Luleå HF

105278 inlägg · 872 ämnen

Forum

2352389 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Hej.
Första inlägget. Har i och för sig kollat här d och då.
Vi väntar ju på nyförvärv. Många namn har nämnts som ska slåss om de sista platserna i NLA. Nån går kanske till KHL trots allt. Sen ett gäng som SHL-klubbarna får slåss om med Liiga-klubbar mfl.
Såg härom dan att ett nytt namn dök upp. Tydligen ska Michael Frolik få gå från Lausanne. Rätt ålderstigen men hyfsat vass. Vet inte ett dugg ifall han är nåt för oss men kan ju dyka upp i SHL i vinter?
Simpelt j-a EP-scoutinginlägg man inleder sin karriär här med.
Ha en fortsatt fin helg!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Tycker många klubbars resultat denna vår, visar att deras rop om stöd ”annars går vi under” var rejält överdrivet.
De kan möjligen ha haft den farhågan, men vore på sin plats att betala tillbaka proportionellt av emottaget stöd för de som redovisar oväntat högt plus resultat
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
DansbandsWolf: Har inte kunnat läsa Norranartikeln förstås, men däremot vad de diskuterar på Apkraft. Inledningsvis var det bara hardcore apor som kraftigt fördömde Norrans journalist, som tog bladet från munnen. Men nu har folk förklarat att de kan förstå kritiken.

Tycks vara så att Apan väsentligen gått plusminusnoll, men att de lagt sitt pandemistöd på c:a 11 miljoner i börsen med följd att de nu "visar upp" en vinst på c:a 11 miljoner och dessutom löser problemet de haft senaste åren med tom börs som tvingat dem till kortfristiga dyra lån för att kunna betala löner.

Norranjournalisten jämför det med saker etc som tagit emot stora subventionsstöd från staten för att täcka förluster, men därefter betalat ut stora bonusar till anställda samt höga aktieutdelningar. Vilket han tycker är omoraliskt och ej i klang med Apans "värdegrund".

Kan ju ha en poäng där förstås. Och en sådan synpunkt gäller kanske inte bara Apan utan även andra klubbar förstås.
KommenteraSv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
DansbandsWolf: Ja, det är dråpligt och på ApKraft går de bananas över journalisten som tidigare enbart kört ApPravdas vanliga aprapporter, dvs godkända av sekten.

Min kritik var väsentligen bestående i att jag tycker det var besynnerligt presenterat och svårt att bedöma, men man i ApPravda tycker det luktar mygel och menar att Apans påstådda värdegrund är bara snack.

Jag tror personligen dock att Apan kanske fått till ekonomin lite bättre eftersom Forsell och Lill-Nisse farsa har visat omdöme. Vi får se var det landar:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Ja det är fler än du Sven som tycker apans bokslut verkar mystiskt.
När till och med ApPravda Norran ifrågasätter bokslutet då luktar det att någonting verkar ruttet i Apan.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: T ex kunde Öret med sin gangstersponsor gärna kliva ned igen.
---------------------------------------------------------------------------------------
Jaa, det kan jag köpa
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Jo, så skulle man kunna se på saken. Men det innebär ju att de ska ersättas av annat lag i SHL. MooDoo, BurkÖlen, Djurgårn skulle kunna vara fördelaktigt om än av olika skäl. Fast jag tycker det varit kul med Röglet-Malmö från Skåne i elitserien SHL, skulle hellre se andra lag söka sig till den allsvenska nivån. T ex kunde Öret med sin gangstersponsor gärna kliva ned igen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Hur sannolikt är det att Abbott eller Garpen verkligen skulle vara aktuella för Sharks och vidare att någon av dem får uppdraget? Svårt att säga men visst finns det tidigare spelare som fått sådana roller i NHL med gott resultat.
----------------------------------------------------------------------------------------
Vi kan ju alltid hoppas att Abbottarna rekryteras.
Då blir åtminstone Rögle en betydligt lättare motståndare i framtiden för Luleå, så länge som Rögle, i det fallet blir kvar i SHL, vilket jag tror att dom UTAN Abbottarna sannolikt inte blir så länge till...
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Saik-Småland: Jaså, det vill du? Eftersom det är så pass lugnt och enstaka här nu ges en del kommentarer avseende inlägg och agerande som inte håller måttet och varför. Detta ses som en allmän utbildning till de som inte förstår hur man sköter sig. De flesta är inget problem naturligtvis men enstaka nya skribenter tycks inte riktigt förstå. Jag har en vänlig inställning och tror/hoppas att "rookies" ska ta till sig, bli bättre och så småningom vara välkomna och trevliga medverkande som tillför till sidan och uppskattas av alla.

