1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

298266 inlägg · 3803 ämnen

Oskarshamn - Modo

1917494 · » Till forumet


Sv: Oskarshamn - Modo
Olle: Modo var på pappret och spelmässigt mycket mycket bättre än Leksand när vi åkte ur. Så det handlar inte alltid om hur bra SHL läget är. Är det ett lag i nog dåligt psykologiskt skick så behöver det inte vara Mora/Timrå form på laget som går upp.
+1
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
J F K: statistik ljuger en hel del eftersom stolp- och ribb-träffar inte räknas in i statistiken. Hanses har åkt ut mot skytten och tvingat skotten gå i målramen eller just utanför. Det var särskilt en match som det klingade rejält kring Hanses. De målvakter som är bra på att gå ut och täcka så att skytten tvingas skjuta utanför får ju inte skotten på sig vilket bidrar till en sämre räddningsprocent.
Har själv haft grabben på Saik mv-skola och vet hur Saik:s mv tränare Holm jobbar för att lära ut vikten av att gå ut mot skytt för att täcka allt nät. Tror nog att även Hanses har fått lära sig det.
Vad har Hellkvist sagt? Var finns det att läsa?
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
Gavelo:
Ja den var störig.....
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
Olle:
Min känsla i serierna när allsvenska laget vunnit är att det dels behövs en seger de 3 första matcherna, egentligen inga konstigheter när serien går till 7. Men man kan mkt väl förlora de två första utan att det är någon fara på taket. Sen handlar det om att SHL-laget skall börja tvivla, vilket är väldigt lätt hänt. När väl det inträffat och man känner ”vi skall bara” som SHL-lag då är det kört, minnet kanske är kort men kändes inte som att KHK var nära de två sista matcherna.
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
J F K: Sen blev inlägget inte censurerat utan bortmodererat. Helt korrekt skulle jag säga. Vi har utmärkta moderatorer i vårt forum!!

Bilden hade jag själv smafullt censurerat precis lagom för att lämna lite till fantasin 😂
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
J F K: Har du hört talas om uttrycket lögn, förbannad lögn och statistik?

Det kan inte ha undgått någon om att vi är oorganiserade i försvaret och att det släppts alldeles för mycket bra målchanser för att vi ska kunna luta oss godnöjt tillbaka. Påstår du att Hellkvist sagt att det inte är Hanses som räddat många poäng och att försvarsspelet hittills varit bra? Det har jag missat?

Att du älskar att trycka ner andra männskor är allmänt känt. Det är äckligt men det är bara sån du är.
+5
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
Gavelo: Rögle, Mora och Timrå tycker jag har en dimension som kan vara svår för ett allsvenskt lag att matcha. Samtidigt sa man samma sak förra året och på förhand kändes det inte så troligt att Timrå skulle slå ut Karlskrona men om man har förlorat sig igenom en hel säsong samtidigt som man möter ett lag som är hungriga och vunnit allsvenskan, då kan bevisligen vad som helst hända. Jag tror inte hemmafördel nödvändigtvis spelar så stor roll i kvalet då ”hemmaplansfördelslaget” säkerligen spelar under mer press hemma än borta.
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
J F K: Vi gnäller lite på Hanses med all rätt men vi måste nog även fundera lite på defensiven som tyvärr är alldeles för slarvig, ta tex Hagelin på deras 4-2 mål, han störtar mot deras puckförare på blå, blir bortfintad och deras spelare kan helt ohotad kliva in flera meter i offensiv zon och prickskjuta i krysset, att agera så korkat i defensiven är så horribelt märkligt och så korkat.
+2
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
bisterfinnen: Jag tänkte bara att när det är så uppenbart för Hellkvist och även de som kikar på statistik att ditt uttalande är felaktigt anser jag att man bör bemöta det.

