Brynäs IF

712978 inlägg · 7953 ämnen

Inte över riktigt än

« · 2484836 Till forumet


Inte över riktigt än
Jag förstår alla krigsrubriker, man är besviken likaså jag, åkte mina 20 mil till monitor t o r igår igen och blev lite besviken över förlusten, men det finns absolut chans att vi håller oss kvar, det lutar åt kval, men jag håller Brynäs som ett bättre lag än MIF sett över 7 matcher, om det nu blir kval vilket jag ser som 75% risk även om vi vinner på lördag så har HV en lättare avslutning än BIF, Brynäs är felbyggt i år, mycket dyra delar men ingen riktig tanke hur bygget skulle se ut, till nästa år om vi spelar i Shl så hade min dröm varit på forwardsidan bara haft dessa kvar
Rödin
Scott
Ölund
Björninen
Larsson
Strömgren
Timashov ( nu får jag skit😊 )
Nu vet jag att detta inte går då det finns kontrakt och nysignade otroligt nog inför nästa år, men i min värld fyll på med en eller två målskyttar samt några till som passar in i laget.

Backsidan är ändå okej tycker jag
Låt Lindbäck få förtroendet ett år till med O.H från Almtuna som backup, han är nöjd med 10-15 matcher, då kan Lindbäck fokusera utan strul med målvakter som lämnar o kommer.
Inte ge upp riktigt än😊
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Lirarn77: Håller inte riktigt med dig, skulle vi åka ur så är det ju perfekt att rensa upp även i spelartruppen.. Bryt med Rödin, scott dima, Kinnvall, lindback, palve,eklind, olesen etc..Börja om ordentligt med precis allt.
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Lirarn77: Förlåt men, vad ska du med Rödin till? Ska vi fortsätta med övertron på honom? Du har dock rätt till din åsikt.

Jag skulle vilja behålla:
Scott
Ölund
Björninen
Larsson
Blomqvist
Strömgren
Ljungkrantz

Fyll på med utvecklingsbara/spelare med uppåtgående trend gärna från HA. Kanske Liiga, men jag tror HA ligger närmare i nivå med SHL.
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
parks: Om vi åker ur ja absolut, mina förutsättningar grundar jag på fortsatt spel i Shl, nu faller jag på eget grepp då vi tyvärr har kontrakt med spelare jag skulle vilja få bort om vi håller oss kvar, men om gud förbjudet att vi åker ur så har du helt rätt, börja om och förhoppningsvis finns det bra spelare som skulle vara stolta att få representera Brynäs och satsa på återkomst inom ett par år.
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
JawKee: och du har rätt till din😊håller med om lovande spelare från HA, känns bara som vi är tvåa på dom lovande spelarna, kanske är så enkelt att Brynäs dragningskraft inte är så stor som vi tror
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Lirarn77: Absolut, Brynäs dragningskraft är väldigt låg. Det vi dock kan erbjuda spelare är att få speltid och om det är lovande spelare så kan dom få gå högt upp i kedjorna. Så man får fråga sig själv lite, var skulle de hamna i andra lag? i en tredje? Sen spelar nog geografin in väldigt mycket också när det kommer till spelare. Men annat än detta så är nog inte Brynäs en klubb som lockar många som inte har en anknytning.
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Lirarn77: Inom ett par år kommer klubbar som Tingsryd och Bofors att värva spelare från Brynäs. Efter ytterligare några säsonger har Brynäs en spelande tränare och frivilliga träningar…
Trots att vi spelar så bra.
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Lirarn77: "även om vi vinner på lördag så har HV en lättare avslutning än BIF,"

Baserat på vadå?
Om vi tittar på motståndet efter en vinst mot HV så ser det ut så här:

Vi har Timrå borta, dom har IKO borta. Timrå och IKO har samma poäng och båda slåss om en plats i topp6.

Vi har Växjö hemma, dom har SAIK hemma. Både Växjö och SAIK slåss om seriesegern.

