henkaaa

280 inlägg ˇ 7589 besökare

Historik

ˇ
Bandy > Sv: Elitserien 2009-2010
Bollnäs GIF är dom bästa!! Hejdå, hejdå, hejdå Broberg!! :-D
Kommentera

NHL > Sv: Apropå ingenting...
Paddan:

Såg presskonferensen när de presenterade samtliga tröjor, so I'm way ahead of ya! :-P
Kommentera

NHL > Sv: Apropå ingenting...
Bissett19:

Märk väl att tröjorna endast är ett sätt att hedra lagets ursprung. Fula, eller inte så är det ju ändå lite fränt att visa upp att klubben faktiskt spelat i sådana dräkter en gång i tiden... :-P
Kommentera

NHL > Sv: Ottawa - Pittsburgh, dubbelmöte i Globen
ante08:

Stockholm och Prag i all ära, men det kan aldrig slå att se en match på plats i någon av de större hokeystäderna i Canada eller USA ändå. ;-)
Kommentera

NHL > Sv: The Hockey News' top 50 inför 08/09
JimmyH:

Haha, nä Malkin borde byta plats med Crosby istället! :-P :-P Malkin bevisade ju att han mer än väl klarar att hålla uppe Pens även fast inte Crosby är med. Men däremot känns det som en skymf att ranka Malkin före Lecavalier... så länge inte Malk vinner en Stanley Cup så är han aldrig bättre än Lecavalier i mina ögon!

En viktig grej att ha i åtanke att detta är en ranking "inför" en säsong. Inte en ranking av en föregående säsong. Därför tycker jag definitivt vissa rankingar är helt korrekta, medan andra inte. Du säger bl a att Luongo och Brodeur borde byta plats. Jag själv känner mig rätt tveksam... nog för att Brodeur alltid var en målvakt i världsklass, men han kommer att ta slut någon gång även han och att det sker någon gång inom snar framtid är ingen vågad gissning... och sådant avspeglar sig på en sån här ranking. Luongo gjorde ingen supersäsong ifjol.... men heller ingen totalt värdelös. Jag tror mycket väl han kan komma tillbaka och bli den faktor som Vancouver behöver för att (eventuellt) kunna ta sig till slutspel!

Hossa och Kovalchuk har aldrig ansetts som spelare som kunnat föra sina lag den där extra biten för att vara riktiga contenders. Nog för att Pens gick till Stanley Cup-final ifjol, men det tror jag de kunnat klara även utan Hossa... och han förde dem inte hela vägen heller ändå så.

Bedömingen av Staal känns som lite tagen ur luften med tanke på vart han spelar nu.... känns som att det är nåt mer i görningen i hans fall och att han troligen blir tradad om dealen är den rätta. Vilket i sin tur kommer medföra en nytändning för honom... och därmed också en inte alltför otrolig rankingplats enligt mig. :-P

Mike Richards känns som för ung för att kunna vara en riktigt avgörande faktor än så länge. Klart jag kan ha fel där, men tycker ändå hans ranking avspeglar en ungefärlig plats han skulle ha.... om inte lägre!

Bröderna Sedin har än så länge aldrig slagit igenom fullt ut... de skulle ju frälsa Vancouver och ge staden en Stanley Cup-vinst och bla bla bla. Här är vi flera år och värvningar senare och fortfarande inget guld och gröna skogar från deras sida. Missförstå mig inte... jag tycker bröderna är helt ok. Men jag förvånas inte ifall en (eller båda) faktiskt rankas långt ner på sådana här listor. De har helt enkelt inte levt upp till förväntningarna... och kommer troligen aldrig göra det heller!

Att ingen finne (utespelare) platsar känns aningen sensationellt! Men jag kommer ändå inte på någon som skulle haft den där riktigt avgörande rollen för sitt lag ändå... och som skulle kunna föra sitt lag till nya höjder den här säsongen heller. Det ska väl ev vara Jokinen eller Lehtinen då. Men jag tvivlar...

