1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582460 inlägg · 6215 ämnen

Oron befogad

93241 · » Till forumet


Sv: Oron befogad
250kg kärlek: VEM är det du har i åtanke?
Kommentera

Sv: Oron befogad
Å andra sidan var jag helt säker ( i alla fall till 99.9%) att Pasi skulle komma. Så jävla fel jag jag hade där. Så detta rykte som susat förbi förblir nog bara ett rykte. Men namnet tilltalar mig.
Kommentera

Sv: Oron befogad
Werner: Jag sa att det eventuellt kunde vara en Modoit, däremot behöver killen inte spela för Modo.
Kommentera

Sv: Oron befogad
250kg kärlek: modo har alla sina spelare som är kvar under kontrakt resten som gått har nya adresser så tyvärr så blir det ingen modo spelare i timrå.. skulle väll vara warg då i så fall osm blir utlånad... !
Kommentera

Sv: Oron befogad
250kg kärlek: Vem då?
Kommentera

Sv: Oron befogad
Det var mörkt på bänken i Kammerun, nu är det mörkt i Kista också, så dom kan få till det.
Kommentera

Sv: Oron befogad
mike66:
Skulle gissa att Fredrik Warg och Martin Johansson i Modo ligger risigt till nästa säsong. Warg till TIK, MJ till Löven.......
Kommentera

Sv: Oron befogad
250kg kärlek:

Nu börjar det likna nått ;) Undrar vem det kan vara?! Har väl också ögnat igenom inläggen men det är inget som fallit mig i smaken. Men som sagt smaken är ju som baken!
Kommentera

Sv: Oron befogad
Oban: Ja, jag vet vad jag talar om....
Kommentera

Sv: Oron befogad
Finns det eventuellt någon som vill prata Timrå Ik i gästboken? Jag känner mig aningen förvirrad när jag läser inläggen. Man tror man hamnat i Linköping eller Södertälje ( även om inläggen mestadels är konstruktiv).

Det ryktas att Timrå söker spelare från Modohåll. Är blod tjockare än vatten kan det mycket väl stämma att vi får se en Ö-vikare i TIKdräkten till hösten.
Kommentera

Sv: Oron befogad
Sittplatsjävel:
"Gahn har själv medgett..."
Som sagt, set gäller att säga de rätta sakerna. Tror knappast Gahn eller hans agent viftat med något bud från LHC framför ögonen på SSK. Det FINNS ju en liten teoretisk möjlighet har han eller agenten dragit till med något för att se hur mycket man kan trissa...

Är du så säker på att du vet vad du pratar om då?
Kommentera

Sv: Oron befogad
Puh: OK, jag erkänner att jag kanske dragit fel och för snabba slutsatser när det gäller Gahn. Det jag vet är att det "bud" hans agent lade var "way out of line", och att han därefter hamnade i SSK. Siffror har jag inga, men uppgiften kommer från inside. Fullt möjligt att han helst ville bo i Sthlm, men om lönekuvertet var tillräckligt tjockt kunde han även tänka sig Linköping. Nu blev det inte så, och därför hamnade han i SSK.
Tror samtidigt att vad agenter och spelare säger efter att kontraktet blivit officiellt ofta är lite vinklat. Det heter ju alltid att "man fick som man önskade". Ibland stämmer det, men ibland är det lite friserat för att alla skall bli nöjda.
Kommentera

Sv: Oron befogad
Oban: Linköping kommer att bli ett nytt Team Boro.
Kommentera

Sv: Oron befogad
Oban: sen tillhör jag dem som tror att spelarmässigt så har LHC gjort bra värvningar.. kanske betalat aningen för mycket för vissa spelare men det har ni ju ekonomin till så varför inte.. Dessutom tror jag aldrig Jonas Bergqvist hade satt AIK i den sitsen de hamnade i förra säsongen. Sparka alla etablerade namn, anställa 17 allsvenska spelare och 5 av elitserieklass och tro att det ska lyckas.. det hade nog de tidigare nämnda sportcheferna sagt blankt nej till, till och med de flesta. Helber är säkert en bra sportchef och kompetent men ingen kan påstå att han har samma respekt med sig i hockeyvärlden/sverige som de gamla spelare som har presterat i landslaget, NHL, Europa och alla tre.
Kommentera

