1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581690 inlägg · 6215 ämnen

Timrå på is

901803 · » Till forumet


Sv: Timrå på is
nån som vet om Pyörälä och Hynning kommer vara på isen och lira imorn ?
Kommentera

Sv: Timrå på is
the_dude: Tack o bock,hoppas vi vinner imorn.
Kommentera

Sv: Timrå på is
fighter: Om SaiPa
Kommentera

Sv: Timrå på is
fighter: Det är väl Kokkos gamla lag...
Kommentera

Sv: Timrå på is
ännu ingen som har koll på vad det är för lag vi möter imorn,ligaplacering förra året bla.Kom igen nu gubbar nån som vet lite.
Kommentera

Sv: Timrå på is
GävleLasse: Nu blir det en meningslös diskussion. Men ändå, så här menade jag med det citat du tagit till:

Jag anser att Timrå har större chans att vinna än Brynäs om båda får ut max av sina lag de satt ihop. Sedan så finns det ju 10 andra lag i elitserien också.
Kommentera

Sv: Timrå på is
Rooster23: Näe jag menar ju det.
Kommentera

Sv: Timrå på is
Nybbe: Mån 6/8 kl 18.
Kommentera

Sv: Timrå på is
T T: Ja 30:e eller 31:a skitjobbigt är det iallafall.hoppas nubben har en plan...
Kommentera

Sv: Timrå på is
Ambroo: Vi har ju vetat hela tiden att Tenkrat kan förloras. Ingen nyhet det här.
Kommentera

Sv: Timrå på is
T T: Rackarns...
Kommentera

Sv: Timrå på is
Ambroo: Det står 30:e här.
Kommentera

Sv: Timrå på is
mikenomad: Det är så det skall vara att vara TIKare. Grus i maskineriet, ständiga orosmoln, en krokig stig mot lycka och eufori kantad av lömska fallgropar. 25-årig maltwhiskey och valium sida vid sida. Livet skall helt enkelt inte vara en räksmörgås, inte för oss TIKare. Vill man ha det bekvämt i rosa fluff och med dansande och jonglerande dvärgar skall man supportra fbk, Hv eller nåt annat glassigt.
Kommentera

Sv: Timrå på is
Mappe: Illa, illa, men föga överraskande... Sen stämmer inte Expressens datum utan han har på sig t o m 31:a Juli.
Kommentera

Sv: Timrå på is
Mappe: Han är bara realist.
Kommentera

Sv: Timrå på is
Mappe: Tja, vad ska man säga...Pärssinen skadad, Tenkrat på väg bort, Lotvonen och Hahl fortfarande inte helt återställda....att de förhoppningsvis är det till seriestarten känns allt annat än betryggande just nu....
Kommentera

Sv: Timrå på is
Mappe: Mindre roliga spekulationer... Det är bara att hålla tummarna och invänta... Jobbigt som satan är det dock...
Kommentera

Sv: Timrå på is
LG Jansson sticker ut hakan. Hoppas, hoppas, hoppas!!! Har alltid gillat den mannen.
Kommentera

Sv: Timrå på is
JimmyH: "Jag gillar det senare på grund av att chansen att vinna blir större om du får ut max av laget, du kanske det andra för att oron över skador blir mindre."

detta tolkade jag som att du menade att ta guld...vinner matcher under serielunken gör ju alla lag.
Kommentera

Sv: Timrå på is
JimmyH: Mmmm, det är många som surrar om, att vi säger att vi ska ta guld o jag håller med dig.
Ett mycket kraftigt påstående enl. min mening. Tycker att vi snarare drömmer om det 1:a.

Själv tror jag vi är en dark horse, vi kan mycket väl gå hela vägen men då krävs det att turen o studsarna i stolpen är på vår sida.
Nä, jag är försiktigt optimistisk, utan att för den skull, skrika att vi ska ta guld o jag tror att dom flesta Timråiter är detsamma o väl medvetna om hur mycket som krävs med dom små marginalerna för att gå hela vägen.
Kommentera

Sv: Timrå på is
GävleLasse: Guld var väl ändå att ställa det på sin spets, det krävs det mycket tur för det. När skrev jag det?

Vi har inte minimalt med spelare, vi har 8 backar och 13 forwards just nu. Plus en juniorback som klarar av elitserietempo. Det är normalt. Vi har klarat av det utan skadekris i 6 av 7 säsonger.