Jag håller med om Kovalev... men ryssen är väldigt svårtippad och har bevisat tidigare att han kan följa upp suveräna år med mindre tilltalande resultat säsongerna efter. Men som Habs-anhängare så hoppas jag naturligtvis att han kan göra en bra säsong på sitt sista kontraktsår. Speciellt då det sammanfaller med klubbens hundrade säsong.... ;-)

Däremot känns det ju som en smärre katastrof att inte Carey Price platsar på listan. Jag må vara färgad, men de flesta ställen jag läst på skulle definitivt ranka den unge målvakten högre. Det som ev talar emot honom är den hårda press som kommer läggas på hans axlar av Montréal-publiken och massmedia, speciellt under denna viktiga säsong... Men i övrigt så skulle jag definitivt ha med honom på en top 50-lista åtminstone!
Kommentera

NHL > Sv: Silly season 08-09
Dragan 2k:

Hehe, ska ha det i åtanke i framtiden! :-P
Kommentera

NHL > Sv: Silly season 08-09
250kg kärlek:

Och sen när ska man tro på vad som står i Aftonbladet eller Expressen?
Kommentera

NHL > Sv: Varför lönerna ökar och åsikter därom....
Deas:

Skulle naturligtvis stått att US-dollarn är mindre värd än Canada-dollarn. :-P
Kommentera

NHL > Sv: Varför lönerna ökar och åsikter därom....
Deas:

Jo, men eftersom nu då den amerikanska dollarn istället är så pass svag och så sent som idag faktiskt var mindre värd än US-dollarn så kan man ju fundera på varför ligans ledning aldrig ens funderat på att ev flytta ett USA-baserat lag, utan oavkortat gett sådana förslag och uppgörelser tvär-nobben.....

Det är ju enbart en observation från min sida såklart... men det är något jag tycker är riktigt patetiskt och det bevisar bara att det är amerikanska affärmän som styr ligan!

Japp, klart det är lagen som tjänar pengar som håller upp hela ligan.... det var ju det som var en viktig poäng i det nya CBA. DVS revenue-sharing som innebä ratt lagen som tjänar minst får en stor del av kakan i ligans totala inkomst.

Frågan är ju varför detta inte längre anses som ett problem.... svaret stavas troligast i att det är USA-baserade lag som har störst problem, och dessa verkar ju ingen i NHL-ledningen vara intresserade av att flytta!! Frågan då blir ju om det skulle låta likadant ifall t ex Calgary och/eller Edmonton skulle hamna i liknande situationer som innan 2005?
Kommentera

NHL > Varför lönerna ökar och åsikter därom....
En ganska intressant (kort) artikel om varför lönerna ökar och varför ligan inte anser det som ett större problem finns att läsa här:

http://www.tsn.ca/nhl...dlines_nhl

Dock aningen fånigt att Daly inte kan erkänna att Canada-lagen faktiskt har stor del i att ligan går så bra som den gör just nu. Finns flera intressanta kommentarer till hans påståenden... även om jag inte anser alla särskilt korrekta.

Men faktum är, trots allt, att de sex Canada-baserade lagen faktiskt drar in 28% av ligans nuvarnade inkomster (om jag nu inte läst fel) och att dessa pengar bidrar till att finansiera lag som Nashville och Carolina som knappast lär gå med vinst vad jag har förstått. Men när det börjar diskuteras om man ska flytta på USA-baserade franchises så blir det tydligen taggarna utåt direkt från ligans topp-gubbar. Men när det gällde de två Canada-baserade lagen som (hittills) tvingats flytta så var det minsann inga problem att godkänna det hela.

Klart situationen kan se helt annorlunda ut om bara något år, men jag tycker personligen att det är oerhört fånigt att ligan inte vågar försöka "expandera" ligan till ställen där den skulle kunna dra in mer pengar istället för att försöka bredda intresset på orter där det aldrig kommer få samma dragningskraft! Jag talar inte om expansion så till vida att det behövs fler lag i ligan... däremot att det kanske skulle vara på sin plats att flytta på en del lag som går med minus och som troligen aldrig kommer kunna generera samma intresse som faktiskt finns i Canada.....

