1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

524067 inlägg · 6214 ämnen

Inlägg #1974220

Sv: Silly Season 2019-2020
Om det var ordet "spännande" som Nubbers ville att laget skulle förknippas med i förstahand när försäsongsträningen drog igång har han onekligen lyckats.

På backsidan så återstår väl bara en eller två Ordinarie, beroende på hur man tänkt nyttja Lerebäck eftersom han kan lira J20 och sannolikt inte går in på 3 backpar i nuläget. Jag tror Leon startar i J20 och Westlund som 7e.
I övrigt tror jag Timrå jobbar på Drugge, då vi saknar en Högerfattad spelskicklig back men annars så kanske man skulle slå Liwing en signal. Drömanmn: Westerlund.

Om nu en back till första PPt skall in, exempelvis Doktor Druggels vem skall ta andra powerplay? Nisse? Ohårde? Egentligen synd att Englund inte var helt mogen annars hade det varit som klippt och skuren för just den positionen.

Jonathan Carlsson är verkligen en kanonvärvning, och säkerligen en spelare som Mora absolut inte ville bli av med. Spelar enkelt och kommer kunna vara en god förebild för de yngre förmågorna som gärna trasslar till det för sig själva. Skulle inte bli förvånad om Carlsson är en direkt ersättare för HåLarssa med titel och allt.

David Westlund är jag pyttelite frågande till. Om det är rollen som stor tung defensiv back vi försöker fylla så tycker jag man hellre skulle ha förlängt med Södraberget. Förra säsongen till trots så var han en gigant i Pantern året innan. Verkar vara en kanonkille som verkligen underkastade sig förutsättningarna för speltid och gnällde inte en sekund.

Forwardssidan saknar väl ett par pusselbitar innan man kan börja sia ordentligt.
Men Hartmann kommer göra succé i Timrå och jag hade gärna sett honom hos oss även om vi lirade i SHL.
Nyttig för laget även om han inte producerar.

Centersidan blir jag inte klok på. Vem ska spela vart? Nässén/Jansson och Wahlgren tror jag alla kan lira så högt som en 2a kedja men ingen av dem är något förstakedje namn inledningsvis och nu har väl Nubben annonserat att det ska in en Center till eventuellt så blir ekvationen ännu svårare.

Jansson är väl den enda som producerat på seniornivå även om Wahlgren visade tendenser i Västervik men Nässén ska talangmässigt slå de övriga två enligt uppgift.
Å andra sidan verkar Nässén och Wahlgren vara mer renodlade offensiva centrar medans Jansson har ett hyffsat tvåvägsspel och kanske passar bättre i en mer defensiv roll. Jansson är också den enda som aldrig spelat ytter.

Är det nu en uppenbar förstacenter som kommer in blir konkurrensen hård som tusan om andra centerplatsen och man får anta att antingen Wahlgren eller Nässén får lira ytter.
Kan dock tycka det blir jäkligt konstigt om man värvar ytterligare en center som skall konkurrera och isåfall ser jag hellre att man värvar en ytter som kan gå in och lira Center vid skador. (eller är det en back som kan lira center som dyker upp kanske? DUN DUN DUN!)

Slutligen det jag personligen anser Timrå sakna för att "garantera" topp 5 är en förstacenter, gärna med lite rutin, en ytterforward, gärna rightare med någon form av produktionsgaranti samt en PP-back, gärna två + förlängningar på RollsBoyce, Persson och Kaijser.

Villiam Haag tror jag skulle vara en mycket bra värvning nu när Pantern börjar släppa spelare för övrigt.

Med all jäkla talang som vi lyckats norpa åt oss (billigt dessutom) så börjar det se halvhyffsat ut ändå.

Wall af text
+7
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2019-2020
TIK-Lund: Håller med om mycket och framförallt det du skriver om Jonathan Carlsson. Den värvningen känns bättre och bättre i och med att vi får en oerhört rutinerad back som på pappret ska vara vår försteback. Sen tror jag mycket väl att Nielsen kan växa ut till den back som kanske spelar allra mest, men med Carlsson så får Nielsen (det kan lika gärna bli Albin Carlson också) växa in i det i lugn och ro.

Det är märkligt detta, hur allt kan skifta från säsong till säsong. Det vore kul med någon poängback bland de sista namnen, men i övrigt så känns backsidan extremt bra. Forwardssidan däremot, där saknas det riktning ännu. Total scenförändring jämfört med fjolåret.
+1
Låst ämne

Sv: Silly Season 2019-2020
TIK-Lund: En back som kan lira center, hmm få se nu har vi inte haft en sån kille de senaste 3 säsongerna? Molinder kanske dubblar som center/back i 1a femman?
Sedan ska ju Boyce in också. Nässen får börja i J20, Jansson får fortsätta i Borlänge och Wahlgren får prova 4e kedjan på try-out. Molinder, Boyce och Berglund centrar de 3 första kedjorna... OBS texten du just läste kan innehålla spår av ironi
+1
Låst ämne

Sv: Silly Season 2019-2020
TIK-Lund: Hur vet vi att det är billigt?
Låst ämne

Sv: Silly Season 2019-2020
TIK-Lund: Tror även att Haudum skulle kunna göra det mycket bra iom vårat fartfyllda spel.
+3
Låst ämne