1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581411 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1716655

Sv: Tingsryds AIF - Timrå IK 2015-12-26
söder över:

Kan inte tyvärr inte hålla med dig om domarnivån idag. Tyckte de var konsekventa faktiskt. En tveksam fällning dock på slutet på en Timråspelare. Annars var den bra. Känner för övrigt hela domartrion som jag dömt med och gått utbildningar tillsammans med. Hälsade på dom när de värmde upp innan match på parkeringen. Vi hade oss själva att skylla igår. Ingen annan har vi att skylla på. Är man inte vaken den första minuten så smäller det och det var pojklagsnivå på de båda målen och det tredje borde nog Ohre ha tagit. Ett skott precis innan blå. Tingsryd fick matchen dit dom ville direkt. De kontrollerade matchen bra med bra målvaktspel och försvarsspel.
Vi kämpade på bra. Men fick jobba mest i sarghörnen och var inte först på returerna. Som sagt. 49 dyrbara sekunder förstörde matchen. Men hejarklackskampen vann vi med råge. Ny match mot hästarna på tisdag och då jävlar vill jag ha full pott.
Vad det gäller övriga resultat så hade vi tur igår för de övriga lagen torskade och vi behåller åttondeplatsen.
Nu laddar vi om och det var himla kul att träffa endel hockeysnackare som tagit sig till Arenan igår. Jag hoppas vi ses snart igen :-)
Och i eftermiddag är det bottenkamp mellan Sundsvall o Asplöven!
Snacka om viktig match för båda lagen!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Tingsryds AIF - Timrå IK 2015-12-26
SMÅLAND: jag skulle inte säga att domarna avgör matchen... Där håller jag med dig om att något för enkelt mål i arslet och vissa situationer med dålig fokus som avgör.

Jag gnäller kanske av okunskap...

Gäller konceptet nolltolerans emot hakning och fasthållning?

Jag vill se fart i ishockey. För något år sedan var det ganska hårt nästan som too many players fokusen i början på denna säsong. Det gillade jag då det gynnar tekniska och snabba spelare. Nu verkar det blivit ok att hålla i spelare så länge man inte håller runt motatåndaren med båda händerna... Utvisningarna faller på de solklara regelbrottet och man ser spelare åka skridskor med 5cm skär för att visa att dom hålls fast... Jag ser gärna att man är stenhård mot fasthållningar och gärna dubbelutvisningar när spelare åker och håller i varandra på isen... Tacklingar är ok gärna hårda och tuffa även lyft av klubba med egen klubba och låsning av klubba är fint med.

Jag tycker attdomarna gör det svårare för sig själva när dom friar så pass mycket som dom gör nu för det får konsekvensen att hamna i fokus.

Jag tycker att nivån hos de som dömer har blivit lite sämre gällande de matcher som Timrå IK spelat den senaste månaden.

Äh skitsamma det är väl inte så att domarna är det svåraste vi möter under matcherna men de är en del av underhållningsprodukten hockey och dom har ganska stora möjligheter att påverka den produkten både positivt och negativt.

Hur fungerar domare efter sina matcher? Kollar de på sekvenser dom känt sig osäkra på under matcher eller släpper man uniformen och drar vidare?


På vilken nivå blir det "allvarligt" för domarna?

Jag antar att det varierar endel från domare till domare...

Beträffade läktarkampen så hördes ni faktiskt ganska ofta och det var väl i stortsett lapp på luckan i Nelson va? En krona i inträde surrade dom om i c-more...
Kommentera