1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474545 inlägg · 4078 ämnen

Modo - Leksand

1604294 · » Till forumet


Sv: Modo - Leksand
Carl Lejonkräk: Det känns ju som att de pensionärer som skulle vara intresserad av hockeyn redan går på den. =)
Kommentera

Sv: Modo - Leksand
Monno: det är ju inte stort intresse bland invandrarna så där finns en marknad, helt klart. Pensionärer har du rätt att de ger ingenting tillbaka i ett längre perspektiv.
Kommentera

Sv: Modo - Leksand

Carl Lejonkräk:Nu känns det lite som att du trollar lite.

Men invandrarna på förläggningarna var ingen dum idé! Bjuda in dom nån gång så kanske iaf 1 av 10 blir intresserad av att gå igen när dom själva har råd att köpa biljett. Eller råd kanske dom har direkt, vad vet jag, men ger man dom en gång gratis har folk en större benägenhet att testa någon nytt. =)

Pensionärer tjänar man nog noll och ingenting på att bjuda in gratis.

Det är dom nya/framtida kunderna man vill värva genom att ge bort gratis biljetter.

Kommentera

Sv: Modo - Leksand
J F K: Pensionärer borde få med samt invandrarna på förläggning

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Modo - Leksand
Carl Lejonkräk: Till gymnasieskolor eller yngre elever är ok. Det konkurrerar inte direkt med särskilt många säsongskortsköpare. Det är inte de man hoppas ska köpa årskort i år, men däremot kan man med lite flyt få framtida betalanade gäster till arenan på det sättet.
Kommentera

Sv: Modo - Leksand
J F K: Fast å andra sidan så vräker ju Modo ut gratisbiljetter idag bland annat till gymnasieskolor. Rätt väg att gå för att fylla arenor i Sverige är, vilket jag är helt övertygad om att sänka priserna men det är ju en annan debatt kanske.
Kommentera

Sv: Modo - Leksand

Carl Lejonkräk: Samtidigt blir det väldigt orättvist mot de som köpt biljetter. Nästa säsong när man ska teckna upp sig för ett årskort kanske man istället väntar för att hoppas på gratisbiljetter. Nej, det är ingen bra idé.

Problemet om jag inte läst årsrapporterna fel är att det är Källström som redovisade logernas inkomster över ett år, istället för över tre år som avgiften betalades för. Därmed fick man väldigt hög omsättning år ett, vilket man fick betala skatt för. År två och tre kom betydligt mindre inkomster från logena.

Nu klagade Öviks värsta gnällkärring - Jarl Strömbäck - kommunen igår om att det var minsann ordning när Källström styrde skutan, när det alltså i realiteten snarare var absolut tvärtom. I våras skickades VD Trollsås iväg för att han inte klarade av att sköta ekonomin, men att man nu tagit in Börje för att han är duktig på precis det. Trots det gnäller Strömbäck på Modos nuvarande ledning (som vi omöjligen kan bedöma i och med att de hittills inte kommit fram uppgifter).

Det säger lite om kompetensen hos Jarl Strömbäck...

Finga man önska något i jul så vore det att skicka honom och hans gnällkollega Rönnbäck (från Sundsvall som gnäller någonting oerhört i ortstidningen) på en permanent resa till andra sidan jordklotet.

Kommentera

Sv: Modo - Leksand
J F K: En annan kul idé hade ju varit att köpa biljetter för 9 miljoner och dela ut till skattebetalarna. Det borde bli ca: 36 000 biljetter eller runt 1400 per match. På så sätt så skulle alla som är intresserade i kommunen kunna få gå på en match. Publiksnittet skulle höjas och så även försäljningen i barer, kiosker och restauranger både i arenan och runt om i staden.
Kommentera

Sv: Modo - Leksand

Carl Lejonkräk: Det är nog väsentligt mindre än Skellefteå och Växjö får från sina kommuner (SAIK låtsas som om det regnar då man får det från det kommunägda energibolaget till stor del). Även Luleå och några andra får mer pengar från sina kommuner.

Nej, nu har man plockat bort Trollsås och istället har man en VD som faktiskt är van att titta på sista raden på årsredovisningarna. Givetvis går det inte att trolla, men det är nu mycket större sannolikhet att man klarar budget än tidigare.

