1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581402 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2578946

Sv: Apropå nånting...
Patrick Polly: Exakt sådan situation i lördags i sudden där Lander istället för att vårda pucken slänger iväg en skottpassning på chans som gör att pucken tappas och Lkp kan göra mål strax efter. Se bild där 2 lkp-spelare är i skottlinjen och både Lyytinen och Dahlen i passningsskugga. Otroligt dåligt gjort av en så rutinerad spelare.
Uppladdat:

450x300-img8510.jpegimg8510.jpeg

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Greven: Och det är inte konstigt att det blir så någon gång. Men nu är det varje match, flera gånger och av en spelare som utan tvivel är mest rutinerad när man tittar på CV’t.
C - SHL, AHL, U18,U20, senior landslaget
A - KHL, NL

Och som du säger, de offensiva misstagen sätter oss gång efter annan i skiten defensivt. Jag känner det är lite back to basics som gäller för Dahlén och Lander. Vårda pucken, slå enkla pass, skjut inte i alla dåliga lägen, jobba hem, ta närkamper, åk skridskor, var jobbig.

Om det fungerar kan de slå pass bakom ryggen sen!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Greven: Det handlar väl mycket om att kunna läsa en situation och vilka följder ett visst agerande kan leda till. Nu vet jag att man inte har en halv eftermiddag att fatta "rätt beslut", men riskminimering måste ju litegrann vara nyckelordet ändå. Och här är givetvis rutin en avgörande faktor. Att man inte bara slänger iväg pucken på chans och struntar i följderna.

Just här känner jag att jag blev oerhört förvånad över Anton Landers beteende vid det avgörande målet i lördags. Istället för att frysa pucken vid sargen och vänta på understöd ser det ut som att han bara ger ifrån sig kontrollen över pucken. Väldigt olikt en såpass etablerad och rutinerad spelare.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Greven: Nja, om puckbanan hade blivit som nedan och Dahlén styrt in den hade ju resultatet varit briljant. Så jag vill nog inte kalla det "otroligt dåligt".
Kommentera