ger de till slut upp, och söker sig till andra sidor där de kan provocera för att lyckas skada, håna, och förolämpa andra i stället för att sabotera möjligheterna för oss att tala om hockey på ett vettigt sätt.

Jag ställer mig bakom aktionen för att stoppa dessa troll genom att:

1. Jag skriver under detta upprop (genom att kopiera hela detta inlägg och lägga in det som mitt svar inklusive att jag lägger till min egen signatur).

2. Om jag vill kommentera Skellefteå AIK, gör jag det på andra sidor än Skellefteå AIK:s sida, eller använder Hockeysnackets alternativa tråd för Skellefteå AIK (garanterat fri från Yoda och Barbro): www.hockeysna...eftea-aik/

3. Jag kommenterar inte något som trollen skriver, vare sig på Skellefteå AIK:s sida eller på andra sidor.

4. Upptäcker jag att någon, någonstans - även om det skulle vara på Skellefteå AIK:s sida - kommenterar något som trollen skriver, lägger jag in detta upprop som kommentar, för att informera dem om aktionen att inte mata trollen. Då väljer jag den senaste version jag känner till där vi som ställt oss bakom uppropet skrivet under.

5. För övrigt skriver jag ingenting alls på Skellefteå AIK:s sida. Inte ens om Yoda eller Farbror Barbro skrivit något vettigt, eftersom jag vet att kommunikation med dem ofelbart leder fram till att de kommer att skada, håna och förolämpa mig och andra.

Jag älskar hockey. Och jag vill gärna diskutera med andra som älskar hockey. Men jag vill inte att trollen Yoda och Barbro ska förstöra för oss andra
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Sjukt stort av dig att gå in och skriva det inlägget på Brynäs sida! Respekt och hatten av för dig Sven👍
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Angående Forrsbergs-gate: Såvitt jag förstått har Schtaan under lång tid planerat för en fortsättning där alla tränare etc ingår utom Anders Forsberg. Alla viskar och ryktar bakom stängda dörrar men ingen talar med honom.

Sedan november (?) har Anders bett om besked: villni ha kvar mig eller inte. Jag vill helst stanna, men jag måste få veta. Jag har fått erbjudande av många andra klubbar inom och utom landet. Helst blir jag kvar, men vill ni ha mig?

Och dag efter dag har Lasse Johansson vägrat ge Forsberg besked. Vad skulle han säga: "Nej, min hemliga plan är att jag blir ansvarig för laguttagningen i fortsättningen och får dessutom titeln GM och högre lön. Vi lyfter upp en junistränare som ersätter dig. Det blir mer fokus på mig i fortsättningen."

Det ovan beskrivna är ju den egentliga bakgrunden.

Det som skett senaste veckorna är en följd av det.

Hur kommer det sig att man inte lyfter fram det ordentligt? Ja, tränargänget i AIK sprider ju i stället rykten utan att vilja stå för dem; har de rent mjöl i påsen.

Anders Forsberg skulle ju kunna tydliggöra det. Men han verkar vara för ärlig för att lyfta fram hur Lasse smitt ränker i skymundan.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
Ni vinner på måndag, då tangerar ni MoDo i antal guld, grattis
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Hej Sven mfl. Jag har kommit på ett förslag till logga för laget på Sveriges baksida.
Där får de behålla sin indian utan att någon "ursprungsbefolkning" kan ta illa upp...
Uppladdat:

450x300-redskins.jpgredskins.jpg

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
kulltorp:

Att det är lite tjafs mellan fans är bara kul, det bygger lite intresse speciellt mot rivalerna och piskar upp intresset i regionen och för derbyn.

Att ni i Timrå kallar oss modo supportrar för modolider och anspelar på något annat är inget jag bryr mig om så mycket om, detta faller under kategorin sund hets mellan supportrar, detta är lite liknande när man här refererar till SAIK som "apan". Dvs inget som jag tycker är speciellt över gränsen iaf, men andra kanske tycker annorlunda, att snack om modolider och apan är över gränsen.

Det som sker på SAIK sidan med referenser till pedofili, nazism och andra grova sexuella anspelningar osv är inget jag tycker passar på ett hockeyforum och något som alla borde ta rejält avstånd från.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu har jag skrivit här i fem år. Och under ett enda tillfälle har jag skrivit att jag tycker som apmonstrumet i en fråga.

Dags att rita ett kors i taket, för nu ska jag hålla med honom igen.

Apmonstrumet skriver i Apboken ett svar på en artikel där random hockey-"journalist" skriver att vi måste ha mer mål i hockeyn, och det är därför publiken inte kommer.

Jag har personligen inget emot fler mål, men det ska vara förtjänta mål. Inte en massa skitmål beroende av att motståndaren inte försvarar sig. Och nu har ljuset gått upp för apmonstrumet som påpekar att t ex 1-2 mot Djurgården för Apan var betydligt intressantare hockey än 10-4 på Morsan.

Hockey handlar om att göra mål: ja, men bryter vi ned det handlar det om att
a) göra mål på motståndaren
b) hindra motståndaren att göra mål
och de, som sett mycket hockey vet förstås det och kan vanligen uppskatta såväl försvar som anfall och kombinationen mellan dessa två.

När det gäller publikkrisen påpekar apmonstrumet att "matcher där resultatet inte har så stor betydelse" samt det "sönderhackade schemat" är skurkar och det är förstås helt riktigt.

Att få matcher att "gälla något" handlar bl a om att man ska kunna se vilka lag som konkurrerar t ex runt ett streck och det är klart att när man tillåter en sådan katastrof som att vissa lag spelat 2-3 matcher fler än andra, är det omöjligt att följa tabellen. Tabellen, som ska vara det riktigt viktiga och avgörande, som ska hamras in med aktuellt läge efter varje omgång, är inte längre speciellt intressant och man väntar sig bara att Cmore ska avveckla den som ett "onödigt inslag" som kan ersättas med reklam, till efter omgång 52, då Cmore beslutar att tabellen har betydelse.

Men än viktigare och helt riktigt identifierat av apmonstrumet är att "produkten elithockey" inte är designad för användarna. Tvärtom, levererar man en undermålig produkt som man år efter år tar allt bättre (läs: sämre) betalt för.

De ansvariga skiter i det stora hela i att publiken sviker - och exakt där har vi anledningen till att publiken sviker: DE ANSVARIGA SKITER I DET!

Cmore har ju den ultimata makten och för dem gäller det att sälja reklam och sälja abbonnemang. Nu förpackar de hockeyn som en "kombinerad" produkt. Jag, som skiter i annan sport är tvungen att köpa ett gigantiskt paket där all j-a skitsport ingår, fast jag bara är intresserad av hockey. Dessutom ids jag inte - och så tror jag det är för de flesta - säga upp abbonnemanget under de månader hockeyn saknas, vilket innebär att priset för att ha elithockeyn på datorn eller TVn blir ungefär 5 500 kronor varje år. Det har jag visserligen råd med men för många är det mycket pengar. Och det jag köper är alltså all möjlig j-a sport som jag igen-kligen skiter i - men också 7 matcher varje omgång fast jag lika mycket skiter i 6 av de 7 matcherna.

Varför ska man vara tvingad att köpa så j-a mycket när det enda man är intresserad av är egna lagets alla matcher - eller egna lagets alla bortamatcher?

Räknar jag på de grundseriematcher och slutspelsmatcher jag vill se dvs bara de som Luleå deltar i betalar jag alltså c:a 100 kronor per match.

Men hårdare straffade blir de lokala supportrarna, om de nu vill och försöker få råd med att gå på hemmamatcherna. De betalar ju då för Cmore-paketet 200 kronor per bortamatch. Så de lokala supportrarna - Luleåsupportrar i Luleå, Apsupportrar i APschtaan, o s v är de som drabbas hårdast ekonomiskt. Inte bara det att de betalar dubbelt för att se bortamatcherna, dessutom betalar de j-t dyrt för att se hemmamatcherna - och varför ska de göra det, när de ändå har matchen redan betald på datorn?

En ensamstående drabbas ju hårt ekonomiskt, men kanske väljer hockkey live ändå. Men hur blir det för familjer, där en hemmamatch inte bara är en utan troligen flera biljetter inklusive handla på arenan m m?

