1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581389 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1716697

Sv: Tingsryds AIF - Timrå IK 2015-12-26
SMÅLAND: jag skulle inte säga att domarna avgör matchen... Där håller jag med dig om att något för enkelt mål i arslet och vissa situationer med dålig fokus som avgör.

Jag gnäller kanske av okunskap...

Gäller konceptet nolltolerans emot hakning och fasthållning?

Jag vill se fart i ishockey. För något år sedan var det ganska hårt nästan som too many players fokusen i början på denna säsong. Det gillade jag då det gynnar tekniska och snabba spelare. Nu verkar det blivit ok att hålla i spelare så länge man inte håller runt motatåndaren med båda händerna... Utvisningarna faller på de solklara regelbrottet och man ser spelare åka skridskor med 5cm skär för att visa att dom hålls fast... Jag ser gärna att man är stenhård mot fasthållningar och gärna dubbelutvisningar när spelare åker och håller i varandra på isen... Tacklingar är ok gärna hårda och tuffa även lyft av klubba med egen klubba och låsning av klubba är fint med.

Jag tycker attdomarna gör det svårare för sig själva när dom friar så pass mycket som dom gör nu för det får konsekvensen att hamna i fokus.

Jag tycker att nivån hos de som dömer har blivit lite sämre gällande de matcher som Timrå IK spelat den senaste månaden.

Äh skitsamma det är väl inte så att domarna är det svåraste vi möter under matcherna men de är en del av underhållningsprodukten hockey och dom har ganska stora möjligheter att påverka den produkten både positivt och negativt.

Hur fungerar domare efter sina matcher? Kollar de på sekvenser dom känt sig osäkra på under matcher eller släpper man uniformen och drar vidare?


På vilken nivå blir det "allvarligt" för domarna?

Jag antar att det varierar endel från domare till domare...

Beträffade läktarkampen så hördes ni faktiskt ganska ofta och det var väl i stortsett lapp på luckan i Nelson va? En krona i inträde surrade dom om i c-more...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Tingsryds AIF - Timrå IK 2015-12-26
söder över: kul att vi hördes i teve. Hemmaklacken stod helt tyst mellan varven och lämnade det öppet för oss. Sen malde de några långa ramsor som bara ett drygt tjugotal i klacken hängde på. Vi var ju lika många då. När större delen av deras ståplats tog i hördes vi såklart inte men de var inte jätteuthålliga utan tystnade fort.

De hade en "enkronaskampanj" där småföretag och privatpersoner förband sig att ge från 25 öre till fem spänn per åskådare. Alla betalade in sig som vanligt men varje åskådare gav 230 kronor extra i sponsring. Tror de drog in över 600 tkr extra igår på det, de pengarna behöver TAIF. Man kan som engagerad supporter dra med sig moster på just den matchen då. Sen är det hemvändarhelg och folk är lediga och har tid. Långt mellan byarna i Tingsryds upptagningsområde. Men fullt var det inte. Deras hall är definitivt större än Gärde.
Kommentera