Vi har dessutom fler spelare den här säsongen som är kapabla att ta nyckelroller om någon nyckelspelare skulle bli skadad.
Kommentera

Sv: Timrå på is
GävleLasse: De övriga lagens trupper är ju också oändligt mycket större än TIK:s... Det måste bara bli guld för BIF med den bredden, om man får bort Boorken vill säga!
Kommentera

Sv: Timrå på is
Uno Gordon: Visst. Du säljer en defekt vara, tror du någonson att det du blir vald som leverantör av varor om du levererar dom med fel på? Sådana agenter lär kanappast leva länge. Tänk längre än vad pekfingret når.
Kommentera

Sv: Timrå på is
JimmyH: Skilnaden mellan dig och mig verkar vara ganska markant när det gäller våra förhoppningar på lagen vi håller på. ;)

Du hoppas på guld, jag har inte lika högt ställda förväntningar på Brynäs den här säsonen. De kommer att bli högre så snart Brynäs har en annan tränare än "städgubben Boork".

När det gäller Timrå så tror jag inte att det blir guld den här säsongen heller. Skador kommer ni att få, kanske inte i samma utsträckning som förra säsongen men de kommer var så säker. När väl skadorna kommer och man har minimalt med spelare så kommer snöbollseffekten, precis som var fallet förra säsongen.
Kommentera

Sv: Timrå på is
GävleLasse: Jag skrev inte särskilt intresserad i den mening att jag inte tänkte diskutera just Brynäs 2000-tal närmare.

Det handlade trots allt om:
11 backar och 16 forwards vs 8 backar och 13 forwards fast med mer spets.

Jag gillar det senare på grund av att chansen att vinna blir större om du får ut max av laget, du kanske det andra för att oron över skador blir mindre.
Kommentera

Sv: Timrå på is
JimmyH: Om du inte har intresse för att ta reda på vad som hänt så kanske du skulle visa samma brist på intresse att ta upp Brynäs i dina jämförelser.
Kommentera

Sv: Timrå på is
Per HApps: Och det var det exakt 28år kvar till min senaste son föddes. Vi lär få se inom en tjugo år ifall det var ett gott omen "1 april -78."

Jag återkommer.
Kommentera


Sv: Timrå på is
1 april 1978 , då var man nästan 12 år ;)
Kommentera

Sv: Timrå på is
Paddan: Att spelare blir skadade är ju burkmat och tillhör spelets regler. Men jag vill sätta en kula i huvudet på alla oseriösa agenter som bara roffar åt sig av kakan och skor sig på andras olyckor. Då vänder det sig i magen på mig. Då vill jag spy.

Självklart skall agenten föregå med gott exempel. Annars är de kohandlare.
Jag menar vill du betala fullt pris för varor som är defekta på affären men omges vara i nyskick?
Kommentera

Sv: Timrå på is
GävleLasse: Jag är inte särskilt intresserad över vad som hänt Brynäs faktiskt.

Men Timrå har ordning på sina papper. Vi har nog aldrig spenderat en krona för mycket med nuvarande klubbledning.

Det är nog därför som lönebudgeten har kunnat ökas för varje säsong. Sedan så är unga spelare oftast billigare än äldre.
Kommentera

Sv: Timrå på is
JimmyH: I dagsläget så håller nog klubbarna ungefär sama nivå är det gäller ekonomin. Men för tre- fyra år sedan gick Brynäs igenom ett stålbad. Detta fick naturligtvis ett negativt genomslag på den trupp man stälde på isen.

Allt "skit" började med SM-guldet 99 oh Brynäsledningen trodde att man hade ett självspelande piano där sponsorena skulle stå i kö för att få sponsra.. Så blev det ju inte. Sedan följde skattesmällar och annat skit... Men den tiden är bakom oss och det ska bli intressant att se vad som händer i framtiden...

Sett på omsättningen så tycker jag att Timrå har ett väldigt bra lag, frågan är bara hur man får det att gå ihop. Bara att hoppas att det inte är någon form av kreativ bokföring, som så nära blev den bila som fällde Brynäs.

"De där 14 backarna lär inte alla ha haft speltid kan jag lova. Dessutom så värvades det och sparkades det en hel del under den säsongen. Vi hade nog aldrig mer än 8 backar på kontrakt samtidigt. Samma gäller forwards, fast med 12-13 stycken då."

Ja det där med sparkningar och stor omsättning på spelare har man blivit van med som Brynäsare...
Kommentera

Sv: Timrå på is
GävleLasse: Nu är du ju omöjligt fjantig.
Kommentera

Sv: Timrå på is
GävleLasse: Jag tror inte att Timrå är särskilt mycket rikare än Brynäs.