Kan inte se att HV har vare sig nån lättare eller svårare avslutning kvar än vad vi isf har.
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Huge: Jag skulle säga, baserat på att dom har mer poäng än oss och bättre målskillnad, och baserat på vår prestation kontra deras prestation de senaste matcherna.
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Lirarn77: Brynäs har överträffat sig själva i antal grova felbeslut de senaste åren. Om Brynäs degraderas till Hockeyallsvenskan kommer man att fortsätta ta felbeslut i Hockeyallsvenskan. Konsekvensen blir att Brynäs skämmer ut sig i Hockeyallsvenskan istället för i SHL. Och att vägen tillbaka till att faktiskt åstadkomma någonting i SHL blir gigantiskt mycket längre.

Degradering vore skit. Det kommer inte att dyka upp någon som kan vifta med ett trollspö och förvandla Brynäs till en fungerande sportslig organisation.

Tvärtom kommer det bli mycket enklare (ekonomiskt) att byta ut personer som Alcén och Manner om man stannar kvar i SHL. Alcén är ju världsmästare på att förhandla till sig fina kontrakt med Brynäs och det kommer säkert att fortsätta tills han går i pension vid 67 års ålder, såvida pensionsåldern inte höjts till 70 år vid det laget. Så omkring år 2055-2060 kan man kanske ha en ny sportchef på plats.
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
JawKee:

Håve har investerat i spelare och tränare i slutet av grundserien och därmed ökat trycket på sig själva. Kan bli svårt att leva upp till förväntningarna..
Ingen tror på BIF, som kan släppa ner axlarna
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
spolaisen: Ja, HV ser ju verkligen ut att lida av det sjålvåsamkade trycket, jämfört med Brynäs...
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Huge: jag baserar det inte på tabellen, där möter vi och HV ungefärliga lag placeringsmässigt, däremot baserar jag det på att HV har plusstatistik på OIK samt 1-2 i matcher mot Skellefteå, Brynäs har 0-3 mot Växjö samt 1-2 mot Timrå, det gör i min värld att HV har en lättare avslutning.
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Lirarn77: HV har en lättare avslutning oavsett motståndare av den enkla anledningen att de är ett betydligt bättre lag än Brynäs just nu. De har också haft väldigt enkelt för just Brynäs och det mesta talar för att de kommer att ta 3 poäng i mötet mellan lagen. Till och med när HV var som sämst, innan de värvade typ 10 klasspelare, vann de mot Brynäs.

Brynäs ska givetvis inte ge upp, men nu finns det inte längre särskilt mycket som talar för att man kommer att lyckas undvika kval. Om man ska kvala är det antagligen bättre att det blir klart innan slutomgången, så att man kan vila slitna och halvskadade spelare inför kvalet. Malmö kommer att ha möjlighet att komma väldigt fräscha till kvalspelet.

Det som talar för Brynäs i ett eventuellt kval är att man trots allt är bättre än Malmö. Visst har Malmö blivit bättre med bättre målvaktsspel, men Brynäs har också höjts sig på den punkten.
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Peja: Jag är helt inställd på kval. Finns nog ingen chans för oss att undvika det. Frågan är bara om vi lyckas hålla i hemmafördelen. Malmö verkar gå rätt bra just nu. Har vunnit mot Örebro, Frölunda och Oskarshamn. Jag känner mig inte alls säker på att vi kommer spöa Malmö så enkelt i ett kval faktiskt.
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Finns presskonferensen efter gårdagen match nånstans? På Brynäs hemsida är länken inte tillgänglig...
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
JawKee:

Bertilsson skada?
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
spolaisen: Låter så enligt Svensson. Gick av efter 5 byten
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
JawKee: Vad har HV:s poäng idag med saken att göra?
Saken gäller hur tufft motstånd vi och dom har kvar att möta, förutsatt att vi vinner mot dom imorgon.

