Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!

« · 2242152 · » Till forumet


Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Fem min kvar av andra och fortfarande 0-0.

Luleå började ju andra bättre än första och har delvis kunnat hålla uppe det. Men Trottoaren har fått till mer motspel och flera gånger lyckats etablera sig i vår zon där de med snabba pass ofta avlossar skottpass för styrningar etc, fast Walle har varit perfekt matchen igenom och avvärjt sådana framför-mål-försök som Trottoaren jagar efter.

0-0 är väl hyggligt rättvist så här långt eftersom lagen inte lyckats ta fram så många chanser, Trottoaren dock några fler än Luleå.

Jaha, då får Trottoaren spela PP, med 03.54 kvar av andra, när Luleå testat köra med sex spelare men det upptäckte zebrorna.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
1-0 till Luleå med 0.07 sek kvar av andra perioden och det är Honka som direktskjuter in målet.

Luleå etablerade för första gången i matchen ett rejält tryck i Trottoarzonen och passade sig fram till bättre och bättre lägen medan Trottoarerna blev allt tröttare. En kul grej var att Limpan och en annan Luleåspelare, närmarkerade av trottoarer, vände åkriktning tre gånger och då hann inte trottoarerna med längre.

Efter denna dissektion av trottoarens försvar passade Musik från Gretzkyläge direkt till Honka som snyggt kommit in 7-8 meter snett framför målet och han gjorde inget misstag.

Svår match att spela men just nu känns det bra.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Helvete! 1-1 efter fem min.

Det är en trottoar som kommer från kanten och då skyddar Walle närmaste stolpen - bra! - men lämnar bortre sida mer öppen och trottoaren smäller pucken över Walles axel till 1-1.

Jag vill ju se Walle komma ut från målet. Här står han på mållinjen, hade han vågat komma ut 1-2 meter skulle det aldrig i livet blivit mål där. Bra att han får lära sig mer vaktande en säsong till innan han ska över.

Strax därefter en trottoar på väg igenom, hakas av Erik, PP för Leksand.

Där lyckas Trottoaren spela fri en Trottoar i slottet, Engsund framför inte vispar ut med klubban mot pucken men inte tillräckligt effektivt och Trottoaren smäller pucken förbi Luleåbacken, mellan benen på Walle till 1-2!

För i helvete!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: ja ojojoj vilken match! vi kom undan med andan i halsen! Rögle gjorde en riktigt bra bortamatch och fick oxå med sig 1 poäng!
men de bästa var att Oscar Nilsson skrev på för 3 år till med oss! han har spelat så himla bra och det betyder riktigt mycket för oss, blir att sova gott inatt
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Såg att ni torska mot trottoaren, trist! är det backarna som inte orkar med? klart dom blir slitna när ni rullar med så få och fort kan ni råka ut för mer skador.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Ja, och Luleå trycker på - sista kvarten, öka takten, Tidaholm - sista minuterna men lyckas inte. Då lägger Trottoaren in 1-3 i tom kasse i stället.

Bara att ta av sig hatten och bocka. Trottoaren vinner helt rättvist och domarna påverkade inte resultatet.

Därmed inte sagt att de var överlägsna. Med litet flyt hade vi fått in fler puckar och hade tagit matchen.

Walle är väldigt stabil i målet och han är oerhört skicklig att läsa var distansskott kommer och då är hans plock rena magneten. Med detta sagt menar jag nog tyvärr att de två målen är halvtavlor där han vid första målet står kvar på mållinjen i stället för att komma ut 1-2 meter och stänga alla luckor; vid andra målet vet han att skott från slottet halvdistans kan komma, ser inget, och står då med knä, benen bakåt och jätteluckan Allan mellan benen - där ska han förstås ihop med benen och ut med fötterna. Nå, det är lärjungar. Och det är vad han ska göra denna säsong i Luleå. Hitta blottor och arbeta bort dem. Inledningsvis i år silade han ju mål vid närmsta stolpen, men den håller han nu.

Det var intressant att se Trottoaren och vilken hockey de spelar. Nästan lite raggarhockey över det hela men i försvarszon är de starka att hålla rent i slottet och i anfallszon snabba och rörliga där det vanligaste vapnet var skottpass för styrning.