Nej, det är j-t uselt och kortsiktigt tänkt av Cmore att skita i att publiken sviker på läktarna. Jag är j-t säker på att de har instruktioner att undvika visa TV-bilder på de tomma läktarna, men det märks ändå.

Cmore är den stora makthavaren och den ultimata skyldiga partern alltså.

Men det finns en till: klubbarna.

Klubbarna får alltså något i stil med 45 miljoner årligen av Cmore för sändningsrättigheterna. Räknat på grundserie+slutspel betyder det att Cmore betalar klubbarna c:a 1,5 miljon per hemmamatch.

Klubbarna vet att de förlorar åskådare, men vet ju att ekonomiskt kompenseras de av 1,5 miljon, så hur mycket motsvarar det? Utan attha järnkoll brukade man ju tidigare hävda att varje extraåskådare innebar ren vinst på c:a 100 kr. Jag inser förstås att man behöver räkna lite annorlunda, men skit i det, för illustrationes skull räknar vi på 100 spänn.

Det innebär i så fall att 1,5 miljoner i bidrag kompenserar för bortfall av 15 000 åskådare per match!

Inte undra på att klubbarna skiter i att det blir mer tomt på läktarna - de tjänar ju pengar så in i helvitte på det ändå.

Där ovan har vi orsaken till publikkrisen. Att de som har ansvaret skiter i det. Inte att det görs färre mål.

Jag kan dock tillägga att en bidragande orsak förstås är att >200 svenska spelare lirar i utlandet och de flesta av dem är våra bästa spelare. Helt klart att nivån i Elitserien SHL därför blir mycket sämre och helt klart att det lokala intresset försämras när de bästa hemmaspelarna lirar i andra länder och alla klubbar tvingas ersätta genom chanstagande rekryteringar.

Vad borde man göra då?

Man borde tänka efter och det är faktiskt inte speciellt svårt att lösa problem, om man har makten och viljan att göra det.

När det gäller vi som bor utsocknes behöver man inte göra så mycket. Jag löser exempelvis Cmore-abbonnemanget som det är och det hindrar mig inte från att ändå gå och se Luleå Hockey live när jag är uppe i Luleå och det spelas match - bättre ändå; jag planerar in Luleå-resor för att de ska bli av när jag kan se match i Delfinen. Vidare går jag ju alltid och ser Luleå nere på Hovet och dessutom reser jag ibland för att se Luleå i andra arenor i Sverige, speciellt under slutspel. Nej, sådana som jag och de flesta som flyttat från en hemstad som har ett elitlag gör nog ungefär likadant, om man är intresserad av hockey.

Men när det gäller hemmasupportrarna måste de ansvariga bara lösa problemet, basta! Nog kunde en del av avtalet med Cmore stipulera att den klubb som tar emot pengarna ska hålla sådana lokala biljettpriser att de fyller arenan till en viss grad; typ minst 80-90% skulle jag säga.

Men mer ändå. Klubbarna och Cmore skulle förstås i samverkan erbjuda en kombinerad produkt. Säg ett säsongkort för alla hemmamatcher + ett Cmorekort för alla bortamatcher. Och detta skulle vara ekonomiskt subventionerat, t ex med målsättningen att de som bor i staden inte ska betala mer än jag som bor långt hemifrån.

Räknar man på säsongskort samt Cmore-abbonnemang är det för närvarande så att de som väljer att se sitt lag live hemma samt på TV borta betalar typ 4 ggr mer än jag som tar det mesta på datorn, utan att jag bidrar med stämning i hemmaarenan och förbättrar produkten.

Jag tycker så här: Sälj säsongkort på hemmamatcher där varje match kostar 100 spänn vilket kombineras med ett abbonnemang på Cmore som innebär att dessa köpare också betalar runt 100 spänn totalt för att se bortamatcherna. Och kombinera sedan med extra billiga "extraplatser" hemma för säsongskortet så att familjer har råd gå tillsammans och vi får nya generationer som växer upp med något så fint som hockey.

Hur mycket skulle Cmore förlora på det?

Inte ett dugg.

Hur mycket skulle klubbarna förlora på det?

En del, det medger jag, åtminstone initialt. Men de är j-t duktigt kompenserade av Cmore för den förlusten, som igen-kligen är en vinst förstås.

OCH: när klubbarna fyller hemmaarenorna kommer antalet åskådare med begränsad vinst per åskådare att delvis eller helt kompensera för högre vinst per åskådare, men färre åskådare.

Och det blir större intresse, större drag kring verksamheten och högre intresse av sponsorer och andra...

Jag tycker att lösningen är tämligen självklar. Och det är oförklarligt att man inte bara fixar detta helt enkelt.

Men då hör det till att få käft på självutnämnda experter som orerar om att "bara vi får fler mål kommer publiken", detta infernaliska och inkompetenta skitsnack.

Nu ska jag tala allvar om Apan.

Jag brukar ju som regel påstå att publiken sviker eftersom Apan är så trista att se på och det kommer jag säkert att påstå i fortsättningen också.

Men den igen-kliga förklaringen är naturligtvis en annan, det förstår ju vem som helst.

Officiellt hävdas ju att det är tämligen oförklarligt att Apan tappar publik hemma så det stänker om det. Och som längst yras det om "mer mål, mer mål".

Men sanningen är naturligtvis att invånarna i Skellefteå inte har råd att gå på hockey, speciellt inte när de redan betalt för matcherna genom Cmore-kontraktet.

Det finns bara en sak att göra för att fylla ApArenan:

SÄNK PRISERNA! Och erbjud i samverkan med Cmore speciella biljetter för lokalbefolkningen där de kan köpa säsongkort för hemmamatcherna och abbonnemang för bortamatcherna så billigt att de väljer det alternativet.

Apan är ju bara ett exempel, men taget eftersom det är det lag som tappat mest publik, men problemet är ju generellt och samma lösning ska förstås erbjudas för de som bor i Luleå, i Ängelholm, i Mora med mera.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blev överraskad igår av att efter match se ett inlägg signerat hatbrottslingen som inleddes med "Bara att gratulera Brynäs till en bra match...." men redan i nästa mening förklarar han att Pölsan hade tur och i följande mening gratulerar han "Brynässpelaren domaren".

Det är som vanligt alltså.

Sedan tuggar han inlägg där han berättar att Apan förlorade eftersom "de hade så många stjärnspelare borta" och det är som vanligt: Att Pölsan vinner har inget med Pölsans insats att göra utan det beror på tur, på att Apan hade stjärnorna borta och på att domarna behandlade Apan med en fruktansvärd brist på respekt.

Alla vanliga apbortförklaringar alltså, förutom att "Apan ville inte vinna" men den plockade ju hatbrottslingen sidekick fram.

Hatbrottslingen anser att "matchen inte ska räknas" och Apan har vunnit senaste 15 mot Pölsan, eftersom förlusten bara berodde på skadade "stjärnor", tur och domarhjälp.

Aporna u gemen - inte spelaren Burström vilket han ska hyllas för - körde ju cyklopidiotierna att de "skulle ha mål" vid ett tillfälle bär tre apor kastade sig på Rautio, även om pucken aldrig någonsin var över mållinjen, bara Burström med Rautio under sig.

Jag tycker att det är förnedrande: hur ini helvitte kan ett lag i Landets elitserie och deras supportrar hitta på att de ska ha mål för något sådant?

Den enda förklaring jag kan se är att ett lag, som utser en lagkapten som "ärligt" erkänner att han fuskar för att vinna, det laget blir färgat av en sådan fuskarmentalitet. Och detta trots att jag anser att de flesta spelare som Apan har och har haft är justa och sportsliga spelare som bara är värda att hyllas. Med det stora undantaget fläskberget alltså, samt i nästa hand Hadelöv och mApkysssvensson, samt förstås dåren Goren och galningen Svejk.

Men det blir väl en masspsykos som drabbar laget, indoktrinerade av fuskfläskbergskaptenen och CryBert.

Och sedan idisslar hatbrottslingen i det oändliga att "Apan skulle ha haft straff eftersom Rautio kastade klubban!".

Vad är det för j-a skitsnack?