Kommentera

Sv: Modo - Leksand
Monno: Jo, så är det. Modos egna kaptal har ju ätits upp de senaste åren (jag har inte i huvudet  hur mycket ni backat per säsong) så prio ett är nog att bygga upp ett eget kapital igen. För 9 mille får man väl inte mer en kanske tre klassspelare (vilka inte alltid levereras som förväntat).
Kommentera

Sv: Modo - Leksand
Carl Lejonkräk: Den stora oron är väl att MoDo inte fortsätter skärpa sin ekonomi utan får storhetsvansinne igen och bränner upp mer pengar så man ändå går minus. Nog finns det där att bränna 90mille på 19år alltid...
Kommentera

Sv: Modo - Leksand
ULTIMAVICI: jag vet inte ens om detta är mycket pengar i sammanhanget, alla SHLklubbar lär ju få nån typ av stöd från sin kommun. Är det någon som har sett en sammanställning av hur det ser ut bland klubbarna?
Kommentera

Sv: Modo - Leksand
Arnio: du slår in öppna dörrar med full kraft, det är väl ingen som tror eller trott att det är en garanti för framgång. Däremot är det en förutsättning.
Dock gillar jag inte längden, 10 år är alltför länge. Det hinner hända en himla massa på den tiden. Tänk om vi hade signat ett 10års kontrakt för 10år sedan, det hade inte varit några sötebrödsdagar de sista åren.
Kommentera

Sv: Modo - Leksand
Carl Lejonkräk: Klart det inte är någon garanti, skänk 100 miljoner till valfri klubb och du kan ändå inte garantera succé. Nej pengarna ger Modo arbetsro och en möjlighet att planera för framtiden. De ekonomiska problemen har varit en bromskloss som nu frigjorts. Är nöjd med att Modo trots de ekonomiska påfrestningarna fått igång juniorleden och lyckats hålla en godkänd sportslig nivå!
Kommentera

Sv: Modo - Leksand
ULTIMAVICI: Det ska bli mycket intressant att se hur Modo förvaltar dessa pengar, någon garanti för ökade sportsliga framgångar tror jag inte att det är.
Kommentera

Sv: Modo - Leksand
NuMo: Jo blev en rätt låg på en del anföranden! Men nu när beslutet är taget så kan många inom och utanför organisationen sova bättre om nätterna. Är ju ingen överdrift att säga att detta tillsammans med att vi kvalade oss kvar mot SSK är de två viktigaste händelserna i Modos historia. Konkurrensen och klimatet runt elithockeyn har ökat och förvaltas detta bidrag rätt kommer/ska Modo etablera sig topp 4 i Sverige.
Kommentera

Sv: Modo - Leksand
NuMo: Vilken debatt? Den om att flytta Globen?
Kommentera

Sv: Modo - Leksand
ULTIMAVICI: Jo, jag såg det, men det var inte enhälligt. Vissa partiföreträdare verkade ha blandat ihop frågan om kommunstödet med godtemplarnas nykterhetslöften och nykterhetsideal.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Modo - Leksand
NuMo: beslutet är taget och Modo får alltså 90 miljoner i extrastöd fördelat över 10 år!
Kommentera

Sv: Modo - Leksand
Carl Lejonkräk: Jag har knappt sett debatten i den här gästboken.
Kommentera

Sv: Modo - Leksand
J F K: Hallå visst sjutton gick ni hårt åt Leksand ett tag liksom de flesta andra. Sen håller jag ju med om att en rekonstruktion är värre men det är olika nyanser av brunt kan man säga. Positivt tycker jag med, synd bara att inte kommunen gjorde detta för Modo redan i samband med att arenan byggdes...Jag retades bara lite (-;
Kommentera

Sv: Modo - Leksand
Carl Lejonkräk: För det första har vi inte kallat dem fuskare, men för det andra så har vi inte gjort någon rekonstruktion eller liknande. Att kommunen ser varumärket Modo Hockey som någonting som är värt att värna om är bara positivt:)
Kommentera

Sv: Modo - Leksand
ULTIMAVICI: Då kan ni eventuellt sluta kalla Leksand för fuskare med andra ord (-;
Kommentera

Sv: Modo - Leksand
Om 10 minuter avgörs det om Modo får miljonerna av kommunen! Direktrapportering på allehanda.se
Kommentera

Sv: Modo - Leksand

Monno: Jo, han höll ofta pucken lite längre och drog på sig bevakning, vilket innebar att någon blev fri någonstans. Hensick har inte styrkan att dra på sig två spelare, vilket gör att någon måste åka sig fri.