Laget passade inte alls Luleå. Vi hade mycket svårt att komma till och gjorde det bara bitvis. Vet inte hur vi ska kunna komma åt denna Trottoar men Bulan funderar nog ut något får man hoppas.

Trottoarens chanser i år? Ja, det har ju definitivt inte den blixtrande anfallshockey spetslinan visade upp i fjol. Men de har fått ihop ett starkt lag ändå, som lirar nästan lite Malmöhockey. Han är duktig, tränarnissen de snodde av MooDoo.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Blister Brigade: Grattis! Jämn match men starkt att vinna bonuspinnen mot Röglet.

Vad säger du, har han skrivit på? Det var riktigt dåliga besked. För oss.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Blister Brigade: Nja, vet inte om det var backarna direkt, tycker nog att de hängde med bra. Men Trottoaren spelar en hockey som vi i Luleå har svårt att komma åt. De rensar effektivt i eget slott och chansspelar snabbt i anfall. Vi lyckades inte komma åt det där Trottoarspelet, känns som att de spelare för spelare är en decimeter längre och tio pannor tyngre.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Dags att uppdatera poäng/match-tabellen efter kvällens omgång.

Apan passerar Röglet och leder nu SHL.

I Botten tycks Djurgårn och Timrå fortsätta abonnera på jumboplatserna.

Luleå Hockey tappar lite kontakt med övre halvan av tabellen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Nog kommer ni igen, ni har ett bra lag de är bara att det inte stämmer för er än! upp till bevis för Bulan!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Synd att Luleå inte vann idag. Men vi ser fram emot omgång 30 då tabellen troligen kommer ha förändrats.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Blister Brigade: Ja, vi hade svårt mot Trottoaren. Kunde inte få igång sådant spel vi lyckats med (i delar av matcher) mot andra lag, förutom då lite i slutminuterna. Känns som att de passar oss.

Men de lyckades å andra sidan inte få igång så mycket mot oss heller, även om de sammantaget var bättre.

Det här var en match som vi ändå kunde vunnit med lite flyt, fast bland de fyra vunna i rad innan dess hade vi flyter på vår sida. Det jämnar antagligen ut sig;-)

Känns ändå skönt att inte behöva sitta och gnälla på domarna. De tillät en hög nivå men så matchen igenom och lika för båda lagen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Charliejfz: Ja, det börjar sätta sig nu, ganska goda möjligheter att tippa hur lagen kan komma att gå serien igenom. När vi strax mött er och sedan Apan tänker jag tippa säsongen.

Min gissning är nog att vi kommer att torska mot både er och Apan. Men vi vet ju hur både Röglet och Apan spelar och ibland kan vi komma åt er. Fast inte nu...kanske;-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Luleå Live idag, meddelar förlängningar efter denna säsong för:

• Jennie Hirikoski 3 år
• Petra Nieminen 3 år
• Ronja Savolainen 2 år

Tre härliga spelare som blir fortsatt stomme för våra ståldamer. Världens bästa back Jennie Hirikoski, vår kapten, kommer därefter att ha spelat 9 säsonger för Luleå Hockey. Damernas svar på Jarmo Myllys typ.

Tack till ledningen för fint jobb och fina besked!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Jag tycker inte att vårt spel är i närheten av att sitta. Passningar försvar anfall ja allt går att utveckla en hel del... Det syns tex. att Omark är ovan med den uppassning han får i SHL. Han får inte alls den tiden som han fått i KHL och i Schweiz. Där är jag inte orolig om att det kommer att bli bättre med tiden. Men spelet som helhet i laget där finns en del att jobba på. Sen syns det att det saknas folk men det är långt ifrån bara det som det hänger på. Årets nyförvärv bla Gallo och Rask ser inte bekväma ut men det gör inte många av de andra heller som tex Erik G och Einar. Hoppas verkligen det släpper snart...
Men vi är inte ensamma. Topptippade Fbk har ungefär samma läge som vi. Potential finns men just nu är det mellanmjölk.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Vombat: Jo, du har rätt. Och jag tror att Luleås hockey står och faller med försvarsspelet, där vi visserligen har forwards som nu bidrar i spelet utan puck, men vår backsida är inte alls vad den varit. Tidigare kunde de säkra upp rejält och ett Luleå i ledning var nästan omöjliga att rubba, ett Luleå som kunde döda matcher när det behövdes.

