Brynäs IF

545188 inlägg · 7742 ämnen

Forum

« · 2068162 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: A propósito de nada
puffe: Bevisligen så tillhörde de inte Hockeyallsvenskan när spelet avbröts för då hade de ju varit kvar där. Hockeyallsvenskan arrangerar kvalet men det är en annan sak.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
majk: Elitidrotten är ju motorn som driver ungdomsidrotten så jag kan trots allt se en viss rimlighet i att skattemedel går dit i detta läge.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Nu är dom ju det , tyvärr, men när Corona stoppade allt spel tillhörde Leksand o Oskarshamn allsvenskan. Fast det bryr sej väl inte SHL om
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Axle San: Minst en av dom var väl garanterat där åtminstone?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Mattson: Långt ifrån säkert att Löven och Modo skulle ha nått direktkvalet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Varken Brynäs eller något annat lag ska ha ersättning för matcher man HOPPATS att få spela.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Nej där har du helt fel, du känner inte människorna på forumet privat. Finns människor här ute som lever med någon form av känsla för rättvisa, måttfullhet och rimlighet och inte alltid kräver att man själv alltid ska gynnas mest och alltid få sista ordet. Brukar faktiskt åtminstone försöka agera så att jag kan se mig i spegeln - men vi är ju alla olika. Men ”man känner ju andra genom sig själv”.
+6
Kommentera

Sv: A propósito de nada
majk: Det horribla är att de som nu gnäller över orättvis fördelning hade ansett det vara fullt rättvist ifall Brynäs hade fått 3 miljoner och ändå hängt kvar genom att slippa kvala.
Tragikomiskt så det förslår....
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Vi hade inte budgeterat för slutspel men hade som mål att ta guld. Men det har inte med saken att göra alls.

Jag förstår faktiskt inte vad som är horribelt mer än att grejen att skattepengar går till elitidrott.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Sjukast är att utgången i kvalmatcherna kändes given. Både Björklöven och Modo hade kört över Leksand och Oskarshamn. LIF och OIK belönas med 3 miljoner för att de slapp nedflyttning.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Jo men de verkar väl dra någon sorts snittvärde där det ändå värderat plats 1-6 lite högre än plats 7-10.
Jag ser inte riktigt hur man skulle delat up pengarna på ett annat sätt. Kanske lite mer till lag 1-6 och lite mindre till lag 7-10.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
majk: Hade ni planerat för semi?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Som jag fattat det så har pengarna som delats ut nu inte varit för framtida inkomstbortfall. Kommer det flera sådana i framtiden kan ni nog ansöka om pengar för inkomstbortfall från evenemang som man planerat för. Sen om det godkänns eller inte det visar sig då.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
majk: DIF har utfört preststioner som medfört att se missat 2 matcher. Resten är spekulationer och drömmar.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Den summan som är mest horribel är väl egentligen lag 7-10 som får nästan samma summa som lag 1-6.
Men det är omöjligt att veta om mitt lag DIF hade två eller nio hemmamatcher kvar.

Hur tyckte du man skulle gjort då? Det är logiskt att lagen som inte har några fler matcher inte får någon ersättning. Sen är det väl svårt att uppskatta exakt hur mycket de olika lagen tappar och man fick väl dela upp i kvartsfinalklara, play-in och kvallagen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
majk: Förlorade intäkter? Hur många matcher VET man att man missat? 2. OK. Hur många ytterligare matcher ”hoppas man” att man missat och ska få en fiktiv extra ersättning för??? Återigen HORRIBELT
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Det är inga prispengar som betalas ut! Det är för förlorade intäkter!
+2
Kommentera

Sv: Hockey snack
Ratta: Sorry, Ratta. LIF tillhör nog inte SHL så länge till.... Tyvärr!!
+4
Låst ämne

Hockey snack
Otroligt att inte kulturrådet belönat Lif på ett bättre sätt. Allt ansvar klubben tagit genom åren med sprida hockey kultur och fylla arenorna i både HA och SHL. Förståeligt att klubben tröttnat och i fortsättningen enbart ser om sitt eget hus. Så glädjs alla fans av SHL Leksands I F kommer nu i fortsättningen enbart tillhöra er liga
Låst ämne

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Tyckar att det är oerhört stötande att lag 13&14 får ersättning men inte lag 11&12 som utfört en större prestation - oavsett hur man försöker se det.