Utsålda arenor är inget bevis för att det finns ett genuint hockeyintresse på en ort, utan kan handla om hur trendigt det är att gå på hockey just då, eller hur pass väl man marknadsför sporten. Finns ju oerhört många "slipsnissar" som numera går på hockey och man undrar ju om alla de verkligen har ett hockeyintresse, eller om det enbart är ett nytt forum för att kunna diskutera affärer osv. Biljettpriset är ju på sina håll så absurda att vanliga Svenssons inte längre har råd att gå på hockey, så varför ska då lönerna stegras i slutänden? Jo, för att ligan ska tjäna mer pengar genom att höja priser på biljetter souvenirer och annat hockeyrelaterat material. Tycker detta mer och mer börjar likna en ond cirkel vilket i slutänden enbart kommer drabba de som verkligen älskar sporten för vad den är.... och i slutänden tror jag det leder till att ligan kommer självdö, speciellt om det skulle bli så allvarligt att något av Original 6-lagen kan komma tvingas flytta.
Kommentera

Bandy > Seriesystemet 2008-09....
Alltså, har jag varit helt ute och cyklat när jag trott att de även efter denna säsong skulle kapa Elitserien med ytterligare två lag? Jag tycker mig ha varit så himla tvärsäker på att jag läst det någonstans! Men när man läser på bandyförbundets hemsida så ser man ju att två lag från respektive kvalgrupp går upp/stannar kvar i Eliten till nästa säsong.

Har jag drömt det hela, eller har man ändrat sig i frågan.... eller möjligen senarelagt det hela med en eller flera säsonger?
Kommentera

Bandy > Sv: Bandy VM 2008
Robban_Brynäs:

Tycker personligen att det är urfånigt(!!) med ett bandy-VM varje år. Blir ju liksom ingen prestige i att vinna det längre. Saken blir ju inte bättre av att lag som Vitryssland är med heller. Känns så pinsamt att bandyvärlden fortfarande är så pass liten att det enbart är två-tre lag som gör upp om guldet. Man förstår ju varför det känns tveksamt att välja in bandyn som OS-sport....

Blir ju inte direkt bättre av att resultaten i inhemska ligor kan variera så kolossalt. Jag menar Byn-Villa 18-2 säger väl det mesta. Byn, rankad tvåa-trea i Sverige och Villa runt sjätte plats skulle jag tro.... det ska inte kunna bli såna där resultat då.... nog för att alla lag kan göra plattmatcher (var det nån som sa Bollnäs? Hehehe), men sånt enormt tapp ska inte kunna ske på högsta elitnivå.... åtminstone tycker inte jag det!
Kommentera

HV71 > Sv: Vem är HS:s bästa skribent?
Et tu Brute:

Hörde mitt namn nämnas härinne, så jag lägger mig väl i en kortis jag också.

Som Warhawk sa, så skriver jag inte så mycket på HS. Vet inte varför det blivit så, men har väl haft svårt att hitta intressanta ämnen. :-P

Har väl svårt att göra nån egen lista, men de två jag tycker har bland de vettigaste åsikterna på detta förum (alltså inte bara i HV:s gb) är WarhawK och Paddan.

Som WarhawK skrev så snackar vi i stort sett varje dag och vi är inte överens alla ggr, men det ska man ju heller inte vara, hehehe! Han vet dock i stort sett alltid vad han pratar om, och var det nån detalj man själv glömt så kan man räkna med att få tillförlitlig info från hans sida. :-) Kan med lätthet säga att jag inte pratat med någon som är kunnigare om NHL än han... :-)

Paddan snackar jag ju inte med på samma sätt, men av det jag läst av hans inlägg så verkar han otroligt kunnig och insatt.... och sådant förtjänar respekt!
Kommentera

Bandy > Sv: Nya Arenor
RavenLord:

Japp, det låter logiskt. Sen ska man tänka på att bland nästan alla elitlagen så har publiksiffrorna minskat betydligt de senaste åren. Det märks framförallt i Bollnäs där allt under 2000 pers tidigare nästan sågs som en dålig siffra. Men nu är man ju glad varje gång det kommer fler än 1500. Mycket tråkigt natruligtvis, men som jag sa så verkar det inte enbart vara Bollnäs som drabbats av denna negativa trend...
Kommentera

Bandy > Sv: Nya Arenor
RavenLord:

Jo, är nog benägen att hålla med.... eller ja, än så länge iaf. Kommer ju säkert fler ambitiösa byggen vad det lider. Dessutom är det ju inte helt klart detta i Bollnäs heller. Men kul att man verkar ha höga ambitioner iaf! :-)

Japp, håller också med om att det är bättre med en hall som inte tar så överdrivet mycket folk. 10 000 var verkligen ambitiöst av Västerås och känns ju inte som att de kommer kunna fylla det ens på annandagen. Då känns det helt klart mer motiverat att ha en hall med 4 000-5 000 istället. Nog för att det kan bli lite väl få latser till annandagen (åtminstone i Bollnäs fall), men det är väl en smäll man får ta isåfall....

Men förhoppningsvis får vi då inga idiotiska pelare i Bollnäs hall, när det nu väl blir av, hehehe!
Kommentera

Bandy > Sv: Nya Arenor
Projta:

Japp, håller verkligen tummarna för att det blir av. Läget kan inte bli bättre (i stort sett mitt i centrum), plus att Bollnäs skulle bli av med den otroligt fula bangården samt de gamla lokstallarna.... alla skulle tjäna på det med andra ord. :-)
Kommentera

Bandy > Sv: Nya Arenor
Ojoj!!! Tänk om detta kunde få bli verklighet!! :-D
Kommentera

Bandy > Sv: World CUP
Robban_Brynäs:

Va?? Jonas Claesson är ju ett rent skämt i jämförelse med Hasse Johansson. För att vara "expertkommentator" så tycker jag han otroligt lite expert på sitt område.... åtminstone i sitt sätt att uttrycka saker och ting. hade ju nästan hellre sett Pelle Fosshugg (ingen felstavning) som expertkommentator.... och det säger väl en del. :-P

Vad gäller de övriga är jag ganska benägen att hålla med. Bo Hansson må ha varit en surrkuse, men han visste iaf vad han pratade om. Chris Härenstam är engagerad och väldigt kunnig på de områden han är intresserad av... dock är inte bandy ett av dem. Men han ska ändå ha credit för att han försöker engagera sig. I övrigt är det rätt så uselt på kommentator-fronten. men det tror jag inte SVT är ensamma om heller.... :-P
Kommentera

NHL > Sv: Skador
Dawidovski:

Tycker inte det spelar någon roll. Ger du en person en tackling när denne är alldeles intill sargen så måste man tänka både en och två ggr innan man fullföljer den. Klart det kan vara olyckliga omständigheter ibland, men jag tycker inte sådant på något vis rättfärdigar huvudlösa grejor bara för att det var "i stridens hetta".....

Vi får väl se hur granskningskommitén ser på det hela.....
Kommentera

NHL > Sv: Skador
Jesper Jonsson:

Fortfarande är det en vårdslös tackling där killen måste vara medveten om att han mycket väl kan åsamka stor skade. Han håller inte direkt igen och måste vara medveten om att han gör en ful boarding. Vårdslöst och fult som sagt!

Säger precis som Warhawk att man mer än väl kan bli avstängd trots att man inte ens fått en utvisning. Det är just därför NHL har sin gransknings-kommité...
Kommentera

NHL > Sv: Avstängningar
Poffa:

Sett värre saker?? Som om det rättfärdigar såna här idiotgrejor?? Tycker det är bra att någon reagerar och vågar föreslå ett sånt drastiskt straff. Klart man sett värre grejor, men det kanske betyder att det borde varit hårdare straff långt tidigare, så att sånt här skit inte ska få uppstå om och om och om och om igen i en hockeyrink. För crosscheckingar i ansiktet hör FAAAAN inte till hockey utan det är bara fjantar - med två hjärnceller - som inte kan åka skridskor, som sysslar med sånt.

