1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581723 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1411780

Sv: Timrå IK - Brynäs IF 2011-10-08
Ok. Så då befinner vi oss i det läget dom flesta experter tippade att vi skulle befinna oss i. På tabellens botten, med en jävla massa insläppta och få gjorda. Ett riktigt bottenlags signum.

Frågan är vad fan man gör nu. Att det kunde gå så här illa visste vi. 'Överlevnad' var ledordet när vi byggde inför säsongen. Sen hade vi så klart hoppet. Vi visste vad det berömda pappret sa om vår slagstyrka, men vi hoppades så klart på att icke-pappriga faktorer skulle läggas till och ge oss skjuts. En skjuts som, inbillade sig många av oss, skulle kunna räcka ända till slutspel om hockeygudarna log mot oss.

Nu ser det inte ut att bli så. Vi fick det som experterna såg på pappret, och inte ett uns mer. Ingen av våra värvningar har slagit oss med häpnad. Visst, Jonte ser inte division-ett-mässig ut. Han blev, trots allt, en rätt bra värvning. Utifrån förväntningarna, dårå. Jag lyfter en smula på hatten åt dom ansvariga, och böjer mitt huvud klädsamt till ursäkt.

Men, en Jonte gör ingen sommar. Ej heller är han tillräcklig för att vara någon tunga på någon våg. Än, ska tilläggas - han kan faktiskt bli när/om det drar ihop sig till riktigt Bruna Matcher framåt mars.
Övriga värvningar har dock inte imponerat så särskilt. Vampola är klass, no doubt. Det tråkiga är bara att det inte hjälper så mycket. Det har inte hittats/finns inte någon omgivning som gör hans kedja till ett seriöst hot. De första matchernas Hedström/Friberg var ett skämt. Jag förstod inte då, jag gör det inte nu heller. Pikken/Pärra såg bra ut, återigen på det berömda pappret. På isen ser det ut som skit. Pärra är mirakulöst långt ifrån den form han var i under förra hösten. Hur är det möjligt? Pikken är Pikken. Het ibland, menlös betydligt oftare. Sveriges menlösaste powerforward?

Backarna behöver vi inte riktigt diskutera, det blir bara slag under bältet - på dom som redan ligger. Ett undantag dock - Robban. Med en bra defensiv partner vid sin sida blir han trots allt något som liknar klass bakifrån. I a f om vi tittar på det allsvenska motstånd vi med största sannolikhet får bekanta oss med längre fram.

Målvakterna, tja. Svårt att säga vad dom skulle kunna göra med ett riktigt försvar. Riddarn är mitt förstaval. Han borde kunna hålla tillräckligt bra, även om han lär vinna få matcher åt oss Lindbäck-style.

Sen har vi då ledarskapet. Är det någonstans man kan lägga hopp om att förvandla bajs till guld är det här. Eller var, inför säsongen. En samling mediokra spelare k a n bli något annat med en demontränare vid rodret. Detta är inte Perra. Perra är mysig, värmländsk och luddig. BP kan vara det sämsta den här serien sett på decennier. Det totala försvarsspelet likaså. Eller, varför begränsa oss: det totala spelet är en bättre summering. Jag ser inget, nada och nichts som pekar på att han kan ta det här laget till några som helst stordåd. Vilken spelidé är det spelarna ska följa, tro på? Handen upp alla som förstår vad PLANEN är.

Eller, så kan det så klart vara spelarna som inte förstår. Alternativt inte vill förstå. Jobbigt, Perra. Vad är det man brukar säga om ledare som inte får med sig folk? Är dom bra eller mindre bra på att just, hm...leda då?

Jag tänker inte lägga mig ner och dö, eller ens bli en cry-baby över alla dumma jävlar som låter mig plågas så här. Vi har gett oss in i leken, nu får vi leken tåla. Så här är det att vara supporter. Man dansar i gryningar när det går bra, deppar med flaskan när det går dåligt. Det är insatsen.

Men: vi måste framåt. Jag skriver det igen: M å s t e framåt. Oavsett tabelläge eller hur kört saker och ting är måste det bli bättre. Spelarna måste höja sig. Spelet måste bli bättre, tydligare, enklare. Har vi råd att chansa på att Perra löser det? Jag säger nej. Det verkar inte så. Tiden är knapp. Jag vill inte se det här laget med dom kvaliteter vi sett så här långt i serien - gå in i en kvalserie. Det blir vår död.
Därför: agera. Spelare, ledare, ansvariga.

Jag vill se en ny back. Saknas pengar, var radikala. Offra någon dyr, underpresterande forward. Ja Pikken, jag tänker på dig. Lägg pengarna + så mycket stålars som bara går att skrapa ihop på en back som, tveklöst, höjer nivån. Det m å s t e in. Punkt.
Sen: bye bye Perra. Det gick inte alls det här. Du är mysig och säkert bra i alla möjliga sammanhang ooch lag, men du funkade inte i Timrå. Shit happends.

Sen...äh, va faen. Nu blir det riktigt långt och mastodontigt, även för att vara från mig. Jag vilar fingertopparna här och gör något annat. Spelar gitarr, kanske Jag måste hitta en hobby som ger energi nu. Så fan om den här säsongen ska ta knäcken på mig. Vi måste överleva. Måste.

Och, johådå: Hockey ÄR en skitsport!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Brynäs IF 2011-10-08
Bragd-Birger: Ett långt inlägg som jag kopierar rakt upp i pannplåten.

Tänkte typ sådär! Men inte chans i helvete att jag kunde sätt ord på skiten. Tack.(Som att tacka för en elektrisk stöt, eller en skopa kallt gift till frukost)
Kommentera

Sv: Timrå IK - Brynäs IF 2011-10-08

Jag tänkte titta in och tacka för god match!

Om jag ska vara helt objektiv så får jag väl säga att ni borde haft något till mål. Kanske en poäng rent av.. Men ibland vill det sig inte, Honken var glödhet i kassen och hade både stolpar och allt möjligt med sig längst bak.

Det ni ska ha i åtanke i all bedrövelse är att ni faktiskt skapar en hel del vassa målchanser och fortsätter det på samma sätt framöver så kommer puckarna sitta till slut. Så länge man skapar chanser så finns det gott hopp!

Brynäs mål var väl allihopa såna mål som inte är så värst mycket att göra åt egentligen. En kanonstyrning av Silfverberg vid 0-1, en målvaktsretur i gapet på samma man vid 0-2 och vid 0-3 är det ett fantastiskt genomspel av Dackell som är svårt att försvara sig emot.

Vi hade utdelningen och flytet ikväll helt enkelt. Men som sagt, fortsätter Timrå skapa så mycket chanser och samtidigt lyckas tighta till lite i försvarsspelet så tror jag att det kan bli slutspel.

Kämpa på, det kommer!

Redigerad kommentar

Kommentera