1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580616 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2379724

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Med tanke på att vi har ett så inarbetat sereisystem så blir det väl lite problematiskt om man stänger serierna kanske? För frågan är hur en division 1 klubb skall motivera sina supportrar att komma och kolla på hockey om det aldrig går att drömma längre. Vi är inte tillräckligt fanatiska och patriotiska i Sverige när det gäller klubb sport att vi skulle komma endast för själva underhållningens skull.

Vi skulle först och främst behöva punga in mer pengar i de nedre systemen i allafall.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Jag har egentligen bara en sak jag funderar på just nu.

Hanzl Hanzl Hanzl.

Spelar han så är det stor chans enligt mig till 3 poäng imorgon. Om inte är det 50-50. Wedin får gärna glädja oss också genom att komma till spel imorgon istället för på lördag. Vi lär få reda på mer om båda under dagen skulle jag tro.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sputnik:

Självklart är det så och där skulle man ju behöva fundera kring ekonomiska modeller mm för att få klubbarna att ha något att sträva efter.

Kanske ska ersättningen för spelare gå till moderklubben och inte som det är nu till den klubb spelaren varit de senaste 4 åren, iaf hälften. Då har ju klubbarna i div 1 och ha möjlighet att bygga en stark ekonomi och starka lag på lång sikt och sköter de sin verksamhet har de möjlighet att ansöka om att gå upp i en högre liga.

Varje serie ska ha ett eget slutspel och en mästare, med bra prispengar i potten så det faktiskt går att vinna något varje år.

Sedan tror jag detta är ett mer teoretiskt problem, av klubbarna i div 1 och HA finns det nog många som är nöjda med vart de ligger i kedjan och aldrig aspirerar på eller vill gå upp en serie eftersom de ser att de ej har förutsättningarna idag.

Jag menar utan att ha en stängd serie så fortsätter ju ändå klubbar som ÖHF, Kiruna, Sundsvall, Västervik, Almtuna osv att existera. De har ju i praktiken ingen chans att gå upp och skulle de gå upp är jag inte säker att de jublar över det.
Kommentera