Ska de som misslyckats mest belönas för sin ”prestation” att säkra sista platserna? Är det ersättning för kvalplatspengar dom de budgeterat för i början av säsongen som nu ryckts bort via Corona och ställer deras budgetar pä ände? Helt HORRIBELT
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Hur mycket ersättning får Brynäs för den uteblivna Svarta mot Vita matchen som man VET skulle ha spelats?
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Tycker också att det är märkligt att topplagen får ersättning för matcher som de kanske inte skulle ha spelat.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Nej, det går såklart inte att säga att Leksand och IKO är "mer SHL-lag" än Löven och MoDo. Just därför som Leksand & IKO inte borde få 100% av SHL-tv-intäkterna som en SHL-klubb vanligtvis har rätt till nästa säsong. De borde behöva dela med sig. Det handlar egentligen inte om moral utan vilka intäkter man har rätt till. Varför har Leksand & IKO mer rätt till dessa tv-pengar än Löven och MoDo? Varför blir kompensationen för de allsvenska topplagen densamma som om de förlorat ett kval och för LIF/IKO densamma som om de vunnit ett kval, när kvalet inte spelats? Det är en dubbel bestraffning för de allsvenska lagen i och med att de redan blivit berövade på möjligheten att avancera. Jag tror att det skulle kunna bli ett intressant domstolsärende. Det vore inte den konstigaste saken som tagits upp i en svensk domstol. Om detta hade varit företag och inte idrottsföreningar är jag helt övertygad om att det hade blivit ett domstolsärende av saken.
+3
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: "Det som jag menar med att SHL har sett om sitt hus på ett bra sätt och att Hockeyligan har blivit överkörd. Leksand och IKO är inga riktiga SHL-lag."

Förstår din moraliska invändning här, problemet blir då hur man skulle ha löst frågan för att få nån sorts rättvisa när det gäller huruvida Leksand/IKO skulle var mer "riktiga SHL-lag" än vad Timrå och Löven är?
Enda sättet är ju isf att tvångsnedflytta både Leksand och IKO, men då uppstår nästa orättvisa: varför ska dom tvångsnedflyttas när dom sportsligt har kvalificerat sig för kvalspel och därmed chans att förbli ett SHL-lag?
Alternativet är väl annars att tvångsuppflytta Timrå och Löven och därmed utöka SHL till 16 lag, vilket i sin tur hade varit orättvist mot övriga AS-lag som hade chansen att kvala sig till SHL-spel.
Man skulle redan från början ha tillåtet kvalspel utan publik, det hade nog varit så nära 100% rättvisa som man öht kunnat komma.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Kakan vi talar om består väl som majk påpekar, bara av ersättning för förlorade publikintäkter i ett slut- och kvalspel som inte kunnat genomföras.
Kan inte se varför Leksand och Oskarshamn ska nekas ersättning från den kakan bara för att vissa tycker att dom moraliskt kanske inte förtjänar en SHL-plats nästa säsong.
Ersättningen för förlorade publikintäkter får man ju heller inte för att man (moraliskt eller omoraliskt) har kvalificerat sig för SHL nästa säsong, den får man för ekonomiskt bortfall under förra säsongen. På samma sätt som ersättning nu betalas ut till övriga SHL-lag för förlorade intäkter förra säsongen.

Att gå till domstol känns ju knappast fruktbart eller meningsfullt eftersom den knappast dömer på vad som är moraliskt eller inte.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Matsg: Jo jag kommer ihåg att MoDo försökte driva frågan. Det kändes inte som att Hockeyligans organisation gjorde ett seriöst kollektivt försök att driva frågan. Men det jag menar är att det vore intressant om MoDo eller någon annan försökte ta den ekonomiska biten till civil domstol, SIF letade nog bara efter en snabb, enkel och praktisk lösning kring det sportsliga.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag har för mig att Modo drev den frågan tidigt men den avslogs av SIF. Hockeyallsvenskan har drivit frågan om en extra extra kvalplats till kommande säsong som en sorts sportslig kompensation men igen säger SIF njet
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Ja, alla matematiska modeller är ju skräddarsydda för att passa SHL. Det som jag menar med att SHL har sett om sitt hus på ett bra sätt och att Hockeyligan har blivit överkörd. Leksand och IKO är inga riktiga SHL-lag.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Av alla SHL-klubbarna är det bara Leksand och IKO som inte har kvalificerat sig till nästa säsongs SHL. De har inte kvalificerat sig mer för SHL än vad MoDo, Löven etc har gjort.

Alla lagen ovanför inklusive Brynäs har däremot kvalificerat sig för SHL och förtjänar därmed att ta del av kakan.

