1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480496 inlägg · 4078 ämnen

Luleå - Modo

1652147 · » Till forumet


Sv: Luleå - Modo
J F K: Visst är det så men det är nog ganska jämt skägg trots allt.
Kommentera

Sv: Luleå - Modo
Carl Lejonkräk: Det jag tänkte var att exempelvis djurgården var i ordentlig form då. Under allsvenskan går det rätt mycket upp och ned, så kvalserien kan vara ett bättre index för vilket lag som verkligen är i form.
Kommentera

Sv: Luleå - Modo
J F K: Visst men ni kan möta trean i Allsvenskan sluttabell och det kan ju vara en minst lika bra kvalitetsindikation som slutställningen i kvalserien.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Luleå - Modo
Carl Lejonkräk: Ja. De som slutar trea i allsvenskan. Dock spelar de kvalserie så om de är det tredje bästa laget så kvalar de mot ett annat allsvenskt lag. Dvs, vi kan inte möta det tredje bästa laget.
Kommentera

Sv: Luleå - Modo
J F K:Trean i Allsvenskan kan få möta er.
Kommentera

Sv: Luleå - Modo
J F K:Jag hoppas du har helt rätt.
Kommentera

Sv: Luleå - Modo
Sven Tuta: Jo, Timander och de övriga hade det jobbigt, men det är ett annat typ av kval nu. Bäst av sju mot samma motstånd är annorlunda än en serie mot andra allsvenska lag som bara gör allt för att grisa och ta ett poäng. Nu måste det allsvenska laget faktiskt gå för att vinna och SHL-laget har inte samma krav att vinna alla matcher. Det här är en stor fördel generellt och ännu större i vinter med tanke på att de tre bästa lagen inte kan få möta oss.
Kommentera

Sv: Luleå - Modo
Carl Lejonkräk:Tack, helt rätt.
Kommentera

Sv: Luleå - Modo
Carl Lejonkräk: Känns mest som om Malmö eller Västerås har tyngden att utmana ett Shl-lag. Nu har jag inte sett Modo spela sen försäsongen men bäst av 7 tror jag nog Modo vinner oavsett vilka det blir, om det nu blir.
Kommentera

Sv: Luleå - Modo
Sven Tuta: Det kan bli trean i Allsvenskan också. De tre första lagen ligger inom tre poäng så skillnaden är liten mellan de lagen. De fem första lagen inom sju poäng förövrigt
Kommentera

Sv: Luleå - Modo

Sawchuk:Ja, du har helt rätt. Minns fortfarande Timander efter sista matchen i förra kvalet när han sa: "Detta var det jävligaste jag har varit med om".

Alla allsvenska lag ruster, det vore ett grovt tjänstefel av Modoledningen att inte se om sitt hus. Ja, jag vet det handlar om pengar, men det handlar om att överleva. Sen kan man tycka att ett SHL lag ska "köra" över ett 4-5 rankat allsvenskt lag. Tjena, det kommer bli ett uppvaknande för ett redan stukat självförtroende så man önskar att man redan har gått på semester. Motivation slår alltid klass.

Ser framemot nyförvärv. Det kommer (måste).

Kommentera

Sv: Luleå - Modo

Dexter : De allsvenska topplagen kan nog matcha er rätt spelare för spelare men ni kan nog dra nytta av att ha spelat mot tufft motstånd i SHL.

Kommentera

Sv: Luleå - Modo
Dexter : ...och när vi och DIF åkte ur gick bland andra allsvenska mittenlaget ÖIK upp istället.
Kommentera

Sv: Luleå - Modo
modomille: Timrå spelade slutspel tills Perra tog över (just sayin...) Tre år efter senaste slutspelet åkte vi ur. Ni har väl balanserat ungefär som vi på slutet.
Kommentera

Sv: Luleå - Modo

modomille: Modo har inte vunnit en matchserie sedan finalen 07 och har varit i stort sett ett bottenlag under hela 2010-talet. Om man nu ska envisas med att titta på tidigare meriter.

Minns att folk drog kortet om att kvalet kunde vara bra på grund av extra hemmamatcher även 2011 och det sades bland många att Modo skulle leka hem det. Då hade vi ett rutinerat gäng och lag som kunde vinna matcher på ett helt annat sätt. 