Sedan skulle jag nog säga att Susse hade samma magiska blick att hitta spelare som man inte ens visste skulle bli fria, men givetvis hade han inte Foppas kraft eller tempoväxling.

Kommentera

Sv: Modo - Leksand
NuMo: Dåligt av motståndarna att inte tänka på Hejduk i en hel säsong...
Kommentera

Sv: Modo - Leksand
Monno: När det gällde Foppa då var det oftast den som ingen annan tänkte på i tid.
Kommentera

Sv: Modo - Leksand
NuMo: Vem har oftast bästa läget då? Steven Stamkos eller Scott Gomez?
Kommentera

Sv: Modo - Leksand
Blake: Han skall göra som Foppa gjorde. Passa till den som har bästa läget utan hänsyn till klasstillhörighet. 
Kommentera

Sv: Modo - Leksand

Bad_Brett: Jag undrar lite hur hans roll sett ut i tidigare lag, i AHL var han assisterande kapten en säsong och några säsonger har han snittat lite mera än 1 poäng/match. Han kanske är en spelare som växer med ansvar, men samtidigt är det något man förtjänar och det kanske därför det har gått sämre den här säsongen då han är van att vara playmaker i AHL. 

Att Forsberg stökar om i laget hela tiden verkar inte vara till TJ's fördel, inte heller avsaknaden av riktiga snipers i laget - vem ska han passa liksom? 

Kommentera

Sv: Modo - Leksand

Blake:

Grejen med TJ är att han har varit riktigt bra i perioder. Han var helt okej i de 2-3 första matcherna, innan han blev helt under isen. När han kom tillbaka efter skadan såg han helt plötsligt mycket piggare ut och började bjuda på en del läckerheter. Men nu ser det riktigt dåligt ut igen.

Jag kan tänka mig att ett av problemen är att Forsberg tycks ha svårt att hitta bra kedjeformationer. Hensick åker ofta runt och söker den där öppnande passningen. Detta kräver att kedjekamraterna begriper när de ska sticka. Om detta tar för långt tid, slutar det ofta med en dålig passning och att läget försvinner.

Detta är inget försvar, men jag tror att det hade sett annorlunda ut ifall Hensick hade fått spela med Sundström och Skröder i toppform.

Kommentera

Sv: Modo - Leksand

J F K: Jo precis, den stora massan hyllar tydligen alla som åker mycket skridskor eller tacklas, oavsett om det ger något eller inte. TJ åker inte mycket skridskor, inte heller Skröder och det sticker tydligen i folks ögon. Spina är ju ett lysande exempel som går under radarn på många supportrar eftersom han åker sig till många lägen men som sedan saknar många andra kvalitéer. -11 talar sitt tydliga språk.

Om vi ska inrikta oss på det positiva om TJ så är han ju faktiskt tvåa i målgivande passningar med 10st (MODO), samt att han har två matchavgörande mål. 

http://www.shl.se/statistics/players/summary/A/2013/Elitserien/All/All/MODO/All/All/All/dec?lang=sv&count=0

Våra målskyttar har inte heller levt upp till förväntningarna (Skröder, Tambellini som exempel)  och då uteblir många poäng även för Hensick som i sin spelstil är en framspelare. 

(En anmärkningsvärd sak som nog bidrar starkt till hatet från Nolaskogsare är att TJ har tacklats 5ggr på hela säsongen, enligt SHL.se.) 

Kommentera

Sv: Modo - Leksand
Blake: Hedberg missade väl två frilägen varav det andra borde han ha passat pucken istället. Alla förlåter Hedberg, för han jobbar hårt och åker som en dåre. Samtidigt är det knappast tillfälligheter bara att Hensick gjort fler poäng...
Kommentera

Sv: Modo - Leksand

Toshihiro Kaiwa: Ja, Hensick lever inte direkt upp till sin lön och man vet ju att han har mycket mer hockey i kroppen. Samtidigt så har han börjat göra fler bra saker per match än vad han gjorde från början, fast fortfarande ser man att det inte riktigt kuggar i. 