På repriserna syns tydligt att en Apa attackerar Rautio brutalt på målgårdsgränsen där Rautio försöker hindra/spela bort puck med spaden och där Apan sparkar spaden ur handen på Rautio varpå den ramlar åt sidan. I den kalabalik som alltid uppstår när Apor kastar sig fram och slår med klubba, sparkar, brottas och pucklar på framför mål studsar pucken ut åt höger från Rautio sett. Något han inte kan ha en endaste chans att veta, när spaden sparkas ur hans hand och ramlar åt höger. Rautio har alltså inte på något sätt försökt använda spaden för att täcka målet, han förlorar spaden och den direkta orsaken är att en Apa sparkar den av honom.

Om nu zebrorna väljer att INTE blåsa av för attacken på Rautio - vilket de inte gjort - blir läget det att Burström får nästan halva målet öppet och har bara att panga in den puck som genom tur för Apan studsat fram till nämnde Burström.

Men vad gör han? Han slår pucken på den liggande spaden!

Inte undra på att han blev sur. Men på sig själv. Konspiratörscyklopen som poserade som "kommentator" försöker pressa Burström gång på gång och får till slut ett definitivt och klart besked: "Anser du att ni skulle ha haft straff där?" Varpå Burström svarar: NEJ!". vilket konstiratörscyklop kommentatorn sammanfattar med "Burström vägrar uttala sig"....!

Sanningen för en objektiv betraktare är förstås att zebrorna visade visst mod genom att inte tillåta de där värsta fuskförsöken från Apan, där de ville ha mål/straff men allvarligt talat: skulle de gått på något av dessa fuskförsök skulle det ha blivit ett enormt rabalder i efterhand eftersom det så ytterligt tydligt INTE var på det vis Aporna villa haft gällande.

Men. Sammanlagt åkte Pölsan på 10 minuter, Apan på 4 minuter. Och det var skandalöst! För mig som såg matchen skulle de omvända proportionerna varit korrekta. Ta bara Pölsans första två utvisningar! De var ju rent hittepå. Apor som slåss som galna framför Pölsamålet och den minst skyldige av alla - Gunderson - åker ut. Eller när Lindholm kastar sig på isen för att hinna nå och peta in en puck - och Pudas som gjort inget alls åker ut. Samtidigt som Apan skulle haft ett gäng utvisningar för upprepat fulspel där.

Jag tycker det är svinaktigt, fuskigt och skamligt att så många infiltrerande mygelapor försöker konspirera och fuska på det där viset och inte underligt att hatbrottslingen vevat det skitsnacket gång på gång i efterhand.

OCH allt beror bara på att Apan har så förtvivlat svårt att erkänna att "Motståndaren var bättre än vi och vann rättvist".

"Vi unnar ingen annan framgång", nu sjunger vi "We shall overcome!"
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Brynäs tar ett nytt grepp och övernattar på fredagskvällen i Umeå innan man på lördagen åker vidare till Skellefteå för match där. Varför man inte övernattar i Skellefteå sammanfattar Granström vackert i dagens GD:

"– Ju kortare tid man får vara i Skellefteå desto bättre, säger Jonathan Granström, som var med när Brynäs både slog Skellefteå i SM-finalspelet och senast Brynäs vann mot laget."
Kommentera

Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Det sägs att det egentligen är vägen, inte målet, som är målet.

Och alla som upplevt tomheten när man är framme, när det är över, vet vad jag talar om.

Den är kampen och striden, förhoppningarna, känslor av glädje och besvikelse, nervositet och stolthet som avlöser varandra under vägen som är det vi lever med, som får vårt hjärta att brinna och som är det vi människor behöver för att leva.

Och när det tar slut, oberoende av om vi vunnit eller förlorat, är det just – slut. Och saknaden är tuff att bära.

I föregående tråd med 4943 stycken inlägg har vi följt vägen mot SM-GLUDet!

Och vilken härlig tråd vi vandrat! Hur Skuggan, Bulan och Henric iscensatte Luleåskutan denna säsong med så bra och lämpliga spelare, toppat med den fantastiske Limpan Omark och den fantastiske Joel Lassinantti – våra egna spelare fostrade i staden och klubben. Och hur ledarna, när det visades att laget inte riktigt höll under hösten, rekryterade Lepistö som blev perfekt komplement.

Därefter har spelet bara blivit bättre och bättre och alla bitar hade fallit på plats när det blev dags för slutspel. Jag är helt säker på att vi klart slagit vilket lag som helst och tagit vårt efterlängtade GLUD.

Men Warulfven hade gjort en liknande resa och när vi mötte varandra i final var det en kamp in i målsnöret mellan två riktigt starka lag. Först i Game Seven, senare halvan av tredje perioden avgjordes det. Symboliskt genom en felstuds, när Warulfven fick 0-1.

Man kan inte bryta ihop när man drar det kortaste strået i en sådan jämn kamp. Man kan inte skämmas utan ska vara stolt.

I ett läge när allt är över avstår jag från att diskutera vad uteblivna avstängningar och dåliga domare kan ha inneburit.

Min övergripande känsla är att två imponerande och mycket starka lag mötte varandra och kampen var mycket jämn, men något lag måste vinna. Nu blev det Warulfven och de är därför värda vinsten.

Jag tror vidare att hockey vädjar till vårt innersta inre. Till när vi för många generationer sedan som människor var tvungna att slåss mot vilda djur och även andra människor för vår överlevnad, för vår rätt att finnas till och att leva. Denna vilja finns hos oss alla – de som inte hade den, finns inte längre. Hockeyn är våra slag genom våra bästa, våra gladiatorer, men de som lever med hockeyn vet att vi alla är med om dessa slag. Våra förfäders förfäder fick gå igenom detsamma och uppleva segrar och förluster och att det fanns en väg framåt när det var över. Tror att vissa förluster var sådana att de inte kunde accepteras och att man var beredd att ge allt som krävdes för att slutligen vinna – och hämnas. Men efter andra förluster var alla inblandade ändå mänskliga och hittade en väg framåt.

Så känns det idag. Vi förlorade game seven mot Warulfven. Kan acceptera det och se farmåt.

Vi överlever att ha förlorat denna final. Att vi varit med och vunnit vägen fram till slutet av tredje perioden i game seven och det kan vi leva med.

Vi hade vägen.

Och den gav oss så fantastiskt mycket känslor. Vilket är vad vi människor behöver, nej, MÅSTE upp-leva för att just leva.

Det vi inte klarar är meningslöshet, ett grått töcken dag efter dag utan någon förändring i sikte. Vi måste få ha hoppet om, och vägen till, den berusande lyckan. Och den lyckan är oss bara till låns och kräver också att vi också upplever sorg och olycka.

Nu har hockeyåret tagit slut och tack-och-lov avlöses det av tiden mellan hägg och syren då värmen och solen kommer, fåglarna kvittrar, och lövträd och blommor slår ut. Hockeyn har tagit oss igenom den kalla och mörka tiden som är våra villkor här i nord. Men nu får vi njuta ljuset och värmen under sommaren. Till dess att hösten nalkas och dagarna blir kyliga och sena.

Men då räddas vi återigen av hockeyns halvår.

Som visar oss vägen.

Som är målet.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
INFORMATION TILL BESÖKARE

Någon anklagade här på sidan Luleå Hockeys ordförande för åtgärder som han var helt oskyldig till. I den efterföljande diskussionen gled denne iväg med allt mer förvirrade åsikter och dränkte sidan med sådant.

Vederbörande får vila från sidan en period och ”diskussionen” förklarades över.

Nu kom en annan rookiedebattör in och tog upp saken igen. Dennes inlägg är raderade och skribenten får göra den tidigare skribenten sällskap i skamvrån.

Under slutspelet har ett antal rookietyckare dykt upp med ovidkommande skit under pågående slutspelsmatch för Luleå. Vid sådana grava övertramp förpassas vederbörande omedelbart till skamvrån naturligtvis.

Med denna bakgrund ges lite allmän netiquette för sidan.

Luleå Hockeys sida är som regel ganska öppen för att folk ska kunna diskutera i första hand Luleå Hockey, i andra hand annan hockey och i tredje hand även annat som hen anser intressant för andra. Så kan vi ha det här eftersom sidan normalt är ganska lugn utan väldigt många skribenter. Men det förutsätts ändå att den som skriver här gör det för att söka kommunikation med andra – de som bara kastar in mer eller mindre identiska inlägg (vanligen påhopp) gång på gång utan att svara får söka sig någon annanstans.

När Luleå Hockey spelar match och än mer när det är slutspel och speciellt förstås när det är final förändras acceptansnivån. Den som saboterar diskussionen mellan de som är intresserade av matchen förpassas självklart omedelbart till skamvrån.