Det har vi inte nu. Jesper försvann och lill-Nisse försvann, Erik Gustafsson har tappat rejält och i fjol lirade vi hela säsongen med katastrofen Eddie the Eagle, helt obegripligt. Nu har vi fått in Honka, men samtidigt saknat 2-3 ordinarie backar för skador och avstängningar och trots att folk försöker och kämpar på, bjuder vi på en lägre nivå.

Spelet börjar med samt står och faller med att spelet utan puck fungerar och där krävs förvisso stabilt säkra backar. När så inte finns, är det svårt att lyfta.

Det har ju ryktats att vi säker stärka upp med någon stark finne och håller tummarna för att det blir så.

Kan vi få ihop backparen att fungera som de ska kommer nog det övriga. Så tror jag i alla fall.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Röglet - Luleå

Ojoj, nu smäller det. Nu ska vi möta Röglet, möjligen eller kanske snarare troligen landets bästa lag just nu. Man har ju sedan många år önskat Röglet framgång eftersom de tog in först Chris Abbott som sportchef, sedan Can Abbott som tränare - och det är klart att man hoppas på framgångar för de härliga twinsen som var så uppskattade i Luleå och så många år som spelare för oss ledde laget på ett härligt sätt.

Samtidigt hade vi ju den trevliga vanan att ta de flesta poängen mot Röglet i många år; det var ofta jämnt och avgjordes med uddamål vid tre perioder eller i förlängning. Eftersom Röglet spelade en hockey som liknade vår brukade vi skoja och mena att originalet slår alltid kopian.

Men det var dåm det. Röglet fortsatte utvecklas och det visade sig att pojkarna Abbott - eller Bottarna, som de kallades i Luleå - var minst lika dugliga som ledare som de varit som spelare och framför allt otroligt skickliga att leta upp och lyckas signa riktigt j-a bra spelare. Framför allt sagolikt skickliga backar har de fått in i laget och, Röglet som alltid haft en historik av att utveckla egna stjärnor som därefter spelat för andra klubbar, lyckades behålla och rekrytera hem dessa som gärna ville bli del av Röglets uppsving.

Ingen glömmer ju när det vände mellan oss. Röglet kom upp till Delfinen en decembermatch och krossade oss med ....1-5, var det väl? Luleå var då ett riktigt bra lag, men vi var utspelade, fullkomligt chanslösa På ett sätt som vi aldrig varit mot något lag hemma i Delfinen.

Och så har det sedan fortsatt. OK, för två år sedan, när vi överlägset vann serien och slutspelet ställdes in p.g.a. pandemin, då var vi bättre, men för övrigt har bottnarna lett ett lag som alltid varit bättre än vi.

Hur ska det gå nu?

Ja, jag har ju inte sett Röglet i år men av resultaten att döma är de återigen på toppnivå. Samtidigt som vi inte riktigt hittat den nivå på vilken vi tycker vi ska vara.

Och så att spela i den fantastiska hockeyarenan i Ängelholm. Nu blir det fest!

Och antagligen torskar vi.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Styrman och Själin fortsatt borta, Walle har spaden, OK - då kör vi!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Röglet kör med Walles kamrat från juniskronorna Calle Klang med spaden. Snart fem minuter spelade, båda lagen kämpar på bra för att ta kontroll men tar ut varandra.

Bristedt blir tacklad bakifrån, lyckas i halfallet trippa omkull Lukleåspelare och PP för Luleå. Halvtveksam utvisning, kanske korrekt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
PP över misslyckat. Luleå kom inte till med något farligt förrän i slutsekunderna. Mest farligt under PP när Röglet två gånger spelande.

Nu har publiken kommit igång rejält och hård press på domarna att ge tillbaka en utvisning.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Vilken härlig hockey! Två lag med spelare som ger allt i varje byte såväl med som utan puck - det som kännetecknar såväl Bulan- som Abbotthockey - och två starka lag som än så länge tar ut varandra, som två sumabrottare i närkamp.