Men. Ett upprepande diskuterande av enstaka åtgärder som tillåtits eller inte kommer på sikt inte att accepteras. Den som har frågor kommer att hänvisas till att mezzo moderator som då svarar när hen har tid och intresse. Och den som mot förmodan inte utvecklas utan fortsätter kosta tid och intresse kommer att hänvisas till andra sidor där deras speciella kompetens säkerligen kommer till bättre användning.

Men denna gång får du som undantag ett svar på det du frågor efter. Ett svar, som du inte förväntas kommentera, OK?

Du skrev alltså:

"Vet du vilken sjukdom som är värsta en människa kan har.(RÄTT SVAR ÄR AVUNDSJUKAN)
Länkar: http://Saik-Småland"

och det var ditt svar på följande inlägg:

"Jag bryr mig, inte för att det faktumet intresserar dig nämnvärt , men jag bryr mig likväl"

Förutom att inlägget refererar till en icke existerande länk och innehåller flera språkliga misstag vilket kan uppfattas respektlöst mot sidans läsekrets samt dessutom skriker - netiquettens definition av en språkligt inkorrekt användning av versaler - levererar du ett påstående som för det första saknar all som helst relevans i sammanhanget och som - med kontroll av nödtorftigt eventuellt relevanta, aktuella fakta som Warulfvens och Apans aktuella såväl sportsliga som ekonomiska framgångar - ter sig helt obekräftat för att inte säga felaktigt och meningslöst. Bedömningen av detta ditt inlägg blir att det inte syftar till att föra en diskussion framåt utan tvärtom att irritera en etablerad debattör som visat omdöme, kunskap och stil.

Har du verkligen svårt att begripa detta rekommenderas du ta time-out från denna sida. Förstår du, och är intresserad av att skärpa dig föreslås du iaktta en mer försiktig inställning och noggrant tänker över vad som är lämpligt att skriva innan du lägger in något. Med fortsatt hänvisning till schackspelare är ett gott råd att "sitta på händerna" så att man inte förhastat väljer ett drag som man borde ha insett förlorar partiet. I blixtschack kan man vara tvungen chansa med händerna på bordet, men sådana drag kräver att de utförs medan man följer en match - inte i lugnt skede med mest bara silly season.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
eltifoso: Skrev ett inlägg igår till denna person om avundsjukan. Det är bortplockad varför? Jag vill har en förklaring SVEN.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Peja: När tabloiderna och Hockeysverige kommer ut med information som antyder att en NHL-klubb som Sharks funderar på att anställa Abbott eller Garpen som General Manager är det klart att man undrar om det kan stämma.

Har försökt kolla upp källorna lite och det kanske finns mer, men det jag funnit är två olika poddar där två hockeyjournalister frekvent diskuterar och spekulerar om allt möjligt. Lite som Sanny och Mädhöken. I detta fall är tyckarna Jeff Marek och Elliot Friedman. Jag har själv ingen aning om hur pålitliga dessa tyckare är eller hur mycket de faktiskt har på fötterna.

Har lyssnat av de två podierna och de enstaka minuter de tagit upp frågan på (länkar). Det som de tar upp är att Sharks arbetat ett tag med att ta fram och intervjua kandidater för det kommande uppdraget och under hand eliminerat vissa och gått vidare med andra. Får uppfattningen att de framför allt diskuterat namn från NHL, vanligen med dokumenterad erfarenhet som ledare där.

Dessutom nämner Friedman att han hört av någon som hört att bland de kandidater som fortfarande är aktuella ska finnas ett så kallat internationellt namn; dvs med deras definition någon som inte kommer från NHL. De ska då ha frågat folk med kunskap utanför NHL om de kan se några sådana namn, och därefter frågat vidare bland sådant folk om "vad tror du om denne person" etc. I en av poddarna lyfte Friedman fram en schweizare medan Marek lyfte Abbott. I nästa podd menade Froedman att han hört rykten om att denne "internationelle person" hade bakgrund som spelare i Sharks och lyfte då fram att det kanske kunde handla om Garpen.

Hur sannolikt är det att Abbott eller Garpen verkligen skulle vara aktuella för Sharks och vidare att någon av dem får uppdraget? Svårt att säga men visst finns det tidigare spelare som fått sådana roller i NHL med gott resultat.