Hårt spel, har jag inget emot..... fult spel ska däremot beivras å det hårdaste!! Visst, en hel säsong kan tyckas tufft, Men då blir det en markering till att ligan inte längre tolererar sån här skit. och så kanske man kan undvika att incidenter i stil med Bertuzzi-affären inträffar igen. Är väl "tur" att det var mellan Philly och Vancouver den här gången, man kan ju nästan föreställa sig vad som hänt annars om lagen spelat i samma conference.... hämnder och motaktioner ā la Todd Bertuzzi som sagt....
Kommentera

NHL > Sv: Apropå ingenting...
Jesper Jonsson:

Han lyckades åtminstone inte att köra ihjäl någon som vissa andra NHL-spelare gjort. :-P
Kommentera

NHL > Sv: Apropå ingenting...
Paddan:

Ja, de verkar se ut ungefär som vanligt, vilket är bra! Original 6-lagen får ju bara inte göra några större ändringar på sina tröjor enligt mig. Klassiska tröjor ska bevaras... :-)
Kommentera

NHL > Sv: Liten undersökning
WarhawK:

Tillägg:

Förutom Montréal-spelare så finns även några andra favoriter. Bl a den som jag anser kunnat blivit den störste om inte alla skador satt stopp: Mario Lemieux! Gillar även Vinny Lecavalier som också har ett väldigt bra nummer på tröjan! :-)
Kommentera

NHL > Sv: Liten undersökning
WarhawK:

1: Bleus-Blancs-Rouges... eller ja, Canadiens för er vanliga dödliga! :-P
2: 1986, i samband med Stanley Cup-finalen mot Calgary!!
3: Stavas mest troligen Mats Näslund, men minns att Kjell Dahlin var med i laget då också. Sen att de vann var ju dessutom ett plus, hehehe!
4: Historiskt, så får jag nog troligen säga Maurice Richard (även om jag aldrig sett honom spela). Dock skulle jag kunna radda upp en hel hög Montréal-favoriter både från svunna tider och från dagens lag. Dock står Koivu ut en hel del, speciellt efter hans kamp mot cancern!
5: Finns många även här. Men Darcy Tucker ligger nog rätt högt på listan, liksom Sean Avery. Jeremy Roenick och jättebäbisen Lindros skulle nog också kunna platsa......
Kommentera

NHL > Sv: Silly Season 07-08
Deas:

Det sista vet jag faktiskt inte... du får lusläsa CBA'n, så framgår det säkert vad som händer ifall taket sänks. :-)
Kommentera

NHL > Sv: Silly Season 07-08
Deas:

Japp, jag förstår vad du menar.... men å andra sidan vet man ju inte hur situationen ser ut om 4-5 år heller. Tänk om lönetaket sänks t ex.... och jag anklagar heller inte Lowe för att vara den enda som trissar upp lönerna, men du förstår nog min poäng. Och visst finns det spelare i den listan som man verkligen inte skulle vilja trada Penner mot. Å andra sidan vet man ju inte hur vissa spelare skulle trivas i nya klubbar heller....
Kommentera

NHL > Sv: Silly Season 07-08
Deas:

Det jag reagerar mest på är hur Lowe kan vara så "dum" (hur man nu vill se på det hela) och erbjuda en 24-åring en lön på mer än $4 miljoner. Detta kommer ju bara betyda att fler unga spelare som producerat ungefär i klass med Penner kommer kunna börja kräva liknande löner. Och då eskallerar ju lönespiralen ännu fortare. Jag trodde ju det var just detta som ligan och klubbarna ville undvika iom den nya CBA'n. Visst, allt handlar inte bara om offensiv produktion, men Penner är väl inte en franchise-spelare..... åtminstone inte än.
Kommentera

NHL > Sv: Apropå ingenting...
Paddan:

Dallas variant är nytänkande, men i min mening allt annat än snygg. Nog för att nytänkade kan vara kul ibland, men hockeytröjor ska INTE ha nuffror på framsidan!! I övrigt en schysst länk. ska hålla koll på den så kanske man får se hur Habs ytöjor artar sig. Hoppas för guds skull det inte blir några stora förändringar.....
Kommentera

NHL > Sv: Silly Season 07-08
Deas:

Nu klart att Penner hamnar i Edmonton. Anaheim matchade inte offer sheeten. Kontraktet vär $21.25 miljoner över fem år. Edmonton får böta med ett 1:a 2:a och 3:e-val i draften....
Kommentera

Bandy > Sv: Silly season
Robban_Brynäs:

Skulle tro att Petteri i första hand siktar på Ryssland med tanke på att han flyttat tillbaka till Finland. Men både han och framförallt Hellmyrs är nog båda rätt öppna för spel i Edsbyn igen.....
Kommentera

NHL > Sv: Silly Season 07-08
87bth01:

Nej, han har bytt namn till Ca$hin..... efter hans lönestrejker! :-P

Sedan är stavningen av hans namn är antingen Alexei Yashin eller Alexej Jasjin.... beroende på vem du frågar!
Kommentera

NHL > Sv: Silly Season 07-08
WarhawK:

Klart att Ca$hin går till en rysk klubb nu, men det hade du kanske redan sett! :-P
Kommentera

NHL > Sv: Silly Season 07-08
Souray till Edmonton.... jag trodde han skulle välja ett av solskenslagen på västkusten, så det här kändes aningen oväntat!
Kommentera

NHL > Sv: Silly Season 07-08
Paddan:

Hehe, han får väl ha storlek 70 istället för normalt 60 (eller nåt) då kanske... :-P
Kommentera

NHL > Sv: Silly Season 07-08
Paddan:

Japp, de gjorde ju tester med de tröjorna redan under All-Star helgen. Det som är lite tråkigt med detta är att de flesta lagen (som jag förstått det) måste göra större eller mindre justeringar på sina tröjor. Vad jag hörde så ryktades det om att framförallt original 6-lagen skulle "drabbas" av det. Många av dem har ju horisontella linjer i botten på tröjan och vad jag förstod det så skulle just dessa kunna påverkas av den nya designen....

Jag kan dock inte säga att jag är någon allvetare i ämnet. Men nog vore det tråkigt om O6-lagen måste ändra en del av sin jerseys design bara för den nya "tekniken". Aja, vi får väl se vad resultatet blir av allt detta....
Kommentera

NHL > Sv: Silly Season 07-08
Hawerchuk:

Jo, det vet jag väl. Dock är den ju ny i förhållande till örnen och/eller Capitolium. Dessutom är den ju inte exakt likadan som den mellan 75-95 heller så....
Kommentera

NHL > Sv: Silly Season 07-08
Paddan:

Klart bättre än de gamla röda de hade. Men om de är bättre än de lila/svarta de haft fram till nu, låter jag vara osagt. Jag gillar dock inte den nya loggan.....
Kommentera

NHL > Silly Season 07-08
Jaja, jag vet.... lite tidigt kanske. men måste bara nämna att Montréal lyckats signa Andrei Markov till ett fyraårs-kontrakt värt 23 miljoner (5,75 i snitt per säsong).

Trots att jag är Habs-fan så tycker jag nästan detta var lite väl svettigt. Killen är lagets bästa back (Souray spottar ju mest in poäng i PP), men nästan sex miljoner per år? Tja, egentligen borde man inte vara förvånad. Det är knappast enbart Montréal och Gainey som drivit upp lönerna till rent vansinne. Kolla på McCabe. Producerar ungefär i klass med Souray och fick i år vad? Var det 6,5 mille eller mer? det är ju f-n helt horribelt.