Fattar att Leksand och IKO inte har tagit de besluten men det finns någonting omoraliskt att ta emot pengar för någonting som man inte förtjänar. Det är inte rätt. Jag hoppas att någon allsvensk klubb har resurser och ork att ta det till domstol.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: En logik vore att ge de lag som kunnat spela fler matcher ersättning för minst antal garanterade missade hemmamatcher. Men nu har de duktigare lagen fått extra för att man ev kunnat gå längre...!! Man har kompenserat för något som ej var garanterat utan som enbart ev kunde ha hänt...
Då borde man göra motsvarande fast negativt för de som ev hade kunnat trilla ur.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
magr: Hockeyallsvenskan.

Var hittar man beslutet att Lif/IOK får full ersättning för säsongen 20/21? Är detta verkligen beslutat eller ett antagande? Detta skulle vara skandal om något!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tillhör kvalet hockeyallsvenskan eller SHL?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Så varför ska just Leksand och Oskarshamn förnekas samma rätt till ersättning som övriga SHL-lag har fått, bara för att ersättningsberättigade AS-lag inte har kompenserats med mer pengar än vad dom ev redan har fått?
Isf ska väl INGET av övriga SHL-lag ha ngn ersättning, om det ska vara rättvist.
Om nu lag 1-10 får ersättning för uteblivna slutspelsintäkter så ska väl i rättvisans namn även lag 13 och 14 ersättas för uteblivna kvalspelsintäkter om det ska vara nån rättvisa.
Håller förstås med om att Timrå och Löven borde kompenseras på åtminstone samma sätt som Leksand och Oskarshamn, att det inte skett är däremot en annan diskussion och knappast de senares fel men ändå verkar dom få bära hundhuvudet för nåt dom inte har bestämt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Pengarna är väl för uteblivna intäkter(framförallt publik) under tiden som var kvar under säsongen.
Hockeyallsvenskaklubbarna som hade matcher kvar bör väl också få en viss del.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Wilhelmsson: Ja, att Leksand och Oskarshamn överhuvudtaget har ansökt om dessa pengar säger mycket om deras föreningar. Leksand har ju mycket smutsigt i sitt bagage och förhoppningsvis tar UG upp även detta i framtida avsnitt när de granskar hur företag, organisationer, föreningar och privatpersoner har utnyttjat statens stöd för uteblivna intäkter i samband med covid-19.

Det som jag menar med Hockeyallsvenskan har blivit överkörda är att hockeyförbundet, med bland annat Jonas Bergqvist i styrelsen, var helt kompromisslösa gentemot Hockeyallsvenskan i sitt beslut. OK, inga lag kan gå upp, men som jag har uppfattat det får klubbarna som inte fick chansen att gå upp heller ingen som helst ekonomisk kompensation. Som jag skrev i tidigare inlägg hade det varit väldigt rimligt om IKO/LIF behövt dela med sig av nästa års SHL-tv-pengar, och jag tror att det är en sån sak som Hockeyallsvenskan hade kunnat åstadkomma om det hade varit en kraftfullare organisation. Jag tror alla förstår att det inte går att uppnå total rättvisa i detta läge, men från hockeyhåll har man ju inte gjort något som helst försök att kompensera de allsvenska klubbarna, så man har ju inte på något sätt försökt att hitta den mest rättvisa lösningen heller.

Däremot fortsätter Leksand/IKO att roffa åt sig stålar från alla möjliga instanser. Som sagt, de har ingen skam i kroppen.
+3
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Men man kan inte ANTA en massa saker pga historia, nu spelar dom i SHL och det blir en ny chans för kval till våren.

Sen vet jag inte om SHL ser om sitt hus, ersättning för uteblivna intäkter med anledning av Corona betalas ut av staten och inte SHL.

Sen kan man diskutera om vilka som ska ha ersättning eller inte, tycker det är skumt att skattebetalarna ska betala fast nästan alla klubbar visar ett plus i bokslutet.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Mattson: De 3 miljonerna som LIF/IKO får för uteblivna kvalmatcher är i sig skamliga när stora delar av hockeysverige går på knäna ekonomiskt, men det är ju SHL-tv-intäkterna för nästa säsong som är den stora grejen. Det är ca 40 miljoner om året, i jämförelse med ett fåtal miljoner för att spela i Allsvenskan. Förstår inte hur någon kan rättfärdiga att LIF/IKO ska få ut alla 40 miljoner och Löven, Modo etc ska få allsvensk ersättning rakt av. Det är så urbota korkat och jag hoppas att någon av klubbarna drar saken till domstol.
+3
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Sportslig rättvisa hade varit att ge Leksand och Oskarshamn pengarna, flytta ner dem till Allsvenskan och låta Modo och Björklöven spela i SHL. Det utfallet är mer sannolikt än beräkningen av den ekonomiska kompensationen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Wilhelmsson: Att gilla läget är förstås lätt för Leksand och IKO. Det finns definitivt ingen fakta som visar att de med 100% säkerhet hade klarat sina SHL-platser. Historiken visar snarare att åtminstone en SHL-klubb brukar åka ur. Sen förstår jag att SHL ser om sitt eget hus, men Hockeyallsvenskan är ju antingen världens sämsta förhandlare eller en organisation som man kan köra över hur enkelt som helst.