Vi möter TIK borta och Växjö hemma.
Dom möter SAIK hemma och IKO borta.

I nuläget kan jag inte se att HV har nån lättare avslutning än vad vi har, isf en lite svårare.
Och det baserar jag mest på att Timrå borta för oss isf känns som ett "lättare" motstånd än vad IKO borta verkar vara för HV och att SAIK och Växjö sen känns som ett mer likvärdigt motstånd för oss båda.

Att HV sen och idag har mer poäng än oss och har tagit mer poäng än oss de senaste matcherna har således inte ett dugg med sakfrågan att göra.
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
JawKee:
Nä, kvalet känns ganska givet.
Problemet är ju bara att man år efter år är så jävla dum att man tror mirakel är möjliga (för oss).

Vi hade varit tvungna att tagit 3p mer än Håve igår, för jag skulle nog säga att matchen i morrn är bland dom säkraste förlusterna på förhand denna säsong.

6p match
Kniven mot strupen
Hemmamatch med lapp på luckan

Inte förutsättningar som brukar gynna oss direkt.
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Huge: Förutsatt att vi vinner mot HV som vi aldrig vinner emot.
Självklart har våra poäng och HV:s poäng med saken att göra vilka som får kvala.
HV har fyra raka vinster. Vi går tyngre. Det har självklart också med saken att göra. Det är det som talar för att HV klarar det.
Ser man bara till matcherna så är det klart att HV har det tufft också, tuffare än oss. Timrå är nog lättare att slå än IKO. Samtidigt så verkar IKO ha gått ner sig på senaste tiden.
Men man måste även kunna räkna in senaste prestationerna i det hela också, precis som nuvarande poäng.
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
JawKee: Såg ut att landa på svanskotan efter tacklingen. Man blir ju inte förvånad om han fick nån fraktur och missar resten av säsongen.
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Lirarn77: Tror inte att resultaten i tidigare möten mellan resp lag spelar lika stor roll idag, när två omgångar återstår och våra resp motståndare både slåss om topp6 och serieseger.
Om något så känns det iaf att HV inte har nåt lättare motstånd kvar än vad vi har.
Enbart siffrorna i tidigare möten behöver ju heller inte alltid spegla hur matchbilden har sett ut och hur rättvist eller orättvist resultatet har varit.
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Huge:
Ur vårat perspektiv så är ju vårat kvarvarande program ljusår bättre än om vi hade haft Håves.
Hade vi haft SAIK hemma och OIK borta hade vi tveklöst kammat 0.
TIK borta och VLH hemma finns det ju i alla fall chans att vi kan knipa någon/några pinnar.

Vet inte om Håve resonerar likadant?
Dom kanske resonerar som oss (mig) och anser att dom skulle behålla sitt schema alla dar i veckan.

Går vi bara på tabellplacering så är det ju jämt skägg vad det gäller Håves och vårt kvarvarande motstånd.
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
JawKee: "Ser man bara till matcherna så är det klart att HV har det tufft också, tuffare än oss. Timrå är nog lättare att slå än IKO. Samtidigt så verkar IKO ha gått ner sig på senaste tiden."

Ja, och det är ju bara motståndet i de återstående matcherna vi talar om och inget annat.
Har HV verkligen en lättare avslutning än vad vi har sett till motståndet?
Nu säger du helt plötsligt att HV har ett tuffare motstånd kvar än vad vi har, vilket hela tiden varit min ståndpunkt.
Så vi verkar mao vara överens om den saken, iaf att dom inte har ett lättare motstånd kvar.

Att HV sen har tagit mer poäng dom senaste matcherna och ev gjort bättre spelmässiga prestationer (vilket jag iofs är tveksam till att dom verkligen har gjort då dom mest verkar ha varit mer effektiva och haft marginalerna med sig många gånger..), kan absolut göra att dom ev har större chanser än oss att hänga kvar, men det är ju isf en helt annan diskussion.
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Huge: Jag har aldrig sagt att HV inte har ett tuffare motstånd. Så kom inte med ditt "Helt plötsligt". Då är det jag som har diskuterat bredare än vad du har gjort helt enkelt :)
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Huge: Hur ser det ut med dina slutspelsplaner? Alla som inte tror på slutspel är ju losers.