Du är naturligtvis i din fulla rätt att uttala din åsikt, men här blev det lika tokigt som den bilden du lade ut som censurerades.
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
Nucky: Linus är ett ganska osäkert kort, han bör vara någonstans i sin peak gällande ålder och var tilltänkt som AIK’s 2a keeper men blev petad när man värvade från KHK, hans stats är väl sådär och jag tror att han är just en 2a målvakt varken mer eller mindre, sen kan han ju naturligtvis lyfta till nya höjder i ny omgivning.

Målvakter är ju särskilt svåra att veta hur dom är från säsong till säsong.

Spontant hade jag hoppats på något bättre, men å andra sidan så är det kanske svårt att hitta något bättre mitt under säsongen utan att det ska kosta skjortan.
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
J F K: Det är alla dina påståenden också, så vart vill du komma med det konstaterandet?

Du är bättre än mig på att tycka och jag ska knipa käft?
+1
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
J F K: Nån som har koll på Linus Lundin som anses vara klar?
Vi behöver någon som pressar Hanses, och verkligen kan utmana honom om förstaspaden. Då kommer vi nog få se en annan Hanses.
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
bisterfinnen: Det är subjektivt tyckande, vilket vi förvisso oftast gör här. Dock är det en bra bit från fakta.
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
Eller: Samtidigt så ljuger sällan skottkartor eller för den delen Hellkvist. Även om vi bjuder på mycket så skapar vi i regel ändå klart mer än motståndarna bjuds på. Undantagen är BIK och OIK där vi varit sämre än motståndarna samt AIK där det var jämt.

så, ja. Hanses har helt enkelt varit sämre än i fjol och då kan väl alla hålla med om att vi bjudit på massor av chanser varje år, men på ett annat sätt då.

Statistiskt sett är Hanses en av seriens sämre målvakter såhär långt. Med honom i fjolårets form skulle vi varit i serieledning.
+2
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
Robin Ztorken L: Vi har Hanses att tacka för hälften av våra insamlade poäng. Det är de matcher som han stått på huvudet som vi tagit poäng. Vår defensiv har mer eller mindre sugit långa stunder.
+1
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
Robin Ztorken L: I början av serien och mot ssk tycker jag Hanses hade störst del i segrarna. Men när försvaret slarvar så kopiöst och lämnar ett otal med frilägen så är det inte lätt som målvakt. Har inte sett ett enda av de andra lagen som vi har mött bjudit på så mycket bakåt.
+1
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
Robin Ztorken L: Du säger klasskillnad, andra säger att matchen var ganska jämn stundtals, jag lägger ingen större vikt vad folk anser men det vi kan vara helt överens om är att Modo är fortsatt ineffektiva, defensiven är inte på topp och Hanses släpper för lätta puckar.

Vi har ett väldigt tufft spelschema framför oss, ssk, IOK senast, Almtuna borta där vi nästan aldrig vinner, AIK hemma och sen leksand borta, nu måste laget jävlar i mig skärpa till sig för annars kan det bli fritt fall i tabellen några omgångar
+1
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
Eller: Vi får hoppas att det var vi som var dåliga och inte OIK så bra, för det var klasskillnad mellan lagen igår.
Vårt anfallspel kändes tandlöst totalt, och försvarspelet lika så.
Målvaktsfrågan är bara jobbig just nu, känner noll förtroende för Hanses som förste målvakt.
Tycker han agerat svagt i allt för många matcher och har inte förmågan att vinna åt oss, snarare tvärtom.