Men gissningsvis skulle Garpen falla ifrån ganska snabbt om Sharks gick in för att fastställa hans erfarenhet och meriter. T ex känns det ju helt otänkbart att någon SHL-klubb skulle vara beredd att ge Garpen ett sådant uppdrag och nog borde ju en NHL-klubb bedöma saken på samma sätt. Chris Abbott då? Nja. Hans kompetens och meriter är ju alldeles utmärkta, rent av enastående. Men att göra det i SHL och med det perfekta stöd och upplägg han fick i Röglet inklusive med tvillingbrorsan Cam som huvudansvarig tränare är kanske alltför stor skillnad från Nordamerika där han inte funnits senaste femton säsongerna. Men kanske? Hans bedrift hos Röglet är ju enastående och med Sharksmuskler kanske han skulle slå NHL med häpnad.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Återigen argumenterar du mot eltifoso, men återigen mindre avseende hans synpunkter men mer att du ifrågasätter varför han - som warulfvssupporter - har åsikter om andra klubbar än Warulfven.

Känns lite malplacerat eftersom du själv - när du reggade ditt nya nick i höstas - inte skrev om hockey på denna Luleåsida förrän inför slutomgångarna i SHL. Men däremot skrev massor på sidor för t ex Djurgårn, Leksand, MooDoo, BurkÖlen med flera, tillika lyckats bli avstängd på flera av sidorna.

Visst kan ett forum för hockey ha syftet att endast ge utrymme för diskussion mellan supportrar av laget i fråga, men sådana platser är numera mycket ovanliga. Men kan finnas för enskilda supportergrupper förstås. Det mer vanliga är att Forum för hockeyklubbar också fungerar som gästböcker och därigenom inbjuder vettigt folk från andra klubbar att besöka och bidra med sina synpunkter. Och på en plats som Hockeysnacket där böcker hålls för massor av hockeyklubbar är det förstås självklart att supportrar från andra klubbar är välkomna att bidra med synpunkter hockeyälskare emellan.

Så på ett hockeyforum som detta välkomnas inlägg som syftar till att stimulera till och förbättra kommunikation mellan hockeysupportrar för att såväl sprida kunskap som diskuteras olika åsikter. Visst kan och ska kommentarer kunna bemötas med argument av de som har andra åsikter.

Men att fokusera på att angripa personen som lägger en kommentar. Eller att komplettera ens inlägg med ovidkommande tillägg med ökad risk för att faktabaserade argument elimineras men onödig konflikt etableras. Det är trolleritendenser och sådana välkomnas inte.

Uppfattar att detta inlägg kan ha allmänintresse för att upprätthålla netiquette varför det läggs fram så här.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Resultatet i samtliga SHL och HA’s bokslut intresserar mig bland annat, har väl med mitt intresse av koncernredovisning och finansiell styrning att göra, samt mitt generella intresse i samtliga SHL lags välbefinnande

Finns mycket intressant i luntorna som min gamle mentor hade sagt

Hoppas du är nöjd med svaret och tack för din omtanke

Tilläggas bör väl att det intresset har jag som privatperson , jag som person är så mycket mer än att vara ”fbksupporter”

Tror inte alla som hejar på ett lag, oavsett vilket är en homogen grupp, utan troligen spretar intressen åt alla möjliga håll
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Iceman99: Imponerad av Apans styrelse? Ja och nej. Det handlade mer om nivån längre ned, från klubbdirektör till tränare, som under många år leddes av sekttänkande personer, som jag med rätta kritiserade av många skäl. Och detta under en styrelse som lät dem hållas.

Numera har de tvättat rent på ett ganska imponerande sätt. Kanske har styrelsen haft ett finger med i detta, jag vet inte. Ordföranden numera är en person med omfattande erfarenhet som konkursförvaltare.

Att de nu levererar uppgifter om 11,5 miljoner vinst under året låter ju imponerande, kanske, och utan kunskap på området har jag ändå försökt ta del av den årsredovisning de lagt fram och tycker att den verkar knepig. Men vad vet jag? Kanske den signalerar ett bra jobb av Apans styrelse? Vi får se.

Att de gjort sig av fiaskot Näsan och petat in vettigt folk som Eric Forsell och Lill-Nisse farsa låter ju som bra agerat och de håller ju på börsen bättre än Näsan som löpte amok och köpte allt han såg varpå Apan backade 30 miljoner. Att de nu ersätter sektens översteprofet ApPea Israelsson med en lokal affärskvinna låter också klokt. Så på så sätt kan jag vara imponerad.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
eltifoso: Jag måste säga att jag är mäkta '"imponerad'"/förvånad över att en FBK-supporter, mitt i sommaren, på ett "annat forum än sitt eget", engagerar sig och kommenterar att hen bryr sig om Skellefteå AIK:s årsredovisning?