För den som eventuellt inte begriper ovanstående meddelas att denna plats uppfattas som salig stadspuben i Luleås norra hamn eller valfri sportbar där Luleå supportrar samlas för att diskutera och följa hockey. Det du, som gäst, skulle tillåta dig att diskutera på en sådan plats accepteras förstås här. Det du inte skulle drömma om att ta upp där kan du glömma även här.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Leksand har ju i fjol och även denna säsong lyckats med en imponerande sportslig insats, som vi då och då lyfter. Skulle önska att man kunde bara fokusera på detta.

Ändå fortsätter man också att kalla klubben för Trottoarkantens IF och laget för Trottoaren, vilket varje gång påminner om en annan händelse. Men den är så j-a anmärkningsvärd att den inte får glömmas bort. Nämligen ett extremt ekonomiskt mygel för att inte säga tveksamt/brottsligt förfarande. Hade klubben erkänt detta - som är så tydligt för alla - skulle man kanske varit beredd att dra ett streck efter saken. Men det har de inte gjort utan tvärtom: När "utredningen" var genomfört påstod klubben att "skönt att det visats att vi inte gjort något fel".

Media har inte heller skött sin uppgift att objektivt spegla saken. Där har man den allmänna uppfattningen att eftersom Leksand var så duktiga hockeyn ska de förlåtas allt femtio år senare, bland annat eftersom de fått för sig att det är ett "mirakel på is" att det pyttelilla samhället fortfarande dyker upp i hockey på hög nivå. Vilket bara är skitsnack: om man beräknar publikunderlaget inom näravstånd är det tvärtom så att det finns en j-a massa människor boende i klubbens närområde. Många klubbar i SHL har betydligt lägre och bör rätteligen imponera mer som sportsligt lyckade trots små samhällen.

När det gäller osportsligt uppförande är jag lika irriterad för att inte säga förbannad över att Trottoarkantens IF förra våren lyckades mygla sig kvar i SHL genom att springa ut och kräva av svensk elitishockey att "nu måste vi ställa in slutspel och kvalspel" men "inte för att mygla Trottoarkanten kvar i SHL" utan av "ansvar för samhället under pandemi". Man kunde definitivt ha avvaktat utvecklingen och troligen genomfört slutspel och kvalspel senare utan publik. Men Trottoarkantens IF utnyttjade situationen, fick snabbt med sig tillräckligt många andra klubbar, och resultatet blev ett faktum. Med "vinnarna" Trottoarkantens IF och Oskars, som blev kvar I SHL och fortsatt stöd med massor av SeMer-miljoner. Och förlorarna främst BurkÖlen och MooDoo, som inte fick chansen.

Ja, och så händer det igen. Under pandemin beslutade staten om permitteringsstöd till näringslivet inklusive kultur och sport, för att rädda dessa ekonomiskt när de blev tvungna att ställa in verksamhet men hade anställda med löner som inte hade arbete att utföra.

Ser vi på listan hur SHL-klubbarna använt detta finner vi:

Luleå: 7 921 318
Örebro: 7 073 603
Växjö: 6 228 044
Frölunda: 6 168 280
Leksand: 5 136 984
Brynäs: 4 795 776
Djurgården: 4 683 009
Färjestad: 4 356 049
Rögle: 4 132 187
Malmö: 3 859 246
Skellefteå: 3 572 155
Linköping: 2 716 701

Luleå har alltså fått mest, efter att ha korttidspermitterat anställda som inte utfört arbetsinsatser för klubben. Andra har utnyttjat det där i mindre omfattning.

Nu har staten granskat dokumentation och funnit att vissa klubbar sökt och erhållit stöd för korttidspermitteringar som inte genomförts. Låter ju lite underligt och visst finns lite misstanke om bedrägligt förfarande kan man som utomstående tänka. Vilka klubbar gäller det?

Leksand: Återkrav: 2 914 859
Malmö: Återkrav: 558 366
Rögle: Återkrav: 75 514

Ja. Tyvärr tycks Trottoarkanten utmärka sig negativt. Igen.

Trist.
Kommentera

Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Ja, det känns skönt att vi änk-ligen lyckades och blev bäst i landet! Fantastisk insats av Bulan och pojkarna. Nu får vi se hur det fortsätter, men vi kan lugnt räkna med att landets härligaste och nordligaste klubb blir att räkna med i fortsättningen också:-)

Corona eller inte Corona. Luleå hockey överlever alltid och den ljusnande framtid år vår!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Charliejfz: Jodå.

Nu har jag inte kollat upp så jag vet inte om denne Galli är korrekt citerad.

"Han menar att det faktum att "patient ett" är en ung och aktiv person visar hur pass aggressiv sjukdomen är. – Det är en myt att enbart äldre och handikappade kan bli allvarligt sjuka av viruset. Alla kan drabbas, säger han."

Det är ett påstående - troligen felciterat - som man får ta med inte en nypa utan en hink salt.

Jag är ganska van att uttrycka mig och läser du noggrant vad jag skrivit finner du "Friska vuxna och speciellt barn blir VANLIGEN inte sjukare än...", " De som riskerar få svår sjukdom och t o m avlida är I FÖRSTA HAND gamla och speciellt riktigt gamla, dessutom vissa riskgrupper med lungsjukdomar med mera", och så vidare.

Nu sitter jag på södra Öland och har el/wifi-störningar - av någon anledning kan jag bara - förutom snacket - få upp aftontrasan. Så jag kan inte leta fritt, men se nedanstående figur från trasan där Chinese CDC presenterar dödsfall fördelat på åldersgrupper för 72 314 rapporterade från Kina dvs c:a hälften av alla rapporterade fall i världen till nu.

Kollar du t ex på åldern 10-39 år - där bör du väl hitta hockeyspelare - finner du en dödlighet på 0,2%. Tillhörde någon av dessa riskgrupp? Ja, det kan du ge dig fan på; t ex lungsjuka, cancersjuka. Men jag kan inte leta exakta fakta nu eftersom jag inte har nätmöjligheter.

I vilket fall; det finns mycket mer att anföra.

Bland de kinesiska fallen nedan rapporteras en total dödlighet på uppåt 3%, OK? Och då ska också inluderas att i februari fick de brist på testreagens och började att också rapportera kliniska fall dvs där sjukdomsbilden var typisk covid-19 och de testade inte. Och vidare ska du beakta att kineserna hade fullt sjå med att testa de som var relativt sjuka eftersom de drunknade i sådana.

Om du jämför med en annan plats typ Hong Kong där man kunnat lägga betydligt mer energi på att testa misstänkta fall och deras kontakter rapporterar man en dödlighet på 1,4% dvs hälften av vad de rapporterat från fastlands-Kina.

Varför? Därför att de kunnat testa mer generellt för misstänkt smittade, inte bara företrädesvis bland de sjuka.

Om du sedan går till Sydkorea - som har en omvittnat väl utbyggd testning - finner du där en dödlighet på 0,8%. D v s närmare en fjärdedel vad kineserna rapporterat alltså.

Varför? Samma förklaring. De har testat så allmänt att de fått med fler smittade inklusive sådana med milda symtom.

Och hur ser det ut i Sverige? Ja runt 700 smittade och endast en 79-årig kvinna som avlidit av sjukdomen. Det skulle alltså innebära att dödligheten i SARS-CoV-2 i Sverige bara är 0,14%. Men som du inser alldeles för små siffror för att säga det med någon säkerhet. Och det lutar mot att någon till avlider snart och då blir det dubbelt.

Men, som du förstår har Sverige fram till för någon dag sedan haft en ordentligt utbyggd testning av misstänkta fall och deras kontakter och därför har så många ganska friska identifierats och därför är mortaliteten hos oss än så länge mycket lägre än i andra länder framför allt i Kina.

Om vi då återgår till hockeyspelargruppen inser du att 0,2% mortalitet helt säkert är väldigt överdriven. Dödligheten är med hänvisning till ovan nämnda siffror långt under en promille.

Även de kan verka skrämmande?

Nå, då tar vi nästa steg. Hur många smittades gissningsvis i t ex Hubei, där provins i Kina där allt exploderade? Många gissar på kanske 1-10%. Tester på antikroppar mot SARS-CoV-2 håller på att etableras och med sådana kan man köra storskaliga undersökningar av massor av människor enkelt. Med nuvarande använda test påvisas nukleinsyra specifik för SARS-CoV-2 och det innebär att viruset påvisats. Men det kan bara användas under och i närheten av sjukdom/akut infektion.