Visst ska vi vinna i kvalet, men nerverna kommer ställa till det. Rätt ungt, orutinerat och ja... pressen kommer nå upp till brisningsgränsen denna gång med tanke på ekonomin och det faktum att SHL går mot vad som kan liknas en mindre stängning. Kommer konkurshotet vara framme vid eventuell degradering? Finns så mycket som står på spel. Brasilien i förra fotbolls-VM fast i mindre extrem skala...

Den nervositet som verkas finnas redan nu i tredje perioden och slutskedet av matcher kommer ju inte försvinna automatiskt. Men det känns helt klart bättre efter hur det sett ut de två senaste matcherna och de har rätt många matcher kvar att bygga vidare på.

Kommentera

Sv: Luleå - Modo
Sawchuk:timrå,södertälje,aik,rögle och malmö nästan inget av dom här lagen har varit slutspels lag på länge rögle till exempel var jumbo när dom var i shl senast timrå också malmö var bra förut i shl/elitserien men har varit i allsvenskan länge nu det jag vill säga är att dom här lagen är botten lag i shl, Modo tycker jag inte är det bortskilt från den här säsongen.
Kommentera

Sv: Luleå - Modo
Amitiel: Jovisst det är det logiska men så enkelt tror jag inte att det är. Finns som sagt vat en mental bit i det hela och där var det många år sen modo visade upp goda intentioner. Skulle modo spela i shl nästa år (tar inget för givet) undrar man hur man ska kunna locka några bra spelare när man dessutom har tunn plånbok.
Kommentera

Sv: Luleå - Modo

J F K:

Vart är Timrå nu, och Södertälje, och AIK och Rögle, och Malmö, o.s.v.

Om Modo hamnar i kval så kan jag lova att det blir riktigt riktigt jobbigt.

Självklart hoppas jag att det löser sig men man måste fan göra allt i sin makt att ge laget bästa möjliga förutsättningar att klara ett kval. Även om det kostar för mycket.

Förlorar man första matchen i kvalet kommer man att bli oerhört bajsnödiga. De psykologiska faktorer som kommer att sättas i spel går inte att sopa under mattan.

Kommentera

Sv: Luleå - Modo

J F K:

Djuse är ersättaren, bra passningar, snabbare, vågar bära fram pucken och transportera upp den ifall alternativ inte finns, bra skott och framförallt vågar han skjuta. Sedan tycker jag man får ett bättre spel i egenzon med de backar som spelade mot Växjö och Luleå, alla är snabba ut och sätta press och tuffare. Roche hinner inte riktigt med i detta och är mjuk vid sargerna.

Mot Brynäs spelade Roche 23 minuter, ser hellre att dessa ges till Djuse, för Roche hinner inte med och orkar inte helt enkelt.

Kommentera

Sv: Luleå - Modo
Nu kan ju allt hända i kvalserie men som spelet blivit sista 3 matcherna tror jag att vi kommer bli bättre och bättre.

Och i bäst av 7 matcher så har jag svårt och se att något annat allsvenskt lag än Malmö ska vara ett hot, sure hade det gällt 1 match eller bäst av 3 så är det väl en sak men inte i bäst av 7.
Kommentera

Sv: Luleå - Modo
J F K:roche är han skicklig back men dom använder han fel han borde vara på tekningscirkeln i powerplay,en gång var han där och då gjorde han flera öppnande passningar.
Kommentera

Sv: Luleå - Modo
Ska man se det krasst är det bättre att spela kval och klara sig kvar än Play in och förlora då man är garanterad fler hemmamatcher. Är rätt lugn inför ett kval om vi spelar detta spel, dock måste vi knyta ihop PP det är anledningen att vi ligger där vi ligger.
Kommentera

Sv: Luleå - Modo

ULTIMAVICI:

"jag tycker Charlotte visat att hon är extremt kompetent och visar prov på modiga beslut och har tillsammans med Modo tagit ett steg för att överleva även i framtiden"

Detta är bland det bättre jag läst här på slutet. Instämmer helt, det känns tryggt med Charlotte som VD för klubben. Allt utom det sportsliga för A-laget pekar åt rätt håll. Man jobbar stenhårt för att få en stabil ekonomi, juniorverksamheten är riktigt bra och denna säsong och kommande är då vi ska börja skörda av detta. Därför blir det viktigt att överleva ett kval.

Kommentera

Sv: Luleå - Modo
Rytter: Jag tror att Roche spelar. Han är bättre än han får kritik för. Hans största grej är väl att han ser så nonchalant ut, men jag saknar hans uppspel oerhört idag. Ingen back är ens i närheten av att kunna sätta igång spelet så bra som honom.
Kommentera

Sv: Luleå - Modo

Cyklob:

Man offrar en ekonomisk vinning för en eventuell sportslig vinning. Flera av lagen som värvat kommer inte visa positiva siffror.