Sv: Oron befogad
250kg kärlek: =)
Kommentera

Sv: Oron befogad
dr Dängroth: Varför tror jag dig inte?!
Det har ju diskuterats rätt friskt om vad man kan köpa för pengar. Mtt intryck av dig är att doktorn aldrig kommer kunna köpas för alla pengar i världen. =)
Kommentera

Sv: Oron befogad
Oban: Känns som LHC inte är klubben som lägger sig å gråter för höga lönekrav. så det verkar inte särskilt logiskt att de dumpade Gahn av den anledninger.. Det fanns nog andra anledningar till att Gahn valde SSK, närheten till STHLM, LHC kanske helt enkelt inte var 100 % intresserade.. vem vet...
Kommentera

Sv: Oron befogad
Puh: De är lite lustiga LHC-fansen. Först hette det att LHC inte ville ha Gahn i alla fall, sedan hette det att Gahn var ryggskadad och nu har SSK bjudit över LHC. Undrar om de kan bestämma sig nån gång?

Allvarligt talat: Gahn har själv medgett att han inte fick samma bud av SSK som av LHC men att det var andra grejor som spelade in, nämligen att han faktiskt ville bo kvar i Stockholm och accepterade då SSK:s bud, som inte heller är dåligt, det ska medges.... Den här Oban vet sålunda inte vad han talar om men vill väl göra sig märkvärdig på nåt sätt?

Ska det vara så svårt att förstå att alla inte kan köpas?
Kommentera

Sv: Oron befogad
Faktiskt ganska komiskt att både LHC:are som SSK:are beskyller varandra för att driva upp lönenivån :-) Var skall detta sluta ;-)
Kommentera

Sv: Oron befogad
250 kg: får jag ett bra erbjudande från ifsh så...;)
Kommentera

Sv: Oron befogad
250kg kärlek: Man vet aldrig.. kanske, kanske inte. Jag var stingslig redan när jag vaknade och har ensam stångat pannan blodig hela dan så...;)
Kommentera

Sv: Oron befogad
Oban: Uppgiften att SSK skulle bjudit över LHC rejält för att få
Gahns påskrift är intressant. Det stämmer illa med vad jag har hört.
Varifrån kommer uppgiften, har du några siffror? Det hela verkar
konstigt av flera anledningar. Att SSK skulle acceptera lönekrav som
är ”uppåt väggarna” verkar minst sagt okaraktäristiskt för de
ansvariga i klubben. Sett till förutsättningarna (lite centerkris i LHC
medan SSK redan hade Peter Larsson, Gabriel Karlsson, Erik
Norbäck och Peter Gerhardsson) verkar det märkligt att SSK skulle
vara det mest desperata laget i budgivningen.
Kommentera

Sv: Oron befogad
Doktorn: Jag hoppas och tror att det bara smugit sig in ett litet fel i din presentation. Inte tillhör du väl IFSH?

Skulle kanske startat en ny tråd med "oron obefogad", eller hur?
Kommentera

Sv: Oron befogad
Olgas furir: Visst har du rätt i mycket av det du skriver. Men, det är väl en verklighet som gäller för alla föreningar?
Och vi vet, första ES säsongen började ju med Fredrik Johansson borta i 3 månader med knäskada, Twar(!)-infektioner och annat elände. Tror det är en anledning till att man vill ha en relativt bred trupp igång.
Kommentera

Sv: Oron befogad
Knugen:
Och vad menar du med det...om vi ska få såna som H.Loob måste vi börja någon gång, någonstans - M.Helber är början - eller vi kanske inte får börja att bygga upp något någon gång?
Kommentera

Sv: Oron befogad
Knugen: Så AIK:s problem är mao enkla. Anställ Jonas Bergqvist så får de en kanontrupp.
Rationellt och bra.