Så kallade nysupportrar eller andra som inte riktigt begriper hockey skulle kunna tycka "inga mål, inte så många målchanser, tråååååkigt" men det eftersom de inte förstår vad de ser. Hockey på allra högsta nivå, förutom då Luleås "spel" i PP.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
0-0 efter 15 min. Ganska jämnt men kanske lite fördel Röglet i form av Luleås obra PP samt att Röglet lyckats låsa oss så vi tvingats till sargut och blinda dumpningar flera gånger. Men å andra sidan allt mer Luleå med puck senaste fem minuterna.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
1-0 till Röglet vid 19.31.

Har varit mer Luleå under andra halvan av perioden men så smäller det. Tambeli ni med fast fintar sig snyggt förbi en lulespelare som inte hinner med alls och därefter ett snabbt snyggt cross förbi många spelare som inte heller hinner med till backen Sund som bara har att klappa in pucken.

Paus nu. Två lag med spelare som alla kämpar varje byte som hette alla Abbott i efternamn, över hela isen, med och utan puck, fart och fysik. Mer Röglet första halvan av perioden, mer Luleå andra halvan av perioden. Och Limpan-Shinnimin våra bästa spelare idag, sågar snyggt upp Röglets försvar gång på gång. Men Röglets skickliga forwards behöver bara en chans mot Luleås ej så skickliga backar, så smäller det, och det var vad som hände.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sju minuter spelade av andra perioden och Röglet har kopplat greppet. Äger puck och spel och Luleå har allt svårare att stå emot, känns tröttare efter den stora kampen under första och ändå under 1-0.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Aja aj aj vi har det tufft nu. Röglets ökade grepp gör att Luleå i egen zon i försvar inte törs/orkar markera och gå på röglarna så nära och då växer Röglets attacker och blommar ut. 2-0 vore inte oväntat nu med med bra Walle håller vi fortfarande emot 1-0, halva perioden spelad.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Luleå lyckats komma lite mer ur greppet senaste minuterna genom att vara rörligare, ta bättre beslut och passa mer perfekt.

Det som var jobbigt under lång tid denna period var att våra backar var så livrädda att göra misstag, att göra bort sig, nervösa att bli högt attackerade och pressade i egen zon när vi fått puck, att de ganska blint - innan de är tvungna och några meter innan de blir attackerade - försöker slänga sarg-ut innan de vet hur det ser ut. Varpå Röglets tar åter puck - ofta redan i vår zon och sköljer över oss igen.

Luleås backar vet att de inte är sådana stora och duktiga och för säkerhets skull blir de då med rygg ut mot is, och får spela mer blint. Vore de säkrare och bättre skulle de oftare ha ryggen bak och då ha full koll för pass till backkollegor eller pass framåt till forwards med fart uppåt. I stället blir det en ond cirkel...

Ajajaj, PP för Röglet nu med fyra minuter kvar av perioden. Moget för 2-0 nu?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
1-0 efter två perioder. Röglet starka i PP med snabbt passningsspel och plockade fram flera lägen på halvdistans ofta efter cross med där var Walle stark.

Mot senare delen av perioden kom Luleå allt bättre och spelade sig fram till några halvchanser. Röglet hakar lite väl mycket i sådana situationer utan att domarna reagerar tycker Luleå.

I vilket fall. Röglet leder rättvist och vi får vara nöjda med bara 1-0 och fortsatt möjlighet när vi ska spela tredje.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
UNDERBART!

1-1 efter 1.18 av andra och det är en härlig pass i pressat läge av Andreasson - Rögletnivå på det passet - till Nikupetteri som fri framför Klang sätter sitt första mål i SHL. Och det i ett läge då det behövs mer än någonsin.

Röglet under två perioder det bättre laget men Luleå har lyckats stå emot och Vips! står det nu 1-1.

SPÄNNANDE NU! Hur kommer lagen att fixa denna tredje period?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sex minuter spelade, Luleå har inlett perioden bra och stått upp.

Nu lyckas Röglet komma in med sex spelare och Luleå får PP!

Ett avgörande läge. Kan Luleå spela ett bra PP, få in 1-2 och hota att stjäla matchen av Röglet? Mest troligt tyvärr att Röglet fixar detta och därigenom får medgång och tar över spelet i perioden?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Inget mål i PP men bra spel första minuten av Limpanuppställningen, dåligt av den andra uppställningen sedan. Just nu 0-8 i skott för Luleå under tredje perioden.

