1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581689 inlägg · 6215 ämnen

Forum

« · 2069453 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Apropå nånting...
Hassan: Vi har suttit som på nålar, i väntan på bidrags-stålar. Fördelning känns inte helt rätt, men det är ju inte så lätt.

I länken finns ytterligare exempel som "skaver" en smula. Nåväl, förbunden har väl gjort sitt bästa för att få det så rättvist som möjligt och det lär inte ändras på beslutet för att vi några håkkysnackare tycker det är delvis snett ;-)
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hassan:

Det var du som började storgrina och skrek "Det är orättvist".

Jag har bara visat hur man räknat och vilka antaganden man behövt göra och anser att det är rättvist fördelat och liggger troligen nära sanningen för utfallet för de inställda matcherna.

Du har fortfarande inte berättat vad som är orättvist eller hur en rättvis fördelning skulle sett ut.

Svårt att ha en vettig diskussion med någon som kommer med ett påstående och sedan inte ens kan argumentera för det. Förklara gärna det orättvisa och hur en rättvis fördelning ska se ut.

Enligt dig hade kanske 0kr till alla varit mest rättvist då man inte kan dela ut pengar för något man inte vet.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hassan: ” Det är en ganska enkel princip: vem är det som har förlorat pengar och hur mycket med anledning av corona? Då blir den matematiska effekten att de som har stor omsättning och de som har stora kostnader och stora inkomstbortfall får mer än de som har mindre, säger Björn Eriksson”
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
J F K: Så kan det mycket väl vara. Jag kan dock tycka att man borde redovisa den också i så fall. Sen betyder det inte att jag skulle hålla med slipsnissarna i stockholm för det.

306% är ändå för stor skillnad tycker jag.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hassan: oavsett verkar man gjort upp det där tillsammans alla lag, så hade det varit väldigt snett så skulle det inte gått igenom. Man måste ha kommit fram till en formula, även om den kanske inte riktigt är klarlagd för oss supporters.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rytter: För att vara garanterade inkomster du tar upp så använder du orden ”rimligt” och ”troligt” ganska ofta måste jag säga. Det är det jag vänder mig emot.

Är det rimligt och troligt att Sverige vinner nästa hockey-VM? Ja, det tycker jag nog. Alltså kan Sverige få guldet redan nu.

Rimligt och troligt var ju även argument som Widebro skrek sig hes med när säsongen avslutades och ”vi ska upp” allt annat är skandal! Utöka! Utöka! Skicka ner Leksand!

Minnet verkar kort.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hassan:

Det är nog du som får läsa igen, det är ju just saker man är säker på man räknat in och använt som underlag.

Modo tappade två garanterade matcher varav en var slutsåld redan, därför är det ganska rimligt att räkna med ca 14.000 åskådare i tapp för oss, samt intäkter från restaurang mm som vi driver själva.

Timrå tappade två garanterade matcher där ni mest troligt hade kommit upp i ca 8-9 tusen åskådare.

Man har alltså räknat på de matcher man vet och inget annat, sedan har nog klubbarna fått redovisa sitt tapp och vad dom estimerat på dessa matcher.

Jag tycker det är en rättvis fördelning mellan klubbarna här i norr, löven, modo och Timrå.

Kan även förstå att AIK fick en del då dom tappade fem garanterade matcher, så per match har dom fått betydligt mindre än er.

Du får gärna visa på vad som är orättvist i denna fördelning och hur en rättvis fördelning hade sett ut när du kastar ur dig att det är orättvist.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Spock: Jag kan hålla med om att AIK är de som är mest förvånande. Sedan hade de inte spelat någon match i den kvalserien, så de kunde nog hävda att varenda stockholmare med gnagarhjärta skulle varit på matchen.

(Och stockholms hockeyförbund sitter vägg i vägg med svenska hockeyförbundet).
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tom Topp: Ja det är en bra fråga.

Hur kan Solna få så enormt mycket mer pengar än Kristianstad? De skulle ha spelat med exakt samma förutsättningar.