Visste du att LHC tackade nej till Gahns pga lönekrav som tydligen var helt uppåt väggarna? Men någon förening viftade tydligen med summan han ville ha...
Jag vill inte starta någon pajkastning Knugen, men kasta inte sten i glashus.
Kommentera

Sv: Oron befogad
Oban:Hej igen, men jag måste komma in o säga ett par saker i den här frågan. Det har sagts tidigare, men behöver understrykas.
Man måste ha väldigt mycket under fötterna för att att få det hela att gå ihop. Ponera som han sa Martin Ljung, ponera att säsongen inte blir så lysande. Att poängen inte ramlar in i den omfattning som LHC-styrelsen måste vänta sig. Vad händer då? Det kan räcka med att vissa s.k. nyckelspelare falerar eller blir skadade.
Jag utgår från att LHC-styrelsen kommer att ställa krav som ligger i paritet med värvningarna som gjorts.
Sedan skall du veta att TIK tyckte sig ha en starkare trupp den gångna säsongen, än vad de hade första i ES.
Det finns som du ser än hel del att fundera över. Man skall som det sagts tidigare idag här i GB, inte flå björn förrän den är skjuten.
Trots allt så vill jag önska er lycka till i er satsning, för det är inte bra för hockeyn om vi får ett nytt "Vita Hästen".
Kommentera

Sv: Oron befogad
Winnie: "Dessutom läser jag att LHC har precis som Färjestad har anställt tidigare, kompetenta linköpingsspelare som klubbdirektör, marknadsförare, rektor / lärare i hockeygymnasiet o.s.v."
skriver du... ser inte riktigt hur LHC skulle kunna ha sådan kompetens bland sina gamla spelare.. efter två säsonger i elitserien.. Färjestad bygger sin ledning runt gamla landslagsspelare och nhl-spelare med ovärderliga kontakter för exempelvis värvningar..liksom många andra elitserieklubbar, Vad tror du smäller högst? hej Jag heter Håkan Loob!, Hej Jag heter Mats Hallin, Hej jag heter Mats Waltin, Hej jag heter Mats Näslund, Hej jag heter Jonas Bergqvist eller Hej jag heter Mike Helber???? När legender som Loob, Näslund med flera ringer lyssnar spelarna och agenterna... Mike Helber får vifta med sedlar!
Kommentera

Sv: Oron befogad
Farbror Hasse:

*tittar intensivt*

Näe...
Kommentera

Sv: Oron befogad
Oban: Jag vet, men Du ser också hur bokstäverna hoppar i texten....
Kommentera

Sv: Oron befogad
Farbror Hasse: Det var ju precis vad du gjorde! ;)
Kommentera

Sv: Oron befogad
Oban: Det finns ingen som helst koppling mellan begreppen horhus och Gunde. Det är två poler som likt divergerade magneter stöts ifrån varann.
Det vore ju som att sätta tradition, kultur och Linköpings HC i samma mening. Jag menar... bara tanken.
Kommentera

Sv: Oron befogad
dr Dängroth: Linköpings "storsatsning" innebär att man har ersatt sju spelare som lagt av eller flyttat med sju nyförvärv i åldrarna 20 till 33 år. 19 spelare från den gamla truppen finns kvar. Det har väl vi också gjort! Det är normalt i vilken klubb som helst.
Dessutom läser jag att LHC har precis som Färjestad har anställt tidigare, kompetenta linköpingsspelare som klubbdirektör, marknadsförare, rektor / lärare i hockeygymnasiet o.s.v. Det tycker jag är den största satsningen.
Cluben (som de själva skriver) har över 500 sponsorer och är alltså inte beroende av någon enskild storhet. Det är också en storsatsning.
Nästa stora insats är bygget av en ny hall med plats för 8000-8500 åskådare. En arena som LHC ska driva i egen regi, har jag förstått.
Jag tycker bara att det är att önska Linköping lycka till. Litet avundsjuk är jag ändå.
Kommentera

Sv: Oron befogad
Smokey: Smokey: Inte alls! Slaka bl.a. ligger utanför stadsgränsen. Och div. andra orter, som Stockholm och Götebprg där en del enklaver finns.