Det måste du som FBK-supporter vara ensam i Sverige om att göra. Och att sen påtala att du gör det?

Missförstå mig rätt: But i find that "hard to believe".

elitfoso: Snälla du, berätta för mig vad det är i Skellefteås årsredovisning som "intresserar dig"?
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Om jag förstår dig rätt är du mycket imponerad av Skellefteå AIK styrelsen. Troligen har samtliga spelat schack i deras tidigare liv.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Pano : Ja jag hade ju inte heller rekryterat Garpen i Sharks skor men det går en del rykten om att han är aktuell. Jag tror faktiskt att nordamerikanerna i princip struntar i hans resultat som förbundskapten, namnet och historiken i klubben är desto viktigare för deras del.
+1
Kommentera


Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Saik-Småland: Eller svartsjukan tror jag faktiskt

Känner du någon som är avundsjuk?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Räcker upp handen
Jag bryr mig, inte för att det faktumet intresserar dig nämnvärt , men jag bryr mig likväl
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Vem bryr sig? Ingen bryr sig!

Två typiska argument från din sida, som säger mindre om sakförhållandet men mer om hur du uppfattar och uttrycker dig på ett sätt där du utgår från att alla tycker som du.

På den tiden jag spelade schack fanns det folk som, när de hittat ett starkt och avgörande drag, inte kunde hålla sig från att smälla till pjäsen de flyttade i brädet så att hela lokalen skulle få reda på att de gjort något. Medan andra, i samma läge, bara försiktigt flyttade fram pjäsen utan att avslöja något eftersom effekten ändå kom i dagen när motståndaren insett vad som höll på att hända.

Den tidigare nämnda spelaren brukade inte sällan göra minst lika stora misstag senare och torska, medan den försiktige imponerade mer och gav folk intrycket att hen visste mer än de; ofta mycket framgångsrikt.

Du har inte funderat på att avstå från multipla fråga- och utropstecken inklusive lägga ned vanan att betona ord med versaler, vilket på internet innebär skrik, samt att vara försiktig med att komma med kraftigt kategoriska påståenden som inte sällan snart visar sig vara helt felaktiga?
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Jag misstänker det, ja, eftersom jag tycker att Apans årsredovisning är så knepigt presenterad, t.o.m. jämfört med tidigare apredovisningar.
-------------------------------------------------------------------------------------------
En enkel fråga bara: På vilket sätt är det överhuvudtaget Intressant att diskutera eller spekulera i det resultat som Skellefteå AIK visar upp i sin årsredovisning?

Vem fan bryr sig ?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Saik-Småland: Jag misstänker det, ja, eftersom jag tycker att Apans årsredovisning är så knepigt presenterad, t.o.m. jämfört med tidigare apredovisningar.

Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta, förklarade redan Esaias Tegnér i det tal han höll vid magisterpromotionen 1820. Vad du ej klart kan säga vet du ej, menade han helt korrekt.

Och det är dessa drygt två sekel gamla ord man tänker på, när man läser Apredovisningen. Antagligen hade det blivit mycket mer tydligt, om de tagit upp de tomma stolarna som en enskild post. Och hur mycket kassan påverkats av att dopingkommunen släckte samtliga granar i blygden för att finansiera sådana.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Ja bra resultat. Om jag tolkar dej rätt så är det fusk även här.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och nu har Apan kommit ut ur den ekonomiska garderoben med en årsredovisning som enligt Apkraft, påstås redovisa ett plus på 11,5 miljoner.

Har skummat igenom den bifogade årsredovisningen. Tycker att det är många knepigheter med hitte-på-terminologi och man behöver nog viss erfarenhet för att tolka vad de skriver.

En post som t ex "Andra långfristiga fordringar" 222 miljoner - under "Finansiella anläggningstillgångar" har man svårt att tolka. Kan det vara ApPeas skrytrestaurang och/eller Aparenan som smyger sig in där för att simulera att Apan har med pengar än vad man kan tro?

Underligt var ordet, sa Bull.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Peja: Det är nog större ?chans? att Garpen dyker upp i Sharks organisation än att tvillingarna gör det.
-------------------------------------------------------------------------------------
Det har jag då oerhört svårt att tro.
Skulle ett hyfsat konkurrenskraftigt NHL-lag som Sharks vara intresserade av en sån MEGASOPA!!! som Johan Garpenlöv????

Då kan ju inte San Jose ha annat än totala imbeciller i sin organisation..., skulle de ta in Garpen'fjant' i sin tränarstab!?!...