MoDo kommer inte åka ur.

Kommentera

Sv: Luleå - Modo
InVinoVeritas: I ett företag måste man investera för framtiden också. Vore det bättre att ha ett lag som låg låt säga 6:a nu och kommande säsonger fortsätta harva i mitten eller undre halvan av tabellen för att ekonomin är risig? Det vi investerar nu kommer förhoppningsvis betala av sig och hå med vinst på sikt. Dessutom fördelas kostnaderna för dessa ombyggnationer över flera år ur ett bokföringsmässigt perspektiv. Inkomsterna kommer dock bokföras år för år. De likvida medlen har givetvis blivit mindre detta år, men se det positivt, vi kommer antagligen kunna ha en större spelarbudget framledes pga dessa investeringar. Att driva ett bolag är komplext, jag tycker Charlotte visat att hon är extremt kompetent och visar prov på modiga beslut och har tillsammans med Modo tagit ett steg för att överleva även i framtiden. Kortsiktig framgång på bekostnad av långsiktig är inte värt ett skit.
Kommentera

Sv: Luleå - Modo
ULTIMAVICI: Jag säger bara att jag såg minst tjugo liknande situationer i matchen.
Kommentera

Sv: Luleå - Modo

J F K:

Och ifall modo klarar kvalet så kommer inte en käft av de som sagt att vi kommer åka ut säga nått, men förlorar vi detta kommer det vara fullt av "vad var det jag sa".

Kommentera

Sv: Luleå - Modo
Sawchuk: Ja,vi ska vänta och se. Västerås som torskar mot björklöven är jättemycket bättre än oss. De lär krossa oss samtidigt som man tappar tre - noll mot löven. Nej, jag tror att vi är helt överlägsna faktiskt förutsatt att vi inte krampar ihop.

Det är lätt att förvirras av det tuta och kör som man ser i allsvenskan. Det går fort och man skapat många chanser. Samtidigt säger alla som kommer upp i SHL hur mycket svårare det är.

Var det inte ett år som Timrå var överlägset sist i SHL, men som lekte hem kvalserien? Har det någonsin hänt att något elitserielag hamnat sämre än fyra i kvalserien. Dvs, även om de åkt ut så har det trots att de varit sämst i SHL varit bättre än trean och fyran av de allsvenska lagen.
Kommentera

Sv: Luleå - Modo

Jag vet att MoDo ej har pengar osv. Men hur i hela friden kan alla andra lag förstärka sina lag hela tiden som?. Det kan fan inte skilja så jävla mycket mellan de flesta lag ekonomiskt. Men hur som helst ska vi ha en chans mot dom allsvenska lagen så måste det in några spelare som kan spela powerplay. Vi är chanslösa mot alla lag om vi inte har ett pp spel.

Sedan är det dags att be Påhlsson att kliva av han är slut.

Kommentera

Sv: Luleå - Modo
Sawchuk:ända laget jag tror modo är sämre än i allsvenskan är malmö när dom kör som allra bäst är inte orolig att hamna i en matchserie mot nåt allsvenskt lag,se bara typ västerås stjärna dustin johner han var jätte bra i djurgården men i kvalserien gjorde han inte många poäng,visst det kan vara så att han inte kunde vara som bäst i dom viktigaste matcherna eller att spelnivån ökades för mycket.
Kommentera

Sv: Luleå - Modo

Sawchuk:

Ja värvningar kan ändra det, men just nu och som vi spelat mot t.ex Växjö och idag mot Luleå har jag svårt att se att ett allsvenskt lag som är rankat som fjärde lag ska ta oss i bäst av sju. Sedan får vi se hur trupperna ser ut när det är dags för kval, gäller både motståndarna och vårt lag.

En sak är säker, är alla backar friska så ska inte Persson och Roche spela.

Fram till nästa match på Torsdag är det dags att fortsätta träna på detta försvarsspel (för det er betydligt bättre ut) samt nöta PP.