Fortsätt nu Luleå!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Och förresten. Bra insats av domarna än så länge. Mycket glädjande att det är andra matchen i rad jag får skriva det.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Shit! PP för Röglet nu, efter 7,5 minuter. Det är Shinnimin som tyvärr tar en synnerligen onödig tripping.

Känns som läget då Röglet tar ledningen och tar tillbaka matchen nu...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Fan. Luleå jobbar jättebra I box men med 6 sekunder kvar lyckas Röglet passa fram den chans de letat där en röglare långt ut i skottet centralt får ladda på och pangar in 2-1. Jonas Berglund 4-5 meter framför hade kunnat välja att slänga sig och blocket tycker jag men han stod bara kvar som skymmer i stället.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Bara 3.09 kvar nu och förlusten mycket nära alltså.

Känns lite jävligt att vi torskar nu - som följd av Shinnimins mycket onödiga utvisning - när vi varit det klart bättre laget under tredje perioden.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
1,16 kvar, Luleå kör 6 mot 5.
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
3-1 i tom kasse.

Bara att gratulera Röglet efter en riktigt fin insats.

Två starka lag som kämpade länge. Under första perioden var det Röglet som var det bättre laget men i tredje perioden tog Luleå över. Matchen hade kunnat sluta i vilken riktning som helst - känns som att det ofta ser så ut när vi och Röglet möts, men faktum är att det är femte matchen i SHL i rad mot Luleå som Röglet vinner. Ett styrkebesked, sådant.

Och visst är det värt att notera: Shinnimin tog en absolut meningslös och slarvig utvisning och Röglet avgjorde i det PP som följde. Samtidigt som förstafemman med Limpan och Shinnimin gjorde an stark insats i anfallszon idag.

Och till den tidigare kommentaren om Luleås backar i andra perioden - i tredje vände de på sig, spelade med ansiktet ut mot planen i egen zon, vågade mer - och det vände på matchbilden.

Och - för andra matchen i rad - tack till domarna för en utmärkt insats. Skönt att kunna skiva det.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Aftontrasan - som bara väljer att skriva om Luleå när de hittar något negativt om oss - påstår att Bulan kommer att gå till Schweiz efter den här säsongen.

Vore inte oväntat alls förstås. Tjäna lite rejält med pengar på sin kompetens. Och i Schweiz skulle han säkert lyckas bra, han får ju alltid spelarna med sig eftersom han vet vad han talar om, behandlar alla lika och är tydlig som fan.

Blir svårt, för att inte säga omöjligt för Luleå att ersätta honom. Ungefär lika svårt som det skulle för Röglet att ersätta Abbottarna, som ryktas kunna få erbjudanden från NHL.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Övriga matcher i eftermiddag:

• Pungen-Pölsan 3-0
• Warulfven-Timret 4-1

Och så har vi Malmoe-Frölunda som tidigt stod 0-2 men Malmoe kämpade sig upp, satte 3-3 i sista matchminuten och nu spelar vi sudd.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Carl Söderbergh får en puck naken vid blå och avgör 3-4!

Vilken härlig eftermiddag nere i Skåne när både Röglet och Malmö vinner svåra matcher!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: bra spelat av Luleå. Det kunde slutat hur som helst.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Men, fan. Apan-Oskars 0-1 3.33 kvar av andra perioden och så kommer en situation. Efter att ha sett den i repriser i slow motion är det ingen som helst tvekan vad som händer:

Oskaren Cameron, lite allmänt bufflig och slitig, sätter en tackling på puckförande Wilsby nere vid sarg bakom apmålet.

Tackligen sitter axel mot arm/axel och Wilsby flyttas lite men står på benen.

Inget ojuste alls.

5-10 sekunder efter det hämnas Wilsby genom att slå lite på Cameron följt av att Cameron slår tillbaka, sedan vevar Cameron en slashing mot armen på Wilsby som vevar en slashing mot halsen på Cameron och sedan drar de lite i varandra.

Domarna blåser av och ställer sig att kolla gång på gång på repriser.

Det är ju ingenting knepigt alls. Skulle gärna kunna vara 0 utvisningar, men att slå till varandra med klubbor kan väl ge 2 min vardera.