Och Timrå hade som jag skrev en katastrofal skadesäsong, vilket typ ska var det sämsta som kan hända med en icke-super-bred-trupp och ändå säger du jämnt skägg medan jag hävdar att vi kom före med några millimeter.

Upplysningsvis så kom Timrå IK sist i Elitserien 01/02.

De där 14 backarna lär inte alla ha haft speltid kan jag lova. Dessutom så värvades det och sparkades det en hel del under den säsongen. Vi hade nog aldrig mer än 8 backar på kontrakt samtidigt. Samma gäller forwards, fast med 12-13 stycken då.
Kommentera

Sv: Timrå på is
GävleLasse: När Timrå skrev kontrakt med Lotvonen hade han haft sin enda tunga skadesäsong, innan de spelade han jämt så de är ju nu han blivit vek.
Kommentera

Sv: Timrå på is
MorganaLefaey: frågan är om timrå är vidare noga med tanke på att man signade sjukstuga Lotvonen. Hade inte Jonte Hedström någon form av ätstörningar eller nåt i den stilen när han skrev på för TIK? Jag är inte insatt i frågan men har för mig att jag läste om nåt i den stilen...

Correct me if I'm wrong.
Kommentera

Sv: Timrå på is
Paddan: Skulle nog tro att han syftade på att han redan var skadad. Men nog borde det ligga i klubbens händer att kolla att spelaren är frisk och kry innan man skriver på något. I fotbollen är de ganska seriösa med sådant i alla fall.
Kommentera

Sv: Timrå på is
Uno Gordon: Hur hade du tänkt fortsättningen på det där då? Att Timrå skulle stämma agenterna till alla spelare som blev skadade under fjolåret för att det är agentens skyldighet att se till att spelaren alltid är frisk och hel och ren och inlindad i bubbelplast. Man kan aldrig gardera sig mot otur och slump.
Kommentera

Sv: Timrå på is
MB: Det är spelare av Hans Jonssons kaliber mán drömmer om till sitt egna lag.

Om nu inte finnarna sköter träningen på ett seriöst sätt så är det väl bara til att frysa lönerna för i h-e!

Jag menar ingen människa vill ju bli utan lön och att medvetet missköta sig så man indirekt bidrar till att man inte får några pengar vore ju helt idiotiskt.

Nu vill jag poängtera att jag inte betvivlar TP på något sätt. Jag diskuterar bara kring fenomenet. Bryter spelarna mot gällande normer och regel för hur man uppför sig och inte låter professionalismen genomsyra det man pyss´lar med så måste ju föreningen äga rätt att vidta disciplinära åtgärder för att säkerställa klubbens existens.

Slutligen anser jag att Timrå IK och framförallt Kent Norberg borde stämma skiten ur agenten till Vladimir Machulda, För där åkte man på en riktig råblåsning av gigantiska mått.

Aldrig i h-e att karln var fräsch när han kom till Timrå. Det ter sig högst osannolikt att en spelare gör två byten och sedan ryker revbenen.

SKANDAL!
Kommentera

Sv: Timrå på is
Hur f-n kan en topptrimmad hockey spelare få diskbråck under sommaren? Det tyder på att det är något fel i uppbygnadsträningen, i lyftarinstruktioner, i träningsupplägget (för tunga vikter). Det är för mycket skador i truppen under åren som ska förebyggas av rätt träning. Försäsongs träningen ska ju inte bara bestå i att bli starkare, utan även förebygga förslitningsskador. Måste nog börja titta på detta tycker jag. Skador under match och matchliknade träning är svår att förebygga, dom kommer alltid att förekomma.


Hur fan kan laget (tränarna) ha koll på finnarna hur dom tränar i gymet i Finland?? där kan dom hålla på med konditionsträning, cykla , simma, springa. Allt känns så amatörmässigt tyvärr.

Kanske ta in Krykov som försäsongstränare, han hade säkert genetiska kanonföresättningar, men jag är övertygad om han nog också var den bäst genomtränade också, annars klara du aldrig så många säsonger som han oskadad i elitsammanhang. Slarvade säkert aldrig med stretchning mm...

Hans Jonsson ska tydligen också vara en sån spelare, otroligt genomtränad, tränar jämt och på rätt sätt, ett praktexemplar, slarvar inte med nåt, mat mm, tyvärr i Modo men har full respekt till ett sånt proffs, dessutom fd roomate med "Sheriffen" i Pittsburgh bara en sån sak!!! alltså en bra kille.

