1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582119 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1215832

Sv: Luleå - Timrå IK 2009-12-10
The Palm: Skogs plus/minus statistik kopplar till hans nuvarande spel att han de facto inte spelar tillräckligt bra. Han är fortfarande, trots sitt sitt egna och hela Timrås lyft, alldeles för snurrig bakåt. Har jag för höga krav på killen? Nej. Mina krav på Skogs är att hans defensiv ska vara av den klass att han inte utmärker sig negativt både på banan och i statistiken. Det är väl inte orimliga förväntningar på en kille med ett finfint treårskontrakt och 6-siffrigt belopp i månaden?

Det låter som att du verkligen ser Timrå match för match. Jag har däremot rätt svårt att helt koppla bort tidigare insatser på samma sätt, är man helt värdelös i 20 omgångar så sätter det ju onekligen sina spår. Eller hur menar du? Om Anger gör en kanonmatch mot Rögle borta, tycker du det neutraliserar hans "kassa facit i ryggsäcken" den här hösten?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå - Timrå IK 2009-12-10
RocknRolf2: Japp, jag ser Timrå i match för match, men försöker göra mina bedömningar på ett par matchers perspektiv. Efter en Timråseger är jag fullständigt lyrisk och svävar iväg i det blå. Vid en förlust så bryter jag ihop totalt. Det farliga med mitt beteende var att jag under en period av den tidigare delen av säsongen (det som kan betecknas som "den katastrofala delen") nästan tappade det här engagemanget att orka bli så pass deppad efter fölust. Dessa var ju mer regel än undantag.

Men Timrås förvandlig från total hönsgård till ett stabilt och jävligt svårslaget hockeylag är faktiskt uppseendeväckande. En spelare som Skogs har jag alltid haft svårt att kritisera lika högljutt som andra har haft lätt för detta. Kalla mig gärna för "puckad" (kanske inget skällsord i hockeysammanhang iofs?), men jag har alltid tyckt att herr Skogs visat en jäkla vilja och bra engagemang.
Men det har konstant studsat emot och jävlats för honom. Och om man har den här brinnande viljan och engagemanget kombinerat med att det studsar emot som fan som överarbetar man situationerna och hamnar snett.
Därför är jag så jäkla glad att det JUST NU ser ut som om han kan börja att bidra på allvar enligt de förhoppningar vi hade när han skrev på.
Men vem vet, det kan skita sig för honom imorgon igen.

Din fråga om Anger är intressant för här tycker jag faktiskt samma sak - fast tvärtom. Anger visar varken vilja eller engagemang i den utsträckning som Skogs gör. Anger åker och ställer sig där puckarna kom ifjol. Det ser bitvis lite dumt ut eftersom puckarna ganska sällan kommer dit. Och när dom väl kommit dit så har krutet varit torrt i bössan.
Det jag hoppas på mest är självklart att Anger sätter ett hattrick imorgon och sedan går in i den målskyttstrance han måste ha varit i ifjol.
Dock finner jag inte detta speciellt sannolikt och jag vet inte heller om det är Angers egna högsta önskan att få spela vidare i Timrå?
Anger är bevisligen (se fjolårsstatistiken) en kompetent spelare, men han kommer nog inte till sin rätt i Timrå.

Men för att besvara det som jag tror är din huvudfråga så är svaret;
Ja, jag är en ytterst naiv supporter som tycker alla spelare i Timrå är fantastiska när vi vinner. Förlorar vi så skyller jag helst på domaren, spolningen av isen eller Tomas Ros när vi torskar eftersom jag innerst inne tror att det inte finns en enda spelare i Timrå som föredrar att förlora framför att vinna.
Kommentera