Knappast troligt peja...
Gör dom det är dom ju helt jävla från vettet.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Peja: Det kan du ha rätt i.

Samtidigt har man svårt att tro att Garpen har något att komma med. Han har väl aldrig varit "normal" klubbtränare eller GM utan väl bara förbundskapten som är ett väldigt speciellt jobb. Och att vara Sveriges minst lyckade förbundskapten någonsin (väl) är väl knappast heller det något att yvas för.

Men det är klart att han kan ha ett "gott namn" med lokala kontakter efter säsongerna i Sharks.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Det är nog större ”chans” att Garpen dyker upp i Sharks organisation än att tvillingarna gör det. Kontakter och ett ”bra namn” är A och O där borta.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Hmm, du är som ofta ganska säker på din sak men jag har noterat att dina tvärsäkra uttalanden inte så sällan faller på hälleberget. När det gäller ett Röglet utan bottarna tror du alltså på Allsvenskan medan jag själv mer tänkte mellanlag i SHL. Jag tror att twinsen kanske satt ett avtryck i Ängelholm och att Röglet kommer att kunna behålla en del av sådant de introducerade.

Visst har jag "vurmat" för Röglet eftersom våra fina pojkar Abbott är där och lyckas, men det är inte enbart därför. Har gillat den hockey som Röglet kommit med och kanske kan den bli kvar utan bottar. Fast iofs tror jag inte så mycket på ryktet om Sharks nu. Känns mer som en höna som visar sig vara en fjäder.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Vad skulle det innebära för Röglet, som kommit så starkt senaste åren, vilket man starkt förknippat med brottarnas inflytande? Svårt att tro annat än att de skulle tempotappa, kanske bli ett mellanlag framöver.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag kan garantera dig att om Abbottarna försvinner till NHL, kan du sluta vurma för Rögle, och varför skulle du då egentligen göra det, om Luleås s k 'koppling' till Rögle försvinner?...

Jag är tämligen övertygad om att Rögles nuvarande "storhetstid" som SHL-lag, då, och för evigt är tillända.

Då är Rögle ett Hockeyallsvenskt lag igen inom MAX 3-5 år.
Det är jag i det närmaste helt övertygad om.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
BusarnasBuse: Bottarna i Röglet, Rogern och Burra i Fiskrenset, tidigare Bulan i Pölsan, Stefan m m i Apan, Glader i MooDoo och det är tydligt att Sverige förstått att hämta tränare och ledare som utbildats väl i Luleå. Liknar våra målvakter.

Och nu funderar Sharks på pojkarna Abbott.

Skulle de lyckas i så fall? Vet inte. Kanske. Men det är ett helt annat djur. Vore kul för twinsen att få en sådan chans.

Vad skulle det innebära för Röglet, som kommit så starkt senaste åren, vilket man starkt förknippat med brottarnas inflytande? Svårt att tro annat än att de skulle tempotappa, kanske bli ett mellanlag framöver. Synd i så fall. Det borde fått sitt SM-glud i fjol, men de fick ett CHL-glud. Inte illa alls.

TILLÄGG: Hmm. Ser nu att det är två journalister som spekulerat lite angående vilken ledning Sharks nu ska satsa på. En av dem nämner twinsen, den andre tror inte på det. Som vi sett i Röglet har en viktig del i brottarnas framgång för Röglet bestått i att Chris fick jobbet som GM och då tog in Can som huvudtränare, med följd att Röglet fick ordning och reda i ledningen genom de samverkande tvillingarna. När det gäller Sharks är det väl huvudtränaren sedan många år som ska ersättas. Är det troligt att det då några satsa på att ta in båda twinsen som GM/Huvudtränare, visserligen kanadensare, men som tillbringat senaste decenniet i Norge och Sverige? Tveksamt. Och kan en av dem t ex Cam lyckas utan stöd och tydligt samarbete med brorsan? Också tveksamt. Jag tror alltså allt mindre på det här ryktet.

TILLÄGG IGEN: Tydligen är det en ny GM som Sharks ska ha. Nu orerar en apskrivare på "Hockeysverige" och hänvisar till samma diskussion mellan de två journalisterna men lyfter bara att det gäller Garpenlöv, vilket jag tycker låter stolligt. Han har ju ingen som helst erfarenhet av att vara GM, förbundskapten är en helt annan sak. “Han har varit involverad i det svenska landslaget, både som team manager och som tränare, och vissa har sagt till mig att han är en internationell kandidat med Sharks-kopplingar. Vi får se. Det är ett namn som jag fått till mig”, säger Friedman i podcasten.