Har du blivit en loser nu oxå?
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Ljungkrantz - Björninen - Strömgren
Rödin - Larsson - Olesen
Dima - Ölund - Palve
Scott - Blomman - Eklind

Den som håller i pucken mer än 2 sekunder i offensiv får tio snärtar med handduken i duschen
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
munkas: "Inom ett par år kommer klubbar som Tingsryd och Bofors att värva spelare från Brynäs. Efter ytterligare några säsonger har Brynäs en spelande tränare och frivilliga träningar…
Trots att vi spelar så bra."

Ska bli så underhållande att läsa vad alla strutsar skriver när vi är i HA. "Det är inte så stor skillnad på Brynäs och lagen i SHL och NÄR vi går upp kommer vi att kunna etablera oss som ett stabilt slutsspelslag", samtidigt som Brynäs vinner på övertid mot Västervik och parkerar på 8:e plats i HA.
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Ove Myling:
Aargh...peta inte på björnen....😬
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Bulten: Spelar ingen roll hur Brynäs ställer upp imorgon. Om finnpajsarna står i båset blir det förlust. Kalla ned Molin, uppbackad av vem fan som helst - så finns kanske en chans till seger.

Manner har tappat omklädningsrummet för länge sedan och kommer iaf att få gå efter säsongen. Varför skjuta upp det oundvikliga längre än nödvändigt.
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Ove Myling: När en tränare säger att han inte är tillräckligt bra och hoppas någon annan kan nå fram till spelarna undrar man 1) om han vill därifrån fort som fasen och bäddar för ett avhopp eller 2) pressa spelarna till upp till bevis. Oavsett så osar det inte självförtroende inför ett förestående kval.
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Ove Myling: Manner ska inte gå efter säsongen, han har en säsong kvar på kontraktet och nu skall det ju satsas.
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Loomis666: Presskonferensen finns där nu, med en minst sagt kortfattad och frustrerad Mikko.
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Bulten: Hade gärna sett:

Dima - Larsson - Scott
Rödin - Björninen - Palve
Ljungkrantz - Ölund - Eklind
Olesen - Blomman - Strömgren
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Ove Myling: Underhållande är ju fel ord. Det är tragiskt som ska in på vågrätt 8.
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Ove Myling: Håller helt med. Manner måste bort nu!!!
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Bulten:

" snärtar med handduken i duschen "

Haha en klassiker på högstadiet på de flesta skolor tror jag
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Zappaholic: "Underhållande är ju fel ord. Det är tragiskt som ska in på vågrätt 8."

Strutsfarmen sticker som vanligt huvudet i sanden och vill att vi övriga ska lita på de "kunniga" yrkesmännen som styr Titanic rakt ned i avgrunden.

Spelar ingen roll om så Brynäs kör in i 15 isberg. Tror man inte på framgång är man en loser.

Och sen när klubben väl åker ut så rycker strutsarna på axlarna och konstaterar: "vi gjorde vad vi kunde"

Tragiskt var ordet. Vilka är dom egentliga förlorarna här?
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Huge: Då närmar vi oss, återigen, dagen då risken är stor för att Brynäs åker ned i HA. Brynäs, en av 2 klubbar som aldrig åkt ut. Vi har varit nära förr men aldrig åkt ut.

Du har ju redan konstaterat att åker vi ut "är vi inte bättre än så". Lite konstigt eftersom du trodde på slutspel för bara 6-7 omgångar sedan. Ganska stor skillnad på att inte vara tillräckligt bra för shl och att gå till slutspel, men kappan svänger fort när det blåser.