Vårt horhus är kanske inte finast, men det är lite Gunde-Hemköpstuk över det. Vi satsar svenskt och krav-kontrollerat, till skillnad mot en del andra som tror att finskt inflytande står sig bättre över 3 perioder.
Kommentera

Sv: Oron befogad
Smokey:
Det riktigt jobbiga måste vara dialekten.
Kommentera

Sv: Oron befogad
dr Dängroth:
"Pucken är platt!"
Fel, fel, fel. Pucken är BÅDE rund och platt =)
Kommentera

Sv: Oron befogad
Olgas furir: Det handlar inte om avund.
Det handlar om att man bedriver ett hasardspel och ett risktagande som jag hoppades skulle tonas ner i svensk hockey. Det har flera starka klubbledare i elitlagen redan varit inne på.

Jag kommer alltid att vara skeptisk till "storsatsningar". Oavsett vad klubben heter.

Det är möjligen en grundläggande etisk värdering hos mig som anser att spelet ska avgöras på plan och inte innan säsongen med plånböcker och geografiskt läge etc etc.

Huruvida LHC från Kråkvinkel trissar löner eller inte så finns det tydligen flera åsikter om det. Jag tror man gör det lite mer än andra lag.
Sedan är det som Oban säger att man som spelare vill spela i en konstruktiv miljö där man kan vara med och utvecklas och kanske blixtra till i skyltförnstret mot NHL som elitserien ändå är.
Pengar är inte allt sägs det men varför betalar man så mycket då?

Jag vill ha en hockey som är tillgänglig för alla och där man inte måste höja biljettpriser och kringkostnader för att hålla hiskeliga
luftslott vid liv. Det är alltid någon som ska betala kalaset.
Ingen vill att klubbarna ska trissas till konkurs.
Pucken är platt!
Kommentera

Sv: Oron befogad
Oban: Det jobbiga med att spela i LHC måste vara att allt
eventuellt stöd upphör direkt när spelarna åker över stadsgränsen.

Och det finns finare horhus på många fler platser än i Linköping;-)
Kommentera

Sv: Oron befogad
Olgas furir: Du tror att det ENBART är pengarna som gör att spelarna rör på sig.
Visst spelar stålarna stor roll. Men som exempel: I fallet Pihl handlade det om att hans flickvän pendlade till Umeå för sina studier, en situation som inte var helt angenäm och påverkade beslutet. Det FINNS inte sällan andra saker än pengar som påverkar.

Du tror inte att en del spelare också kan bli lite nyfikna på vad LHC:s satsning kommer att ge i framtiden? Ett lag som har ett stort stöd från både sponsorer och publik, som skall bygga en ny hall, som satsar offensivt och bygger upp något nytt. Jag tror de flesta tycker det är kul att vara delaktig i att skörda nya framgångar, att känna att ny mark bryts jämfört med en relativt statisk tillvaro där variationerna år från år inte är särskilt stora och känns som "another day at work".

Sedan kan ju teoretiskt allt gå snett. Gränsen mellan flopp och succé är ibland hårfin. Timrå siktade efter den fina inledningssäsongen på slutspel och hamnade dyngsist. DIF satsade på final och åkte i kvarten. En buffert och en försiktig småpessimistisk budget behövs för att klara av motgångarna. Men jag tror inte LHC:s lagbygge är känsligare och utsatt för mer osämja än andra. Varför skulle det vara det? Alla lag har skillnader i lönesättning och status.
Kommentera

Sv: Oron befogad
Patrick: Centersidan är den del som stör mig mest också. Sedan Ulf Söderströms tid i LHC tycker jag inte vi haft någon RIKTIGT bra center.
Dock står en meriterad center högst på önskelistan just nu, men vi kommer att få vänta till efter den 15/6.
Von der Geest är som sagt inget som kommer att "blomma ut", däremot tror jag det finns mer potential med en än bättre omgivning. Han är dock ingen center för förstafemman. Emwall är bra som defensiv center men har aldrig producerat särskilt mycket framåt. Tim vet vi inte hur han kommer att fungera i ES men jag utgår från att han har en hel del att lära innan man kan förvänta sig några stordåd. Gästrin glimtade till lite då och då men är både för ojämn och för orutinerad.