Fakta är att Sharks ska ta fram en ny GM efter 15 år och två journalister har suttit och spekulerat. De hade hört ett rykte om att en "internationell person" fanns bland kandidaterna. Då har de försökt gissa vem det kan vara. Den ene funderade på om Abbott kunde vara aktuell. Den andre föreslog en schweizare, eller Garpen. Och en massa andra namn figurerade dessutom.

Själv gissar jag på Fredrik Glader.

Snurrigt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Lite annat med Luleå koppling Sharks i NHL verkar vara intresserade av Abbotts som GM & Tränare......
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Osj02: Inte hört något. De kommer ju att lida av sina usla publiksiffror och de tomma stolarna, men Forsell och Lill-Nisses farsa är ju stabila och ingen större risk för ohejdad köpfest som under Näsan. Så gissar på ett lugnt resultat någon miljon plus kanske.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Någon som vet nåt om apans bokslut?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Glädjande besked! NHL planerar nu för ett uppehåll i NHL februari 2024 för att då köra World Cup.

Det innebär alltså att vi får en turnering där de allra bästa landslagen kan delta för varje land.

Något som får ”VM” att framstå det blaha blaha det är.

Mycket trevligt! Bara 19 månader att vänta innan det händer. Blir kul att se Tre Kronor, det var länge sedan.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Tja puttar på bra ute på NP sidan!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Apsidan kan avse vad apsupportrar pratar om IRL, i ApPravda Norran, av apsupportrar på Luleås eller andras sidor på snacket. När det gäller en internetsida för apsupportrar syftar vi vanligen på det som skrivs på apkraft, se länk.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
BusarnasBuse: Det är sak samma på SAIK sidan den puttrar lite lätt men den håller vid liv!
-------------------------------------------------------------------------------------
SAIK-sidan är ju nedstängd sen över 2 år tillbaka i tiden, så där puttrar inget sen 2/4 2020...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
KulaShaker: Fast jag tillhör de som tycker att det där var en knepig historia.

Förra säsongen var på flera sätt en katastrof för Pölsan, inklusive en ekonomisk kollaps. Klubben gick alltså 23 miljoner back vilket skulle ha inneburit att de hamnat på -8 miljoner i eget kapital, förutsatt att Gavlerinken - som klubben äger - skulle ha värderats som tidigare.

Nu har det ju givits lite dispenser under pandemin med Ligan har ju klubbat att de som inte har en viss nivå av eget kapital skulle sparkas ur SHL.

Så det lät ju liiiite kritiskt.

Men så lät man en extern bedömare uppskatta värdet av Gavlerinken och denne beräknade att arenan hade ett värde på hela 43 miljoner mer än vad Pölsan tidigare räknat med.

Och Vips! Hade Pölsans eget kapital gått från -8 miljoner till +35 miljoner.

Och därmed lät sig alla nöjas.

Jag tycker att det lät lite knepigt, minst sagt. Har Pölsan således kraftigt undervärderat arenan i många år? Hur kan revisorerna ha godkänt sådana gravt felaktiga bokslut? Och hur mycket hade man på fötterna för att direkt köpa den föreslagna uppskrivningen? Borde man inte kontrollerat det där närmare med andra oberoende värderingspersoner? Fanns det någon kompisrelation med den "externe bedömaren"?

Vidare låter det som ett besynnerligt påhitt att kräva en nivå på eget kapital, där man inräknar ett värde man knappast kan realisera. Skulle man t ex uppfatta det som att risken för att en klubb går i konkurs, ställer in betalningar och inte kan spela klart serien, som undanröjd eftersom de kan förväntas "sälja del av eller hela arenan" och köra på?

Jag tycker allvarligt talat att det är besynnerligt. Ta Apan som exempel. De har ju i flera år påstått sig vara rikast i Sverige och även efter sportchefen Näsans galna köpfest under tre sportsligt förlorade år då klubben gick trettio miljoner back hävdade Apan att man tillhörde de rikaste klubbarna.

Samtidigt var likviditeten urusel och i flera år hade Apan tomt i börsen och kunde inte ens betala lönerna. De var tvungna att ta dyra och kortfristiga banklån varje gång det skulle betala ut löner. De kunde ju knappast betala lön genom att använda det så kallade egna kapitalet som väsentligen utgjordes av Aparenan.

Jag tycker inte att det låter som att klubbar som jiddrar på det där viset ska uppfattas som ekonomiskt stabila.