Men den som smittats förväntas utveckla antikroppar mot smittämnet 1-2 veckor efter insjuknande och sådana antikroppar finns kvar för livet. Så när man testar igenom 10-100,000 invånare i Hubei får man facit. Och kan alltså fånga in alla som haft en helt symptomfri infektion eller en mild sjukdomsbild. Då får vi riktiga fakta och först då kan vi veta mortalitet.

Hubei passerade förra veckan 60,000 fall tror jag, men har nu slutat följa. Provinsen har 60 miljoner invånare så det innebär då 1 promille av befolkningen. Inte så mycket som man kunde vänta sig, eller hur? Men nu vet du ju hur och vilka de diagnostiserade så vad händer om 1% visats smittad när populationsscreening med antikroppstest genomförs? Eller 10%?

Ja, då faller mortalitetssiffrorna rejält. Då blir mortaliteten även för den kinesiska originalutbrottsgruppen inte 3% utan 0,3% eller kanske t o m så låg som 0,3 ‰...

Sammantaget tror jag att du förstår att risken för svår sjukdom hos unga friska nog är extremt låg. Att ställa in hockeymatcher är INTE i första hand (:-)) för att skydda hockeyspelare utan för att skydda den del av publiken som är riskgrupp, eller för att personer i publik tar med sig smitta hem till riskgrupper i hemmet, OK?

Jag tycker att jämförelsen med influensa är helt OK då den bäst motsvarar vad vi är vana vid. Svåra år kan flera tusen gamla dö i influensa, men något ska man ju dö av och är man skör dukar man till slut under för något så influensan blir en sort modern ättestupa, OK? Och inte många är speciellt oroade av att "nu är det influensasäsong". Visst, det finns vaccin, men effekten varierar från säsongen till säsong beroende av hur väl WHO:s övervakning gissat, innan producenterna startar sin ålderdomliga vaccintillverkning på hönsägg.

Min gissning är alltså att nämnde Galli mycket väl vet det jag skrivit om men blivit felciterad. Eller så har han en synnerligen begränsad kunskap och ylar utan att veta.

Shit pommes frites, nu när man fått hockeyabstinens känns det som att jag fortsätter arbeta fast jag sitter på hockeysida. Nå, om man inte skulle vilja sprida kunskap här på den virtuella hockeyläktaren vore det väl taskigt. :-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Tycker det stinker när en värvning blir klar till en SHL konkurrent nästa säsong när det endast spelats 16 omgångar!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaså redan?! Har inte varit inne på hockeysnack på ett bra tag...men har under nåra års tid propagerat för att man ska ge fan i att just mata dessa troll...kanske man ska skriva trägen vinner. Hur som...kul att ni ÄNTLIGEN fattat!! Banne mig så var det här det bästa jag läst på nåt forum på bra många år...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: I stället får vi se hur köpespelaren Djuse lärt sig filmandet i filmar-klubben Apan, med Fläskberget Hollywood som kapten.

Djuse åker förbi en Timråit som vidrör honom på vänstra sidan. Då hittar Djuse på att slänga fram sitt högre ben upp i luften, varpå han naturligtvis åker pladask i isen.

Publiken vrålar på utvisning och landets meste hemmazebra Molgan kan förstås inte stå emot utan tänker "vete fan vad som hänt men det kanske var något ojuste".

Och när Apan på så sätt slipper spela 3 mot 4 men i stället får 4 mot 3 i present, stjäl de bonuspinnen. En ren stöld, som vanligt i Aparenan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
OCH ÅTERIGEN - FÅR PÖLSAN EN CHANS SMÄLLER DET TILL!

FANTASTISKT HÄRLIGT - BULAN BOYS!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
{Mikael Nord, Mikael Sjöqvist}: Hej zebror! Var god se nedanstående sekvens.

Spontant undrar man om det kan vara en tackling som primärt träffar huvudet efter en uppåtgående rörelse från blindside på en icke tacklingsbar spelare?

1. Möjligen träffas axeln först men mycket lite och kraften och i huvudsak riktad mot huvudet med ett stenhårt axelskydd som vapen.

2. Helt klart en uppåtgående rörelse, som dock vanligen släpps om nu inte skridskorna lämnar isen. Men utdelad från en två meters person på en kortare spelare innebär det kraft som kan inriktas mot huvudet.

3. Helt klart att den tacklade inte ser tacklingen komma när han blir uppåken bakifrån vilket känns blindside men de, som tänker annorlunda, menar väl att "hade han bara tittat dit i stället för att koncentrera sig på att se efter pucken skulle han ju ha sett Persson-personen komma". En gammal repris av "heads-up" alltså.

4. Nu ser jag inte på reprisen att pölsan är puckförande men tydligen har han spelat iväg pucken och då räknas man ju som puckförande till dess att någon tagit emot den - alternativt ett antal sekunder passerat tror jag också. Men det ser lite sent ut. Hmm, nu har jag sett sekvensen på Aftontrasan med bild på större del av isen och man kan väl säga att tacklingen träffar samtidigt som en annan pölsa tar emot pucken. Den som sitter med teknik och filmrutor med bättre upplösning kan möjligen hävda att tacklingen träffar 0,01 sekunden innan nästa spelare har puck och "tacklingsbarheten" upphör.

Sammantaget en lång rad aktiviteter på gränsen och kanske över gränsen för regelbrott.

Men ser man filmsekvensen från vinkeln framifrån tycker jag det känns alldeles självklart att bjässen Persson mycket medvetet siktar på att utdela en huvudtackling mot Pölsans viktigaste spelare i ett ögonblick när denne inte uppfattar vad som kommer att hända och därför inte skyddar sig.

Ni zebror tog alltså inte utvisning under matchen. Jag tycker också att zebra 18, vilken av miklarna nu det är, står så placerad att han tydligt borde se vad som händer. Men OK om man missar under match, dvs ej OK, men sådant kan ske.

Fast efteråt har ni chansen att se situationen och i skrivande stund är jag osäker på om ni kan rapportera en icke straffad handling till DIFiplinnämnden?

Men helt klart kan Lärlingen göra det. Fast nu är klockan efter 08.00 dagen efter utan information om rapport till DN på Ligans hemsida, så det har väl inte blivit rapporterat?

Varför inte?

Man kan tänka sig två anledningar.

1) En "höjd nivå" när slutspelet tagit vid?

Jamen för fan, Lärling! Nu får du skärpa dig! Hör med Powerfade som förklarat att den "höjda nivån" aldrig får omfatta våldsamt spel som tacklingar mot huvud.

2) Av någon anledning verkar Cmore inte ha reagerat och vevat repriser och förklarat "den kommer nog att bli anmäld till DN från situationsrummet/referensgruppen".

Jamen för fan, Lärling! Nu får du skärpa dig! Det är åt helvitte fel att Cmores självutnämnda experter ska ta över rättskipningen i svensk elithockey; att det är dessas åsikter som avgör vad du anmäler eller inte anmäler.

Peter hejsanhejsan Andersson kommer ju att ersättas som domarbas av Ulf Rönnmark, vilket är bra och vi hoppas att Rönnmark kommer att fungera i den rollen, men hejsanhejsan har väl kvar uppdraget säsongen ut?

Hög tid att också lärlingen ersätts. Jag tycker att man ska lysa ut uppdraget offentligt och därefter genomföra de nödvändiga tester av sökandes kompetens för den mycket viktiga positionen.Och gärna offentliggöra resultaten för att motivera beslutet och utnämningen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Imponerande att se hur Bulans Pölsa hugger så fort de får chansen och motståndarna hinner inte med. Synd att de inte fick chansen att spöa Apan, men nu är pojkarna i final. Och HV förklaras förstås av alla självutnämnda experter vara det bättre laget. Precis som de förklarat detsamma när det gällde först Pungen och sedan Frölunda.