Trots detta känns det ganska bra tycker jag, under förutsättning att vi nu får en center av klass. Det var många jämna matcher förra säsongen som förlorades på tafatthet och klantiga misstag i egen zon. Med nuvarande backbesättning borde detta kunna minskas ganska ordentligt.
Kommentera

Sv: Oron befogad
Et tu Brute:
Jo de borde väl det, 97/98 vet inte om jag är ute på djupt vatten men Kanske beroende på att finska liiga håller sina kontrackterade spelare rätt hårt, vilket sverige borde göra med,,,,

250kg snutt:
Spelare som "sniffar" på framgången, når inte såååå låbngt tror jag i sin utveckling,,,,,,;))) Nä, lite allvar nu så tror jag "Z" ressonerar som så att ta en platts bland de ordinarie, sedan utveckla och lära,,,,för för som vi känner han så har han en förmåga att utvecklas efter motståndet, så får han bara vara skadefri och frisk så grejar han nog biffen,,,,,
Kommentera

Sv: Oron befogad
Tycho: Fel.
Grunden till MIF:s problem är tvivelaktiga anställningskonstruktioner och skatteaffärer. Därigenom fick man plötsligt "lite" oväntade kostnader som idag påverkar investeringsförmågan negativt.
DIF floppade sportsligt, och tillsammans med vikande publiksiffror gjorde det att man inte nådde budget. En semifinalplats med ett fullsatt Globen hade förmosligen räckt för att vända sista raden till svart igen.

Allting är relativt. Lönerna är bara "för höga" om intäkterna är för låga. Eller tvärtom. Om man har budgeterat för en viss intäkt och lagt lönenivån i paritet, så är ju rent tekniskt inte lönerna för höga, utan intäkterna för låga. Det är ju den delen av budgeten som gick snett. Hade DIF i det här fallet nått final hade inte en käft inom DIF gnölat över löneutvecklingen.

Du har även fel ang. LHC:s "konkurs". Det var aldrig konkurs, däremot ackord, vilket innebar degradering ett snäpp.
Och som sagt, LHC har nog lärt sig läxan.
Kommentera

Sv: Oron befogad
Tänkte bara tillägga att inte heller Frölunda, MoDo, Malmö eller SSK bör ha så mycket att oroa sig över... LHF, BIF och LHC får slåss om 8:e platsen, och då är det nog inte lika självklart att LHC går till slutspel som styrelsen förmodligen tänkt sig. LHC har ju floppat förr, så nu kanske det är dags igen?
Kommentera

Sv: Oron befogad
Till en början när LHC presenterade nyförvärv som Mikael Håkansson, Pihl, Mertzig och Johansson så var det bara att anta att LHC kommer bli väldigt bra. Men om man tittar på centersidan så är det ju inte direkt något som skrämmer. LHC ser faktiskt ut att vara SÄMRE på centersidan i år jämfört med ifjol. Ja, i alla fall inte bättre.

Vad jag förstått så är det Magnus Gästrin, Fredrik Emwall, Tim Eriksson och Michael von der Geest som är Linköpings ryggrad. Jag ser inte någon riktigt bra center alls bland de fyra. Kanske någon kan bli bra. Tim och möjligen Gästrin på sikt, men en sån som von der Geest lär ju knappast utvecklas mycket mer.