Kommentera

Sv: Luleå - Modo
J F K: Går ju inte att försvara Påhlsson i den situationen eller skylla på tidigare situationer som inte blivit utvisning. Det är en hakning som är så klar att det vore fel av domaren att inte ta den. Samtidigt är det i en situation när vi har full koll på spelarna framför mål och killen i utvisningsbåset är redo att kliva in på isen. Nej ruskigt dåligt av Påhlsson där.
Kommentera

Sv: Luleå - Modo
J F K:  Som sagt nu gäller det att scouta de eventuella lagen i HA. Jag kan inte påstå att jag känner mig lugn inför stundande kval.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Luleå - Modo
Finns helt enkelt inte kunskap i laget att vända på det här. Luleå har värvat 5 spelare exempelvis, här lägger man dom på en ny pub och ett nytt gym...
Kommentera

Sv: Luleå - Modo

J F K:

Finska andraligan går inte att jämföra med Allsvenskan.

Det är jättelätt att underskatta lag i Allsvenskan...

Kommentera

Sv: Luleå - Modo
Rytter: O nej. Det var inte menat personligt till/mot dig. Bara ett konstaterande från mig. :)

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Luleå - Modo

Rytter:

Det ser bättre ut, spelarna är rättvända och boxar ut framför mål på ett mycket bättre sätt, dom jobbar bättre med grunderna men är helt enkelt för dåliga.

Vi är helt enkelt sämre än alla lag i SHL och förmodligen även sämre än flera i Allsvenskan.

Vänta får ni se hur några av de allsvenska lagen kommer att ladda med värvningar inför kvalspelet, det surras i korridorerna och kommer att bli ett världskrig.

Kommentera

Sv: Luleå - Modo
spud: Jo, han älskar att säga vad var det jag sa. Jag har nog aldrig hört någon mer negativ människa i hela mitt liv.
Kommentera

Sv: Luleå - Modo
J F K: Ehh han ska fan inte haka i det läget helt onödigt använd kroppen. Men vi hade haft bättre möjligheter i alla matcher om vi kunde haft ett powerplay spel. Vi saknar spelare som kan ställa upp och styra pp. Sedan får man vad man betalar för med titta på Pesonen i Skellefteå han öser in mål varje match nu samma sak med Rajala i Färjestad det som är felet vi har alltid haft en bra första femma men nu har vi ingen femma längre att luta oss emot och då förlorar vi matcherna. 
Kommentera

Sv: Luleå - Modo

NuMo:

Nej påstod jag nått annat? Är det fel att konstatera att spelet ser bättre ut än tidigare?

Kommentera

Sv: Luleå - Modo
Sawchuk: Ekarv som var en av seriens klart bästa spelare tills han blev klar för AIK har väl knappt gjort ett poäng. Det är väldigt ovanligt att man i Finland förlorar motsvarande bäst av sju och nu ska vi inte ens möta de bästa lagen.
Allt annat än att båda shl-lagen vinner är en jätteskräll. Det är jättelätt att överskatta lag i allsvenskan...
Kommentera

Sv: Luleå - Modo

Rytter:

Så länge man bara gör ett mål så kommer man inte få många fler poäng oavsett hur bra man spelar.

Kommentera

Sv: Luleå - Modo

Sawchuk:

Tycker du inte att spelet som helhet ser bättre ut än tidigare? Tycker vi gjort 2 bra bortamatcher, det som int fungerat är PP och att vi inte tagit poäng.

Ifall vi inte har någon chans nu, hur jävla illa såg det inte ut tidigare isf. 

Kommentera

Sv: Luleå - Modo
ULTIMAVICI: Just påhlssons är skittuff jämfört med massor av andra liknande situationer. Är det utvisning så borde tjugo andra åkt ut.
Kommentera

Sv: Luleå - Modo

spud:

Akta dig, inte gnälla ifall domarna missar något, det är bara bortförklaringar har jag fått höra. 

Kommentera

Sv: Luleå - Modo

NuMo:

Ja, man är ju minst sagt orolig. Det finns inte en chans att Modo vinner en sjumatchers serie mot något av de sex första allsvenska lagen. Hur länge sedan är det Modo tog en trepoängare egentligen?

Kommentera

Sv: Luleå - Modo
NuMo:bara 6 minuter kvar nu satsa allt nu Modo
Kommentera

Sv: Luleå - Modo

J F K: Hård utvisning, när en modospelare skulle ut och rensa ut pucken 30sek tidigare så var det rejält hårda yxhugg mot den spelarens klubba. Nåja.. hedersamma förluster ger ju som bekant 2p alltid något. 

Eller hur i helvete det nu är.

Kommentera

Sv: Luleå - Modo
NuMo: Är ju direkt onödigt av Påhlsson... Flyt har vi iaf inte..
Kommentera

1652147 · »