Men Pölsan skiter i vad dessa experter påstår och spelar hockey:-)

Jo. Det känns allt mer för varje match som den Pölsa som senast tog SM. Är det inte underbart?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ett under / fiasko att moderator i Luleåboken låter Svenyodabarbro skriva här stäng av svinen från hela hockeysnack så är problemet / skräpet borta!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Det verkar som att vi har fått in 2 virus här på forumet, dags för moderatorn att göra en rensning, för virus är lömska och kan hitta på hemska saker om dom inte fångas in i karantän och sedan destrueras omgående.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
• Röglet-Timret 2-0
• Röglet-Warulfven 4-0
• Röglet-Plastjö 3-0

Vem hade sett detta komma?

Nu tycks det bara finnas en som kan stoppa Röglet.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Tre perioder spelade och MooDoo har redan 1 p säkrad och därmed plats i SHL 2024-25.

Stort grattis!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Anders Klang: Det blev snabbt kaotiskt med Kempegate, men nu har vi full koll och här kommer facit.

Du, Anders Klang skrev igår morse här på sidan ” Vore intressant att veta hur Kempes agent ser på situationen?”

Det var riktigt klokt påpekat. Kempegate går inte att diskutera om man inte förstår agentens roll.

1. Agenten ifråga heter Aljosa Pilko, en 38-årig slovak som haft en usel och misslyckad karriär som målvakt. Sedan har han blivit agenten och specialiserat sig på svenskars kontrakt med KHL-lag. Säkert mycket inkomstbringande för honom, men när Ryssland överföll Ukraina förlorade han sin verksamhet. Men fortsatte det han kunde och varje svensk som förlängt eller skrivit nytt avtal med KHL-klubbar efter starten av överfallskriget har Pilko som agent. Pilko har också i media förklarat att det enda som spelarna har att bry sig om är att tjäna maximalt med pengar och politik och krig och sådan skit har de ingen anledning att bry sig om.

2. Mariokempe drog korsbandet januari 2022. Det är i princip en skada som kan stoppa en karriär och i vilket fall handlar det om att man inte kan spela hockey, vanligen upp till ett år, om det nu går bra.

3. Men Pilko hade ju förlorat större delen av sina inkomster pga att svenskar inte ville spela i KHL och en av de få han hade kvar var mariokempe. Så han kämpade hårt hösten 2022 för att fixa ett kontrakt i Schweiz för mariokempe och påstod att han är strax bra i knäet. Mariokempe var ju från sommaren 2022 utan kontrakt och hade ingen lön alls.

4. Han lyckades få Lausanne att ta mariokempe till Schweiz för att kolla upp saken i november 2022. Lausanne undersökte Kempe och fann att ljuget om att nu är knäet OK var bara ljug och tackade klokt nej.

5. Då spred Pilko information om att intresset är jättestort för mariokempe som nu är OK i knäet och klubbar i alla länder jagar efter honom.

6. I SHL fanns flera klubbar som febrilt sökte efter starka förstärkningar på en tunn marknad och Pilko lyckades lura många SHL-klubbar att komma in i jakten på en ”oskadad stjärna” och buden trissades snabbt upp.

7. Luleå var en av dessa klubbar och man var mycket pressad eftersom man inte lyckats ersätta Omark, Ponta och Leppistö och tiden fram till transferfönstret kom allt närmare.

8. Pilko lyckades trissa upp budet från Luleå till – av det vi nu vet – 1,5 miljon i sign-on samt drygt 400 000 i månaden första säsongen samt 200 000 i månaden andra säsongen. Räknar vi in sign-on under första säsongen fick mariokempe alltså för december 2022 – juni 2023 mer än 600 000 kronor i månadslön.

9. Ett enormt kontrakt alltså. Extremt för Luleåförhållanden och vi har aldrig betalt någon spelare ens i närheten av den jättelönen. Och det skulle vi göra för en spelare som inte spelat match eller ens tränat med hockeyklubb senaste tio månaderna!

10. Men här kom Pilko och mariokempe med ett viktigt argument. Ja, OK, det är lite av en chansning för Luleå och vidare kan det kanske ta en tid innan mariokempe är på topp igen (om han blir det). Men vi är beredda att fullständigt avstå från någon out-klausul för att få den extremt höga ersättningen. Om ni skriver på lovar mariokempe att bli kvar hos er t.o.m. säsongen 2023-2024 och då får ni ha honom för månadslönen 200 000 kronor, vilket är ett bra pris för en så duktig spelare som mariokempe är, om han kommer tillbaka på toppnivå. Så lite av en chansning för er, men med chans att göra en strålande affär. Och ni behöver bestämma er snabbt för andra SHL-klubbar och klubbar från andra länder är på oss hela tiden och vi kan få bättre bud när som helst.

11. Luleå skrev på. Till saken hör att innan påskrift ska spelaren undersökas medicinskt av Luleå, men allvarligt talat är det lite av ett slag i luften. Under några timmar genomförs några undersökningar i vila och då är en avgörande faktor den att ortopeden frågar mariokempe ”hur känns det här?” varpå mariokempe konsekvent svarar ”Det känns bra. Inga problem. Jag är nog starkare än somliga tror”. Och då hittar förstås ortopeden inga egentliga problem utan ger klartecken. Man kan förstås påpeka att Luleå borde dragit öronen åt sig när Lausannes läkare underkänt mariokempes tillstånd, medan en ny ortoped från ume inte märkte något. Fast marikempe hade väl lärt sig i Lausanne att det inte var så ”smart” att erkänna när det gjorde ont eller han hade besvär.

12. Det var förspelet. December 2022 går mariokempe in i Luleå Hockey. Spelar några matcher och vi tycker han ser snabb och påhittig ut. Det här kan nog bli något, tänker vi.

13. Men sedan börjas det. Han missar direkt några matcher för barnfödsel i Stockholm. Han börjar konstra genom att behöva lämna/avstå matcher för att han fått ”känningar” o.s.v. Till slut blir Bulan förbannad på velandet och hårdkör honom en match fast alla kan se att han haltar.

14. Då visar det sig att han fått en fraktur på knäskålen. Det kunde förstås ha hänt ändå, men i efterhand är det svårt att tro annat än att mariokempe ljög när han påstod sig vara helt OK och att när han tecknade kontraktet borde han varit ärlig med att det är inte helt OK, jag kan behöva några månader att mer försiktigt slussas in i matchspelet, kompletterat med att köra klart rehab i en välutrustad klubb (han hade ju tidigare bara kört på egen hand). Men hade han varit ärligt med sitt tillstånd skulle han förstås riskerat att Luleå inte skrivit kontrakt med honom, åtminstone inte för de jättesummorna. Fast efter att ha nobbats av Lausanne hade ju mariokempe och Pilko insett att om de ska maximera inkomsterna får de se till att ljuga om hur knäet och han känner sig.

15. Nåja. Fraktur i knäskålen. Besvärligt men ingen komplicerad skada alls, det kommer definitivt att ordna sig, men det tar tid. Skulle kanske kunna vara tillbaka på is i maj men…vi låter säsongen vara körd.

16. Nu finns ju möjligheten att direkt efter operation köra rehabiliterande träning utan att påverka den ingipsade, säkrade knäskålen och sedan satsa hårt på att perfekt rehabba vidare med succesivt ökande belastning av knäet från maj och framåt. Luleå betalar ju mariokempe motsvarande 600 000 i månaden (fast efter tre månader går väl Försäkringskassan in, eller mer troligt mariokempes egna försäkringar som utlandsproffsen lär ha) så visst har klubben all anledning att se till att han är uppe i Luleå och under uppsikt sköter saken väl medan han tjänar miljoner utan att tillföra någon hockey.

17. Men mariokempe bönar och ber, kan jag inte få vara i Stockholm i stället där jag har familjen, då lovar jag att sköta rehab och träning perfekt på egen hand. Och snälla Luleå låter honom åka. Han åker till Stockholm och blir kvar där februari, mars, april, maj, juni, och juli medan han tickar massor av pengar från Luleås ekonomi.

18. När augusti närmar sig åker Luleås lag tillsammans och vandrar i fjällen för att alla ska lära känna varandra och etablera laganda. Marikoempe tyckte inte det var så kul, som det verkade av rapporterna. Sedan kommer augustiträning och försäsongsmatcher. Mariokempe är inte så mycke på ”bäst att vara försiktig med knäet” och gnyr sig väsentligen ifrån att delta i träningsmatcherna. Låter kanske inte riktigt som att han skött sin träning på egen hand i Stockholm så där jättebra.