Tycker han får lite väl mycket skit, när han missade friläget idag så var det många på läktarna som inte höll tillbaka känslorna utan vrålade ut sina frustrationer. Torp hade någon bakom ryggen-rensning i egen zon, rätt på en Leksandanfallare, tänk om Hensick gjort likadant... 

Härligt att se att Ritola hämtat igen sig från svackan han hade och Possler visar återigen vilken talang han är. 

Vilken underbar Lördag det blev, skål kamrater!

Kommentera

Sv: Modo - Leksand
Bad_Brett: Adrian är väsentligt bättre än både Spina och Nylander. Förstår inte varför han inte får mer speltid.
Nu var det knappast Spinas fel att han var inne på baklängesmålen idag, men det förvånar knappast någon. Han kunde väl spela så mycket enklare? Utnyttja farten till att bryta in på mål istället för att nästan alltid vända mot sargen och slå ett livsfarligt chanspass i mitten?
Kommentera

Sv: Modo - Leksand

Nieminen:

Han är verkligen dålig. När vi får tillbaka våra skadade spelare måste han hamna på bänken.

Tycker för övrigt att Adrian är riktigt bra.

Kommentera

Sv: Modo - Leksand
ULTIMAVICI: Självförtroende är extremt viktigt. Så skiter i att Leksand var kassa. Segern betyder lika mkt ändå!
Kommentera

Sv: Modo - Leksand
ULTIMAVICI: Konstigt försök att rädda av Ullmark, ville han ge chansen för Hersley att slå rekordet? Nåja, rättvist och skönt även om man bara spelade drygt halva matchen.
Hedberg måste sluta med alla korkade utvisningar. Hur många har varit helt onödiga slashingar, det måste vara snudd på alla.
Kommentera

Sv: Modo - Leksand

Toppen med 3 poäng! 

Spina -2 i matchen och toppar totalt på -11. Näst sämsta gubbe på -4...

Kommentera

Sv: Modo - Leksand
Nu ska vi ju inte stirra oss blinda på siffror då vi haft bra utdelning och kunde gjort fler, försvaret har varit lite upp idag även om vissa misstag förekommer. Men på det stora hela är denna match ett steg i rätt riktning! Skönt med uppehåll nu, så kommer vi med fulladdade batterier i resterande matcher!
Kommentera

Sv: Modo - Leksand
Gusse: Modo spelar mer av matchen. Sjukt billig utvisning på Ritola nu, nog måste domarna kunnat hitta något bättre tillfälle???
Kommentera

Sv: Modo - Leksand
ULTIMAVICI: Riktigt uselt spel nu. Hade vi vinnit mot något annat lag idag med det här spelet?
Kommentera

Sv: Modo - Leksand
J F K: Nej helt rätt! Vill att vi tar fler avslut av den anledningen!
Kommentera

Sv: Modo - Leksand
ULTIMAVICI: Dubbelpost..
Kommentera

Sv: Modo - Leksand
ULTIMAVICI:självklart en mindre tavla, men ett släpp bakåt och målvakten ska förflytta sig. Direktskott är väldigt sällan fel.
Kommentera

Sv: Modo - Leksand

Monno:LHC har släppt in åtta mål i pp, men vi är nu ensam tvåa med fem...

Jag tycker annars Påhlsson och Regehr varit bland de bättre på slutet. Regehr måste vara bäst på att få upp pucken i banan.

Kommentera

Sv: Modo - Leksand
Gusse: Haha Regehr har aldrig skjutit lösare! Dock visar detta hur viktigt det är att skjuta även när läget inte är det bästa!
Kommentera

Sv: Modo - Leksand
Gusse: : oj vilket billigt 5-2 mål
Kommentera

Sv: Modo - Leksand
Gusse: Haha Regehr har aldrig skjutit lösare! Dock visar detta hur viktigt det är att skjuta även när läget inte är det bästa!
Kommentera

Sv: Modo - Leksand
Gusse: Eftersom det är Modo som spelar är det fortfarande match det här. Är det några som tappar stora ledningar så är det vi.
Kommentera

1604294 · »