Sen kan jag förstå att Leksand och IKO fick behålla platserna, men det är omständigheterna som är skamliga. De har liksom vunnit storkovan på lotto men ändå fortsätter man att strö pengar över dem. De hockeyallsvenska klubbarna som inte fick en chans att kvalificera sig till SHL borde ha kompenserats bättre ekonomiskt och pengarna borde självklart ha tagits från de två föreningar som fick gratisplatser utan att behöva spela om det.
+2
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Det finns ingen SHL-klubb som budgterar med kvalspel och ingen som vill komma dit. Om Brynäs hade varit ännu sämre förra säsogen hade man alltså fått 3 miljoner till i klubbkassan. Rimligt? Nej.

Som jag skrev i senaste inlägget kan man också undra varför Leksand och IKO ska få alla SHL-miljoner som kvalvinnarna tilldelas 20/21 bara genom att vara SHL-klubbar. De allsvenska klubbarna som berövades möjligheten att kvalspela borde definitivt få ta del av den kakan. All historisk data visar dessutom att allsvenska lag slår SHL-klubbar relativt ofta. Det var knappast 95/5-fördel till Leksands och IKO:s fördel.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Matsg: Nu är det som det är med coronan, LIF och IKO spelar i SHL oavsett om man spekulerar att dom är SHL värdiga eller inte, det blir för många kockar när personliga åsikter används som någon sorts fakta.

Det är bara att gilla läget.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Matsg: I en rättvis värld borde SHL-tv-pengarna som Leksand och IKO får nästa säsong fördelas mellan dem och de allsvenska klubbarna som hade chansen att gå upp. Exakt fördelning kan man ta genom en statistisk sannolikhet för vilka som hade tagit platserna. Men Hockeyallsvenskan borde självklart ha drivit den frågan från dag #1, det går inte att komma med det nu.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Du blandar ju äpplen med päron som många andra gör.
Sportslig rättvisa och ekonomisk rättvisa är två olika saker här, som inte ska sammanblandas.

Sportslig rättvisa hade varit att låta kvalspelet få genomföras, trots utebliven publik.
Det är EN diskussion.

Ekonomisk rättvisa utifrån rådande omständigheter är att låta Leksand och OIK få samma rätt till ersättning som man gett till lagen 1-10 i tabellen samt de AS-lag som skulle ha kvalspelat.
Det är en annan diskussion.

Svårare är det väl inte, eller?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag håller med dig. Det är orättvist och en skam för svensk ishockey. Leksand och IKO är inte SHL klubbar på sportslig väg men gynnas enormt finansiellt medans de allsvenska klubbarna inte ens fick chansen att spela om det.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Då hoppas jag att dom har samma tänk om allsvenskan! 1:a och 2:an får mest eftersom dom missade inkomster från 2 st kval.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: #fuckcovid19
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Det som de allsvenska lagen inte fick var en chans att kvalificera sig till SHL och alla pengarna som det hade inneburit. Det är en skam för svensk hockey att Leksand och IKO har fått dessa pengar, de borde ha gått till gräsrotshockey eller allsvenska lag istället. Att kvalet ställdes in var århundradets vinstlott för "SHL-klubbarna" Leksand och IKO.
+8
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Antar att de allsvenska lag som missat kvalintäkter också får ersättning utifrån samma grunder som gällt för Leksand och Oskarshamn, eller har jag fel här?
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Patrik Östlund: Att kvalet ställdes in var en vinstlott för Leksand och Oskarshamn. Det är orimligt att dom lagen ska få ersättning för att slippa negativt kval som är en enorm ekonomisk och sportslig risk.

Botten fyra borde alla blivit utan pengar även om det känns surt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
bradberry: Äh självklart så skall alla lag ha ersättning för missade intäkter eller inga. Sen såklart håller jag med om att LIF och OIK haft ett jäkla flyt redan och att de borde vara nöjda redan men sån hänsyn går ju inte att ta när stöd delas ut.
Kommentera

« · 2068162 · »