Aja, nog med gnäll. Det ska bli spännande (eller snarare skrämmande kanske) att se vart lönekarusellen tar oss i sommar. Kolla bara på en del av de eventuella UFA's som finns..... Bričre, Drury, Gigučre, Gomez, Rafalski och Souray. Det finns fler, men dessa var de jag kom på spontant.
Kommentera

Bandy > Sv: Silly season
Klinth:

Men vad är orsaken till att han inte vill spela med Pasjkin då?
Kommentera

NHL > Sv: Eastern Conference
JimmyH:


Är det inte därför man diskuterar? För diskuterandets skull? Aja, eftersom jag nu inte får fram mina poänger så får du väl tycka vad du vill. Jag vet då att jag kommer fortsätta göra det.

Och nä, du får väl tro att Sverige inte la sig då. För jag vet att de gjorde det oavsett skribenter eller inte. Har aldrig ansett mig som någon hockey-allvetare på något sätt, men efter att ha sett den matchen så fanns det liksom inga tvivel. Men när det nu ändå ältasts och tagits upp i så många forum och bland skribenter och sportkrönikor så måste man ju börja fundera. Kan det faktiskt vara så att de verkligen gjorde det? La sig alltså? Bara för att ingen spelare eller ledare erkänner det så är det ju verkligen inget bevis för vart sanningen ligger, eller hur?

Nåja, jag vet ju att detta inte kommer nå ditt innersta ändå, då du tydligen är så naiv att Sverige verkligen gjorde sitt bästa mot Slovakien. Men jag sa vad jag behövde och ville, så får du väl tro vad du vill efter det.

Varför Toronto inte gick till slutspel var för att de inte tog tillräckligt många poäng. Så enkelt var det väl.... eller? Sen vad man tycker om systemet som det spelas efter kanske är en personlig sak. Men jag anser att det inte funkar. Speciellt inte när det verkar gynna vissa lag som kanske har bra straffskyttar som lätt kan "sno" en extra poäng för sitt lag. "Driften och längtan av att få just diskutera något"?? Ja, är det inte därför vi skriver här, eller måste du alltid få som du vill utan att behöva ifrågasättas? Aja, jag lägger väl ner då isället.... är ju tydligen inte lönt att försöka med något då det tydligen är du som ska ha rätt i alla aspekter då. Den attityden lär du ju ta dig långt med.....
Kommentera

NHL > Sv: Eastern Conference
JimmyH:

Om vi då bortser från vad enbart Wikegård sa om den matchen, så var han ju inte ensam i sin kritik av Tre Kronor. Andra skribenter var ju inte nådiga dagen efter vad jag minns. Sverige la sig i den matchen. Enkelt faktum som inte bara Wikegård utan även andra svenska skribenter insett. Personligen skiter jag egentligen i vilket. Sverige spelade efter vilket motsånd man ville få i kvarten. Klart som fan att man kanske inte ger sitt allt då..... det hade jag då inte själv gjort om jag vetat! Men du är väl en moralens väktare som säkert eggat dina lagkamrater att ge sitt yttersta för att få möta ett annat lag än Schweiz......

Kolla på antalet OT-losses (vilket även inberäknar SO-losses) så ser du att både Isles och Maple Leafs har ungefär lika många. Kolla sedan på Canadiens som har sex stycken. Hade de därmed tagit en seger till (oavsett om det varit mot Leafs, Rangers eller vilka fan som helst) så hade denna sista match haft noll betydelse.... så resonemanget att det är enda match som avgör hela surven, det köper inte jag. Att vissa har mer "tur" när kommer till straffar eller mer "tur" att det verkligen blir straffar är ju bara en slump. Så ska man se det så så kan man lika gärna avskaffa hela konceptet straffar. Det sistanämnda har jag iofs förespråkat ända sedan man införde det........ i Elitserien. Jag skäms för att säga att jag tycker Elitserien har ett bättre system nu, men så känns det iaf.
Kommentera

NHL > Sv: Eastern Conference
JimmyH:

"Snyggare" är inte likhetstecken med realistiskt. WarhawK beskriver det väl ganska bra när han påpekar hur många matcher killen faktsikt spelat. Men det är väl klart att du får väl tro det du vill då..... Som jag sa förut, så är det lättare att kritisera när det går emot ens egna tankar och åsikter.... men men!
Kommentera