Kristianstads hall är mindre, men den har klart högre procentuell mängd åskådare.
Där ligger i mina ögon den största felaktigheten.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
J F K: Scenario/Exempel. Lag A skulle spelat 1 match hemma och 1 match borta till under säsongen. Lag B's säsong är slut. Hade säsongen spelats färdig så hade lag A haft:
Inkomst + 100 000 för hemmamatch
Utgift - 20 000 för bortamatch.
Borde då alltså få ca 80 000 i stöd.

Lag B har 0 inkomster MEN också 0 utgifter i samband med kvarvarande matcher.

Vad jag menar att om lag B får 100 000 i stöd får de ju så att säga äta kakan och ändå ha den kvar. Det är inte rättvist mot lag B anser jag.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hassan: Om vi summerar, har vi en MoDoit som statsminister, då är väl det självklart att detta blev rättvis fördelningspolitik. Sen tror jag inte dessa miljoner hit o dit avgör allsvenskan, men tillsätt nån Timråit i regeringen så gynnas ni vid nästa pandemi När digerdöden härjade som värst styrde brynäsare, därav alla deras guld på 60talet
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Som jag sa. Läs igen, men jag förklarar långsamt. Antingen räknar man på saker man är säker på, då kan man inte gissa sig till eventuellt kommande publiksiffror, eller så bedömer man efter det man vet.

Om man räknar på framtida publiksiffror så är det ju omöjligt att veta. Det hade kunnat vara så att ni torskat mot Löven och mot oss. Vi hade kunnat få spela hela vägen till en game 7. Alltså: väger man in framtida saker som aldrig skedde så kommer det att bli orättvist. Vi hade kunnat ha spelat färdigt efter slutspelsserien också, kanske en helt avslagen sista match med jättelite folk. Väger man in sånt är det omöjligt att få det rättvist eftersom ingen vet hur det hade blivit.

Dagen efter vårt möte med BIK fick ju ni t.ex. också spela utan publik. Det var det redan snack om dagen då vi hade vår hemmamatch. Det var länge osäkert hur det skulle bli.

Är du säker på att vi ska väga in alla dessa saker också?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
hockey_21: Lite orättvist att jämföra med den matchen dock, med tanke på att Coronan var i sin linda då och det var oklart länge om publik ens skulle tillåtas inför matchen. Lägg där till att många stannade hemma/inte köpte biljett av just den anledningen och för att hålla sig undan viruset. Jämför med matchen/matcherna innan och släng på några hundra så hamnar man nog mer rätt.

Oavsett är det en konstig fördelning kan jag tycka spontant, men utan att ha sett underlaget man har räknat på så kan jag inte säga mycket det stämmer överens med verkligheten.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hassan:

Vi hade dragit fullsatt i våra två matcher. Vad hade ni haft 4000-4500 per match, och det är snällt räknat.

Kom igen nu argumenten för varför vi fick mer har jag och andra skrivit. Nu får du förklara varför det var orättvist.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hassan: Ni hade typ 2800 på eran match mot bik, så rytters beräkningar stämmer nog rätt bra.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
På mä Dplay nu kl Nitton!!!
GIFFS mot Urkorna...
Dä rinn lätt i strupusligen ikväll 🍻🍾😎
Timrååååå Timrååååå vi ska upp i SHL....
Vi ska dit igen..🙂
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Nej, jag håller inte med dig men du får gärna argumentera dig blå för det. Om man nu inte kan räkna med faktorer som inte inträffat, alltså vilka lag som skulle vunnit vad och hur många matcher man eventuellt missat så förstår jag inte vart du får vår siffra till 8-9 tusen medan du får 14 tusen för er. Visst, er hall rymmer mer, det är ju däremot intressant att höra hur du kom fram till våra siffror.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
J F K: Vi är överens... jag håller med.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
sargad: Jag förstår inte hur du menar med extra kostnar för bortamatcherna? Det är väl snarare så att alla lag "slapp" de kostnaderna. Hur tänkte du att det skulle igått i kalkylen?