Dags för Timrå att steppa upp ett par snäpp bli proffsigare offseason.
Kommentera

Sv: Timrå på is
GävleLasse: Men då var man mju fortfarande på ung grömn kvist. Inte etablerad och nygammal i branschen. Då prövade man ju sig fram. Exprimenterade lite grand för att finna rätt konstellation. Därav omsättningen på spelartruppen.
Kommentera

Sv: Timrå på is
JimmyH: Ja, vilka var bäst?, som jag ser det så var det jämnt skägg lagen emellan, både i de interna mötena och utkomsten av serien. En stor del av spelarna i Brynäs var ju på tryout fram till att "artisterna" kom in. Sen var vi ju inte skadefria heller och då gavs juniorerna chansen. Men sant är att många spelare var i laget sammantaget, i alla fall under försäsongen, därav det stora antalet matcher.

Skillanden var att Timrå har varit på uppgång medans Brynäs har fått börja om efter allt ekonomiskt trubbel och vanskötsel i form av brist på en klar linje. Brynäs har varit på dekis och man har lyckats vända på skutan.

Upplysningsvis så använde TIK sig av 14 backar och 15 forwards säsongen 01/02
Kommentera

Sv: Timrå på is
Mappe: Nen kamma luggen nu sillstryparjävel!!! Skruva på korken och rör inte mina kompisar.

Luletattare?

Fnys.
Kommentera

Sv: Timrå på is
GävleLasse: Timrå har gjort 7 säsonger i rad i elitserien och aldrig haft en bredare trupp än 8 backar och 13 forwards, oftast mindre folk än så faktiskt. Vi har haft svåra skadeproblem i en av dessa 7 säsonger.

Det är faktiskt berättigat att kalla det otur det som hände förra säsongen. Det sjuka var ju också att det nästan aldrig var skavanker på våra skador utan nästan samtliga var långtidsskador.

Sedan hade det bara varit Koskinen och Lotvonen så hade det väl varit lugnt. Det blir ingen kris den här säsongen heller om båda dem två är borta under någon period.

Brynäs har mycket folk i sin trupp och hade så förra säsongen också. Men vårat mer toppade lag hamnade trots extrema skadesvårigheter före Brynäs i tabellen när säsongen var färdigspelad. Så vad är bäst egentligen?
Kommentera

Sv: Timrå på is
Kapten Lindow: Nej den åkomman lär han vara ganska immun mot framöver..
Kommentera

Sv: Timrå på is
Mappe: sorry my bad. Jag menade naturligtvis koskinen...
Kommentera

Sv: Timrå på is
"GävleLasse: Den risken finns alltid, men det måste vara logiskt omöjligt att drabbas av lika många som ifjol."

Så djävla typiskt att vi tappade Warg, jag menar han kommer ju garanterat aldrig mer missa ngn omgån pga blindtarmsproblem...
Kommentera

Sv: Timrå på is
GävleLasse: Nu kanske jag är full och missförstår, men va fan har luletattaren Kerman med det hela att göra ?
Kommentera

Sv: Timrå på is
är det ingen som hört om Tenkrat är nära ett NHL kontrakt eller så?
På måndag är det ju den 30:e och det skulle ju vara blytungt om han skrev på för en NHL klubb 23:59 eller nåt för då skulle man ju svimma ganska så garanterat.
Kommentera

Sv: Timrå på is
El Aka Ali: Visst var det extremt, i alla fall om man ser på det rent procentuellt. Men att förankra analysen till "extrem otur" vore att ljuga för sig själv. Har man få spelare som får slita mycket så ökar skaderisken, så enkelt är det.

T.P's skada måhända vara ett undantag men likväl så drabbar det er lika mycket. Man kan satsa på två vägar när man bygger ett lag. Den ena vägen är att bygga laget kring ett fåtal bra spelare, såna kostar pengar och följaktligen blir det automatiskt en tunnare trupp. Bygger man på en bredare trupp så får man inga spelare som vinner skytteligor, visserlgen har ju det hänt det med, men det är inte ambitionen när spelaren i fråga värvas.

När det gäller Lotvonen så har han inte visat några tendenser att vara en spelare som håller sig frisk. Alla kroppar åldras på olika sätt och efter två säsonger på raken så måste man se det faktum att Lotvonen är skadebenägen.

Kerman är ju ingen ungdom han heller och det skulle inte förvåna mig mycket om han inte gör mer än 35-40 matcher den här säsongen.

Det är ju samma sak med våran Micke Lind. Är det inte ljumskarna så är det ryggen eller knäna som bråkar.
Kommentera

901803 · »