1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582094 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1215851

Sv: Luleå - Timrå IK 2009-12-10
RocknRolf2: Japp, jag ser Timrå i match för match, men försöker göra mina bedömningar på ett par matchers perspektiv. Efter en Timråseger är jag fullständigt lyrisk och svävar iväg i det blå. Vid en förlust så bryter jag ihop totalt. Det farliga med mitt beteende var att jag under en period av den tidigare delen av säsongen (det som kan betecknas som "den katastrofala delen") nästan tappade det här engagemanget att orka bli så pass deppad efter fölust. Dessa var ju mer regel än undantag.

Men Timrås förvandlig från total hönsgård till ett stabilt och jävligt svårslaget hockeylag är faktiskt uppseendeväckande. En spelare som Skogs har jag alltid haft svårt att kritisera lika högljutt som andra har haft lätt för detta. Kalla mig gärna för "puckad" (kanske inget skällsord i hockeysammanhang iofs?), men jag har alltid tyckt att herr Skogs visat en jäkla vilja och bra engagemang.
Men det har konstant studsat emot och jävlats för honom. Och om man har den här brinnande viljan och engagemanget kombinerat med att det studsar emot som fan som överarbetar man situationerna och hamnar snett.
Därför är jag så jäkla glad att det JUST NU ser ut som om han kan börja att bidra på allvar enligt de förhoppningar vi hade när han skrev på.
Men vem vet, det kan skita sig för honom imorgon igen.

Din fråga om Anger är intressant för här tycker jag faktiskt samma sak - fast tvärtom. Anger visar varken vilja eller engagemang i den utsträckning som Skogs gör. Anger åker och ställer sig där puckarna kom ifjol. Det ser bitvis lite dumt ut eftersom puckarna ganska sällan kommer dit. Och när dom väl kommit dit så har krutet varit torrt i bössan.
Det jag hoppas på mest är självklart att Anger sätter ett hattrick imorgon och sedan går in i den målskyttstrance han måste ha varit i ifjol.
Dock finner jag inte detta speciellt sannolikt och jag vet inte heller om det är Angers egna högsta önskan att få spela vidare i Timrå?
Anger är bevisligen (se fjolårsstatistiken) en kompetent spelare, men han kommer nog inte till sin rätt i Timrå.

Men för att besvara det som jag tror är din huvudfråga så är svaret;
Ja, jag är en ytterst naiv supporter som tycker alla spelare i Timrå är fantastiska när vi vinner. Förlorar vi så skyller jag helst på domaren, spolningen av isen eller Tomas Ros när vi torskar eftersom jag innerst inne tror att det inte finns en enda spelare i Timrå som föredrar att förlora framför att vinna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå - Timrå IK 2009-12-10
The Palm: BRA skrivet, men i det stora hela kan man säga att ditt inlägg handlar om att.. När vi vinner är allt och alla bra och när vi förlorar är det tvärtom.
Jag Måste säga att det är PRECIS hur alla personer på det här forumet är.
Jag kan självklart förstå att det är så ibland, om vi fortfarande skulle legat sist och inte hade VUNNIT PÅ 8 matcher, då hade nog jag klagat en del också.
MEN OAVSETT hur dålig domaren var igår eller hur individuella misstag gjorde så att vi endast fick en poäng med oss så tycker jag att alla kan enas om att vi bör vara nöjda med en poäng upp till slutspels plats och ett otroligt facit med 8 matcher i rad utan förlust, så tänk lite positivt nu för fan ! :)

Om det här med Anger stämmer, så tänkte jag att jag måste skriva lite om honom.
När han skrev på för Timrå började det lida mot Säsongstart och det flest nyförvärven var klara, det fanns en anledning för detta och han sa det själv t.o.m i pressen. Hans kommentar var "Jag har väntat på Djurgården i flera månader men tillslut sa dom att de inte hade pengar nog att knyta upp mig för en säsong till" Det säger allt om den här killen. Han ville vara kvar i Djurgården till nästan vilket pris som hellst, och när Timrå som enda lag blir intresserad så är ju valet självklart ! Jag är säker på att det finns en målkapacitet där , jag trodde vi skulle få se den efter hans tvåmålsmatch, men problemet ligger nog inte i självförtroende, han trivs helt enkelt inte här och det syns TYDLIGT. Dock tycker jag inte han fått en tillräckligt god chans att visa vad han går för, se bara matchen i går.
Men sammanfattningsvis så kan jag bara säga att jag tror att en skilsmässa är bäst i det här fallet.
Btw så är jag säker på att man började planera för att Anger skulle lämna ända sedan Bremberg tackade nej, han sågs nog som en sista utväg att få igång Anger.


Thegreatone : Jag har sett att du fått svar angående det här redan men jag vet att du inte är ensam om den där uppfattningen här. Jag minns när Sundh lämnade klubben. Jag kan ärligt talat inte komma på någon annan än JAG, som faktiskt kunde förstå att det nog var bäst så här.
Killen ingick i en lina som var älskad här, "Hundarna". Men jag måste dessvärre säga att det inte går att ha tre st. killar som passerat 20 som endast inriktars sig på hårt jobb. Det är för mycket och jag behöll absolut Björn Svenssson hellre än Sundh, sedan var det Axie eller Sundh och Linkan o CO vägde mellan all statistik, lön osv och de kom fram till att Axie fick stanna, så är det med det, men att sitta och lipa över det hjälper inte, jag tror inte Sundh VAR SÅ BILLIG OCH HADE GJORT SÅÅÅ STOR SKILLNAD i Timrå just nu. Så snälla sluta gnäll över det där. Och var nöjd ! De lag vi har nu är riktigt bra och ska vi ha förstärkning vill jag fan inte ha någon 30+are som spelade i Timrå "För i Timrå vill vi ha f.d spelare" Det finns ingen anledning att heller gnälla över att "De gamla Timrå-spelet är borta precis som alla spelare" osv-osv...Det är bara skitsnack så sluta med det också snälla!

Nu har vi de lag vi har och det ser ju uppenbarligen bra ut nu när alla fått spela ett tag med varandra.

De enda vi skulle behöva ta in till nästa år är nya yttrar och någon Center (förutsatt att vi förlänger med Limpan/ Erixon osv)
Jag har egentligen ingen jag vill bli av med och jag är verkligen nöjd med Linkan och han har helt klart visat framfötterna och jag skulle ta han för Nubben alla dar i veckan!!!!

Dessa spelare är de spelare som kanske inte levt upp till andras förväntningar men jag måste säga att jag inte riktigt hade så höga förväntningar på någon av dessa.

*Niklas Anger - Som skrivet så tror ja helt enkelt att han inte trivs, har inte förväntat mig så mycket som jag tror klubbledning med fler gjort, runt 5-10 mål under en säsong och om man behåller han så gör han nog det.

*Kirill Starkov - Har inte så bra koll på killen men han verkar ha en bra teknik, har bara sett han som en reservspelare mer som skulle kunna utvecklas i typisk Timrå stil.

* Jesper Samuelsson - Man hoppades på en ny Brunnström men nu när istiden är mindre än förra säsongen
Kommentera