NHL > Sv: Eastern Conference
JimmyH:

Och för den delen.... att du är så naiv och påstår att Sverige inte la sig i OS säger väl allt. T o m Wikegård sa ju det..... med klara exempel i bagaget. Skillnad är om Sverige enbart spelat uselt (vilket man gjorde). Men när man inte ens väljer att fullfölja tacklingar, så är det något i inställningen som inte stämmer. Det i mina ögon är att lägga sig.... dvs när man inte ger 100% för att vinna. Och det gjorde inte Sverige i den matchen. Att påstå nåt annat är rent j-vla skitsnack!
Kommentera

NHL > Sv: Eastern Conference
JimmyH:

Nä, men diskussionen blir på samma nivå då du påstår att NJ inte ställer upp med bästa lag. Och nu fick du ju som du vill i vilket fall när NJ kvitterade i slutminuten. Så då kan ju du vara nöjd och glad även fast de inte ställde upp med "bästa" lag.....
Kommentera

NHL > Sv: Eastern Conference
JimmyH:

Inte vidare snyggt? Vilket jävla skitsnack! Brodeur har stått, vad är det nu 78 matcher i årets grundserie..... 78!!! Är inte killen värd att få lite vila då inför det som är säsongens huvudpunkt? Jag säger bara såhär. Tror du Toronto gjort annorlunda ifall de varit i samma sits som New Jersey? Alla lag laddar alltid för slutspel. Så har det alltid varit, så kommer det alltid vara.... betyder det att man kan vila nyckelspelare, så kommer man att göra det.

Om man nu ska gå in på exempel så kan man ju kolla på Sverige som "lade sig" mot vilka det nu var i OS för att få ett lättare motstånd. Borde inte det kommas ihåg såhär i efterhand. Nä, det gör man ju inte eftersom Sverige gick och vann hela turneringen. Då blev läggmatchen plötsligt totalt oviktig. I mina ögon är det precis samma sak och ett jävla hyckleri om man ser till hur folk kritiserar vissa andra grejor. Men det är klart..... när det går emot ens eget lag så är det ju lättare att kritisera än annars.....
Kommentera

Bandy > Sv: Slutspelet!
Robban_Brynäs:

Tja, med tanke på att han avslutar på följande vis så är han nog faktiskt tämligen ofärgad ändå....

"Sådär, då har jag sagt mitt, nu får jag nog aldrig mer arbeta (fotografera/skriva) för förbundet efter att de läst det här, men man måste ju få ut aggressionerna på nåt vis. Detta är enbart MINA tankar, Edsbyn Red Farmers och Edsbyns IF Bandy är inte delaktig på något vis!

/ Martin Henriksson"
Kommentera

Bandy > Sv: Slutspelet!
Robban_Brynäs:

Angående att man ska behandla Bajen lika som övriga klubbar så läste jag en bra artikel på redfarmes.com. "Det daltas för mycket"... rekommenderad läsning för den som är intresserad.
Kommentera

Bandy > Sv: Silly season
Esa Oksanen till Bollnäs, samtidigt som det blev klart att brorsan Timo fortsätter i klubben två år till! Känns ganska bra att vara Bollnäs-supporter just ikväll! :-)
Kommentera

Bandy > Sv: Silly season
Robban_Brynäs, RavenLord:

"VSK-s sportchef dementerar i VLT att Daniel Liw och David Karlsson skulle vara klara för Västerås. "Vi har löpande kontakt med båda två, men inget är i närheten av att vara klart. Vi har inte ens pratat om kontrakt." säger VSK-s sportchef till tidningen."

Ovanstående saxat från jimbobandy.nu..... dessutom har Ljusnan pratat med Daniels brorsa Thomas och enligt honom är absolut inget klart om vart Daniel spelar nästa år. Man märker dock att silly season är i full gång.... :-P
Kommentera

ˇ