Färjestad har byggt sitt lag på starka centrar (tre landslagsmässiga centrar). Det är en melodi jag tror betydligt mer på. Samma linje verkar även Timrå vara inne på, även om de inte kan ståta med lika starka centrar som FBK. Ifjol när säsongen startade hade Timrå Zäta, Hautamaa och Lind. Bra spelare och puckfördelare allihopa. OS-klass, lägre landslagsklass och skaplig elitserieklass är väl vad man skulle kunna sätta för stämpel på de spelarna. I år har man två centrar en bit under landslagsklass och den sistnämnde är kvar även i år. Lill-Kenta önskade att Timrå värvade några centrar som kunde ta tag i spelet och hans önskningar verkar ha gått i uppfyllelse. LHC centrar ser däremot knappt ut att hålla elitserieklass ens (måttlig sådan isåfall), så jag undrar just vem som ska ta tag i spelet där? Pihl på backen kanske? =) Näe, jag vet inte om HV71, Djurgården, FBK m.fl. har så mycket att oroa sig över. Kniper LHC en 8:e plats så får de nog vara ganska nöjda ändå. Att man sedan blir utslaget av FBK eller liknande, i fyra raka matcher är väl sånt man får ta..

Men det är klart... LHC värvar väl en eller två centrar i klass med Jonas Johnsson och betalar honom en lön som Jörgen Jönsson skulle bli avundsjuk på, så det löser sig nog... Resten lånas väl ut till Nyköping.
Kommentera

Sv: Oron befogad
Et tu Brute: Jag tror att de som sniffat lite på framgången och får en chans tar den. Vi producerar, andra skördar framgång?! Är det inte så?

Vad gäller Zäta tänker han inte ens tanken på halvdana elitserielag oc vad han kan tjäna. Detroit Red Wings, alternativt Timrå Ik. Allt annat är otänkbart.
Kommentera

Sv: Oron befogad
250kg kärlek: Som producenter av NHL-spelare, så står sig ES starkt även om vi har både RHL och tjeckiska Extraligan framför oss. Slutade lika med finnarna förra året om jag inte minns fel.

Sett till befolkningsunderlaget så är Slovakien i en klass för sig själva när det gäller att fylla NHL med spelare. Men det är ju bara en bråkdel eller knappt någon som tar steget direkt från Slovakien till NHL. Så visst finns de, killarna som inte enbart tittar till hur mycket pengar de skall få den här säsongen.

Tror du t o m att "Z" skulle välja LHC och lite mer pengar, istället för en plats i FBK:s första femma?
Kommentera

Sv: Oron befogad
Et tu Brute: Självklart har killarna ambitioner. Men att "söka" jobb i Sverige känns aningen förlegat. Se bara på OS och Vm... Vi saknar ( också) numer status.
Vi lever i en stenålder.
It´s time for us to wake up.
Kommentera

Sv: Oron befogad
250kg kärlek: Till stora delar är det väl så. I dagens ES är det svårt att knyta landslagsmeriterat folk till sig om pengar saknas.

Förrutom landlagsmeriterade dyrgripar så finns det ju faktiskt fortfarande folk med ambitioner. En kille som vet med sig att han har ena foten inne i NHL, kanske tittar på andra faktorer. Att LHC erbjuder 10 000 mer i månaden kan framstå som sekundärt. Man kan nog påstå att en garanterad plats i ett topplags första uppställning kan vara nog så mycket värt i längden.

Att killar som Lintner, Orzagh, Pavlikovsky med flera kommer hit beror knappast enbart på pengarna. De skulle få bättre betalt i Tyskland eller Schweiz. Men de skulle inte få ett bättre avstamp till (eller tillbaka) Nordamerika.
Kommentera

Sv: Oron befogad
Et tu Brute: Allt handlar - dessvärre - om pengar! Rätta mig om jag har fel.
Kommentera

Sv: Oron befogad
Olgas furir: Det du beskriver är väl i mycket den farliga balansgång ett lag som LHC (och tidigare även fler lag än dem) nu måste vandra. Det kan bli himmel, men det kan också bli ett helvete.

Är det så att man trillar så blir det ju ändå de själva som får ta den största smällen. Tror ändå att vissa spelare kan se en utmaning i LHC och de har ju också klart uttalade visioner. Eller spelare och spelare. En hel del spelaragenter har nog också sin förklaring i att LHC ses som en så pass attraktiv partner numer.
Kommentera

93241 · »