Det var förhistorien och den var lång. Nu kommer vi till denna säsong. Läget för mariokempe är att han i princip knappast spelat hockey på mer än 20 månader och intresset för honom i andra klubbar och länder är på noll. Håller han? Undrar man. Och hur bra kommer han att kunna bli efter att ha varit i princip borta från hockey i bortåt två år.

19. Så börjar SHL. Luleå har rekryterat ganska bra och mariokempe får spela i bra omgivning. Och det går inledningsvis bra! Mariokempe levererar mål och passningar och glädjen är stor. Han håller och han är bra! Nu äntligen kan han börja ge tillbaka till Luleå för de många miljoner han redan luggat oss på utan att tillföra något på 9 månader, då han väsentligen befunnit sig i Stockholm.

20. Men även om hockeyn går bra finns det annat som inte fungerar. Han hoppar gärna över att delta i möten och tillställngar med lagkamraterna och klubben och när han väl är med gnäller han mest.¨ Åker ned till Stockholm så fort han kan. Tillfrågad om vad han gillar mest med Luleå svarar han att ”det går väldigt många flyg mellan Luleå och Stockholm”.

Lite irriterande för mariokempe är det antagligen att han inte behandlas med röda mattan och knäböjningar som jättestärna, för hem till Luleå har kommit Linus Omark, som i massor av år tillhört de allra största stjärnorna i KHL och Schweiz. Medan mariokempe visst haft KHL-kontrakt – men som dussinlirare mer eller mindre.

21. Men skitsamma. Mariokempe och hans penningpilska agent Pilko har andra planer. De består i första hand v att a) mariokempe ska visa att han håller och spelar bra hockey, följt av b) att de ska mygla till honom ett mycket mer välavlönat kontrakt med en ny klubb så att mariokempe och pilko tjänatr mer pengar. 200 000 i månaden är ju löjöigt lite för en sådan stjärna som mariokempe är de överens om. Att de första säsongen dränerat Luleå på 600 000 i månaden utan att leverera mycket mer än att befinna sig i Stockholm och ha det fint skiter de i.

22. Så får matriokempe chansen att spela koskenkorvakupp för Tre Kronor. Och han lyckas utmärkt! Blir Sveriges bästa poängplockare! Media förklarar att nu är mariokempe tillbaka på internationell nivå!

23. Nu jävlar tänker mariokempe och pilko. Nu gäller det att smida medan järnet är varmt! Nu kan pilko bjuda ut mariokempe till alla möjliga klubbar som har pengar. Men då var det en liten detalj: mariokempe och pilko hade avstått från outklausul för att kunna trissa upp lönen och ersättningen från Luleå till extrema höjder, Vad glra? Pilko och mariokempe får en idé)

24. Mariokempe kommer upp till Luleå igen. Men nu är det andra bullar. Hans medspelare i Luleå berättar att innan koskenkorva fungerade allt bra och det var trevlig stämning och t.o.m. mariokempe deltog och tycktes trivas. Men efter koskenkorva var allt ändrat. Mariokempe gnällde och gnydde och inget var bra. Och på isen markerade han mest närvaro, backade så snart det blev besvärligt. Intervjuades u i media och förklarade att Luleå borde satsa på sina junisar i stället, de är bättre än jag är. Redan efter några veckor tog Skuggan och Bulan ett snack med honom. Vad är det med dig? ”Jag trivs inte i Luleå” förklarade Kempe.

25. Hela december håller Luleå på att prata med mariokempe och är beredda att göra allt de kan för att få honom att trivas. Men mariokempe säger blankt nej. Det spelar ingen roll, svarar mariokempe. Luleå är fruktansvärt. Att han tidigare kört sju säsonger väsentligen i skithålor i AHL, Ryssland och Vitryssland utan problem och nu plötsligt upptäckt att ”Luleå är fruktansvärt” för mariokempe som är född och uppvuxen i lilla Kramfors kan tyckas konstigt kanske. Men mariokempe är obeveklig. Jag trivs inte i Luleå. Hur kommer det sig att du inte upptäckte det under det år du tillhört förningen utan plötsligt nu? Kan inte svara på frågan, menar mariokempe, men nu tycker jag att Luleå är skittrist. Det enda som kan göra mig glad är att vi bryter kontraktet. Under december har inte mariokempe spelat för Luleå eftersom han inte bidrar utan skiter i hockeyn och mest bara fungerar som en extrem locker room cancer.

26. Luleå stänger av mariokempe från match och träning, men vägrar bryta kontraktet eftersom mariokempe inte har någon outklausul, vilket mariokempe och pilko avstått från, för att få Luleå att betala extrema fantasibelopp.

27. Mariokempe avslutar kontakten med sin lagkamrater sedan ett år genom ett kort meddelande på den interna gruppen WhatsApp "Tack för mig hörs" och för övrigt stänger han sina sociala medier och vägrar uttala sig i med. Pilko däremot tar en enda intervju där han meddelar en enda sak: vi har kontaktats av massor av klubbar som vill ha mariokempe. För att hetsa och driva upp anbuden.

Personlig kommentar
Jag tycker inte att Luleå skulle tillåtit mariokempe vara i stockholm nu medan han tankar oss på fortsatta 200 000 i månaden. Hellre lånat ut honom gratis till Piteå, Boden eller Pajala Hockey. Visa muskler!

Följer han inte beslutet och vägrar åka till Pajala för att "trivas" så är det bara att sluta betala honom 200 000 i månaden. ; men han har inte en chans att skriva kontrakt med en annan klubb närmaste halvåret. Lär då inte få spela i någon ytterligare vodkakupp och minnet av hans poäng november 2023 lär blekna jämfört med att han väsentligen under 2020, 2023 och halva 2024 inte spelat hockey. Bara "tränat" på egen hand i Stockholm.

Men i vilket fall är jag som medlem i klubben OK på att vi betalar honom 200 000 i månaden fram till juni när kontraktet går ut. För någon måste sätta ned foten och stoppa ljugande spelare och agenter som är beredda att gå över lik för att sno åt sig pengar.

Och det är hela saken.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
På Apsupportrarnas hemsida Apkraft är man inte jättepositiv till inköpet av köpespelaren Agostino:

• Vettefan alltså, känns skevt även om han skrev på innan invasionen.
• Tror det kommer skrivas rejält mycket negativt i media om denna värvning.
• Dock väldigt onödigt av klubben att ens ta en formell ställning i en fråga som inte berör den överhuvudtaget. Det öppnar bara upp för en massa onödigt gnäll.
• Verkar inte skämmas för det
• Otroligt pinsamt, fyfan.
• De här kommer vi få äta upp resten av säsongen. Kommentatorerna kommer tjata i sinne om detta.
• Tycker Forsell var superklantig i Expressen. Det är så onödigt att svara svävande på den här typen av frågor just nu. Återigen: AIK behöver förbättra hur man hanterar sitt varumärke på alla nivåer..
• Vi kommer nog få vänja oss med en hel del buanden på bortamatcher i år iaf
• Kommer att snackas otroligt mycket i media om detta. Vi sätter oss i en taskig sits helt klart och det visar bara hur tunn marknaden är då vi väljer den här vägen. .. Men hur som helst har aik visat att kriget Putin startat inte betyder så mycket. Alla spelare kan lämna trots kontrakt även om det svider mycket ekonomiskt.
• Undrar när spelarna vägrar ställa upp att spela i Skellefteås tröjo?
• Tror AIK kommer få onödigt mycket skit för detta i lång tid framöver tyvärr. Känns förvånansvärt tondövt.
• Klantig värvning kan jag tycka. Man sätter sig i en onödig sits. … Men visst fan kunde man ha gett fan i den här värvningen? Hade varit bättre att betala överpris för för någon annan. Känns märkligt detta.
• Lite nyfiken veta hur snacket går på Norrans sportredaktion nu. Tror inte en enda journalist utanför schtaan kommer ställa sig likgiltig eller positiv till denna värvning.
”Tre tuffa frågor med Adam Savonen??”