Men vad kommer zerbranollorna Christoffer Holm, Patric Bjälkander fram till:
• Cameron, Oskars 2 min + 5 min + 20 min och match
• Wilsby, Apan 2 min
• Samuelsson, Oskars 2 min
Vad det gäller den inledande tacklingen bedöms den alltså (felaktigt, tycker jag) som charging 2 min, OK, möjligen kan jag köpa det. Men 5 min + 20 min + match är för slashing!

Helt sjukt!

Följden efter situationen blir alltså 7 minuter PP för Apan, 5 av dessa utan att Oskars får ta in spelare om Apan gör mål.

Rättvisan segrar lite när det blir Oskars som en minut spelare sätter 0-2 i 4 mot 5.

Så är läget vid paus och Apan inleder tredje med 3,5 minut i PP.

Övriga matcher står inför tredje perioden:

• Trottoaren-Läjkers 1-2
• Öret-Djurgårn 2-2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Charliejfz: Håller med. Bra spelat av Rögle också förstås. Styrkebesked att vinna jämna matcher, genom att vara giftigast när lägen kommer.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Apan lyckas ändå att sätta både 1-2 och 2-2 i början av tredje, när zebrorna bjöd dem på 7 minuters PP helt inkorrekt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Jobbigt för Apan. Mazarinen som varit så duktig i slottet och viktig för Apan under serien kliver av isen sedan han ramlat på isen och går ut och håller sig för axeln. Man skulle inte väntat sig att han skadade sig där, undrar vad som hände.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Dagens matcher klara:

• Luleå-Röglet 1-3
• Trottoaren-Läjkers 2-3 sudd
• Öret-Djurgårn 4-3 straffar
• Ulfven-Timret 4-1
• Pungen-Pölsan 3-0
• Malmoe-Frölunda 4-3 sudd
• Apan-Oskars 2-3
• Trottoaren-Läjkers 2-3 sudd

Vilket ger oss nedanstående tabell. Som synes har den övre halvan ryckt rejält från den undre där Luleå leder klungan. Djurgårn och Timret tappar på övriga.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: missa matchen ikväll men resultatet säger allt, bra gjort av Oskars och 0 poäng till oss 😭
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Blister Brigade: Ja, Oskars är rejält bättre än man hade väntat sig, de spöade oss också. Ni har ju lyckats vinna mot allt och alla länge nu, men mot Oskars gick det inte, trots bl a 7 min PP då ni fick era två mål. Fast mazarinen fick utgå, jobbigt om det blev en värre skada, så viktig som han varit.

Imponerande att de lyckats skapa ett så väl fungerande lag med eget spel. Innan säsong hade kanske många räknat med att Oskars skulle bjuda på att bli en av kvallagen, men det kan de glömma nu.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Blister Brigade: Oskars är bra , tar bara lite tid för random att förstå det. Folk grinade och skrek på tränares avgång när det vann mot oss också
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Mycket fint arbete av Luleå Hockeys styrelse och tacksam för hur bra de håller medlemmarna informerade, t ex i senaste brev.

"På styrelsemötet redovisades den senaste prognosen för det ekonomiska resultatet. Försäljningen går bättre än budget samtidigt som vi har god kontroll på våra kostnader. Den goda ekonomin har inneburit att styrelsen tidigare godkänt ökningar av Sportens budget. Vid mötet godkände styrelsen en ytterligare ökning av budgeten till båda våra elitlag."

Kommentar: Lutar mot att SHL-laget kan rekrytera backförstärkning!

Samt fortsatt, detta:

"Vi har under hösten haft möten med LuleåFans för att diskutera olika frågor. Fokus är hela tiden att jobba tillsammans och ständigt utveckla vår dialog. I samband med detta har vi också diskuterat ett antal saker vi måste förbättra. Vi har fortsatt ett mycket bra samarbete och helt fantastiska supportrar. Stödet på läktarna har varit enastående i säsongsinledningen. Och det gäller verkligen även på bortaplan."

Kommentar: Höll ju på att balla ur för några år, med förslaget/beslutet om Bjärven som klubbsymbol. Men det ordnade sig då och sedan dess har styrelsen/klubben fungerat perfekt med supportrarna/medlemmarna.

Man blir glad.
Kommentera

« · 2242152 · »