Jag antar att du tycker att Alcén och Manner och alla spelare ska vara kvar på sina poster i ha, dom har ju gjort så gott dom kan efter dom förutsättningar som finns?
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Ove Myling: Brynäs är som en patient men en långvarig sjukdom för att klara av detta tillsätter man som överläkare en outbildad läkare och han tar beslut att det behövs inga mer resurser runt denna patient...Läkaren som har hand om patienten säger nu att han inte är en tillräcklig bra läkare....Troligtvis får vi sätta in det mobila akutteam återigen..risken finns ändå för att vi riskerar ett liv på långvården med minskade resurser... I region Jönköping tänkte man annorlunda Vi ser att det är akut vi agerar,.,,,
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Ove Myling: Hur går det på din läsförståelsekurs då?
Inget vidare, som det verkar…

Inget fel alls att tro på slutspel via playin i ett skede när den möjligheten fortfarande var god för 6-7 matcher sen samtidigt som man både då och idag kan konstatera att vi inte varit tillräcklig bra för SHL om vi åker ur.
Bara nån med usel läsförståelse som ser nåt motsägelsefullt i de båda ståndpunkterna.
Byt lärare på kursen, hen verkar vara en dålig pedagog eller så är det eleven som fattar trögt…

Blir det HA så ser jag gärna att vi behåller det mesta av nuvarande trupp, vad som bör bytas ut överlåter jag åt våra yrkeskunniga Alcen och Manner att avgöra.
Tror inte det blir bra om du eller nån annan oinsatt och okunnig soffbedömare lägger sig i den biten…
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Huge: Skulle du alltså ha fortsatt förtroende för Alcén och Manner om Brynäs åker ur SHL?
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Huge: "Blir det HA så ser jag gärna att vi behåller det mesta av nuvarande trupp, vad som bör bytas ut överlåter jag åt våra yrkeskunniga Alcen och Manner att avgöra"

Bara med detta uttalandet endast visar du ju hur lite du vet om hockey och framförallt EKONOMI!!!

Hur fan har du tänkt och finansiera större delen av dena trupp i HA?

Du får ju de i Dum Dummare att framstå som genier.

Ja jösses...
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Huge:
"Blir det HA så ser jag gärna att vi behåller det mesta av nuvarande trupp, vad som bör bytas ut överlåter jag åt våra yrkeskunniga Alcen och Manner att avgöra."

Det är såna diskussioner som...
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
mk: Vem är dummast?
Mitt svar gällde förstås rent kvalitetsmässigt, dvs hur bra vårt nuvarande lag isf skulle stå sig i HA och inget annat, eftersom mylingen antar att jag vill behålla nuvarande trupp i HA och tror att den inte skulle räcka långt där.
Att vi rent ekonomiskt sen skulle kunna behålla nuvarande trupp med några förstärkningar fattar väl alla att det inte är möjligt.
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Huge: Börjar seriöst tro att du bara 'trollar' i alla dina kommentarer där du envist försvarar alla klubbens galna beslut. Du kan omöjligen mena allvar.

Med Brynäs spelarbudget och en vettig sportchef så hade laget varit stabilt topp 6.
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
mk: Sagt det flera säsonger här. Skippa stoltheten och åk upp till Ö-vik och be om råd när det kommer till att ställa om och starta på nytt. Brynäs ledning och fans är dock för dumdryga för att inse fakta.
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Icing-Ove: Vi börjar om den dag vi åker ut om den dagen nu kommer. Var förlusten lagom kaxig du, hur länge har ni varit i HA? 7år?
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Icing-Ove: Ledningen kanske men även de har nog insett att det sluttande planet bara blir allt brantare. Rätt många fans såg det komma för flera år sedan.
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Icing-Ove: Haha, vilken trollkommentar. Modo har ju skrivit regelboken om hur man misslyckas i HA trots bra budget.
Låst ämne

« · 2484836