Förstår att det kokade inombords hos Hellkvist, det gjorde det hos mig också.
Ha chansen att gå upp i serieledning och agera så svagt, är inget gott tecken.
Alla morötter borde funnits där...
+2
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
Veteranolle: Jag tror tyvärr för våran skull att vi inte skulle ta Timrå i en bäst av 7, ni har en match mer hemma och jag ser Timrå som ett av shl’s bästa hemmalag, vi skulle nog inte ta en enda match i NHK så om vi kommer till kval så får jag nog ändå hoppas på Rögle eller Mora som jag ändå tror vi kan slå
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
J F K: jag räknade inte Hedberg som junior, även om han nog räknas dit pga sin ålder
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
Gavelo: skulle det bli kval för oss hoppas jag verkligen att det blir mot Modo.......är det lag som passar oss bäst och kommer att publikmässigt bli den bästa matchserien .......tyvärr bara fyra matcher men ändå.....
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
Eller: generellt får man nog bjuda på mindre och räkna med att bli bjuden på mindre mot SHL-lag. Som du säger bjuds det på mycket av modoförsvaret och är det något lag ni ska hoppas på att få kvala mot med det försvaret så är det nog just Timrå eftersom vi är notoriskt dåliga på att ta vara på chanser. Samma spel mot Örebro eller Rögle, ja då kanske det blir siffror som den där tomten skrev här tidigare.

Kul för er att Enström går bra men han är väl lite av ett levande bevis på att en spelare inte gör ett lag då ni släpper in många mål.
+2
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
Rytter: så har då även Dean Boothroyd gjort, Andreas Feuerecker har till och med gjort fler poäng än alla våra backar tillsammans.

Enligt uppgifter så är Bradford Bulldogs respektive EC Peiting mycket nöjda.
+2
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
Olle: Tycker också att det största problemet med laget är försvarsspelet, tar ofta dåliga beslut och bjuder på mängder av målchanser per match. I boxplay så backar de ner i knät på mv så han blir skymd (svårt att se pucken för målvakten då) forwards ligger för långt nere och hinner inte upp och täcka skott från blålinjen det blir bara halvhjärtade försök att täcka skott.
+1
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
Gavelo: Bra svar..
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
Rytter: Nog kan jag tänka mig att Enström som missade försäsongen blir allt bättre när han anpassat sig till stor rink på riktigt.
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
J F K: Kanske gå att låna ut byta mot en bra målvakt som Hanses får tävla mot!.. Lite tråkigt att han är så ojämn
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
kulltorp:

Du menar han som nästan gjort lika mycket poäng som hela er backuppsättning tillsammans? Jo han spelar och vi är sjukt nöjda med honom.
+6
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
Gavelo: Det var väl fem juniorer som spelade? Pettersson, Wernblom, Lovric, Berglund och Hedberg.
Kommentera


Sv: Oskarshamn - Modo
kulltorp: Han får ni se på nära håll när ni kvalar till våren ;)
+8
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
Jagvetinte: Det är minst lika komiskt när det kommer in skribenter som dig här och liksom försöker påpeka något utan att vara det minsta insatt.
Hanses har en väldigt hög högsta nivå, helt klart shl mässig, men han har en väldigt låg lägsta nivå och det stora problemet är att han pendlar rätt frisk mellan även om han var riktigt jämn och bra första omgångarna.
Vi hade för övrigt 4 juniorer i truppen, inte för att det direkt låg bakom resultatet, jag skulle vilja påstå att med en högre nivå för dagen på Hanses så hade vi nog kunnat knipa poäng.

Hellkvist tyckte att Modo får lite mer än godkänt hittils innan mötet med Oskarshamn, ligga 2a i ligan och tränaren inte ger laget mer än knappt godkänt tyder på att han vill ha ut mer av laget vilket efter dagens förlust känns bra!
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
Olle: När skulle den där fantastiska NHL backen komma in i truppen??? :-)
+2
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
Jagvetinte: hade du läst så konstaterar flertalet att hans lägstanivå är låg och hlgstanivå hög.
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
Gavelo: få ordning på försvaret och värva en stabil defensiv back så spelar ni direktkval till SHL till våren. Offensiven i Modo är bländande fin, försvaret är ju rena sandlådan!
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
ivandrago: Almtuna på måndag. Vi har väl inte tagit poäng nån gång i uppsala än?
+1
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
Gavelo:
Det jag tkr man kan förbättra är BP, vi är kring 70% i dagsläget vilket är väl i underkant bör vara på minst 80 helst 85. Försvaret generellt läcker något mål för mkt per match. I övrigt så har man gjort en rätt så bra första 1/4 del. Tror 26 är poängrekord för oss.

