1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

531602 inlägg · 6212 ämnen

Inlägg #2212042

Sv: Silly Season 2021-2022
Sputnik: Kanske kliver på ömma tår här, men låt oss särskåda Jonte som hockeyspelare. Förstå mig rätt här. Jag älskar Jonte och allt han betyder för Timrå.
För det första så kör jag en jämförelse med Marcus Sörensen. Där jag anser att Marcus är en mycket bättre spelare än Dahlén. Som Sörensen dominerade i Vita Hästen var enormt.
I VM, där vi ställde upp med ett C lag, var Sörensen medelmåttig.
Ni som såg Dahlen i landslaget i en skitturnering såg precis som jag, att han inte platsade. Och det kände han nog själv också.

Jag antar att ni precis som jag ser att Dahlen inte kan ta tacklingar. Han undviker dem maximalt. Visst, Dahlen har i år börjat ta hemjobbet mer, men det innebär i praktiken att han åker med hem, ligger och fiskar med klubban för att vinna puck. Ingen kroppskontakt inte.

Har ni också noterat hur han försvinner i vissa matcher? Ofta i de matcher där motståndarna ligger tätt inpå, spelar fysiskt och ger han små ytor att röra sig på.

Med all respekt, jag hoppas att jag har så jävla fel och får pudla de lux, men hur ska han kunna ta en plats i NHL just nu? I min bok så finns det inte en chans.

Jag tror inte ens att han kommer dominera i SHL på nåt sätt.

Så, nu har ni förklaringen till varför Dahlen tar ett år till med Timrå enligt mig.

Ps. Vi vet alla Dahlens kapacitet i anfallszonen Ds.
+21
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2021-2022
kulltorp: Sörensen precis som alla andra i VM sög rätt hårt. Att dominera 10-12 matcher i HA när man kommer från NHL förväntar jag mig nästan. Den största skillnaden mellan Jonte och Sörensen är att Sörensen är en etablerad NHL spelare och kan göra skillnad på isen i en NHL match... precis som dig är jag lite osäker om Dahlén är redo för att göra skillnad i NHL. Jag hoppas vid alla gudar att han nån dag får bli en hyllad NHL stjärna. Känner han sig redo redan till hösten så KÖR!
+3
Kommentera

Sv: Silly Season 2021-2022
kulltorp: när jag pratat med en inside bekant om Jonte kom detta svar, men man kan ju alltid hoppas ✌🏻
Uppladdat:

283x300-e5b89cbf-e773-4bf4-bf3b-957831bec341.jpeg

+1
Kommentera

Sv: Silly Season 2021-2022
kulltorp: Jonte besitter egenskaper som är unika och får han rollen där hans särskilda begåvning får utrymme spelar inte hans brister så stor betydelse. Den roll han skall ha kan få mäta sig med. Med det sagt så måste övriga roller i den femma han ingår i kompensera för hans brister. Hans spel och särskilda begåvning kommer till sin rätt oavsett liga så länge som klubben han skall spela i kompenserar för hans tillkortakommanden. Jonte är ingen spelare som kan spela många sorters spel, han är en spelare som skall liknas vid dirigenten i en symfoniorkester i världsklass han dirigerar, han lirar varken trummor, violin, kastanjetter, klarinett eller triangel, det gör de som är mer allround. Jonte är en stjärna sådana som han kommer inte i storpack. Säsongen som gick så är det min ärliga uppfattning att han tagit stora steg i sitt två vägs spel, men i min värld helt i onödan då jag anser att en klubb eller headcoach måste se och ta vara på hans unika egenskaper. En spelares fulla potential är svårbedömd då prestationen är beroende av den omgivning man får sig tilldelad. Att Nubben har koll råder det inget tvivel om, han har koll på rekryteringsfrågorna och hur man sätter ihop roller för att få ut en bra prestation på samtliga, således. Det är min högst personliga syn och jag respekterar att andra kan ha en annan uppfattning. Sist men inte minst så är Jonte oerhört ödmjuk, många som har hans begåvning har inte förmågan att ens se eller förstå andras betydelse i sin egen framgång. Det är inte en defekt som Jonte kan beskyllas för eller anklagas ha till sin last direkt.
+32
Kommentera