1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581383 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2497263

Sv: Slutspel 2023
Blir hyperintressant att se hur preppat laget är ikväll. Efter tidigare uppehåll har det ju sett förjävligt ut vid omstart. Trendbrott där, please.

Börjar i a f tagga upp, men det känns märkligt att gå in i den här fasen av säsongen utan Do-or-die-feeling. Ingen SHL-existens på spel, vare sig uppåt eller neråt. Lyxigt men märkligt.

Öret blir en svår nöt, även om alternativen på förhud varit betydligt tuffare. Jämnt skägg under säsongen, men nu är det slutspel. Kan vi hantera allt vad det innebär? Hårdare spel, större press, ökad fysisk belastning, mer kostsamma konsekvenser av misstag. Hoppas det. Vår erfarenhet av att spela kval senaste säsongerna bör inte vara betydelselös.

Intressant också att se vilka spelare som steppar fram. Drömmen är att EP plötsligt får stolpe in och boostar sig själv till att bli den spelare han måste vara. Vore fantastico. Alternativet - att fortsätta åka runt med krampvita klubbhållarknogar - minskar våra möjligheter radikalt. Målskyttekapitalet är rätt skralt nu i Wedins frånvaro.

Men som sagt, slutspel är slutspel. Inte sällan man har en försäsongskung, en seriedito samt en slutspelskejsare. Inte heller sällan tre olika spelare.
Sätter en peng på att Hartmann kommer att leverera. Frågetecken för hur Jonte kommer att trivas när den fysiska nivån höjs.

Tips så. Tror att det blir svintufft. Inte minst nu när Wennerholm tippat att vi tar hem det. 4-1 i matcher till Örebro. Dumstrut efteråt önskas.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Slutspel 2023
Bragd-Birger: En tanke som slår mig är att den här säsongen måste ha varit jäkligt tuff ur många perspektiv för spelarna.

Jämt så förbaskatt. Ett eller några misstag ihop med en dipp har direkt medfört en nagelbitare i tabellhissen.

Trycket utifrån har varit monumentalt. Från "avgå alla" till "HS-stormar" av bibliska mått när någon eller några inte levererat de 100% vi supportrar typ alltid kräver.

Vem fan klarar det?

Nu när krutröken lagt sig, då står vi där med ett gyllene läge. En perfekt storm ledde oss hit...

Nu kan våra rödvita krigare släppa sargen och ångesten över att göra misstag. Nu är det bara att njuta ända in i kaklet...

Precis som jag, som har biljett och snart ger mig av mot Örebro i sällskap med flera av SHL- bästa och mest hängivna supporters!!!

Kämpa Timrå. Ni gav oss frid.
Låst ämne

Sv: Slutspel 2023
Bragd-Birger: Mm, magkänslan säger att det blir tight. Mycket talar för Örebro i min bok, erfarenhet från slutspel, mm. Men de går också in som favoriter vilket blir till vår fördel, hoppas jag.

Örebro är starka på kontringar och framför motståndarmålet, så här gäller det att L A G E T spelar ihop tight över hela banan och att våra backar är starka framför eget mål. Hoppas Svensson kan kliva upp med Didde och blir Generaler i försvaret.

Hoppas också attWalli kan utnyttja sin irrationella spelstil och utmana en mot en. Och EP måste tillbaka i gammalt slag!

I övrigt så har man varit på Gröna Skylten och köpt hockeyjuice och nu får man en härlig arbetsdag fram till nedsläpp.

LETS GET READY TO RUMBLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Låst ämne

Sv: Slutspel 2023
Bragd-Birger: Ja. det blir intressant att se hur detta utvecklar sig. Vi har allt att vinna och inte mycket att förlora. Verkar som att ledarna och spelarna tänker så också. Iaf säger de så utåt. Special teams blir sjukt viktigt. Det gäller att sätta pucken ofta i PP och hålla tätt i boxplay. Målvaktsspelet och backspelet en nyckel såklart. Kan JJ matcha Enroth eller t.om överglänsa honom? Jag tror och hoppas det. Men Enroth har grym rutin.

Kliver Dahlen fram och levererar? För EP det att lossna? Kan Hanzl spela som i kvalet mot Djurgården när han var lysande? Frågorna är många. Ikväll får vi ett första svar. Att man kommer att se glöden i Landers ögon tvivlar jag inte en sekund på. Brukar kunna dra med de övriga.

Tips och önskan: 3-2 till oss efter övertid. Eronen sätter en slagga från blå och Dahlen gör ett drömmål.

Forza Timrå IK!
Låst ämne