Sedan delar jag det där med belönadet av bottenlagen. De skulle fått svårare att locka publik och de skulle dessutom riskera flyttas ned, vilket gör det märkligt att de tjänade rätt mycket pengar jämfört med lag 9-12 utan att riskera ett dyft.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tycker det känns snett och godtyckligt räknat hur pengarna fördelas. Men samtidigt finns väl ingen mall för hur man ska gå till väga under dessa speciella omständigheter. Två reflektioner:
- Lite knepigt att bottenlag blir "belönade" för att hamna i kval. Hade Karlskrona vetat om det...
- Framgår inte att man räknat på extra kostnader för de lag som inte spelat klart utan bara ser på bortfall för hemmamatcher. Det är inte gratis att åka på bortamatcher.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hahl Bundy 2.0: Jag håller med. AIK har en stor hall i Hovet, men aldrig att de skulle ha haft så mycket folk på läktarna som Modo, Timrå eller Löven. Tyvärr är det där nog omöjligt att göra helt rättvist och att man gick på omsättning, storlek på arena och faktiskt läge (dvs, att visst hade Timrå stora chanser för ett fortsatt kval, men det kan kan inte "inteckna").

Att sedan AIK inte ens velat spela kval då man kunnat åka ur spelade heller inte in.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Ganska sjukt om vi kan ha Lofqvist som andrahandsval. Han hade varit ett skapligt tillskott så man undrar ju vad Nubben har i görningen.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Lodin har varit aktuell så länge att man undrar om han fortfarande är det? Han är knappast dyr så jag kan tycka att han borde ha hängt med i något av de tidigare spelarsläppen isåfall.

Gällande backsidan så tror jag samma som dig. Ryktet om Lofquist verkar faktiskt ha lite substans, däremot kanske han inte är förstavalet. Med tanke på vår långt ifrån fläckfria historik med nordamerikaner så vore ändå Lofquist ett väldigt bra alternativ med tanke på att han redan är så acklimatiserad till allt. Men av det lilla brus som nått mig så ska det istället röra sig om någon annan med någon form av KHL-erfarenhet. Nationalitet okänd dock.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hahl Bundy 2.0: Sorry ny telefon som håller på med autocorrect 🙈. Walli skulle det stå givetvis. 🙂
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Så AIK supportrarna skulle ha kommit o kollat på AIK i ett negativt HA-kval?
Nope! I don't think so...
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tom Topp:

Antar att man kollat på hur mycket publik de kan ha lockat i sina matcher. Dom tappade väl 5 hemmamatcher då det är 6 lag i kvalserien. Så antar att det är därför dom kommer upp i liknande summor som er då dom missade 3 matcher fler.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Måste ha missat nåt nu... Wallin?
F.ö har Burkölen skaffat sig en redig målvakt nu... säger Alla!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Jo,fördelningen känns väl hygglig, men man vill ju alltid ha mer. Men hur i helvete kan Solna bli berättigad dom där pengarna?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hahl Bundy 2.0: Wallin, Blomqvist och Lodin är väl spelare som sägs vara klara men ej presenterade. Jag tror ärligt talat att ryktet om Lofqvist inte behöver vara då långt bort trots allt, eller en back av den digniteten. Jag tror vi har en bomb kvar att presentera på backsidan. Får vi dessutom Westerlund på det så kommer vi på allvar kunna utmana Björklöven om SHL platsen.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hahl Bundy 2.0: I Domustrappan hörde ja detta imorse 👍🏼
" Kolan " komm tillbaks!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Vem är toppbacken? Det är frågan... liksom... vilka är klara och ska presenteras?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Clay.2: Nubben har ju sagt att vi kommer få se en utländsk spelare i årets trupp. Med tanke på hans uttalande i ST så tror jag att vi har vår toppback klar. 🙂

"På pappret återstår en hel del luckor, men det handlar mest om att klubben ännu inte har presenterat alla som är klara. Några diskussioner med nya spelare utifrån pågår inte, enligt sportchefen Norberg."
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hassan:

Motivet för att få mer är att vi skulle haft 14000 åskådare på två matcher samt alla intäkter från restaurang mm.

Om du tycker det är orimligt så får ju gärna komma med argument varför fördelningen är felaktig. Ni hade kanske haft 8-9 tusen åskådare samt lägre intäkter från merförsäljning.