Känns mycket bra att vi sedan många år nu har en ledning med ordning och reda som borgar för en ekonomiskt stabil verksamhet. Visst kunde de pungat ut med ett gäng miljoner för att innan deadline ha köpt in ett antal stjärnor vilka kanske blivit tungan på vågen mot Warulfven, men är nöjd med en ledning som inte trixar och håller på och plötsligt är det tomt i kassan.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Men du vet det där lilla agget som håller en gryta levandes krävs lite nu och då att ploppa fram, Det är sak samma på SAIK sidan den puttrar lite lätt men den håller vid liv!

Svårt att glömma tyvärr för fans så lite som jag gör rycker på axeln och tänker jaja det blir nog bra likväl!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
KulaShaker: Ni simmar runt i ert gävliga akvarium.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Icing-Ove: Men, det är ju det du tycker är kul...
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
KulaShaker: Brynäsorna är såå jävla skitnödiga. Slappna av föör faan!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Håller med, själv triggas jag inte alls av den nivån men en del brinner det snabbare för. Han hade också den goda smaken att gå hem och rådfråga expertisen i den egna boken ang värderingsfrågan men fick ingen ytterligare ammunition där.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
KulaShaker: He he, det kanske du har rätt i. Fast en fördel att han här har han insett när han ska backa och kompletterar med lite humor.

Den pölserliga sidan är ju mycket mer frekvent inläggsmässigt med många starka viljor som gärna och ofta vill få ut sin syn. Mycket ansträngande för moderatorerna att hålla den sidan på acceptabel nivå.

Här kan vi ha liiite mer acceptans. T ex den nyss avslutade diskussionen som en skribent, som redan är avstängd på tre av snackets sidor, drog igång. Han har fått lite mer frihet, men den som fortsätter dra igång konflikter där syftet mer och mer framstår som trollerier plockas förstås förr eller senare även här.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Ha! Hade den gode modoisten kommit in här och svingat på samma sätt hade han blivit temporärt avstängd...
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Perro: Svingerli, en av dessa utifrån kommande spelare som Apan värvat in för att därefter påstå att vederbörande kommer från blygden, en helt egen produkt, och som därefter "utvecklats att bli NHL-stjärna".

Nu är det ju så att Tuffa Viktor har fixat det, några andra också lyckats få säsonger i NHL men överlag har aporne inte alls lyckats där och många har överhuvudtaget inte fått spela i NHL utan bara häckat i AHL.

I apans terminologi har man då kört hittepåordet NHL-organisation och förklarat att N N tillhör Laget X X:s NHL-organisation, för att kunna fortsätta påstå att de exporterat spelare till "NHL".

Svingerli är ett sådan exempel. Han skrev på för Colorados NHL-organisation menar Apan. Där avtalade han en fantastisk månadslön på c:a 650 000 kronor.

Nu visar det sig att han aldrig spelat en minut i NHL. Han har enbart spelat i AHL och det har han gjort så mediokert att någon chans i NHL fick han inte. Han har tuffat omkring i bussresor mellan ölhallar där hockey av diskutabel kvalitet bedrivits. Och för etta fick han c:a 50 000 i månaden.

Som alla förstår var Svingerlis äventyr på andra sida Atlanten ett formidabelt misslyckande, ett helt bortkastat år.

Är det därför han lämnar?

Nejdå. Inte enligt Apan som förklarar att nu väljer NHL-stjärnan att "komma hem" eftersom han vill vinna glud med Apan.

De drivande sektledarna må vara borta, men mentaliteten dröjer sig kvar.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Wilhelmsson: Jo. Det finns en filminspelning som Fehlman hans dyngblad la ut på nätet och som många således sätt. Tror den finns spårbar fortfarande men ids inte bry mig. Där hör och ser man Fehlman intervjua Yared Hagos i en korridor i Delfinen och Fehlmans säger "Luleås Lars Bergström skrek rasistiska tillmälen mot dig i Skellefteås arena. Vad tänker du om det?"

Var god observera att Fehlman inte använde räddningsplankan "Det påstås att Osten skrek..." utan han lägger fram det som fastställt.

Det innebär att Fehlman borde ha lagförts och skulle då naturligtvis ha dömts för sitt ljug.

Fehlman påstod vidare att han "genom journalistiskt arbete identifierat oberoende vittnen som bekräftat det hela". Det var förstås också lögn. Efter utredningar av Luleå Hockey, av hockeyförbundet och av åklagaren i Skellefteå kunde man slå fast att de handlade om en gammal tant och en gammal gubbe som suttit tillsammans på bänk 12 när stämningen i Aparenan under förlängningen var minst sagt upphetsad. Ingen av de tre utredningarna köpte förstås det gamla parets påstående, speciellt eftersom det saknades andra vitten samtidigt som 30-40 andra närsittande förklarat att de inte alls hört något sådant.