Även nyfiken om stora sponsorer som Ske Kraft och Boliden var delaktiga i beslutet.
• Jasi… detta var nog top 3 bloopers i SHL 23/24. Varje vinst kommer att ha en sur eftersmak enligt mig. Skellefteå marknadsvärde sjunker nog som en sten bland normalbegåvade människor. Klantigt och förtjänar faktiskt all skit bland journalister samt andra lags fans.
Lågvattenmärke!
En himla tur Skellefteå AIK ej är ett börsnoterat bolag då hade det vart tack och hej!
• Dock osmart av klubben att först göra ett nummer av att man inte värvar från KHL och sedan värva på vad som kan tyckas vara en teknikalitet. Jag tycker dock att misstaget skedde när man skulle leka bror duktig. … Annars ser jag inte vad den moraliska skillnaden är mellan Agostinovärvningen och exempelvis Oscar Lindberg.
• Dåligt av AIK, ni som är ute och försvarar denna värvning på sociala medier, lägg er platta och fördöm.
• Moralbajsnödig eller ej så är det fantastiskt klantigt, klart Forsell&Co gjort alla efterforskningar de kunnat men vad hjälper det ?
Konsekvensanalysen borde de filat en del på. Kan bli dyrt detta, inbillar mig att sponsorerna inte jublar av glädje av denna värvning.
• AIK kan ju börja fundera över hur mycket varumärket Skellefteå aik är värt? Kommer devalverats likt den svenska kronan tror jag. Detta kan kosta föreningen mer än vad många kan tro är jag rädd.
• Tyvärr skadar detta Skellefteå AIK:s varumärke otroligt mycket. En pudel kanske vore på sin plats frågan är hur en sådan formulering skulle låta?

Som supporter kan jag inte annat än förstå andra lags supportrar om de buar ut oss varje match… och lite svårt att kontra med något tillbaka
• Han packade väskan 2022 efter OS och en sommar gissningsvis i nordamerika för att flyga till Ryssland och spela vidare i Rysslands propagandaliga.

Han spelade där medan Ryssland fängslade hon basketspelaren och efter att hon fångutväxlats med ngn Putinvänlig galning.

Han åkte skridskor i Ryssland medan folk dog som flugor i kriget och regimkritiker ramlade ut från fönster nästan dagligen.

Han spelade med Tor Pedo på årsdagen av invasionen.


Så viktiga är inte pengar. Rätt säker på att han kunnat tjäna minst hälften i en annan liga. Pressen kommer vara enorm på giriga Kenny, han behöver självkänsla i nivå med Zlatan för att stå emot all skit han kommer få i press och på isen.

Jerebko är väl ännu kontraktlös, vi borde plocka in honom som ambassadör.

Ps. Är de så att de hotade att döda hans familj, stal hans pass eller på något annat sätt utpressade honom att stanna så är det såklart förmildrande. Men då borde det rimligtvis framkomma rätt snart.. Ds.
• Håller med om att aik sätter sig i en riktigt knivig sits nu ÄVEN om kontraktet skrevs innan invasionen. Tror vi förlorar betydligt mer än vad vi får av den här värvningen tyvärr.


Nå, nu ska påtalas att inte alla apsupportrar är negativa till att man köper in från L. Ett annat synsätt läggs exempelvis fram av Jåda (som agerade på ett sådant sätt att Apans sida här på snacket fick stängas): ” Kallhamrat beslut av Forssell! Kul …”

Apan brottas ju med ekonomiska problem som de mörkar. Bland annat har de ju vikande publiksiffror och har bara lyckats kränga runt tusen säsongskort. Blir nog ingen större fart på den försäljningen efter detta.

Och hur kommer sponsorerna att reagera? Det ryktas att MooDoo tackade nej till köpespelaren Agostino för en vecka sedan eftersom storsponsorn sa nej.

Informerade Apan sina sponsorer om inköpet i förväg? Vad säger kommunen, som står för så mycket dopingsponsring genom inköpet av biljetter för De Tomma Stolarna?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Trist, så nära också. Känns orättvist, kanske inte är det men känns så.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
OK, här har vi resultat avseende genomsnittligt antal utvisningsminuter (inkluderar bara 2- och 5-minutersutvisningar som kan generera powerplay/boxplay) i olika arenor/städer/hemmalag.

Första tabellen sammanställda rådata.

Andra tabellen hur många utvisningsminuter totalt samt fördelning hemmalag vs. bortalag som genomsnittligt utdömts i olika arenor.

Tredje tabellen redovisar hur många extra minuter utvisningar som genomsnittligt ges till bortalaget, samt hur många % extra utvisningar bortalaget får jämfört med hemmalaget.

Man kan fundera på skillnader man ser mellan olika arenor. Beror det på att domarna gynnar hemmalaget mer i vissa arenor? Eller beror det på att vissa lag spelar en annan hockey hemma jämfört med borta?

För att utvidga informationen konstruerades en fjärde tabell som redovisar antal spelade matcher, antal utvisningsminuter totalt samt antal utvisningsminuter per match för:

• Totalt spelade matcher. Det är i princip FairPlay-tabellen, men utvisningar på 10- och 20-minuter som ej kan generera powerplay/boxplay har inte inkluderats. Bedömer att detta kan bli en fin parameter att relatera hemmadata mot, eftersom det inkluderar hur laget bedöms av zebrorna på de 13 övriga arenorna i SHL.

• Hemmamatcher. Det är alltså de data som redovisats i tabellerna 1 och 2.

• Bortamatcher. Data för dessa har förstås kunnat beräknas från uppgifterna för totalt spelade matcher samt för hemmamatcher.

Nu börjar det bli intressant:-) Med dessa data har slutligen beräknats hur många % utvisningsminuter tilldelas laget när det spelar hemma jämfört med när det spelar borta. Samt hur många utvisningsminuter färre får lagen hemma jämfört med borta?

Intressant att notera att Apan har mest "nytta" av hemmaplan men även Trottoarkanten och Fiskrenset tjänar på att spela hemma.

Timret och Pungen gynnas däremot inte när de spelar hemma. Och Öret har i snitt nästan en minut mer utvisning hemma jämfört med borta - detta ska förstås relateras till att inga arenor har så många utvisningsminuter på bortalagen som Örets arena...

Den övergripande frågan när det gäller lag med stora skillnader avseende utvisningsminuter hemma mot borta är förstås om det beror på att laget spelar annorlunda hemma jämfört med borta eller om zebrorna agerar annorlunda i vissa arenor som följd av publiktrycket eller annat, eller en kombination av dessa två faktorer.

För att travestera Kung Engsund kan man fundera på om SeMer och därmed copy-paste-gänget i övrig media gullar med Apan, Fiskrenset och Trottoarkanten och att det påverkar zebrorna som vill undvika att bli hängda i media.

Jag vet vad jag tror.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och Berguven hade spaden för Timret mot Fiskrenset ikväll och fick sin 37e nolla. Den såg man inte komma...Grattis, Berguv!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
Jag hoppas ni tar hem detta, allt för Norrland
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
INFORMATION

Jag slutar punktmarkera och trakassera Apan.

Skellefteå AIK har ju varit mitt andra favoritlag men när jag inte kunde blunda för att en stor andel av klubbens ledare, i samarbete med en gravt subjektiv Luleåhatande journalist, satt i system att sprida rykten och lögner om laget i mitthjärta – Luleå Hockey – gav jag upp och gav igen.

I grund och botten genom att nagelfara vad Apan kommit ut med, kontrollera sanningshalten och redovisa fakta. Men samtidigt också lägga till nedvärderande omdömen av mer eller mindre elakt slag.

Men de flesta av Apans Luleåhatande ledare är nu borta och det kan vara skäl att släppa detta.

I fortsättningen kommer jag att koncentrera mig mer på Luleå Hockey och inte bevaka Apan så mycket mer än andra klubbar fast lite mer blir det nog: är ju vår derbyklubb i SHL

Det ska faktiskt bli skönt att släppa detta.

Jag är ju moderator för denna sida och vad betyder det att jag själv ändrat inställning?

Inte så värst mycket för andra som skriver här. Det här är ju ett forum för hockeyälskare som i första hand håller på Luleå Hockey men andra är självklart också mycket välkomna. Och alla som kan hockey vet att den för de flesta av oss måste få vara subjektiv och ett visst gnabbande mellan lag hör till. Skulle det urarta får jag väl agera, men det räknar jag inte med.

Däremot kommer jag fortsätta att hålla denna sida ren från de som inte är intresserade av att snacka hockey med andra utan bara är ute efter att lägga in skit efter skit. Sådana kommer jag att fortsätta plocka bort.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
bisterfinnen: Jocke jockade. Som man njöööt av att se han lämna isen :DDD
Kommentera



1 ·