Fördelningen känns rimlig, det tror jag även du inser. Ibland lönar det sig med stor arena och äga den själv.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Ja, vi håller helt enkelt inte med varandra alls. Jag tycker det skiljer orimligt mycket oavsett hur man räknar.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Men, visst sticker AIK ut som slapp nedflyttning och förmodligen inte alls varit nära att fylla arenan.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hassan:

Vår arena tar mer folk och vi driver allt i egen regi. Tror man kollat att ni hade två matcher kvar som inte räknades som fullsatta. Vi hade väl 2 matcher med fullsatt arena kvar att spela.

Fördelningen procentuellt sett till vad klubbarna tappat i intäkt känns rimlig. Syftar då främst på klubbarna i norr, löven, Timrå och modo.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hassan: Härligt med extra pengar till en kanon back .!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jensen_12: Ja, faktiskt. Någonstans tror jag varje gång att någon ska försöka göra saker rättvist. Fast det är väl bara att glömma
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hassan: Är du förvånad över att statsministerns älsklingslag får mest?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hassan: det är som i samhället i stort, den som skriker och lever rövare får mest. Videbro har väl inte slutat grina än.....
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rallarn: Timrå hade 6 hemmamatcher kvar om man fått maxutdelning. Modo hade 7 kvar om de fått maxutdelning (då räknar jag ändå med den match de körde utan publik). Sjuk snedfördelning. AIK hade 5 hemmamatcher kvar.

AIK får 157tkr mindre än Timrå. Det är ju lätt att då tänka att Modo som hade möjligen, inte säkert, men möjligen, hade 1 hemmamatch mer än Timrå kvar borde ha fått 157tkr mer än Timrå. Men deras enda möjliga match var alltså värd typ 3,5 millar.

Sjuk snedfördelning. Det har slickats mycket kostymklätt brunhål i nolaskogs för att få igenom det där. SHLs lilla knähund.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
SMÅLAND: Timrå och Björklöven fick väl varsin hemmamatch innan serien lades ner, därav fick mindre än jämbördiga lag antar jag.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rallarn: Kaffepeng för fan...🤬
Moddo å Röven fikk 5,2 å 3,9...???
Aporna fikk 1,5...
Ja fatt ingenting nada??
De dra åt helvete!!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rallarn: Mest förvånande är AIK... 1,5 mille?
Kommentera


Sv: Apropå nånting...
Matsg: klart han spelar i Timrå nästa säsong! Ryktades till dövik men de har ju svårt o matcha Kovland tom. Så nej röd o vit hockeydynamit blir det 😁
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Av föregående säsonger att döma så var Niklas Svedberg ett starkare kort när vi plockade in honom till SHL än denne Kevin är nu på väg in i Björklöven. 7 matcher förra säsongen i AHL och innan det förpassad mellan halvtaskiga europeiska lag.

Han kanske är helt outstanding men skulle nog vänta tills delar av facit finns innan man prisar denna värvning
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Synct: Skulle tro att din magkänsla är fel. Han kommer att likna Crosby, fast lite bättre överallt. Minst.

Man kommer också att bygga en hel Nhl-franchise runt honom, redan i år. Trots att han lirar i Timrå.

Lagkapten kommer han också att bli. Det blev klart så fort han klev in i omklädningsrummet och utstrålade "ledare". Ingen behövde säga nått, allra minst han - ändå visste alla vart C:et skulle sitta.

Han kommer att lira utan tröja på hemmamatcherna. För den ryker upp i taket innan han ens hunnit snöra på sig skridskorna för första isträningen, och där blir den kvar.

Okej, en liten brasklapp här då; min magkänsla bygger till stor del på den där intervjun hans förra tränare gav. Kan vara, ytterst osannolikt dock, att min magkänsla är fel och att han faktiskt är mer lik Larsson.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
GatstenenRules1: Åh! Trodde du att vi oroade oss? 😅
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
J F K: Mer meriter absolut, men kanske också ett större misslyckande i bagaget.
Kommentera

« · 2069453 · »