Btw verkar det som om elevnes fick göra nåt byte som C mellan Johan E o karla💪🏻
+2
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
tjerdo: Mycket rutin som försvinner där tyvärr, Men känslan är att det inte var hela orsaken!
Hanses är återigen svag, inget av skotten är direkt otagbara förutom då sista i tom kasse ;)
En målvakt som varit på tå hade nog tagit 3/4 mål idag.
Sen offensivt så är det tungt, Modo rejält utspelat första 20 och ändå går vi till pausvila med 2-1 ledning, mycket orättvist just då. 2a så spelar Modo upp sig och tar över men Oskarshamn gör 3mål och Modo är väldigt svag i sina avslut.
3e blir en period där Modo styr men inte kommer någonstans förutom några ströchanser, krutet fortsatt oerhört blött.

3 saker som är oroväckande
1 Hanses lägsta nivå är seriens bottenskikt
2 Modo skjuter mycket skott på mål men får riktigt låg utdelning
3 Modos kanske främsta vapen i upptakten (powerplayet) fungerar inte alls
+3
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
Rytter: Såg inte matchen, kändes det tunt utan Tommy och Hedman?
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
J F K: tycker vi är för ojämna överlag. Även om förra matchen var bra känns det som vi dalat lite
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
wolper:

Vadå inget topplag? Vi ligger trea i tabellen så just nu är vi ett topplag.

Förluster kommer att komma, bottennapp kommer, det gäller bara att studsa tillbaka och se till att inte svackorna blir för djupa och att vi tar poäng regelbundet så kommer vi vara med i racet i slutet på säsongen.
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
wolper: Men sluta fjanta dig. en dålig match och så är vi inget topplag? Bättre målvaktsspel skulle vi varit i serieledning, men det är väldigt mycket kvar där vi kanske har den trupp som kan utvecklas mest. Tre juniorbackar och två forwards idag.
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
J F K: Nä detta var en ganska pinsam match av Modo tyvärr, orkeslösa och ihåliga!

Förvånande att man kan ge bort en match på detta sättet, Oskarshamn är bra, men Modo är en klass bättre och alla dagar i veckan dom spelar som dom kan och ska så vinner vi dessa möten!

Finns mycket att justera, powerplayet måste bli bra igen, sen måste man få till effektiviteten, duger inte att skjuta mellan 30-50 skott per match och komma undan med 2-3 mål.
+2
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
Gavelo: Var finns vår offensiv med Björka, Karlkvist, Eriksson Johnsson med fler?
Tandlöst värre, upp och hoppa boys!
+3
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
IK Oskarshamn - MODO Hockey 5-2
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
J F K: hade modo satt samma chanser som oik satte hade vi vunnit. Skitmål, inga var otagbara, kanske inte tabbar, men inte otagbara. Ska vi vinna mot sådana här lag måste vi ha en målvalt som ibland räddar det där extra. Det gör inte hanses idag.
+6
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
Blekt modo tyvärr. Vi är inget topplag. Men topp 8 borde vi lyckas med i år iallafall. Även om hanses är okej så känns det som vi måste ha någon som kan byta av honom
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
ivandrago: Ganska enögd kommentator som inte ens ser att Modo spelar med sex utespelare över en halv minut. Fick inte ihop det innan jag såg på swehockey att Hanses bytte...
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
Gavelo:
Även om vi inte spelar bra tycker jag vi har förmågan att genom passningar skapa lite, tyvärr så kommer vi inte åt OIK som spelar bra. Synd inte vi fick in den i början på perioden när målvakten slog en snepass.
+1
Kommentera

Sv: Oskarshamn - Modo
J F K: Nu händer det inte mycket, Modo saknar kraften att ställa till något, klockan går, inget händer!
+1
Kommentera

1917494 · »