Men Fehlman kom ut med uppföljare hela tiden de där dagarna och hans lögner "lyckades" mobilisera ett mediadrev mot Osten och Luleå. Media var inte nödbedd, eftersom de nyss "förlorat" ett drev där de tillsammans med Djurgårn, med anstiftaren ApHardy, satt igång en klappjakt där Luleå utmålades som fuskande filmare, samtidigt som Djurgårdare som Ölvestad och Mackan ostraffat utdelade hjärnskakning efter hjärnskakning på Luleåspelare.

Luleå tappade fokus och Apan vände 0-2 i matcher till 4-2. Fehlmans vidriga mygel "lyckades".

Men det där är inte en unik sak för Fehlman. Han hade sedan Apan kom upp i Elitserien bedrivit en klappjakt på Luleå. Rykten om supporterstök i Luleå vevades upp i krigsrubriker, samtidigt som Fehlman teg om andra värre saker av apsupportrar.

Fehlman ringde en lördagnatt upp dåvarande Luleåledaren Chrunack, som avböjde intervju eftersom han var sjuk med 40°C feber, men Fehlman tvingade till sig svar på frågan "Vad anser du om folk som bränner flaggor?" Ärthjärnor, svarade Chrunack, och la på luren. Nästa dag krigsrubriker på Fehlmans skitblaska: "Hans Chrunack: Luleås supportrar är ärthjärnor!"

Inför en match Apan-Luleå i Skellefteå smällde Fehlman upp jätterubriken till Luleås supportrar: STANNA HEMMA, IDIOTER!". Luleå vann matchen, men Fehlmans uppvigling ledde till att ett antal apsupportrar la sig i bakhåll och bombarderade Luleås supporterbuss med stenar, varpå fönster krossades och Luleåsupportrar skadades. En händelse som Fehlman knappt nämnde i tidningen.

FruktHamster, då krönikör på Svenska Fans, kontaktade Fehlmans chefredaktör och blottlade totalt skandaltidningens subjektiva för att inte säga rent olagliga "informationsspridning" i en mailväxling med chefredaktören och Fehlman. Vilket han sedan publicerade på Svenska Fans och det framgår elegant hur vidriga Fehlman och hans boss var.

Luleås supportrar hade en banderoll på egna läktaren med texten "Free Darwit" angående en svensk journalist som olagligen häktats i Etiopien. Då krävde Fehlman att förbundet skulle ta itu med hårdhandskarna mot Luleå Hockeyförening.

Och så där höll han på. Hetsade i första han mot supportrar av Luleå Hockey men också mot spelare, tränare, ledare, t.o.m. mot staden Luleå och Norrbotten.

När det gäller Fehlman körde han fram sina lögner med att han hade anonyma källor i Apan som vittnen för det ena och det andra och hänvisade till källskyddet för att kunna sprida vilka rykten och lögner som helst. Och det var väl dokumenterat hur utpräglad samarbetet mellan Fehlman och sektledarna var - när de vill få ut något rykte ringde de Fehlman som publicerade allt sekten ville ha ut, hänvisande till "anonyma källor".

Nej. Det handlar inte om en enda sak. Utan om en skandal där en brännvisjournalist i åratal förföljde Luleå Hockey. Ingen liten sak alls utan mediaskandal av tämligen unik karaktär.

Detta om detta.

Nu en fundering om diskussionen.

Jag skrev en kommentar om att Aplasse J blivit assisterande tränare i Röglet, varpå ”Realisten” kommenterade ” Inget illa ment, det är bara helt sonika du som aldrig kan släppa ditt evinnerliga agg gentemot Skellefteå.” varefter han fick ett artigt svar ” Jo, visst kan du ha rätt i det. Jag var ju tidigare varm supporter av Apan och det tog lång tid för mig att ta steget att i stället plocka fram fakta för att visa att sektens hitta-på och ljug och allmänna inställning att jävlas med Luleå Hockey var komplett idioti…. Visst kan det vara så att Chris Abbott ser detta mycket bättre än jag gör. Vi får se.”

Och därmed borde saken förstås ha varit klar.

Men vederbörande fortsätter komma med utvidgade versalbemängda (skrik, på internet) kommentarer som inte tillför något ytterligare.

En sådan ordsvada med tydligt syfte bedöms inte vara av intresse för sidan varpå ”diskussionen” nu förklaras avslutad.
+3
Kommentera

2352389 · »